- 29 Ekim 2013
- 1.289
- 1.444
- 138
Masallah canim ya ogluna 2014 temmuz annelerini cok takip ediyodum hsmileligimin basindan beri dogumdan sonra takip ettim belli bi zaman sonra kimse pek yszmadi 2014 haziran annelerine takildim zaten haziran 27 de dogum oldu temmuz 4 de beklerken kizim bi hafta erken geldi 2014 temmuz annelerin de hicran vardiSelam kizlar.. bizde 10.5 ayligiz.
Saniyorum eski yopigin kapanmasinda parmagi olanlardan biriyim.:)
Oglum 5 ayinda emekledi. Cok aktif bir bebek 1 aydirda yuruyor. Baya ilerletti. Dis donemleri yemek konusunda bizde cok zorlandik. Yurutec 6 ayda yuruyene kadar kullandim brndr. Malesefki yanimda kimsem olmadigi icin cok da isime yaradi. Bende cok zararli olmadigini dusunuyorum.
Tesekkur ederim. Baslar seninkide yakinda.Maasalah kuzuya aferin ona
Benim sipada daha tik yok emeklemiyo bile
Neden kapandi topic hayirdir????
Senjn nickini animsiyor gibiyim. Dogumdan sonra herkes bebeklerin telasina dusunce pek girilmedi topige tam o donemde kk programi kaldirildi googledn zor geldi herkese. Evlimutluyla gorusuyoruz oglu kocaman oldu onunda.Masallah canim ya ogluna 2014 temmuz annelerini cok takip ediyodum hsmileligimin basindan beri dogumdan sonra takip ettim belli bi zaman sonra kimse pek yszmadi 2014 haziran annelerine takildim zaten haziran 27 de dogum oldu temmuz 4 de beklerken kizim bi hafta erken geldi 2014 temmuz annelerin de hicran vardievlimutlu vardi nicki yanlis yazmadiysam geri sayimi falan yapiyoduk sonra herkesler kayboldu benim kizim bu arada tay duruyo ellerini birakinca 1 dk fal rahat duruyo karsisina geciyom gel yspiyom oyuncak aliyom amahemen emekleyerek geliyo
Yürüteçle büyümeyen biri varmı aramızda canım ya hatta annemin zamanında olmadığından anneannemin sırtından kaç kere yere düşmüş kaçkere komalık olmuş.Bacak kaslarının erken gelişip ileride yürüme bozukluğu yaratma ihtimali ise binde 1 .Bu durum yalnızken zemine kafasını çarpmasından,bacaklarının ayrılmasından kısacası kalıcı hasarlara sebep olmasından takdir edersinki çok daha az riskli.Yürüteç satıcısı filan sanılmayım ama herkes evinde hizmetçi tutacak yada annesine baktıracak kadar şanslı olmayabiliyor.Çocuk zaten zamanla sıkılıyor içinde 15dakikadan fazla durmuyor bizler asıl bu hormonlu gıdalardan meyve sebzelerden bebeklerimizi nasıl koruyabiliriz bunu düşünmeliyiz işte bu gerçekten çok tehlikeli bir elmanın dolabımda 10günde 2 katı olduğuna şahit olan biri olarak gelecek nesile çok çok üzülüyorum
gdo'lu gıda mevzusu çok başka bir mevzu ve evet çok tehlikeli. Yürüteçle büyüme mevzusuna gelirsek biz dört kardeşiz ve hiçbirimize kullanmamış annem. Ben emeklemeden 7 aylıkken , kardeşlerim de Yaşından önce yürümüş. Yalnızken kafasını zemine çarpabilir. Bu çok normal. Anormal olan bebeğin yalnız olması. Bacaklarının ayrılması da imkansız zaten. Konuyla ilgili şu Yazıyı buldum. Okursan sevinirim. Ha bu arada evimde hizmetçi çalıştırmıyorum ya da annem bakmıyor. Bu nedenle bu kadar geç cevap yazabildim. Sevgilerimle.
----Alıntıdır----
#bebekyapimbakimonarim
Yürüteç meselesine dönüyoruz yine. Nereden mi çıkardık zararlı olduğunu?
2004 yılında yürüteç ve yürüteç tipi aletler Kanada'da yasaklandı. Kanada'da yürüteç bulunduranlara 1000 dolara kadar ceza kesiliyor ve 6 aya kadar hapis cezası var. Evet, HAPİS. Uyuşturucu ile yakalananlara daha hafif cezalar veriyorlar. Düşünün.
