2014 Şubat Anneleri

canim kucaginda yikamayi denedin mi. benim kizim yikanmayi cok sever ama dusakabine veya kendi kuvetine koymaya kalkarsan kiyameti kopariyor.aslinda korkuyor. biz 4-5 ayliktan beri kucagimizda yikamaya basladik. e tabii o da buna alisti. yazin balkona sisme havuz koyucam alismasi icin

duşakabin de oturtacak yer yok mecbur kucağımda yıkıyorum
başına su dökerken ağlıyor diye şapka aldık ama yok :(

sizin öğünler nasıl bende gece maması veriyorum ama kessem mi diyede düşünüyorum.

kahvaltı
meyve püresi
çorba
yoğurt
gece maması
Canım bu 1günlük öğünüyse akşam yemeğinde yedir bence 3 ana öğün ara öğün meyve yoğurt doktor böyle dedi bize

senin bebe tombiş deil mi kuzum neden yediriyorsun? gece acıkıp sık sık uyanıyor mu yemeyince?
yok canim tombis degil ama zayif da degil. 11.5 kilo civari. evet canim mama yemezse gece uyaniyor. bu sefer de devam sutu veriyorum. uykusu bolunuyor, tekrar uyumuyor.. bir de sagolsun aksam yemegiyle pek arasi yok. ancak balik kofte pilav gibi bisey varsa istahla yer. oglen yemeklerini guzel yiyor.aksam yemegini 6-6:30 gibi yiyoruz. 8:30 gibi uyuyor. sabaha kadar cok acikir.

sizin öğünler nasıl bende gece maması veriyorum ama kessem mi diyede düşünüyorum.

kahvaltı
meyve püresi
çorba
yoğurt
gece maması
sabah uyaninca 7:30 8:00 arasi 120 ml devam sutu
10:00 kahvalti
13:30 oglen yemegi corba-kofte-yogurt
15:30 16:00 kek, kurabiye,tost evde hangisi varsa
18:30 aksam yemegi bizim yedigimizden ve yogurt
20:00 20:30 arasi gece mamasi

ben yogurdu ara ogun olarak degil de, ogle ve aksam yemeklerinin yaninda yediriyorum. meyve olarak sadece yesil elma seviyor. onu da bir tabaga dogruyorum. gun icinde cani istedikce ordan alip kemiriyor. benim cins kizim muz falan sevmez..
mesela kahvaltida da bazen sadece 6-7 zeytin yiyor o kadar...

ben yogurdu ara ogun olarak degil de, ogle ve aksam yemeklerinin yaninda yediriyorum. meyve olarak sadece yesil elma seviyor. onu da bir tabaga dogruyorum. gun icinde cani istedikce ordan alip kemiriyor. benim cins kizim muz falan sevmez..

anladım canım bizim standart öğün devam ediyor ,
uyku ya da süt ile geçiyor ben evdeyken emiyor işte .
ama mesela bizimki de sebze çorbası dışında bir şey içmez köfte yemez cins :)

Canım Zeynep uyanıkken süt ya da mama hiç içmiyor. Hep uyurken içer. Farkında olmadan içiyor yani :) uyanıkken veremiyorum yani... Anne sütü 3 ay vardı zaten toplamda. Anne sütü vereceğim diye neler çektiğimi bir ben bilirim bir de Allah... Mama vermemek için çok direnmiştim. Sabah 7den gece 3e kadar yerimden kalkmadan hep emzirdim. Sadece tuvalete kalkıyordum memede uyurdu hep. Meğerse sut yokmuş ki... O yüzden hep emmeye calısıyormuş. 1 aylıkken doktor hiç kilo almamış senin sutun yok dedi. Acil mama başlayacaksın dedi. Ben de mecburen ağlaya ağlaya mama verdim. Doktor sutun yok deyince başladım ağlamaya... Olmayınca olmuyor maalesef... Mama başlayınca zaten meme emmedi. Toplamda 3 ay sürdü anlayacağın... Herkes sutun vardır sen uğraşmamışsın diyordu... Bir anne uğraşmaz mı hiç??? Hiç uyumadım bir ay neredeyse... Neyse buna da şükür... İçimi döktüm... :)

