2015 2016 Gelincikleri Hadi Toplanıp İlk adımlarımızı Paylaşalım :)

uzaksa yapılcak bişey tabi ki yok :)
pek yöreselde değil nette çok fazla rastlayabilirdin bu bilgiye kk da bile bi çok konuda var:KK66:

walla rastlamadım işte,rastlamadığım içinde şaşırdım diye de belirttim :) kaynaklarımız farklı demek :)

Yöresel mi bilmem ama bizim nişandan önce gelmişti bohçalar onlarda gelirken baklava getirmişlerdi bizde giderken götürmüştük. :D
çok uçlarda yöresel bi adet değil canım genel bi ritüel olması gereken :) nasıl kızı istemede çikolata geliyosa buda öyle bişey :)

1yıl 8ay oldu canım, ben yaza şöyle yapalım diyorum mesela hep nasip diyor, yok bana ümit vermek istemiyormuş, belki olmazsa üzülürsün falan diye kaytarmaya çalışıyor. Benim annem de bana baskı yapıyor haklı olarak adı konsun artık diyor çünkü millet sürekli bana birilerini ayarlamaya çalışıyor.

cnm moralini bozmak istemem ama az bir zmn değil birlikteliğiniz.bence de konuş ve restini çek,onun kararını da gör.çünkü zmn su gibi akıp gidiyor.ne zmna kdr bu şekilde devam edeceksiniz.elbet zor,kolay değil ama bi karar vermesi lazım artık bunca zmn olmuş daha ne demek ümit vermeyeyim fln.emin ol seni çok iyi anlıyorum..herşey gönlünce olur umarım :KK68:

cikolata_delisi cikolata_delisi Canım bohça dediğin söz bohçası ise eğer ki uzakta yada farklı şehirdeler ise verilir okey.. Ama nişan bohçasını diyorsan istemeye geldiklerinde olmaz yani nişan zamanı verilir bohça.

greenandblue greenandblue Canım ne alışverişi olucak işte nişanlık ve bohça alışverişi ikinizede.. Elbisen onun takım elbisesi ve bohçalarınız alınacak.Tek başına alınmaz çok ayıp olur nişan alışverişi denen birşey var .Çok istersen sende benim giibi gider önceden bakarsın kafanda bişiler oluşur. Hep beraber gittiğinizdede alırsınız.Çünkü şöyle bişey var adettendir (bazı çiftlerde artık görmüyorum ama bence olmalı) kız tarafı erkeğin bohçasının ihtiyaçlarını alır, erkek tarafıda kızın bohçasını .. Yani erkek tarafı için kız tarafı, kız tarafı içinde erkek tarafı parayı verir. Bu adettir.Utanıp sıkılıcak birşey yok.

Love01 Love01 Günaydın canımm .. Aynı şekilde düşünüyoruz valla ayakkabı olarak takım elbisesi var zaten onu giyer alınmaz ayakkabıda almıştı söz için geldklerinde giysin diye onları giyer o ben bir tek kravat alırım elbisemin rengine uygun bide bohça için alınan eşyaları .. yeterli olur bence bunlar abartmanın anlamı yok :KK66:

Canım bunlar nasıl bir hafta içinde olucakki? ve o bir hafta ben sadece pazar izinliyim, yani 1 gün..ve iş çıkışları..Hiçbirşey yetişmez, elbise bile..bu adamın telaşsız halleri beni öldürecek ya, iki uyuşuk hiçbirşey yapamayız biz.

Canım bunlar nasıl bir hafta içinde olucakki? ve o bir hafta ben sadece pazar izinliyim, yani 1 gün..ve iş çıkışları..Hiçbirşey yetişmez, elbise bile..bu adamın telaşsız halleri beni öldürecek ya, iki uyuşuk hiçbirşey yapamayız biz.
bence 1 haftalık raporları alın canım bir hafta komple gezer bulursunuz... başka türlü hiç bi şekilde yetişmez bence :(

cikolata_delisi cikolata_delisi Canım bohça dediğin söz bohçası ise eğer ki uzakta yada farklı şehirdeler ise verilir okey.. Ama nişan bohçasını diyorsan istemeye geldiklerinde olmaz yani nişan zamanı verilir bohça.

greenandblue greenandblue Canım ne alışverişi olucak işte nişanlık ve bohça alışverişi ikinizede.. Elbisen onun takım elbisesi ve bohçalarınız alınacak.Tek başına alınmaz çok ayıp olur nişan alışverişi denen birşey var .Çok istersen sende benim giibi gider önceden bakarsın kafanda bişiler oluşur. Hep beraber gittiğinizdede alırsınız.Çünkü şöyle bişey var adettendir (bazı çiftlerde artık görmüyorum ama bence olmalı) kız tarafı erkeğin bohçasının ihtiyaçlarını alır, erkek tarafıda kızın bohçasını .. Yani erkek tarafı için kız tarafı, kız tarafı içinde erkek tarafı parayı verir. Bu adettir.Utanıp sıkılıcak birşey yok.

