• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• Üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    41
Öylemi bilmiyordum instagramda bi fenomende gördüm hamilelik sürecinde kullanmış o yüzden almıştım söylediğin iyi oldu teşekkür ederim
Rica ederim ben gecen hafta cildiyeye gittim hamileyim ne kullanmaliyim temizleyici gunes kremi vb diye sordum . Mumkun oldugunca az sey tavsiye ederim dedi. Ne kadar az kimyasal o kadar iyi dedi. En onemlisi gunes kremi cilt lekelenmeye musait cunku onu yazdi gobek bolgesi icin de lierac tavsiye etti o kadar.bende duş jeli gibi seyler icin doğal sabun aldim

Rica ederim ben gecen hafta cildiyeye gittim hamileyim ne kullanmaliyim temizleyici gunes kremi vb diye sordum . Mumkun oldugunca az sey tavsiye ederim dedi. Ne kadar az kimyasal o kadar iyi dedi. En onemlisi gunes kremi cilt lekelenmeye musait cunku onu yazdi gobek bolgesi icin de lierac tavsiye etti o kadar.bende duş jeli gibi seyler icin doğal sabun aldim
Güneş kremi hangi marka peki

Sonuna kadar katılıyorum, bir de bilim gelişiyor amniyosentez yapılmadan bir çok hastalık çok yüksek ihtimalle ortaya konabiliyorken nasıl para tuzağı olabilir? Cihazları ve sarf malzemeleri çok pahalı ve uzmanlık gerektiriyor ve bunun da bir para karşılığı var tabiki de. Yeni nesil dizileme ile bebeğin dnası analiz ediliyor ve bu yöntemin öncüsü zaten amerikada. Türkiyeye yeni yeni geliyor bunlar. Bence bebeğinizin olduğu her süreç biraz para harcadığınız bir süreç, ama en çok parasını hakeden şey bu test. Bence biraz araştırmak lazım.
Fetal de sadece kromozomsal hastalıklar var otizm ve gen hastalıkları bilinmiyor fetalde.

P Prettywomaan

Canım benide listeye eklermisin

Yaş 37 ilk çocuk

Sat 24 Eylül doğum 1 Temmuz görünüyor ama sanki temmuza kalmayacakmış gibi bir hissiyatım var 😊

5 haftalıkken keseyi gördüm

6+3 te kalp atışı

11+2 cinsiyet belli oldu erkek

İsmi Uraz olacak bebeğimizin

Konya
Sizinle aynı sat ve doğum tarihimiz hayırlısıyla, kolaylıkla kucağımıza alalım inşallah ❤️

Ben varım 🤦🏻‍♀️ transfer sonrası evet yasaktı ama şu an 11. Haftadayım, doktorum ki kendisi prof bi perinatalog biz sormadığımız halde son iki muayenede ilişkiye girebilirsiniz sorun olmaz dedi. Ben yine de girmedim 😬 canım istemiyor çünkü. Eşim gözümün içine bakıyor resmen, doktor çok gerek varmış sürekli altını çizip duruyor ama ben korktuğum için istemiyorum
Yani bizde sorduk 12.haftada artık serbest dedi. Çünkü benim kanamam açılmıştı 7 hafta yatarak geçirdim. Tabi atlattık o süreci çok şükür her şey yolunda. Ama biraz araştırdım bu aldığımız ilaçlardan dolayı da isteksizlik meydana geliyormuş… belki psikolojiktir tabi kendi adıma bilemiyorum.

Merhaba genelde erkek diyince kıza pek dönmüyor, kız diyip erkeğe dönen çok.allah gönlünüze göre versin.
ben 16 haftalık oldum.fetal DNA için doktorum da samimiyetle illa yaptır demedi kararsizim aslında bana fikir verebilir mi biri.acikcasi detaylı ultrason zamanım yaklaşıyor onu yaptırsam yeterli gibi de geliyor bir yandan aklımda da kalıyor bu fetal dna ama para tuzağı populeritesi gibi de düşünüyorum bilemedim
Benim 12 haftalık doktorum 2li tarama yaptırdı fetal dna için de yaptırmamı istedi ama içimden de gelmiyor ben de sizin gibi düşünüyorum. Yaptıran da çok gibi

Kızlar selam 12. Hafta ense kalınlığı ile ilgili bi durum yaşayan oldu mu ? Doktor tedirgin etti ikili test ve fetal dna yaptırdık sonuç bekliyoruz. Tecrübeli olan varsa diye yazmak istedim

Yani bizde sorduk 12.haftada artık serbest dedi. Çünkü benim kanamam açılmıştı 7 hafta yatarak geçirdim. Tabi atlattık o süreci çok şükür her şey yolunda. Ama biraz araştırdım bu aldığımız ilaçlardan dolayı da isteksizlik meydana geliyormuş… belki psikolojiktir tabi kendi adıma bilemiyorum.
Tüp bebek olduğu için psikolojik olarak da böyle hissediyor olabiliriz. Kendi adıma öyle hissediyorum çünkü bu bebeği herkes gibi yapamadım ben. Gözümden sakınıyorum haliyle. Hani bir şey olsa yeniden hamile kalabileceğim meçhul. Ama doktor da ne zaman gitsem gözümün içine baka baka ilişkiye girebilirsiniz diyor 🫠 Umarım sıyrılabiliriz bu endişelerden 🙏🏻

