2014 Şubat Anneleri

Mesajımda problem oldu yeniden yazayım:)
Ben de erken kalkarım aslında belki benimkiler bana çekmiştir:)
Umarım sizin bebişiniz büyüdükçe uykuyu seven bir çocuk olur da sabah 9 lara kadar uyur
Gerçi okul başlayınca bir de uyandırma derdi çıkacak okula yetişme derdi vs
Her evresi ayrı bir macera:) sağlıkla büyütelim inşallah hepimiz yavrularımızı..
canım benim oğlumda genelde 8 buçukla 9 arası kalkıyor. bazen 9 30 oluyor. erken yatarsa daha erken kalkar ama en erken kalktığı 08:00 falandır. öncesinde kalkarsa mızmızlanıyor ya da kucakta falan yine uyuyor. baya uykucu bir oğlum var galiba. bu arada senin bebişin ismi neydi canım?

Yaa hergün ise gider gibi 7 de kalkıyo bu kız mecburen bende ,kendime gelene kadar evi toparliyorum falan 8 oluyo kahvaltı hazırla yedir kendine hazırla ye saat 9 mutfağı toplarken uykusu gelmiş ayagimin altında mizirdanip duruyo o ses beni sinir ediyo . Alıp odasına koyuyorum kapıyı kapatıyorum 1 2 dk agliyo orda sonra açıyorum kapıyı geliyo kucağıma öpüyo üzülüyorum kendime kızıyorum ama o an anlatamam tahammül noktami . Dün eşimle dışarı ciktik kv bize geldi ceyline baktı. Birde çıkarken kostur kostur tarhana çorbası ve taze fasulye yaptım ceylin yesin diye hiç bişey yedirememis yine meyve ve yoğurt yemiş kendi kendine tarhanaya eklemeler yapmış irmik koymuş kıyma koymuş ocak leş gibi yağlar duvarlara sicramis çocuğun Penye hirkasini çıkarmış köylü işi yün yelek giydirmis. Eski küçücük bi çorap getirmiş bebeklerine giydirip cikarirmis oyun yaparmis nerde incik cincik bis işler daginiklik bunda . Onada sinir oldum sabah sabah ocak sildim çocuğunun uykusu gelmiş agliyo ondan çıkardım gıcık oluyorum yaa

Biz 9 aya kadar beyaz prima kullandik sonra yesil primaya gectik ama 3 kere falan sizdirma yapti. Molfix denedik pisik yapmadi gayet de güzel simdi ikisini karisik kullaniyoruz.

günaydın kızlar , biz de doğduğundan beri beyaz prima kullnıyoruz, arada huggies almıştım ucuz diye annemlerde duruyor oraya gidince onu kullanıyorduk, çünkü eşim kızıyor marka değiştirmeye , beyaz prima premium kaliteli ondan alalım diyor hep. bence huggies de iyi ama molfix ve diğerlerini hiç kullanmadım.

yalnız beyaz prima hem hafif, hem de ince, ve su ana kadar hiç sızdırma yapmadı.

Yaa hergün ise gider gibi 7 de kalkıyo bu kız mecburen bende ,kendime gelene kadar evi toparliyorum falan 8 oluyo kahvaltı hazırla yedir kendine hazırla ye saat 9 mutfağı toplarken uykusu gelmiş ayagimin altında mizirdanip duruyo o ses beni sinir ediyo . Alıp odasına koyuyorum kapıyı kapatıyorum 1 2 dk agliyo orda sonra açıyorum kapıyı geliyo kucağıma öpüyo üzülüyorum kendime kızıyorum ama o an anlatamam tahammül noktami . Dün eşimle dışarı ciktik kv bize geldi ceyline baktı. Birde çıkarken kostur kostur tarhana çorbası ve taze fasulye yaptım ceylin yesin diye hiç bişey yedirememis yine meyve ve yoğurt yemiş kendi kendine tarhanaya eklemeler yapmış irmik koymuş kıyma koymuş ocak leş gibi yağlar duvarlara sicramis çocuğun Penye hirkasini çıkarmış köylü işi yün yelek giydirmis. Eski küçücük bi çorap getirmiş bebeklerine giydirip cikarirmis oyun yaparmis nerde incik cincik bis işler daginiklik bunda . Onada sinir oldum sabah sabah ocak sildim çocuğunun uykusu gelmiş agliyo ondan çıkardım gıcık oluyorum yaa

ayy seni çok iyi anlıyorum canım Allah sabır versin, neyse yine buna şükür, benimkiler de 23 nisan tatilinde gelecekler, 3 gün kalacaklar, cuma ben çalışıyorum zaten, haftasonu beraberiz yani bakalım nasıl geçecek...

canım 4 azı birden mi=? allah yardımcın olsun.

kızlar eşimin dayısı doktor o demişti arasıra elini iyice yıkayıp bebeğin diş çıkan yerlerini elinle kaşı hem daha rahat patlar hem de kaşıntısını alır diye. ben de geçenlerde yaptım amanın ön azıların olduğu yerlerin 4 'ü de kabarık, valla biz ne yapacaz bilmiom yakında patlayacak ön azılar...