Love01 Love01 Günaydın canımm .. Aynı şekilde düşünüyoruz valla ayakkabı olarak takım elbisesi var zaten onu giyer alınmaz ayakkabıda almıştı söz için geldklerinde giysin diye onları giyer o ben bir tek kravat alırım elbisemin rengine uygun bide bohça için alınan eşyaları .. yeterli olur bence bunlar abartmanın anlamı yok :KK66:

Bu arada zaten öyle olucak, benim telaşım bana alınacaklar ile ilgili değil..Karşılıklı olacak zaten ödeme olarak da..

1yıl 8ay oldu canım, ben yaza şöyle yapalım diyorum mesela hep nasip diyor, yok bana ümit vermek istemiyormuş, belki olmazsa üzülürsün falan diye kaytarmaya çalışıyor. Benim annem de bana baskı yapıyor haklı olarak adı konsun artık diyor çünkü millet sürekli bana birilerini ayarlamaya çalışıyor.
Bu kadar zamandır berabersiniz ümit vermek istemiyorum kelimesi tuhaf ve kırıcı bence :( emin değil mi evlenmek istediğinden ?

Canım al bi hafta rapor rahat rahat gez hallet başka türlü yetiştiremezsin ki zaten.

yani evet valizi kullanırız dersen al,bende bi sürü valiz var ztn ihtiyaç olmaz :D yani bence de ihtiyaç olan şeyler olmalı ama temel şeyler olmalı.mesela ayakkabı bence ayrıntıya giriyor artık,sonuçta ztn bi nişan ayakkabısı vardır diye düşünüyorum.bi de bütçeye de bakıyor,eğer bütçen el verirse al.benim sözlümün var mesela takım elbise ve ayakkabısı,bidaha niye alayım.en temel şeyleri almamıza rağmen,o kdr çok para tuttu ki,masraflı şeyler yaww :p
herşey gönlünce olsun inş.

cikolata_delisi cikolata_delisi

Nişan için giyeceği ayakkabı oluyo heralde bohçaya konuşan ayakkabıda..Doğru diyorsun canım ya, o kadar stresliyim sana anlatamam..Adamda bir o kadar rahat..tamam itiraf ediyorum bu zamana kadar bende rahattım..Ama şurda 1 ay gibi birşey var..Hayır yani ben abimin düğünü için bile 2 ay elbise aramışım..Bunu o da gördü, biliyo yani.. Ne diye bana hala 1 hafta içinde alınır diyor..Sonra benim cinler tepeme çıkıyo, şimdiden bakarız diyo...ee madem bakarız diyosun, ilk başta söylesene dimi yani..ayy canım ya hakkını helal et, bir dokundun bin ah işittin..

:)) artık senden çıktı bende ne yapsam boş:)

Yaaa susuyorum ben o zamannn :KK23::KK23:

Canım izin alıcaksınız ikinizde mecburr

Nişan için giyeceği ayakkabı oluyo heralde bohçaya konuşan ayakkabıda..Doğru diyorsun canım ya, o kadar stresliyim sana anlatamam..Adamda bir o kadar rahat..tamam itiraf ediyorum bu zamana kadar bende rahattım..Ama şurda 1 ay gibi birşey var..Hayır yani ben abimin düğünü için bile 2 ay elbise aramışım..Bunu o da gördü, biliyo yani.. Ne diye bana hala 1 hafta içinde alınır diyor..Sonra benim cinler tepeme çıkıyo, şimdiden bakarız diyo...ee madem bakarız diyosun, ilk başta söylesene dimi yani..ayy canım ya hakkını helal et, bir dokundun bin ah işittin..
Canım dert etme bak benim cuma günü nişanım vardı ve biz herşeyi çarşamba yapmıştık dert etme o yüzden. İnşallah hemencecik bulursun :)

cnm moralini bozmak istemem ama az bir zmn değil birlikteliğiniz.bence de konuş ve restini çek,onun kararını da gör.çünkü zmn su gibi akıp gidiyor.ne zmna kdr bu şekilde devam edeceksiniz.elbet zor,kolay değil ama bi karar vermesi lazım artık bunca zmn olmuş daha ne demek ümit vermeyeyim fln.emin ol seni çok iyi anlıyorum..herşey gönlünce olur umarım :KK68:
İnşallah canım, hepimiz mutlu oluruz inşallah..

