2014 tüp bebek yapmayı düşünenler kulübü buraya kızlar

yeni tüp bebek yöntemini nasıl buldunuz?

• çok iyi bir yöntem!

OY: 7 100,0%
  • iyi değil!

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    7

Rose91

EL EVVEL YA RABBIM!
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2013
8.721
6.234
248
33
2014 te bütün umutları tükenmiş ama tek bir umudu tüp bebek olan arkadaşlar gelin birlikte dertleşelim birlikte bu yoldan geçelim ..
birbirimize umut olalım ... tedavilerimizi paylaşalım.... çok zorlu bir süreç maddi manevi bunu biliyorum birlikte yürüyelim bu yolda sizleri bekliyorum ....

yeni tüp bebek yöntemi IVM

Çocuk özlemi çeken ve tüp bebek yöntemine başvuran hastalara sunulan ilaçsız tüp bebek uygulamaları ne kadar yararlı ve başarılı sorusuna cevap arıyorsanız bu yazıyı mutlaka okuyun.

Tüp bebek uygulamasına alternatif olarak sunulan IVM, yani ilaçsız tedavi, yumurtaların laboratuar ortamında olgunlaştırılması ile gerçekleştiriliyor. Bu yöntem 1990'lı yılların sonlarından itibaren kullanılmaya başlandı. IVM'de kısa süreli ilaç kullanımı veya hiç ilaç kullanılmadan toplanan olgunlaşmamış yumurtalar dış ortamda olgunlaştırılır ve daha sonra döllenerek transfer edilir.

Yöntem ilk olarak ilaçlara aşırı cevap veren polikistik over sendromlu (yumurtlama problemi olan) kadınlarda ilaç kullanılmadan tüp bebek yapılmak amacı ile ortaya atıldı.

IVM yararı nedir?

Polikistik over sendromlu kadınlar, yumurtalıkları uyaran ve gonadotropin adı verilen ilaçların etkisine karşı aşırı derecede hassaslar. Bundan dolayı ovarian hiperstimülasyon sendromu (OHSS) adı verilen ve hastaneye yatarak tedavi gerektirebilen bir komplikasyona meyilliler. Özellikle de gebelik sırasında salgılanan hormonlar, ilaçlarla uyarılmış olan yumurtalıkları daha da uyarır. Bunun sonucunda karın boşluğu içine sıvı sızar ve kanda pıhtılaşma problemlerine yol açar. Yumurtalıklar ilaçlarla uyarılmadan tüp bebek uygulamasına geçildiğinde OHSS riski ortadan kalkar.

Natürel Siklus

Tüp bebek tedavisinde, hormon kullanmak istemeyen kadınlarda, doğal olarak büyüyen ve olgunlaşan yumurtanın çatlama aşamasından hemen önce alınıp, vücut dışında tüp bebek yöntemi ile döllenmesi işlemidir. Burada elde edilen tek yumurta, geliştirilerek iyi bir embriyo elde edilebilir ve transferi ile gebelik sağlanabilir.

Bununla birlikte ‘natürel siklusla tüp bebek tedavisi’nin önerildiği en büyük grubu, klasik tüp bebek yöntemine cevap vermeyen hastalar oluşturmaktadırlar.

TÜP BEBEK YAPTIRACAK ARKADAŞLARIMIZIN LİSTESİ

rose3507..............tüp bebek............. haziran............ beklemede.........yaş 22.....Antalya Anadolu hastanesi......ilk deneme

sevva7.................tüp bebek.............haziran.............beklemede..........yaş 22....hastane araştırıyor................2. deneme

casmink...............tüp bebek.............nisan.................beklemede

erre.....................tüp bebek............mart..................beklemede

nese77................tüp bebek............nisan...................beklemede........... yas 36 ...........adana baskent hast........3.deneme

58ketum34.........tüp bebek............nisan.....................beklemede...........yaş 33........ist.semihaşakir hast............2.deneme

yasev.................tüp bebek............haziran.....................beklemede......... yas 32..........konya kızılayhast..........2.deneme

huzun862486......tüp bebek...........ocaksonu.........ilk hamişimiz..........yaş27.............. smryna art izmir..........2.deneme

eyll75................tüp bebek..........mart................beklemede............yaş 38............ankara Anatolia ...................2.deneme

Son düzenleme:
mrb arkadaşım,bende bu ay başlayacam tedaviye 1 yıllık evliyim fakat eşimde ileri derecede varikosel çıktı bende de pko e durum böyle olunca tüp bebeğe yönlendirildik,rabbim hepimizin kucağını doldursun inşallah..

merhaba canım daha yeni evlisin !! bende de pcos var canım ... benim eşiminde spermleri yavaş hareketli kalitesi düşük bize o yüzden tüp bebek dediler evveli gün akşam tvde yeni tüp bebek yönteminden bahsettiler IVM yöntemi dediler... ilaçsız tüp bebek yöntemi yani biraz araştır canım olduğun yerde yapan doktor varsa yaptır bence maddi manevii daha iyi ve uygun bir yöntemmiş özellikle pcoslularda tutma ihtimali normal tüp bebekten daha yüksekmiş prof.dr öyle dedi canım.......

