2014 Şubat Anneleri

ya bu top havuzu nasil bisey, ben de mi alsam ki. bizimki de kucakta cok mutlu ama kuvete oturmak istemiyor, cok korkuyor. gerci bizimki herseyden cook korkuyor. tlf sesi, kapi zili hapsirik vs. urkek tavsan :KK66:

e bebekte falan 100 lü toplar var ya onlar dan alıp küvetine koyuyorsun oluyor top havuzu :)

Bir de yetmiyormuş gibi kayınvalidem aradı... Neymiş komşunun bebeği 10 aylıkmış yurumuş . Bizimki niye yurumuyormuş... Kıyaslama yapmak doğru değil dedim. E sen kıyaslamıyor musun diyor... Cahil mi, kotu niyetli mi... Valla sinirrrr oldum. İnsanın kendi ailesi gibisi yok... Ben de kendi annemle onu kıyaslayacam, söyleyecek söz bulamıyorum... Eşime söyledim dayanamadım... He deyip geçseydin diyor. Ne yapalım komşunun bebeği yuruduyse deseydin diyor... Takmayayım diyorum olmuyor. Ne diyeyim yani buna cevap mı verilir ya... İnsan kıyaslar mı hiçççç ??? Erken yuruyen bebek geç yuruyene göre ustun değil ki... Kimisi erken konuşur kimisi erken yurur ya da hepsini geç yapabilir... Bu yaşıtlarından daha geri olduğunu göstermez... Valla geri kafalılarla mı uğraşacaz bu ne be... Çokk kızgınım ya...

zeynep e geçmiş olsun,
sen başka seyleri kafana takma sakın, bu yürüme meselesini filan özellikle... bir de küçücük sabilere yürümediği için tembel...vs gibi sıfatların söylenmesini hiç doğru bulmuyorum...bizim kızın da doktoru daha bebekken o ay kilo alımını az bulduğunda diyordu bazen "küçük tembel" diye. yahu çocuk tembel olsa kilo alır zaten, 3 aylıktan beri kıpır kıpır ayaklar eller hiç durmuyordu ki...
benim kayınvalide de yemek yeme ile ilgili olarak kıyaslama yapmıştı 1 defa, ben uyardım kendisini, bir daha yapmadı. neymiş efendim, tanıdıkları bir çocuk ağzını bir açıyormuş bir de yutuyormuş, ağzı açıkmış devamlı yemek versinler diye...benim çocuğum kilolu olsa bu sefer de "bu çocuk obez ilerde şeker hastası olur" derler, dalga geçerlerdi kesin...

Benim kızım canı istediği zaman yürür her çocuk farklıdır onu her halinle seviyoruz de asıl çocukların aklı edince kıyaslama yapmasalar bari yok şunun kızı sınıf birincisi yok şu annesine yardım ediyomus hep özgüven eksikliği olur biz annelerin görevi o konuşanları hemen susturup çocuklarımıza kalkan olmak

EVET CANIM ÇOK ÇOK HAKLISIN, ama öyle bir sey diyen olursa ben direkt uyarırım yani kim olursa olsun, hiç göznünn yaşına bakmam...benim yavrumdan daha değerli değil hiç kimse

hepinize gunaydin ;) ilk azi disinin nasil ciktigini bile anlamadik ama 2. azi bizi mahfetti. neredeyse hicbirsey yemiyor, huzursuz, surekli uyaniyor. ozellikle yemek yememesi beni cook yoruyor. ciksin artik bu disler..
bie de uzerine ben hastalandim. ishal kusma perisan oldum. nihayet bugun guzel bir gune uyandik. ben de iyilestim, hava da misss.

bizim eve cok yakin bir ilkokul var. aaa yurumuyor mu diyenlere biz yok, okul yakin ya emekleyerek gidecek, yurumeye gerek duymuyor diyoruz :))
ya bu yurume isi onur meselesi oldu haa. gecen birisiyle tanistim. benim oglum 10. aydan beri yuruyor dedi. cocugun 2 disi var. e bizim de 10 disimiz var biz hava atiyor muyuz sana diyecektim :KK66:
çok iyi cevap ya ...söyleyen söyleyeceğine pişman olmuştur

ESRACIN takma onlari bosver her cocukgun gelisimi farklidir...bende cok duyuyorum bu konusmalari ama artik takmiyorum...dusun gecen biri diyor bana aaa kizin cok gec kalmis yurumesi gerekiyor bence onu bi ziyarete goturun yurunsun diye gelmede sinir olma iste insanlar ne konusacagini bilmezler bos bos konusurlar...illaki yururler erken yada gec..

hepinize gunaydin :KK66: ilk azi disinin nasil ciktigini bile anlamadik ama 2. azi bizi mahfetti. neredeyse hicbirsey yemiyor, huzursuz, surekli uyaniyor. ozellikle yemek yememesi beni cook yoruyor. ciksin artik bu disler..
bie de uzerine ben hastalandim. ishal kusma perisan oldum. nihayet bugun guzel bir gune uyandik. ben de iyilestim, hava da misss.