Canim sen elaleme bakma bende sallanmayan oda aldim neler hayal ettim 11 ay salladim uyku bilmeyen kizim var dinlensin diyodum artik bacamda dursunda ne besikler ne salingaclar kurduk tavanlar celik dubel dolu bide millet sanki zevk aliyo musum gb alistirmisin demiyo mu bogasim geliyodu :)) simdide cok hareketli cok merakli alemi gectim esim bile nerde yanlis yapiyosun bu cocuk hic doymuyo diyo sabahtan aksama tv bile acmiyorum hem evi hem alisverisi hem cocugu idare ediyorum bi calisip geliyo bide bunu diyo ooo kimseye yaranilmaz kimsede evladini anasindan daha cok iyi dusunemez

Selam arkadaşlar ,

biz hala banyoda ağlıyoruz ne yapacağımı şaşırıdm.

Bide bana ucuz bir bebek arabası tavsiye eder misiniz ? haftasonu böyle alıp parka çıkacağım seviyede dandik :)

Banyo bizimde aynı aglaya aglaya yikaniyoruz dün babasıyla yıkadık oyun oynaya oynaya bebeklerini yikadik balık yuzdurduk türlü sebeklik yaz gelsede onlarda suyu istese
top hacuzu toplariyla astik biz bu korkumuzu cok sukur ama simdide cikarken agliyo; )

marketlerde satilan toz haldeku mamalardan.fece mamasi olanlardan al. 7 tahilli, pirinc tanecikli, sutlu biskuvili falan diye cesitleri var. suyla hazirlananlari da var, devam sutuyle hazirlanani da.
ben yatirmadan once cizgi film acip yediriyorum. yani asssssslaaaaaa yapmam dedigim birseyi yapiyorum :KK43:(

Bu ddisler beni cildirtti resmen yemek tek tutuncak dalimizdi simdi oda yok binbir taklayla yediriyorum tv izletmicem kararimi uygulamak olum gb telefondan you tubedr cocuk sarkilari yazinca 45 dkkalik bi vidyo var kirmizi balik kurba ali baba gb en sevilen sarkilar animasyonlu bizimki onu cok seviyo zor anlarimin kurtaricisi dene istersen

Kizlar bizim disler burnumuzu agzimizi cesme yapti akiyo burnu hem tikali hem akuyo uyku haram oldu. Tobimer baby sprey aldim aparati var once fis sıkıp sonra aparati burnuna diger ucuylada agziniza alip pisligi cekiyosunuz mide bulandirici gb geliyo ama ped var pislik orda kaliyo eger burun tikanikligindan sikayeti olan varsa alsin acik uyuduysa bu gece onun sayesinde:(((

amaaaan cocuk yetistirmek zor ismis kizlar...hele hele genis bir yapiniz yoksa takintili olup cikiyoruz iste..
ben hayatimi kizima gore duzenledim, kesinlikle yapilmamali dedigim pekcok seyi de yaptim. ve hatta bu yuzden etrafimdaki bazi arkadaslarim tenkit de etti beni. ama bence kizimin mutlulugu icin herseye deger.. onu simartmadan mutlu huzurlu bir birey olarak yetistirmek tek dilegim...

Merhaba kızlar nasılsınız?bebişleriniz nasıl?
az önce yaklaşık 10 sayfalık sohbetinizi okudum,hala aktif olmanız çok güzel:))
Ben ara ara girip okuyorum,devamlı giremediğim için sohbetlerinize katılmıyorum sadece...
Bir sorum var cevaplarsanız sevinirim,aranızda bebeğine reklam yada çizgi film izleterek yemek yediren var mı?benim iştahsız kızım reklamları çok seviyor,Hipnoz olmuş gibi bakıyor ben de bunu fırsat bilip yaklaşık 1 aydır her öğünde reklam izleterek yediriyorum,eskiden bukadar düşkün değildi şimdi izlemeyi çok seviyor
Hep duyuyorum Zararlı diye ama nedenini anlamış Değilim,sizler nasıl yediriyorsunuz