Ayy canim seni anliyorum..minada cekmecede benim farimi goz kalemimi cikarmisti gorsen halinin halini...mahvetmisti...ben topluyorum o dagitiyor.

ayy kuzucuklar...yerim ben onu ilk adımları hayırlı olsun...

ben de yemek yerken elinde oynasın diye bazen makyaj çantamı ya da kalem kutusu gibi bir şey veriyorum, makyaj çantasındaki malzemelerden açılamayacak olanları koyuyorum tabi önüne, ama tabi ruju ve farı bir eline geçirse kesin mahveder...

ben de bir şey sorcaktım, diyetisyene başladım 2 hafta oldu, 3 kilo verdim. bazen doymuyorum diyetisyen bol salata ye diyor, ama bazen de yemeklerin yanında canım acayip turşu çekiyor, ev turşusu var ama azcık acı. sütümden çocuğa geçip rahatsız eder mi sizce,

kızlar size hani deri patikleri sormuştum ya, değişik markalarda var ben moots diye bir markanınkini almıştım, satış fiyatı çok pahalı 100-120 tl arası ama ben unnado dan yarı fiyatına aldım(54 tl), kesinlikle çok memnunum, keşke önceden alsaymışım kış döneminde... ayağını terletmiyor, sıcak tutuyor, çocuk yere iyi basıyor, dedelerimizin giydiği mest gibi aynı çok sağlıklı.

artık hep ondan alıcam indirimleri takip edip...kadınlar gününde indirim yapmışlar ama ben kaçırdım, 45 liraya satmışlar o dönemde...belki 23 nisan da indirim yaparlar yine

H
Allah yardımcısı olsun... Ama vardır bir hayır. Allah'ın bildiği işe karışmayacaksın... Bu durumlarda böyle dusunmek gerek. Tabi dışardan demesi kolay ama inşallah çabuk atlatırlar...

arkadaşlar iyi haftalar herkese,

gazetede bir haber vardı okudunuz mu,şimdi konusu geçince aklıma geldi. istanbul da bir ailenin 1 yaşındaki kızı 3. kattan düşmüş. hastaneye götürmüşler, hastanede annesini çocuğu tuvalette boğmaya çalışırken bulmuşlar anne de vicdanım rahatsızdı o yüzden yaptım demiş. yavrucuk ölmüş :(( yahu 1 yaşındaki çocuk zaten zor yürüyor nasıl camdan düşecek, annesi mi attı acaba...ayrıca annenin çocuğunu öldürmeye çalışması nasıl bir caniliktir.bunu annesi değil en canavar insan dahi yapamaz...ruh hastası mıydı neydi, üstelik de bankada müfettiş olarak çalışıyormuş. bence doğum yapan annelere sağlık bakanlığı tarafından psikologlar evlerine gelip destek vermeli, konuşmalı, aksi durum gözlendiğinde çocuk korumaya alınmalı...bir can kolay mı oluyor, Allah hepimizi ve çocuklarımızı korusun,

ayy kuzucuklar...yerim ben onu ilk adımları hayırlı olsun...

ben de yemek yerken elinde oynasın diye bazen makyaj çantamı ya da kalem kutusu gibi bir şey veriyorum, makyaj çantasındaki malzemelerden açılamayacak olanları koyuyorum tabi önüne, ama tabi ruju ve farı bir eline geçirse kesin mahveder...

ben de bir şey sorcaktım, diyetisyene başladım 2 hafta oldu, 3 kilo verdim. bazen doymuyorum diyetisyen bol salata ye diyor, ama bazen de yemeklerin yanında canım acayip turşu çekiyor, ev turşusu var ama azcık acı. sütümden çocuğa geçip rahatsız eder mi sizce,

kızlar size hani deri patikleri sormuştum ya, değişik markalarda var ben moots diye bir markanınkini almıştım, satış fiyatı çok pahalı 100-120 tl arası ama ben unnado dan yarı fiyatına aldım(54 tl), kesinlikle çok memnunum, keşke önceden alsaymışım kış döneminde... ayağını terletmiyor, sıcak tutuyor, çocuk yere iyi basıyor, dedelerimizin giydiği mest gibi aynı çok sağlıklı.

artık hep ondan alıcam indirimleri takip edip...kadınlar gününde indirim yapmışlar ama ben kaçırdım, 45 liraya satmışlar o dönemde...belki 23 nisan da indirim yaparlar yine
yok canim yaa artik kocaman oldular. senin yediklerin sute gecip de onu rahatsiz etmez.
ya ben de diyetisyene gitmek istiyorum ama biliyorum ki diyet listesine uyamayacagim. resmen duba oldum. en az 10 kili vermem lazim. nasil olucak hiiiic bilmiyorum. uzerime giyecek biseyim kalmadi ve inatla almiyorum. zayiflayip da alayim diye.. ama nerdeeee.. bu sigarayi birakmak beni mahfetti yaa. ise baslayana kadar azicik zayiflasam bari..

