Kız İsteme 2014 yaz aylarında sözlenecekler! Gelin bi hesap kitap yapalım :)

Bi rutbeli askere soracagim demisti ya o dedi
Tabi olula danisirizz askerlik subesine gider danisiriz
Hem zaten kasıma daha var arastiracak zaman cok
Az dersi olmasi beni umutlandirdi 11-12 olsaydi imkani yok

anladım canımm, hayırlısı olsun bakalımmm

şöle bişi okudum amaa :26:

Hangi tip askerliğe dahil olursan onda bitirmek zorundasınız. Uzun dönem kayıt olup bedelli yasası askerdeyken çıkan bir çok insan bu yasadan faydalanamadı. Aynı bu durum gibi kısa başlarsanız kısa uzun başlarsanız uzun yaparsınız değiştiremezsiniz.

Dolayısıyla kısa askerlik yapmak istiyorsanız mutlaka üniversite işlerini hallettikten sonra askerlik işlemlerini başlatmalı

Son düzenleme:

Yok o yanlis soylemis canim bedelli ciktiginda askerde olanlar da bedelliden faydalandi
Bu kanunda yaziyormus kanunu ariyorum

Risk, sinavlara gitmesine izin vermiyorlarmis
Ama bizde askerdeyken sinava gitmesine gerek olmayacak

Ben kanunu okudum ama guncel mi diye onu bulmaya calisiyorum

a. Erbaş ve er olarak askerlik görevlerini yapmakta iken en az dört yıl süreli yüksek okul, fakülte, akademi ve enstitüleri bitirenler;
(1) Bitirdikleri okula ait diplomanın veya mezuniyet belgesinin noterden tasdikli bir sureti, noter onaylı TAAHHÜTNAME ve bir dilekçe ile birlikte birlik komutanlıklarına müracaat ederler.
(2) Birlik Komutanlığı, bu müracaatı başvuru sahibinin yerli askerlik şubesi başkanlığına gönderir.
(3) Yerli askerlik şubesi başkanlığı, ön incelemeyi müteakip, ilgilinin, kütük kayıt sureti, askerlik kararı, diploma sureti, TAAHHÜTNAME ve dilekçesini Askeralma Dairesi Başkanlığına gönderir.
(4) Askeralma Dairesi Başkanlığında yapılan inceleme sonucunda, durumuna uygun olan başvuru sahibinin, daha önce er olarak alınmış olan askerlik kararı yedek subay aday adayı olarak değiştirilir ve birlik komutanlığından geçici terhisi istenir.
b. Geçici terhisleri yapılan bu yükümlülerin askerlik şubelerine müracaatlarında askerliklerine yedek subay aday adayı olarak karar alınır ve ilk yedek subay celbinde sevke tâbi tutulurlar.
c. Kara Kuvvetleri Komutanlığınca yapılan test ve mülâkat sonucu;
(1) Yedek subay adayı statüsüne ayrılanlar, daha önce er olarak yapmış olduğu hizmet sayılmayarak, yedek subay olarak 12 ay tam hizmete tâbi tutulurlar.
(2) Kısa dönem er statüsüne ayrılanlardan;
– Daha önce er olarak yaptığı hizmeti yedek subay hizmet süresinin yarısı olan altı ay ve daha fazla olanlar, Kara Kuvvetleri Komutanlığınca doğrudan terhis edilirler.
– Daha önce er olarak yaptığı hizmet altı aydan az olanlar, tertip edildikleri birliklerine katılırlar ve hizmetini altı aya tamamlayanlar, birlikleri tarafından terhis edilirler.

Bu maddenin hangi kanun maddesi oldugunu bulmaya calisiyorum
Guncel mi degil mi diye

hadi bakalımmm

Kanun maddesinde her sey acik
Ve misal 7 aydan sonra mezun olur da yedek subaylik cikarsa 7 ay + 12 ay askerlik oluyor
Ama yedek subaylik cikmazsa 7 ay icinde 6 ay doldugu icin terhis oluyor

Bizimki daha acemilikte olacak yedek subaylik cikarsa 12 ay + 4-5 gun askerlik yapmis olur heralde

ayrıntılar neymişş ki :44::44:

abim ve sevgili karısı arıza çıkardı son dakika geldiler, oda annemin zoruyla, aramasıyla çok zoruma gitti

geldiklerinde de çok surat astılar hal hatır bile sormadılar ona..

Son düzenleme:
abim ve sevgili karısı arıza çıkardı son dakika geldiler, oda annemin zoruyla, aramasıyla çok zoruma gitti

geldiklerinde de çok surat astılar hal hatır bile sormadılar ona..

hımmm, ama sevgiline bu durumun onunla ilgisi olmadığını anlat mutlaka..

abim, eniştemi kıskandığı için öyle tavırlıydı de

hımmm, ama sevgiline bu durumun onunla ilgisi olmadığını anlat mutlaka..

abim, eniştemi kıskandığı için öyle tavırlıydı de

kıskandığı için mi acaba emin değilm

anlattım zaten olgun karşıladı ama benim içim rahat değil, sonuçta bu günlerde olanlar unutulmuyor..

selenimmm, dün akşamla ilgili pek kapalı kutu olmuşsun yahu ben hiç anlamadım nasıl geçtigini yemegin :26: abinleri boşver şimdi sen de tanışmanın geri kalanını anlat bakalım, damat - kayınpeder anlaştılar mı, neler konuşuldu, neler yapıldı

bu arada pembelokumum yasaları falan pek anlamam ben o yuzden bişey diyemiyorum söylediklerine, ama riske alıp almamak size kalmış, sen daha iyi bilirsin bunları tabi de bi yasa değişir bişewy olursa madur olursunuz diye düşünüyorum :26: yani benim fikrimi soruyorsan ben bu riski göze almazdım, ama karar sizin tabi canım :26: hakkınızda hayırlısı olsun

özet olarak güzeldi bi kaç ayrıntı harici

babamla oturup güzelce sohbet ettiler, ama nasıl heyecanlıydı kıyamam.

babamda annemde beğendi sanırım bakalım bundan sonra ne olacak..

Eee canım bütün söyleyeceklerin bu kadar mı:26: Kaçta geldi ne giydi ne getirdi siz ne ikram ettiniz neler konuşuldu abinler neden öyle yaptı hepsinin cevabını istiyorum Ben öyle mi anlatıyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…