Ben ara ara girip okuyorum,devamlı giremediğim için sohbetlerinize katılmıyorum sadece...
Bir sorum var cevaplarsanız sevinirim,aranızda bebeğine reklam yada çizgi film izleterek yemek yediren var mı?benim iştahsız kızım reklamları çok seviyor,Hipnoz olmuş gibi bakıyor ben de bunu fırsat bilip yaklaşık 1 aydır her öğünde reklam izleterek yediriyorum,eskiden bukadar düşkün değildi şimdi izlemeyi çok seviyor
Hep duyuyorum Zararlı diye ama nedenini anlamış Değilim,sizler nasıl yediriyorsunuz
Canim ben tv onunde kizama hic yemek yedirmedim..biz yemegimizi hep mutfakta yeriz ordada tv yok..benim kizimda istahsizdir hemem hemen hicbir sey yemez sadece anne sutu icer..yinede ben tv onunde yedirmeyi denemedim...bence sende tv onunde yedirme bildigim kadar zararlidir...

Merhaba, benim ufaklık iştahsız değil ama onun da bir reklam düşkünlüğü var, kumandaları saklamak zorunda kalıyorum. Televizyon izlemesindeki temel sakınca çocuğun oynayarak öğrenmesi gereken zamandan çalması, çünkü televizyon izlerken başka hiçbir şeyle ilgilenmiyorlar. Ancak televizyon önünde yemek yediriyorsan ve çizgi film seviyorsa yalnızca bir iki tane olmak üzere (çünkü kısıtlanırsa onlardan da öğrenebilmeye başlıyor bebek) çizgi film izlemesinde bir sakınca yok, nasıl olsa izleyecekler en azından sevdikleri bir çizgi film olsun ve onu izlerken de bir şeyler öğrenebilsin. Hatta sen de onunla beraber izler ona bak bu kuş işte bak bu köpek şöyle yapıyo falan gibi şeyler söylersen televizyonu interaktif hale getirebilirsin. Çünkü bu şekilde en önemli öğrenme kalemini, yani anneyle ya da ona bakan kişi kimse onunla konuşmayı es geçmemiş olursun hem de bebeğine yemek yedirebilirsin. Ben de mesela altını değiştirmek için reklamları kullanıyorum, keşke sevdiği bir çizgi film bulabilsem diye de bekliyorum :) bir çok alışkanlık (bağımlılık daha doğru olur) gibi televizyon da zararlı özellikle bu yaşlarda ama bence televizyon izleme de kontrol altına alınabilir.. Bizim bebeler teknoloji çocukları, yasaklamak değil de aktivite haline getirmek ve kontrol altına almak bence daha doğru... :Kolay gelsin.

Arkadaslar tv saniyede 25 milyon kare goruntu yukluyo bizim beynimiz dolu cok etkilenmiyoruz ama bebislerin bos dikkat eksikligi odaklanma sorununa felan neden oluyo cunku hayat tv kadar hizli degil. Hi benimkide reklam hastasi ben tvli odami kapattim cok sikisirsam telden cocuk sarkilari aciyorum. Sublimal mesajlar var cizgi filmlerde cocuklara cinsel ve kotu aliskanliklar hipnoz ediliyo malesef ozellikle disney kansli ve cizfi filmleri. Sublimal diye arastirin anlarsiniz. Bildillerimi solim dedim biliyorum cok zor ama uzak tutabildimiz kadr tutalim. Benim sesim kisiliyo sebeklik yaparken tek tutuncak dalim yemesiydi azi disi cikamadi bi turlu o yeme istegide gitti :((

20150330_125143.webp makarnalari siseye soktuk ses cikarttik :) dile dikkat :))))

20150330_201552.webp cok sulu etkinlkti yaaaa heryer nisastali su oldu sonrada top havuzunda banyo keyfi yaptik :)))

Benim oğluşum da zeytin yiyor hem de çılgınca...:KK76::KK76::KK76:

Masallah ne güzel düzen var hersey yeniyo:KK9:

Back
X