Hiç Birimiz yalnız değiliz hepimizin bebeği aynı şeyi yapiyo:eek:

Demekki normal:KK53:

Şimdi ben daha çok perisan im eskiden her yere kilit almıştım:KK51:
Malesef silkeleye ve vura vura kırdı tüm.kilitleri:110:

Bittim iyce herseyi dokuyo kiriyo:KK51:

Bi yuvaya baslasaydi orda enerjisini atar yorulur belki evde uslu olurdu:KK22:

canım selam, bizim arkadaşın çocuğu mart ta kreşe başladı ve 1.5 ayda 3 kez hasta oldu. hele bir tanesi çok ciddydi, ölüm riski bile var demişler. solunum sıkıntısı olmuş...Allah korusun. çocuk perişan oldu, 13-14 kiloluk çocuk 2 kilo verdi. valla benim gözüm korktu kreşten... ama avrupa da durum farklı olabilir, bizim burada çok dikkat edilmiyori hasta çocuklar kreşe yollanıyor, belki temizlik çok fazla değil, ne bileyim halıflex oluyor belki yerde...

ben bu gidişle 4 yaşından evvel yollayamam kreşe

arkadaşlar iyi haftalar herkese,

gazetede bir haber vardı okudunuz mu,şimdi konusu geçince aklıma geldi. istanbul da bir ailenin 1 yaşındaki kızı 3. kattan düşmüş. hastaneye götürmüşler, hastanede annesini çocuğu tuvalette boğmaya çalışırken bulmuşlar anne de vicdanım rahatsızdı o yüzden yaptım demiş. yavrucuk ölmüş :(( yahu 1 yaşındaki çocuk zaten zor yürüyor nasıl camdan düşecek, annesi mi attı acaba...ayrıca annenin çocuğunu öldürmeye çalışması nasıl bir caniliktir.bunu annesi değil en canavar insan dahi yapamaz...ruh hastası mıydı neydi, üstelik de bankada müfettiş olarak çalışıyormuş. bence doğum yapan annelere sağlık bakanlığı tarafından psikologlar evlerine gelip destek vermeli, konuşmalı, aksi durum gözlendiğinde çocuk korumaya alınmalı...bir can kolay mı oluyor, Allah hepimizi ve çocuklarımızı korusun,

ayy okudum sorma.. kesinlikle katiliyorum sana. ama o kadinin da bence ruh sagligi yerinde degil. saglikli bir insanin bunu yapmasi imkansiz. gecenlerde baska birisi de bebegini kuvette bogmustu. ayy hatirlamasi bile kotu.. anneannem anlatirmis anneme, eskiden koylerde de boyle bebegine zarar veren kadinlar olurmus. o zamanlar da bile lohusa kadinlarin ruh halinden cekinil, bebekle mumkun oldugunca anneyi yalniz birakmazlarmis.. cok aci yaa

yok canim yaa artik kocaman oldular. senin yediklerin sute gecip de onu rahatsiz etmez.
ya ben de diyetisyene gitmek istiyorum ama biliyorum ki diyet listesine uyamayacagim. resmen duba oldum. en az 10 kili vermem lazim. nasil olucak hiiiic bilmiyorum. uzerime giyecek biseyim kalmadi ve inatla almiyorum. zayiflayip da alayim diye.. ama nerdeeee.. bu sigarayi birakmak beni mahfetti yaa. ise baslayana kadar azicik zayiflasam bari..

canım sigaraya sakın başlama , çocuğuna çok büyük kötülük edersin... diyetisyene de git bence bak ben gittim bir adım attım, 3 kiloosunu verdim bile, kaldı 7-8 kilo. evlendiğim zamanki genç kızlık halime döneceğim inşallah,
hep ünlü annelere bakıyorum, hiç bizim gibi kilolu kalan yok gülüm millet sırım gibi valla, baldır bacak incecik, benim kalas gibi her yerim valla, inşallah ince olacağım. hedefim çok zayıf olmak değil 60 kiloya inmek inşallah...
diyetle hiç aç kalmıyorsun, 3 tane ara öğünün var, şeker krizlerini hurma ve kuru incirle aşıyorsun...
sana yazayım istersen listemi, kafana uyarsa bir bak.