Gecmis olsun canim aynen bu azilar cok zormus kopek disi kolay mi cikiyo acaba :(( bizim iki azi gorundu iyice daha 6 azi var4 kopek disi varr ooooo poffff

hepinize gunaydin :KK66: ilk azi disinin nasil ciktigini bile anlamadik ama 2. azi bizi mahfetti. neredeyse hicbirsey yemiyor, huzursuz, surekli uyaniyor. ozellikle yemek yememesi beni cook yoruyor. ciksin artik bu disler..
Cok gecmis olsun...korkmaya basladim bu azi dislerden.

Cok gecmis olsun...korkmaya basladim bu azi dislerden.

sağol canım mete nasıl oldu.

ddk

canım geçmiş olsun. hastalık, üzerine birde diş. allah yardımcın olsun.
ah bu eşler kendileri sanki çok iyi bakıyorlarda bize laf ediyorlar takma canım ya biz iyi anneyiz...
Uyuz oldum... Bugün Zeynep kafasını çarptı kapıya alnı biraz şişti. Eşim geldi niye dikkat etmiyorsun dedi. Tovbeee. Kendisi 10 dakika kucağında tutamaz... Gel bir saat sen bak dedim. Açtım ağzımı yumdum gozumu...

Bir de yetmiyormuş gibi kayınvalidem aradı... Neymiş komşunun bebeği 10 aylıkmış yurumuş . Bizimki niye yurumuyormuş... Kıyaslama yapmak doğru değil dedim. E sen kıyaslamıyor musun diyor... Cahil mi, kotu niyetli mi... Valla sinirrrr oldum. İnsanın kendi ailesi gibisi yok... Ben de kendi annemle onu kıyaslayacam, söyleyecek söz bulamıyorum... Eşime söyledim dayanamadım... He deyip geçseydin diyor. Ne yapalım komşunun bebeği yuruduyse deseydin diyor... Takmayayım diyorum olmuyor. Ne diyeyim yani buna cevap mı verilir ya... İnsan kıyaslar mı hiçççç ??? Erken yuruyen bebek geç yuruyene göre ustun değil ki... Kimisi erken konuşur kimisi erken yurur ya da hepsini geç yapabilir... Bu yaşıtlarından daha geri olduğunu göstermez... Valla geri kafalılarla mı uğraşacaz bu ne be... Çokk kızgınım ya...

yürümüyor bende kafamı dinliyorum de hatta inan öyle de yap.. oh yürümüyor deyip dinlen
yürümeye başladı mı enerjik olman lazım ,
5 parmağın 5 i bir değil aynı gün bile doğsa birisi yürür birisi konuşur diğeri emekler hiç belli olmaz..

bizim eve cok yakin bir ilkokul var. aaa yurumuyor mu diyenlere biz yok, okul yakin ya emekleyerek gidecek, yurumeye gerek duymuyor diyoruz :))
ya bu yurume isi onur meselesi oldu haa. gecen birisiyle tanistim. benim oglum 10. aydan beri yuruyor dedi. cocugun 2 disi var. e bizim de 10 disimiz var biz hava atiyor muyuz sana diyecektim ;)

İnsan gerçekten sevdiği bir insanı başkasıyla kıyaslar mı? Hele evladın sözkonusu olunca... Aklım almıyor... Evet elbette diğer çocuklar ne yapıyor ne yapamıyor görüyorsun ama bu kıyas değil. Mesela eşini ya da anneni babanı kıyaslar mısın? Mümkün mu? Torunu niye kıyaslıyorsun. Bir de okumuş etmiş kadın... Cahil de değil ki... Başkası olsa kufrederdim. Tovbeee. Takmayayım diyorum olmuyor. Kişiliğim müsait değil pervasız olmaya... Bir daha kıyaslarsa cevap bile vermeyeceğim.

