2015 2016 Gelincikleri Hadi Toplanıp İlk adımlarımızı Paylaşalım :)

Çok şükür öyle. Ama nasıl korkuyorum bir huzursuzluk çıkacak diye her an tetikteyim. Hiç bu kadar uzun süre sorunsuz olmamıştım. Aman dilimi ısırayım

Öyle düşünüp de kötülüğü çekme kendine canmm

canım 18 ağustosa evleniyoruz inş. ama biz sadece salon tuttuk o kadar

kızlar sınavdan geçemedim tek ben değil herkes kaldı ya nasıl bi müfettişe denk geldiysek
Çok canım sıkıldı giremedim bende bu arada günaydın herkese :)

Hoşgeldiinn :)

canım bizimkide çok gıcıktı.sınav alanını bilmiyodum ben bi kez gidip gösterdiler ama ezberlemeyemedim.sınavda da soruyorum diye hemen bayan müfettiş sınav alanını bilmeniz gerekiyodu ama neyse dedi.daha o an belli etti kendini.erkek müfettiş daha iyi daha anlayışlıydı.kaza yağmur trafik bir araraya geldi.çok şanssızlık oldu sınav süresi uzadı.haliyle benimde çok hatam oldu.neyseki kurstakiler yumuşatmış biraz.eskisi gibi değiller artık.bi aha girersin sıkma canını.

Ooo sizinki bizimkinden daha erken yanii.
Salon işi vardı bi de dimi. Onu da hallettik bizde. Bak onu yapmanız iyi olmuş yer bulmakta çok zor çünkü.
Sen de araştırmalara başla kuzum vakit darmış.
En azından belirlemiş olursun o kısım bile öyle uzun sürüyo kiii. Öyle gördüm aldım olmuyo işte..

hiç sorma canım müfettişin gıcığına denk geldik herkes kaldı tek hata da bıraktı hemde, haksız yere kaldığıma üzülüyorum ya
Boşu boşuna masraf çıkıyor bir de en gelemediğim şey şu haksızlık ya
bu çok önemli birşey canım. bende kardeşimle hiç alaşamam sürekli kedi köpek gibiyiz ama nişanlımla feci anlaştılar yani Allah bozmasın inş
Amin inşallah ya. Ne kadar önemli olduğunu zaman geçtikçe anlıyor insan.
Ayy sorma başta tatlı bir heyecanla araştırıyodum ama şimdi işin içine girdim sıkıldım vallahi. Seçsem de kurtulsam diye bakıyorum. Hem karar vermek çok zor, hem fiyatlar çoşmuş durumda
Ya gerçekten düşündükçe beynim bulanıyor ne kadar çok alınması gereken şey var. Ev kurmak çok zor

Düşünmemeye çalışıyorum ama işte panik insanım. Düşünmemek lazım

:) şimdi de ekstra dan 180 tl verecem canım üzülüyorum vallaha ya, onun üzerine ekler ehliyetimi alırdım
işim için lazım bian önce almam lazım
Haklısın canım. Sistem değişti hakikaten çok zor şuan ehliyet almak. İlk seferde almayı beklemiyordum bende ama oldu.
Puan sistemi kalktığı için tek hatada bırakıyolar malesef.. OLsun canını sıkma 2.cide alırsın inşallah.

Ya gerçekten düşündükçe beynim bulanıyor ne kadar çok alınması gereken şey var. Ev kurmak çok zor

Çok çok zor.. Bir de biz herşeyi kendimiz yapıyoruz. Destek almadan yani. Amaç da borçsuz evlenmek en azından düğün sonrası düğün takılarından kçük bir kısmıyla kapanabilecek kadar. Ama eksikler dağ gibi. 7 ay çile çekicez yanii

Slm hatunlar bende ders calısiyorum evde :). Eski günlerime geri dondum bransım bilgisayar olmasına ragmen cok zqmandır uzak kalmistim bilgisayar konularindan :)

Aynı durum bizde de var. Bir de kira ödemek istemiyoruz ama hem ev alıp hem düğün yapmak hem o evi döşemek çok çok zor Allah hepimize kolaylık versin.
Slm hatunlar bende ders calısiyorum evde :). Eski günlerime geri dondum bransım bilgisayar olmasına ragmen cok zqmandır uzak kalmistim bilgisayar konularindan :)
Nostaljik oluyor değil mi :) Kolay gelsin canım

Aynı durum bizde de var. Bir de kira ödemek istemiyoruz ama hem ev alıp hem düğün yapmak hem o evi döşemek çok çok zor Allah hepimize kolaylık versin.