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim arkadaşım,ben çarşamba günü adet oldum ve dün doktora gittim iğnelere başladık bakalım hayırlısı ama çok stresliyim,rabbim emeklerimizi boşa çıkarmaz inşallah..

inşallah canım şimdiden tedavin hayırlı olsun darısı başıma ben mayıs haziran gibi yaptıracağım şuan durumum müsait değil..
stres yapmamaya çalış kendini başka şeylerle meşgul et tatlım stres engeller biliyorsun bebeğin tutunması için stresten uzak dur canım tatmam mı ben yarım saat sonra geleceğim işim var bir yere gidip gelmem lazım canım...konuşuruz buarad olursan

inşallah ilk denemende bebeğin seninle olur arkadaşım,hayırlısı olsun..

maddi manevi bu süreç ne olursa olsun biiyorum ki çok zorlu birr süreç özelliklede manevi yönden umarım tüp bebek isteyen bütün herkesin duaların kabul olur ve bebişlerimiz gelir ... bizlerde isteriz normal doğal yollarla olsun ama olmayınca olmuyor ne yapalım..
rabbim sevdiği kulundan bol dua istermiş bizler sanslı iyi kullarız demekki dualarımızla bebeklerimiz gelicek inşallahhh .... umutlarımız ve sevgimizin etrafımzdaki kişilern desteğiyle başta rabbimin izniyle kızlar inşallah bebişlerimiz meleklerimiz gelicek ... sakın üzülmeyin ..... ağlamayın ...... bu hasret bir gün sona erecek......

içimi dökmek istedim kızlar umarım azda olsa işe yaramıştır.....

Galiba bende varım bu yaza doğru bizde düşünüyoruz eşimde de bende de hiçbir sorun yok fakat 1,5 yıldır çocuğumuz olmuyor doktor yaşım küçük doktor isterseniz aşılama yaptırın dedi ama biz tüp bebek istiyoruz bakalım hayırlısı

Hakkımızda hayırlısı olsun canım her zaman beklerim... Tedavinden zaman zaman bahsedersen haberdar edersen seviniriz hadi bakalım hayırlısı olsun ınfertiliete sizinki ozaman oda zor ya Allah yardımcınız olsun inşallah doğal yollarla olur tüpe gerek kalmaz

Bende varim arkadaslar subat sonunda baslariz insallah tedaviye bu ay rapor yenilicez bizdede erkek inferitesi ikinci denemem olacak insallah bu sefer tutar

Bende varim arkadaslar subat sonunda baslariz insallah tedaviye bu ay rapor yenilicez bizdede erkek inferitesi ikinci denemem olacak insallah bu sefer tutar

inşallah tutar tatlım bebeğin seninle olur ...darısı başımıza...sigortan var sanırım .....

Evet ssk var rapor aldim cnm umarim tum isteyenlere ruce rabbim hayirli birer evlat verir

hımm anladım canım !!! benim sigortam yok maalesef ... ama şükürer olsun bu zaman kadar zorun olmadı durumumuz müsait rabbime şükürler olsun manevi yönden sıkıntılaırmız var manevi yönden sıkıntım olmasa hemen tüp bebek yaptıracağım ama işte herşey istediğimiz gibi olmuyor hayatta.....

SELAM rose3507 BENDE VARIM bidafa basarisiz tub bebek deneyimim oldu.halada skintidan cikmis deyilim.tekraren haziran sonrasi denemek isterim.bakalim insallah rabimiz bu yolda hepimizin yardimcisi olsun.

Kızlar bna fıkır verın ben 2012 hazıran ayında korunmayı bıraktım hamıle kaldım sonra dusuk yaptım. Daha sonra 6 ay tekrar korunduk tekrar gectıgımız hazranda2013 de hamıle kaldım fakat eylulde o bebegımde karnımda oldu pıhtılasma cıktı bende sındı dınlenme surem bıttı tekrar basladık fakat esımde bende cok yıprandık drum tuo bebek yapmak ıstemıo bosuna para harcama sen kendın kalabılıosun dıo ama bnım gucum bıtti sizce ne yapayım fikir verin nolur

merhaba canim kendin kala biliyosan bu guzel.doktorlar ne diyor tedavi ile dusuk soronu kalkamazmi?:

SELAM rose3507 BENDE VARIM bidafa basarisiz tub bebek deneyimim oldu.halada skintidan cikmis deyilim.tekraren haziran sonrasi denemek isterim.bakalim insallah rabimiz bu yolda hepimizin yardimcisi olsun.

selm sevva hoş gedin cnm topiğimize ... tüp bebekteki başarısızlığın nedenini bizlerle paylaşırmısın ?? haklısın evet ne umutlara gidip yaptırılıyor bekleniyor sonra hüsran olabiliyor yada sevinç ... rabbim umarım hayırlı bir vakitte meleğini verir canım... sakın stres yapma tatlım demesi kolay diyorsan değil bunu ben anlıyorum cnm bende bu yollardan geçeceğim stres yaprsam olmaz onun için yapmamaya çalışıyorum....kolay değil elbette... amiiinnnnnn canımmm inşallahhhhhh

tatlım senin tek sorunun kan pıhtılaşması ve düşük onun için kanını sulandırırlarsa bir sorun olmaz başta o doktor onu düşnememiş onun suçu yada çok doktor değiştirmenden kaynaklanan bir durum olsa gerek ... o yüzden bence tüp bebek için erken diyorum canım bir kez daha denemelisin emin ellerde........

Dr şar bır faha hamıle kaldgımda hergun kan sulansrıcı kullncakmısım bılece duauk kalkacakmıs ama bn aceele edıorummm

evet kan sulandırıcı verlerse bebeğinin tutunma şansı çok çok yüksek canım sıkıntı yapma benimde tanıdığım çok düşük yaptı buyüzden ama sonradan hamile kaldı atlattı ...onun için stres yapma tatlım

Cnm hayirli osun topigin bolbol hamisli bi topik olsun inss bende iki aya yaptiracagim insss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…