İnsan gerçekten sevdiği bir insanı başkasıyla kıyaslar mı? Hele evladın sözkonusu olunca... Aklım almıyor... Evet elbette diğer çocuklar ne yapıyor ne yapamıyor görüyorsun ama bu kıyas değil. Mesela eşini ya da anneni babanı kıyaslar mısın? Mümkün mu? Torunu niye kıyaslıyorsun. Bir de okumuş etmiş kadın... Cahil de değil ki... Başkası olsa kufrederdim. Tovbeee. Takmayayım diyorum olmuyor. Kişiliğim müsait değil pervasız olmaya... Bir daha kıyaslarsa cevap bile vermeyeceğim.
Arkadaşlar bence siz içten içe bu yürümeme konusunda hassaslaşmışsınız o yüzden bu kadar üzülüyorsunuz çevrenin laflarına. Benim oğlan 13 aylık yürüdü fakat henüz hiç kelimesi yok, ne anne ne baba...Yürümeme konusuna üzülmeyin Allaha şükür çocukların fizyolojik bir sorunu olmadıkça konu sadece kendini hazır hissetmekle alakalıymış. Hiç kendinizi de suçlamayın nolur, bir yerde okumuştum; bir çocuğun yürümesi konusunda ona müdahale edemezsiniz, kendini hazır hissetmeden siz ne yaparsanız yapın yürümez diyordu.

Günaydın kızlar Nasılsıniz? Bu ay menenjit asimiz var ya sağlık ocagini aradım fikir almaya ebemiz çok iyi samimiyiz. Doktorumuzun 2 dozluk bi aşı olduğunu özel olduğu için Hastanede yapıldığını söyledi dedim . Hayır 1 yaştan sonra tek doz dedi yeni bir aşı 1 senelik aşı şu an çocukların %1 i asili şu çiçeği gibi yaygın bi hastalık değil ama olur olur sizi bulur direk beyni etkileyen felç Allah korusun ölüme giden bi hastalık dedi bu aşı %80 korur dedi. Bizde yaparız tek doz şeklinde hastaneler ticari yaklaşıyor dedi 1 yaşından sonra ölene kadar bi vakitte yapılabilir bi zamanı yok ama 10 yas altı çocuklara öneriyoruz dedi. Yani nedir bu karışıklık hastane 2 doz der tek dozu varken kime guvencez birde ne zamana kadar kontrola gitcez ? Ayıptır söylemesi biraz sikisigiz doktora muayene parası verip 2 dk da kilo boy ölçülüp hersey iyi demesi için vermek istemiyorum olmayan parayi ne zaman bitecek Dr kontrolleri bilen varmı?

Günaydın kızlar Nasılsıniz? Bu ay menenjit asimiz var ya sağlık ocagini aradım fikir almaya ebemiz çok iyi samimiyiz. Doktorumuzun 2 dozluk bi aşı olduğunu özel olduğu için Hastanede yapıldığını söyledi dedim . Hayır 1 yaştan sonra tek doz dedi yeni bir aşı 1 senelik aşı şu an çocukların %1 i asili şu çiçeği gibi yaygın bi hastalık değil ama olur olur sizi bulur direk beyni etkileyen felç Allah korusun ölüme giden bi hastalık dedi bu aşı %80 korur dedi. Bizde yaparız tek doz şeklinde hastaneler ticari yaklaşıyor dedi 1 yaşından sonra ölene kadar bi vakitte yapılabilir bi zamanı yok ama 10 yas altı çocuklara öneriyoruz dedi. Yani nedir bu karışıklık hastane 2 doz der tek dozu varken kime guvencez birde ne zamana kadar kontrola gitcez ? Ayıptır söylemesi biraz sikisigiz doktora muayene parası verip 2 dk da kilo boy ölçülüp hersey iyi demesi için vermek istemiyorum olmayan parayi ne zaman bitecek Dr kontrolleri bilen varmı?

Canım menenjit 2 şekilde
ya 1 yaş sonrası 1 doz yada 10. ay ve 13. ay gibi ( 3 ay ara ile 1yaş öncesi ) yaptırabilirsin.
sen 1 yaş öncesi ilk dozu yaptırmadıysan ve şimdi yaptırmak istiyorsan eğer tek doz yaptıracaksın ama ne zamana kadar falan bunun detayını bilmiyorum canım doktor söylemiş 10 yaşa kadar diye zaten.

doktor kontrolüne de 12 ay akadar gittik artık gitmiyorum.

