• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

merhabalar. cok uzun zaman oldu buralara ugrayamadim. umarim herkes iyidir. benim kizim lizadefne 1 yasina girdi 4 subat'ta. 3 tane disi var, digerleri yolda bekliyoruz. tutunarak her yere gidiyor, ellerini birakip duruyor baya adim atmasini bekliyoruz artik. kendileri biraz huysuz bir bebek :)

merhaba tatlım kuzularımızn doğum günleri aynıymış, nice mutlu yaşlara...bizimkinin 7 tane dişi var 8. yolda feci iştahsız, sadece anne sütü almak istiyor...senin defnen saat kaçta doğmuştu, bizimki 09:57 de doğdu...

Kızlarımızın doğum günü kutlu olsun haksever ceylin ve zeynep aynı gün çocukları bugün aşı olduk 2 koldan bir bacaktan çok agladi kuzum babasida hemen agladi bidaha gelme dedim ona benide etkiliyo geçti şükür bugün Yarinda doktoruna randevu alır gideriz bakalım ne der şunu yesin falan gibi

selinim biz de dün aşı olduk, 3 ü nü de koldan yaptılar, aile hekimliğinde. ben de ağladım salya sümük hiç sorma, annem vardı yanımda, annemlerin evi çok yakın hemen oraya gittik zaten. ben 1 yaş kontrollü için doktora götürmedim henüz, sen doktorun dediklerini paylaşır mısın canım?

canım o an yanımda kimse yoktu. bazen öyle idare ediyoruz ama yanımda kimse olmayınca canım çıktı.

bizim evde de benden başka cesareti olan yok bazen uyurken bazen de oyalayarak kesiyorum tırnaklarını, ama bizim ufaklık küveti görür görmez yaygarayı basıyor, haftada 1 kez yıkıyoruz kışın

9 şubat bugün benim minik prensesimin doğum günü ve bugün aşıya gittik,iki kol bir bacaktan yapıldı,ilk aşıda öyle çok canı yandı ki sesi gitti morardı ağlayamadı bile,bişey oldu sandım beraber ağladık içerdekilerde bize Güldü gıcıklar..
Kilosu 9.5 boyu 74cm geldi
hemşire hem kilosunu hem boyunu az buldu,yemek vermedin mi sen bu kıza dedi,ben veriyorum da o yemiyor çok iştahsız,iki öğün ek gıda yiyor gerisi süt dedim.olmaz bu beslenmeyle yürümeye başladığında bir gram bile almaz,öyle yada böyle yedireceksin dedi.moralim altüst oldu yedireyim de nasıl,istemiyor ki:KK43:((

cnmkzm biz de dün aşıdaydık, bizim kızın da kilosu aynı boyu biraz daha uzun yalnız. hemşiremiz bir sey demedi kiloya boya. ben çocuk doktoru arkadaşım var hacettepe mezunu ona sordum bugün, "maşallah" dedi, onun kendi kızı da 1 yaşındayken 9 kiloymuş. sonuçta en besleyici şekilde yedirmeye içirmeye çalışıyoruz. mesela ben günde 20 km yol yapıyorum, 1 saatlik öğlen arasında emzirmeye gidiyorum eve. kimse bana "sen bu çocuğa yemek vermedin mi " diyemez, şaka yollu bile olsa. yemek yedirmeye çalışırken çektiğim stresi eziyeti anlatamam...bir de sen orada zaten aşıya gitmişsin, cevap verecek hali olmaz insanın.
benim okuduğum kitapta yazan şey şu " 1 yaş döneminde çocuklar dönem dönem iştahlı olur dönem dönem de iştahsız. iştahının iyi olduğunda güzelce yedirmek gerekiyor. iştahının olmadığı dönemlerde de çok zorlamadan sevdiği şeyleri vermek gerekiyor. zaten yürüyen koşan çocuğun çok fazla kilo almasını bekleyemeyiz. ayda 200-250 gram alması yeterli görülüyor. bazı aylar hiç kilo almayabilirler, bazı aylar da 400 gram alır, o açığını kapatır. önemli olan aktivitesi yerinde mi, 1 yaşındaki çocuğun yapabileceği faaliyetleri yapıyor mu, sağlıklı mı, ve boyu uzamış mı?"

zaten gıcıkmış o hemşireler sen orada ağlarken gülmeleri filan... ne ayıp ya... ben de ağladım dayanamadım valla, kuzum orada katıla katıla ağlarken ne yapacam başka...
sinir oluorum bu aşı sistemine ya...bebecikleri kevgire çeviriyorlar... artık büyüdükçe iyicene zorlaştı aşı olayı...

selinim biz de dün aşı olduk, 3 ü nü de koldan yaptılar, aile hekimliğinde. ben de ağladım salya sümük hiç sorma, annem vardı yanımda, annemlerin evi çok yakın hemen oraya gittik zaten. ben 1 yaş kontrollü için doktora götürmedim henüz, sen doktorun dediklerini paylaşır mısın canım?
Tabi paylasirim canım daha gidemedim havadan dolayı Olimpos hastanesine gidiyorum ben levent karagoz e bakalom ne dicek merak ediyorum 10 kilo az değil dimi kızlar 74 cm tam ideal 1 yaşta genelde 74 cm olurlar dedi ebemiz kilosu 10 kg iyimidir sizlerin kaç