Ikili test ve fetal dna bence yapılması gereken testlerden. Ikizlerde her ikisi de kesin sonuç vermediği icin doktor yaptırmam konusunda ustelemedi sadece amniyosentez net sonuç verirmiş ikizlerde o da gerekmedikçe yapılmaması gereken riskli bir işlem. Burun kemikleri olusmus ense kalinliklari normal düzeyde cok şükür ikili test sonucumu haftaya gosterecegim. Fetal dna yaptırmayacagim , detaylı ultrason yeterli diyen arkadasları gördüm yazışmalarda. Fetal dna daha net bir test fetalde görülebilecek anormaliler detaylı ultrasonda farkedilmeyebilir tekil gebelik olsaydınız mutlaka fetal dna önerirdim dedi doktorum.

Tüp bebek olduğu için psikolojik olarak da böyle hissediyor olabiliriz. Kendi adıma öyle hissediyorum çünkü bu bebeği herkes gibi yapamadım ben. Gözümden sakınıyorum haliyle. Hani bir şey olsa yeniden hamile kalabileceğim meçhul. Ama doktor da ne zaman gitsem gözümün içine baka baka ilişkiye girebilirsiniz diyor 🫠 Umarım sıyrılabiliriz bu endişelerden 🙏🏻
Ilk gebeliğim de 6 haftalıkken ilişki sonrası kanama yaşamıştım sonrasında vicdan azabından 20li haftalara kadar hic birliktelik olmadı dikkatli olmanızda fayda var 🌸

Fetal de sadece kromozomsal hastalıklar var otizm ve gen hastalıkları bilinmiyor fetalde.
Çocuğun dnasından yeni nesil dizileme ile aslında o hastalıkları analiz ediyorlar benim anlatmak istediğim oydu.
Sanıyorum bilginiz var zaten sizin moleküler biyolog musunuz? Siz muhtemelen daha iyi ifade edersiniz ☺️

Ikili test ve fetal dna bence yapılması gereken testlerden. Ikizlerde her ikisi de kesin sonuç vermediği icin doktor yaptırmam konusunda ustelemedi sadece amniyosentez net sonuç verirmiş ikizlerde o da gerekmedikçe yapılmaması gereken riskli bir işlem. Burun kemikleri olusmus ense kalinliklari normal düzeyde cok şükür ikili test sonucumu haftaya gosterecegim. Fetal dna yaptırmayacagim , detaylı ultrason yeterli diyen arkadasları gördüm yazışmalarda. Fetal dna daha net bir test fetalde görülebilecek anormaliler detaylı ultrasonda farkedilmeyebilir tekil gebelik olsaydınız mutlaka fetal dna önerirdim dedi doktorum.
benim doktorum ben karışamam dedi sizin ikinizin karar vereceği bir olay dedi. fetalde sadece kromozomal anomaliler ve cinsiyet belirleniyor. başka hastalıklar bakılmıyor.
İkiz gebelik olsaydım düşünebilirdim ancak tekil gebelikte yorucu bir süreç gibi düşünüyorum ya. herkesin kendi fikri ve düşüncesi tabi. fetalde olumsuzluk çıkarsa amniyosentez zaten çok riskli ve yaptırmayı düşünmediğim için fetal de yaptırmak istemediğimi söyledim doktoruma. herkesin kendi psikolojisi ve hayatı. ben panik atak bi insanım. kafaya çok takan ve stres yapan biriyim. şuan bile hareketlerini hissedene kadar her gün kafamdan senaryolar geçiyor maalesef o yüzden benim psikolojim açısından da doğru bi test değil

benim doktorum ben karışamam dedi sizin ikinizin karar vereceği bir olay dedi. fetalde sadece kromozomal anomaliler ve cinsiyet belirleniyor. başka hastalıklar bakılmıyor.
İkiz gebelik olsaydım düşünebilirdim ancak tekil gebelikte yorucu bir süreç gibi düşünüyorum ya. herkesin kendi fikri ve düşüncesi tabi. fetalde olumsuzluk çıkarsa amniyosentez zaten çok riskli ve yaptırmayı düşünmediğim için fetal de yaptırmak istemediğimi söyledim doktoruma. herkesin kendi psikolojisi ve hayatı. ben panik atak bi insanım. kafaya çok takan ve stres yapan biriyim. şuan bile hareketlerini hissedene kadar her gün kafamdan senaryolar geçiyor maalesef o yüzden benim psikolojim açısından da doğru bi test değil
iki bebek olduğu icin kandan bakılan hic bir test net sonuç vermiyor o yüzden yaptırmanın bir manası kalmıyor :)

Burada birisi hareketleri hissedince de acaba az mı diye endişe ederiz biz kesin demişti 😂😂 hepimiz aynıyız ya, bi an önce hissedelim bebişlerimizi

Ayni fikirdeyim o yuzden sadece detayli yaptiracagim insallah.

Back
X