ÇÜNKÜ:
Yürüteçler bebeklerin motor gelişimini geciktirir (Siegel ve Burton, 1999)
ÇÜNKÜ
Yürüteçler bebeklerin zeka gelişimini daha da çok geciktirir (Siegel ve Burton, 1999)
AMA EN ÖNEMLİSİ ÇÜNKÜ:
Yürüteçler bebekler için olabilecek en tehlikeli alettir.
Başta yaralanma, kemik kırılması, diş kırılması, yanık, parmak sıkışması, boğulma, uzuvların kesilmesi ve hatta ölümle sonuçlanan kazalara yol açabilirler ve acile ziyaretlerin en önemli sebeplerindendirler. Çünkü bir bebeğin kontrol edemeyeceği ve anne babanın reaksiyon veremeyeceği kadar hızlı gitmesine neden olurlar. Bebek düşer, çarpar, kendini yakar, normalde erişemeyeceği zehirli ve zararlı şeylere erişebilir. Bunlar siz tepki verene kadar olup bitebilir.
http://bebekyapimbakimonarim.blogspotsitesinden alıntıdır.
Ah canım ya sağol zahmet edip buraya copy yapmışsın.Ama bütün burda yazılanları heryerde okuyoruz biliyoruz.Evet bende 4 aylıkken yürütece başlamış ve 8aylıkken yürümüşüm,aynı şekilde kardeşimde 9.ayında. vs vs benim etrafımda onsuz çocuk olmadı hiç ,gariptir kimsede de bir sorun teşkil etmedi.Anormal olan bebeğin yalnız kalması demişsinde, misal namaz kılıyorum o nasıl olacak sırtımamı bağlamalyım; yada bırakıyım yerde tepinsin koltukların sivri yerlerine kafasını çarpsın yada emekleye emekleye bir güzel mutfağa gitsin o çok ilgisini çeken buzdolabımızın,çamaşır makinamızın içine girsin. Deterjan kapaklarınıda fevkalade açarız,ağızada herşeyi sokarız oooh.Ne sanıyorsunuz hanımefendi yürüteçten çok çok daha tehlikeli olası kazalar yaşama ihtimali yüksekken ben işimi halledip gelene kadar otursun evi gezsin ne var bunda.Zaten büyüyor ve herşeyden hemen sıkılıyorlarken yürüteçte sabahlamıyor ya.Yeni nesil annelerimizi anlamıyorum çokmu evhamlıyız.Elbette araştırmacı olacak ve çocuklarımızı sakınacağız ama bu pimpirikli olmamızı gerektirmiyor.5dk 15dk yürüteçte durdu diye sakatlanan bir çocuk görmedim ama sandalyeye tırmanıp kendini balkon boşluğundan bırakanı çok duydum.
Neyse çok uzatmayacağım aman ola tartışma gibi sanılmasın ,herkesin çocuğu kendine kıymetli kim nasıl ne şekilde büyütürse büyütür vesselam.Hoş kalınız
Evhamdan pimpirikli olmaktan bahsetmişsin bi güzel döşemissin ama güldürdün Allah da seni güldürsün deterjanın çocuğun ulaşabileceği yerde ne işi var. Kaza geliyorum diyor zaten bana yürüteci savunmana gerek yok herkes istediği gibi kullansın ama yine başında dursun
merhaba. benmki de 10 temmuzda yaşını dolduracak. yürüteci inatla almadım bende tavsiye de etmemMerhaba benim cadımda 29 unda 10 aylik olacak benimkide done done gidiyo emeklemiyo ayakta adim attirmak istiyorum ama hic istemiyo direk oturuyo anne iki kere falan soyledi babaci baba diyip duruyo birde meme mama masallah sana 2. Yolda ben cesaret edemezdim bu arada yurutec kullanan varmi inatla almadim ama artik istiyorum ya adim atmiyo cunku
benm oğlumda ağlarken baba diye ağlıyorallah bağışlasın yavrunu.2.korunurken oldu canım.benim sıpanın yürüteci varama çok kullanmıyorum ama bazen iş yaparken koyuyorum beni takip ediyo o zaman iyi.
annesi o neyi ne zaman yapacağını bilir hiç tatlı canını üzme her bebeğin gelişimi farklı hergün seni şaşırtacak bir şey yapıveriyorlar
kız değilmi babacı benim sıpamda ağlayınca baba diye ağlıyo
hadi ya bizim korunma yöntemimiz de o. korktum şimdibotanikci_85 esim kondomla korunuyordu canim en iyi diye bildigimiz markalardan guya.
Sut konusunda bende de azalma var ama ben gundu emzirmiyorum hamile oldugim icin ve yediklerime gorre azalip cogsliyor
Benim oglusum sut oburuydu baya tontisti oda baya zayifladi ama hsreketten oldugunu disuniyorum cunku hamile halimle canima okuyo kimsede durmuyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?