selinceylin,

bu konuda sağlık ocaklarına güvenmek gerekiyor. hastaanelere değil... benim annem hemşire babam doktor... tek doz menenjit yapılacak... ayrıca ben 1 yaş kontrollerinden sonra Zeynep hastalandığı halde hiç doktora gitmedim. yani rutin kontrollere çok da gerek yok. eğer çocukta bir sorun görmüyorsan gitme artık. çocuklarımızın doktoru önce biz annelereiz... annene babana sor... seni hastalanmadıkça doktora götürmüşler mi? yok. ben bir de hastanede hasta çocuklardan mikrop kapmasından da korkuyorum. o yüzde sık götürmeyeceğim... Allah hepsine sağlık ve uzun ömür versin.

ne güzel en güzel yanıt sessiz kalmaktır bırak konuşup konuşup yorulsun takma kafana zaten kendi doğurdukları mükemmel başkası bir işe yaramaz çevre benim oğluma saldırgan diyor sen nasıl annesin diyor başta çok üzüldüm en son yeter artık dedim tek başına çocuk sarılmak ,istiyor yok ellemesin benim çocugumu diyorlar oynamak için oyuncak getiriyor yok senin oğlun bizimkine vurur diyorlar o yüzden en iyisi takmamak herkes mükemmel çocuk yetiştiriyor biz beceremiyoruz eşimle dedim bitti olay...

canım bebeğinin konuşmasını istiyorsan sana tavsiyem bebek şarkıları aç beraber söyleyin ve her nesnenin adını söyle bak çorap bak bebek de inan işe yararıyor bizimki de pek konuşmuyor ama kafaya kazınır diye ben herşeyi anlatıyorum mutfakta radyo açık oluyor ve ben iş yaparken anlatıyorum akşama baba gelecek ben yemek yapıyorum vs diye...

Arkadaşlar bence siz içten içe bu yürümeme konusunda hassaslaşmışsınız o yüzden bu kadar üzülüyorsunuz çevrenin laflarına. Benim oğlan 13 aylık yürüdü fakat henüz hiç kelimesi yok, ne anne ne baba...Yürümeme konusuna üzülmeyin Allaha şükür çocukların fizyolojik bir sorunu olmadıkça konu sadece kendini hazır hissetmekle alakalıymış. Hiç kendinizi de suçlamayın nolur, bir yerde okumuştum; bir çocuğun yürümesi konusunda ona müdahale edemezsiniz, kendini hazır hissetmeden siz ne yaparsanız yapın yürümez diyordu.
canım biz 1 yaşından sonra götürmedik zaten doktorda gerek yok dedi çok isterseniz 18. ayda gelin dedi boşa gitmeyin inan bu ara hasta ben evde tedavi ediyorum gitmiyorum dr çünkü hastane mikrop kaynıyor..

Canım menenjit 2 şekilde
ya 1 yaş sonrası 1 doz yada 10. ay ve 13. ay gibi ( 3 ay ara ile 1yaş öncesi ) yaptırabilirsin.
sen 1 yaş öncesi ilk dozu yaptırmadıysan ve şimdi yaptırmak istiyorsan eğer tek doz yaptıracaksın ama ne zamana kadar falan bunun detayını bilmiyorum canım doktor söylemiş 10 yaşa kadar diye zaten.

doktor kontrolüne de 12 ay akadar gittik artık gitmiyorum.
selinceylin,

bu konuda sağlık ocaklarına güvenmek gerekiyor. hastaanelere değil... benim annem hemşire babam doktor... tek doz menenjit yapılacak... ayrıca ben 1 yaş kontrollerinden sonra Zeynep hastalandığı halde hiç doktora gitmedim. yani rutin kontrollere çok da gerek yok. eğer çocukta bir sorun görmüyorsan gitme artık. çocuklarımızın doktoru önce biz annelereiz... annene babana sor... seni hastalanmadıkça doktora götürmüşler mi? yok. ben bir de hastanede hasta çocuklardan mikrop kapmasından da korkuyorum. o yüzde sık götürmeyeceğim... Allah hepsine sağlık ve uzun ömür versin.
Valla cevaplariniz beni çok rahatlattı daha menenjit asisi olmadık yeni olucaz doktora karşı güvenim kayboldu zaten 2 doz ve burda yapilcak diyince ticari yaklaştı.eczaneden alırım sağlık ocağında vurdururum. Bende bebekligimizi düşündüm biz her ay doktorami gittik böyle aşılar mi vardı şu çiçeği olduk geçti hem haklısınız hastaneler mikrop yuvası

20150415_134425.webp

Back
X