Kızlar benim durumlar çok karıştı ne yapacağımı şaşırdım.Çok tuhaf bir durumdayım. Erkek arkadaşımla son zmanlarda biliyorsunuz sık sık sorunlar yaşıyorduk kavga ediyorduk ama çoğusu askerlik ve maddiyattan kaynaklı. Ama diğer taraftan daha öncesinde olsun askerden sora gelip isteyecez vs ailene kesin söyle demişti.Bende 1 seneden beri ailemi bu duruma hazırlıyordum yani son noktaya gelmişti artık ailem kabul etti sayılır bayramdan sora isteyeceklerini biliyorlar ona görede ufaktan ufaktan hazırlık yapılıyor. Herkes bayram sorası isteme olacağını biliyor amcamlar halamlar vs.
Ama erkek arkadaşım bana para biriktiremediğini istemeyi erteleyeceğini parası olmadığını altın parasıda biriktiremeyeceğini 1 sene daha ertelemek istediğini diğer taraftan son yaşanan olayların onu yıprattığını ( benide yıprattı) korkuları olduğunu evlenince mutsuz olacağımızı vs şeyler söyledi. Bana 1 sene daha bekle hem para biriktireyim hemde ilişkimizi toparlayalım vs dedi. Bende ben 1 yıl mücadele ettim ailemi bu duruma zor ikna ettim kaç senedir seni bekliyorum zaten. Aileme bidaha bu durumu kabullendiremem. Kaldıki hadi 1 sene bekledim vede bu durum olmadı anlaşamadık.Ben 1 senemi daha çöpe atamam dedim. 1 Sene daha seni bekleyemem dedim. Alternatif olarak askerden dön biraz kendini toparla hala aynı fikirdeysen ayrılırız dedim.2 hafta sonra askerliği bitiyor dönüşte yanıma gelmek istedi diyarbakırdan trabzona gelip burdan istanbula gidecek.uçak bileti aldım trabzondan istanbula dün. Ama ne yapacağımı nasıl yapacağımı şaşırdım. Biyandanda dün beni sıkıştırdı istemeye gelmeyeceğimizi nie ailene söylemiyorsun die.Kime ne tepki vereceğimi bilmiyorum çok daraldım kızlaarr:14
tek sorun altın değilki bizimkiler soruyorlar normal olarak bu çocuk neyine güvenip evlenmek istiyor ailesi nasıl gelecek. annesi babası boşanmış babanın hiç desteği yok aksine köstek oluyor annenin tek oğlu anne çocuğa muhtaç sürekli annesini kardeşini korumak zorunda .Bu çocuk yrn öbür gün bi hata bişey yaptığında bunu karşısına alıp konuşacak kimse varmı oda yok. Korkucağı kimse yok. Ve çevresinde bir baba idolüde yok. ikimizde zor aile şartlarında yetiştik. Benim ailem bunlara dikkat eder . Hadi bunları geçtik maddiyatta yok hiç birini istemeyiz islamdan nasıl ondanda çocuk bihaber ki ben burdan istanbula gideceğim orda yaşıyacağim. Bu kadar şeye rağmen ben ailemi ikna ettim ama onun yaptığı davranışı kaldırılabilinirmi?
Askerde maaş alıyor 12 aydır. 2500 alıyordu son 3 ay 2850 alıyor. 750 sini kendi borçlarına babasının borcu için annesine gönderdi heray 3750 benim yüzüklerime ödedi 5000 tlde bankada var dönüştede yol parası 1000 tl verecekler normalde 15000 biriktircem dediydi yani toplam 9750 biriktimiş oldu. 4 kere felan benim yanıma geldi arada para gönderdi bana 100-200 bir seferdede 800 tl göndermişti . Geldim gittim yanına gelmeseydim çok para harcadım vsvs suçu bana buluyor yani uzaktan bekleyip duracakmışım onu
yani canım kusura bakma da senin bu adamın yaptıkları artık bini aştıı

dünya üzerinde tek sorun yaşayan insanlar sizler degilsiniz hemen bi vazgeçmeler kıvırmalar falan
aynılarını benm eski nişanlım da yapmıştı, her sorunumuzda benm kafamda soru işaretleri oluştu bilmem nee.. arkadaş o zaman evlenme niyetine hiç girmeyeceksin, madem soru işaretleri o kadar çabuk oluşuyor