ayy okudum sorma.. kesinlikle katiliyorum sana. ama o kadinin da bence ruh sagligi yerinde degil. saglikli bir insanin bunu yapmasi imkansiz. gecenlerde baska birisi de bebegini kuvette bogmustu. ayy hatirlamasi bile kotu.. anneannem anlatirmis anneme, eskiden koylerde de boyle bebegine zarar veren kadinlar olurmus. o zamanlar da bile lohusa kadinlarin ruh halinden cekinil, bebekle mumkun oldugunca anneyi yalniz birakmazlarmis.. cok aci yaa

cnm evt doğru söylüyorsun, kabulenememe oluyor bazen, ben de sütüm az olduğu zaman çok stres olup depresyona girmiştim, bir de çocuk gazdan dolayı emerken kendini geriye atıp ağlıyordu hep, bilemiyorduk tabi tecrübesizlik, aç mı tok mu gazı mı var anlayamıyorsun ilk başlarda...eşim annesini arayıp soruyordu, annesi de " açtır o, mama verin mama verin" diye söyledikçe iyice moralim bozuluyordu...halbuki süt var ama biz gaz çıkartmayı bilmediğimizden çocuk perişan oluyordu ağlamaktan...neyse 2 ay sürdü bu dönem. sonra düzeldi...
bir ara da karanlık bir dönemdeydim resmen, annem dualar okudu, üzerimde dua ile gezdim devamlı da öyle kurtuldum, ruhani bir şeyler musallat olmuştu resmen bana... ayy Allah korusun çok kötü,

canım sigaraya sakın başlama , çocuğuna çok büyük kötülük edersin... diyetisyene de git bence bak ben gittim bir adım attım, 3 kiloosunu verdim bile, kaldı 7-8 kilo. evlendiğim zamanki genç kızlık halime döneceğim inşallah,
hep ünlü annelere bakıyorum, hiç bizim gibi kilolu kalan yok gülüm millet sırım gibi valla, baldır bacak incecik, benim kalas gibi her yerim valla, inşallah ince olacağım. hedefim çok zayıf olmak değil 60 kiloya inmek inşallah...
diyetle hiç aç kalmıyorsun, 3 tane ara öğünün var, şeker krizlerini hurma ve kuru incirle aşıyorsun...
sana yazayım istersen listemi, kafana uyarsa bir bak.
iyi olur vallahi bir bakayim..
ben de gobek de feci kaldi yaa
aslinda benim sorunum yanlis beslenmek. tum gun neredeyse hicbisey yemiyorum. aksam yemegi
zaten ezos sayesinde hep apar topar. amaaaaa ezos en gec 9 da uyuyor ve ondan sonra sov basliyor venim icin :)
cayin yaninda mutlaka kek kurabiye olur. cerez, tatli vs. yatana kadar surekli yiyorum. zaten esim acaip istahli ama o incecik :( yani ben aksam kendimi kontrol edebilsem cok sey degisecek ama nerdeeeee..
bu arada sigaraya baslamayi da kesinlikle dusunmuyorum. zaten artik kokusuna dayanamiyorum. yillardir birakmak istiyordum bebis bahane oldu. ama sigarayi birakmak = 10 kilo :))

iyi olur vallahi bir bakayim..
ben de gobek de feci kaldi yaa
aslinda benim sorunum yanlis beslenmek. tum gun neredeyse hicbisey yemiyorum. aksam yemegi
zaten ezos sayesinde hep apar topar. amaaaaa ezos en gec 9 da uyuyor ve ondan sonra sov basliyor venim icin :)
cayin yaninda mutlaka kek kurabiye olur. cerez, tatli vs. yatana kadar surekli yiyorum. zaten esim acaip istahli ama o incecik :KK43: yani ben aksam kendimi kontrol edebilsem cok sey degisecek ama nerdeeeee..
bu arada sigaraya baslamayi da kesinlikle dusunmuyorum. zaten artik kokusuna dayanamiyorum. yillardir birakmak istiyordum bebis bahane oldu. ama sigarayi birakmak = 10 kilo :))

yok ayol ben sigara filan içmiyordum bende de 10 kilo fazla var. gerçi ben doğum öncesi kiloma döndüm ama ben evlendikten sonra doğuma kadar 8 kilo almıştım...doğuma kadar da 9 kilo etti mi sana 17 kilo:)...şimdi 70 kiloyum. hedef 60-62...

bu arada bizdeki olaylar aynı eşim incecik, ben balık etli. senin gibi kek kurabiye hamurişine bayılırım, çereze kuruyemişe filan...

bu diyet ben dengeye soktu, her seyden yiyorsun dengeli biçimde açlık krizi olmuyor midede gaz ve şişkinlik olmuyor...göbeğim baya bi gitti, sıra bacak ve kollarda...spora da başlıycam biraz daha kilo vereyim de...

Back
X