Aynı şekilde biz de.. Ama ev işine düğün sonrası bakıcaz tabi ki. Takılana göre... Kirada olmak daha da zor, biz de istemiyoruz o yüzden.
Hakikatten kolaylık versin Allah bol bol, hepimize...

talihsizlik aynen bende de çoktu ama sistemi değişmişler inşallah alırım

şuan biraz araştırıyorum ama alamayız ancak düğüne yakın çünkü başka bir şehirde yaşayacaz

aynen canıımm

inşallah canm evet tek hatada kalınıyor artık inş.geçerim sürebiliyorum aslnda ama heycanlandırdı benii pislik adam

Aynı şekilde biz de.. Ama ev işine düğün sonrası bakıcaz tabi ki. Takılana göre... Kirada olmak daha da zor, biz de istemiyoruz o yüzden.
Hakikatten kolaylık versin Allah bol bol, hepimize...
Ya bir de şöyle bir şey var, verilen kira bedeliyle krediye girip ev almak daha mantıklı geliyor bazen. Ben öğrenciyken ödediğim kira sayesinde ev sahibi o evin borcunu kapamıştı, o insana çok koyuyor. Sırf nakit yok diye.. Ama şimdi tamamını krediyle almak gibi bir durum var, sadece o zaman deli gibi faiz oluyor. O da enayilik gibi geliyor, başkasına verdiğim kira da. Afedersiniz iki ucu b.klu değnek

Ne güzel anlattın yaa birebir aynı düşünüyorum!
İşte düğünden keşke ev peşinatı yapılabielcwek bir para kalsa da elde onu direkt versen. Öyle bir durum olduğunda zaten deli gibi araştırıp bankadan çekip faiz ödemek yerine direkt evi taksitlendriebileceğin yerler var onlardan bulunur.
Yoka dediğin gibi hepsini bankadan almaya kalksan çok yüklü bir faiz binecek o da yazık günah..

şuan biraz araştırıyorum ama alamayız ancak düğüne yakın çünkü başka bir şehirde yaşayacaz

O zaman alamazsınız tabii ..
Ama dediğim gibi canım araştırma kısmı bile hayli zahmetli, zaman harcıyorsun fazlaca..
En azından belirlediğin özellikleri bütçene göre hangi markada hangi modelde buluyorsun o kısmı tamamlamış olursun. O da bir aşama neticede..

evet canım yeni sistemle çok katılar.aslında park etme falan çok iyi olmuş bence ama insan stresten çok hata yapıyo işte.özel ders falanda almıştım halbuki gayet iyiydim yokuşlarda ve park etmede ama sınavda öyle olmadı.alırsın canım iyice pratik yapmış olursun hemde.

Düğünden gelen para da anca düğüne yapılan harcamaların borcuna gider O kadar çalış çalış işte yok yani adam akıllı bi düğün yapıp ev almak mümkün değil bir başımıza. Keşke ailelerimizin durumu iyi olabilseydi, biraz yardım hiç fena olmazdı ama olsun kalpler bir olsun :)

Keşkee bir kaç konuda bile destek süper olurdu...
Ama dediğin gibi gönüller bir olsun ne yapalııım :). Çalışıp yapıcaz elimizden gelenii.

Kızlar ben hala leyla leyla geziyorum etrafta azıcık işe odaklanayım, üretkenliğim azaldı vallahi laf edecekler artık

ben 1 haftadır gayet iyi sürüyorum yapmadığım hiç yapmadığım hatayı ilk defa sınavda yaptm

benimle aynı durumdasın sanırım canımcım ne yapalım böyle olması gerekiyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…