senin de var kafanda soru işaretleri yokmu, sen de o zaman vazgeç hemen, erteleyelim de
erkekler baştan evliliği oyuncak zannediyorlar iş ciddiye bindikçe de bi vazgeçmeler nazlanmalar bilmem nee.. erkeksin lan sen, sözünün arkasında duracaksın, naz yapmak kızların işidir diyeceksin adama
ve sana bunu daha önce de söyledim, senin vazgeçmeyeceginden o kadar emin ki kafasına göre kararlar alıyor, siz iki kişisiniz bi kere, evlenince de böyle mi olacak onu bi soruver bence beyefendiye
bak bebegim soylediklerime kızma lutfen ama senin nişanlında kendi eski nişanlımı gördüğüm için çok sinirlendim. düşün ki bizim nişanımız bi anlık seni sevmiyorum dedigi için bozuldu, neden çünkü beyefendi adı gibi emindi benm ondan kopmayacagıma, afedersin ama agzıma s.çsa da onu bırakmayacagımdan o kadar emindki kendi kendine triplere girrdi, beni sevmedigini söyledi, nasıl olsa 1 ay sonra canı sıkıldıgında dönecekti bende kollarımı açıp bekleyecektim

ama ben o dakika sildim onu haaytımdan, öyle bir sildim ki 9 ay sonra ancak cesaretini toplayıp arayabildi beni pişmn oldugunu söylemek için

ve asla da affetmedim çocuk oyuncagı deil bu işler

ben evlenecegim adama sırtımı yaslamak isterim her an tedirgin olup da acaba gidecek mi korkusu yaşamaK degil
bak aynı şeyleri yaşadım, canın yanıyor biliyorum ama kavga ederek çözülecek şeyler degil artık sizin sorunlarınız. senin ona resti çekmen gerekiyor

ama iyice düşün bunu dönüşün olmayabilir, onunla böyle onun istedigi gibi bir hayatı yaşayıp, 1 yıl bekleyipo gerekirse ondan sonra ayrılıp vs bi hayat mı yaşamak istiyorsun. ya da ya onsuz ya da onunla tamamen ikinizin kararlar alıp yaşayacagı bir hayat mı

üzgünüm ama başka türlü senin bu adamın kendine gelecegi yok canım
yektacım. sana en büyük örneği söyleyim. benim durumumdan belki ders çıkarırsın:
nişanlım ile tanışalı henüz 3 ay olmuşken bana evlenme teklifi etti. daha öncemizde vardı ama ne ben onu ne de o beni fazla tanımıyorduk. biz toplamda 4 aylık sevgili iken söz kestik aileler arası ve 7 aylık sevgili iken nişanlandık. ayrıca bu süre zarfında yani biz daha 1 aylık sevgili iken nişanlımı işten çıkardılar. ailesi Kayseri'de yaşıyor. Kendisi buarada Ankara'da yani tek başına yaşıyordu ve borçları vardı. toplamda belki 5.000 tl civarı. (kredi kartı borcu, evinin kirası -500 TL-, birikmiş doğalgaz borcu vs vs..) işsizlik maaşı ile 6 ay boyunca idare etti. işten ayrıldığını ne ben aileme ne de o ailesine söylemedik. çünkü ailesi bırak orayı buraya gel diyecekti. o da beni bırakamayacağından sakladık bu durumu. düşün yani aradaki maddi sıkıntıları, kredi de çekemiyor ssk sı olmadığı için. ve biz bu durumda bile nişan yaptık. düşün hem de düğün salonu tutup, kayseriden akrabalarını getirtip... şu an bunun sıkıntılarını yaşıyor olsakta maddi açıdan, biz vazgeçmedik. askerden sonra da erteleyebilirdik ama ben onu nişanlı olarak beklemek istedim. o da bunun daha iyi olacağını bildiği için kırmadı beni. maddi imkansızlıklar içinde biz nişan yaptık.
yani dmeek istediğim şey, bu durum tamamen iki kişinin arasındaki sevgiye bağlı. erkek arkadaşın belliki askerlik psikolojisinden çıkamamış (hoş ben buna inanmıyorum da bazen çünkü aklı başında insanlar neyin ne olduğunu bilirler) asla sözüme darılma kırılma ama boşa kürek çekiyorsun gibi. bu sefer rest çekmelisin. seni kaybedeceğinin farkında olmalı!!! çocuk oyuncağı değil bu.. sen aileni karşına almışken o bu saçma nedenleri önüne sürmemeli...
kesinlikle çok katılıyorum bu söylediklerine

bu adam artık herşeyin onun istedigi gibi olmayacagını, ortak kararlar alması gerektigini, aksi takdirde yektayı kaybedecegini anlamalı

yoksa istedigi gibi at koşturacak bu ilişkide ve evlilikte, ki uzun süreli de böyle devam edemez yani