Tabi paylasirim canım daha gidemedim havadan dolayı Olimpos hastanesine gidiyorum ben levent karagoz e bakalom ne dicek merak ediyorum 10 kilo az değil dimi kızlar 74 cm tam ideal 1 yaşta genelde 74 cm olurlar dedi ebemiz kilosu 10 kg iyimidir sizlerin kaç
Biz ayin 19 da gidecez selin.en son 10 gün önce 10 kg 78 cm geldi..3 haftadır zaten Bişey yiyip icmiyodu..aslında biraz daha alırdı hasta olmasaydı. .ama bence 10 kg ideal ne zayıf ne kilolu...:KK56:

Bizde bugun 1 yas kontrolune gittik

Boyumiz 76 cm
kilomuz 9.100 gr

Kilosunda sok oldum :) 9.400 olmasi gerekirdi ama boyu 2 cm fazla o yuzden boya gitmis zayif degil normsl boyu uzun dedi . Kulaklarina bogazlarina baktirdim ayda 3 kez bogazdan ateslendi diye bisey yokmus havalardandir dedi.

Hersey yiyebilir artik serbest dedi. Yediklerini sordu guzel dedi. Inek sutunude gunde yarim kilo icebilir dedi.

Kan ve demir damlasini kullanmiyorum dedim test yapti hersey normal sinirlarda tam sinir diye ferrum yazdi bi ay kullanin dedi deger artsin dedi.

20150208_135133.webp 20150208_132855.webp

zaten gıcıkmış o hemşireler sen orada ağlarken gülmeleri filan... ne ayıp ya... ben de ağladım dayanamadım valla, kuzum orada katıla katıla ağlarken ne yapacam başka...
sinir oluorum bu aşı sistemine ya...bebecikleri kevgire çeviriyorlar... artık büyüdükçe iyicene zorlaştı aşı olayı...
Canim katiliyorum sana ben esimle beraber asiya gidiyoruz cunku benim cesaretim yok ben iceriye girmiyorum esim iceriye giriyor..bizim asida 27 subatta.

Boyumiz 76 cm
kilomuz 9.100 gr

Kilosunda sok oldum :) 9.400 olmasi gerekirdi ama boyu 2 cm fazla o yuzden boya gitmis zayif degil normsl boyu uzun dedi . Kulaklarina bogazlarina baktirdim ayda 3 kez bogazdan ateslendi diye bisey yokmus havalardandir dedi.

Hersey yiyebilir artik serbest dedi. Yediklerini sordu guzel dedi. Inek sutunude gunde yarim kilo icebilir dedi.

Kan ve demir damlasini kullanmiyorum dedim test yapti hersey normal sinirlarda tam sinir diye ferrum yazdi bi ay kullanin dedi deger artsin dedi.

Eki Görüntüle 1408855 Eki Görüntüle 1408856
Masalllah zeynebeeee

Biz ayin 19 da gidecez selin.en son 10 gün önce 10 kg 78 cm geldi..3 haftadır zaten Bişey yiyip icmiyodu..aslında biraz daha alırdı hasta olmasaydı. .ama bence 10 kg ideal ne zayıf ne kilolu...:KK56:
Boyuna maşallah uzun boylu olcak bide yese 12 kilo olcak heralde iyi iyi maşallah

Boyumiz 76 cm
kilomuz 9.100 gr

Eki Görüntüle 1408855 Eki Görüntüle 1408856
Ooo inek süt demekki nerdeyse iki su bardağı verilebilir:KK16:

Ayy 1 yaş aşıları cok zor sanırım korktum kızlar sunnetten sonra cok korkar oldu doktordan aşı da yandık o zaman 19u doğum günü aşı 23unde bizimde 1ay once boy 78cmdi kilosu da 9800 civariydi ev de kendim tartiyorum kıyafetlerle 10kilo 200gr civari geliyor iyi bence boyu kac oldu bilmiyorum ama uzadı kıyafetlerden anlıyorum dogum kilosu 3400 51cm

Kasım 28in de ilk kez desteksiz 10sn civari kendi kendine durmustu o hafta durmaya devam etti sonra sünnet oldu üstüne bronsit 1ay kendine gelemedi 1hafta yere bile bırakmadım tamamen unuttu son bi haftadır denemeye başladım durmak istemiyordu ayakta iki gündür durmaya başladı tamamen kendi kendine kalkti Bugün de 4,5 kez 5,6 adim atti koltuktan koltuğa babasindan bana benden babasına :anneadayı::nazar::KK49::KK76:
ayyy ne guzel bir duyguymus buyudukleri anlaşılıyor cok tatli oluyor:KK68:6.aydan beri emekliyor 7,5dan beri de sıralıyor zamanı gelmisti :-)

Esime diyorum 11/12 kilo olanlar var bizimki zayif diyorum ben doktora inanirim iyi dedi iyidir diyo pofff :))) !annelere gore az keske tiroitlerinede baktiraydim bunca yedigi neresine gidiyo yahuuu :((( kac aydir kilo alinmazmi ?

Back
X