Bu kadar zamandır berabersiniz ümit vermek istemiyorum kelimesi tuhaf ve kırıcı bence :( emin değil mi evlenmek istediğinden ?
Aslında bazen ileriye dönük çok güzel hayallerini anlatıyor, evlenmek istiyor belli ama şu an son sınıfta olduğu için ekonomik özgürlüğü yok, sırf ailesi masraf yapmasın diye böyle konuşuyor. Onun amacı onlara 5 kuruş harcatmamak, diyorum zaten okul bitince işe gireceksin hem ailelerimiz de elbette yardım edecek diyorum ama o önce aileme de maddi destekte bulunmak istiyorum diyor. İhtiyaçları yok ki.. Off bilmiyorum ya bunları düşününce sinir oluyorum.

benimde 1 buçuk yıl olcak nerdeyse canım daha sözle alakalı bişey konuşmuyoruz işlerini halletmesi toparlaması gerekiyomuş
bende hiç acele etmiyorum nasip ne zamansa o aman olur sende söyle hep sana ayarlamaya çalışan kişileri belki o zmaan morali boulur kafasında bşka bişeyler vardır belki ikiniz içinde daha iyisi olmasını istediği

İnşallah canım, hepimiz mutlu oluruz inşallah..

Aslında bazen ileriye dönük çok güzel hayallerini anlatıyor, evlenmek istiyor belli ama şu an son sınıfta olduğu için ekonomik özgürlüğü yok, sırf ailesi masraf yapmasın diye böyle konuşuyor. Onun amacı onlara 5 kuruş harcatmamak, diyorum zaten okul bitince işe gireceksin hem ailelerimiz de elbette yardım edecek diyorum ama o önce aileme de maddi destekte bulunmak istiyorum diyor. İhtiyaçları yok ki.. Off bilmiyorum ya bunları düşününce sinir oluyorum.
Ailesi belkide böyle bi destek bekliyodur belkide ondan böyle düşünüyodur canım ama konusup ailenin de adının konmasını istediğini söyleyebilirsin nişanlıykende maddi anlamda istediklerini yapabilir

Canımm ya aynı benim sözlümü anlattın .Üniversitede tanıştığımızdan bu yana hep hayal kurardık evliliğimizi düğünümüzü evimizi bile sonra evlerimize geldik o işe başladı ben işe başladım..Askere gitmeden önce ne zaman ne desem hayal etsem hayal etmek başka,gerçek başka derdi.Gerçeği yaşamamız gerekiyo derdi.Bende o zaman yaşayalım derdim daha çok var deyip sinir ederdi beni .Askere gitti geldi bende onca zaman bekledim e birde 4 senemiz dolmuş dedim artık bişeyler yapsak ya en azından bi adı konsa söz olsa dedim olucak hepsi zamanla bi işe gireyim önce hangi parayla yapıcam bunları dedi .Bende dedim senin paranla olucak işler değil zaten bunlar ailen de yardım edicek herhalde dedim ben istemem yardım onlardan kendim yapmak isterim dedi bir ara para çekiyodu bankamatikten gördüm bi miktar para var bak ne kadar biriktirmişim dimi yatırım yapıyorum ikimiz için dedi bende aynen şöyle dedim "valla biriktirdiğin para ortada,kendim yapıcam herşeyi diyosun ama senin paranla olmaz bu işler bu benim gelinliğimi karşılar ancak "dedim sustu.Bir dahada konuşmadık . Sonra sonra ailesine anlattı geldiler istediler.Yani diyeceğim o ki bende çok bekledim sıkıldım ısrar ettim sürekli gel yada bana umut verip durma öyle dedim .Sinir bozucu çünkü bekliyosun bekliyosun ama nereye kadar dedim sen beni kandırıyosun galiba filmlerde olur ya ne alaka canım demeye başladı dedim seven insan gelir ister alt tarafı sözde alınacak şey sadeece yüzükler bu mu masraf bu kadar da mı paran yok madem sen ypmak istiyosun herşeyi en azından adım at gerisi hayırlısıyla gelir dedim.Konuşmalarım sonuç verdi böylelikle çok şükür sözlendik ama öncesinde az üzülmedim.Hepsi geçti ama şimdi kendi koşturuyo peşimde nişanı nasıl yapcaz bohça için ne zaman buluşcaz gel sana nişanlık takı bakalım hayatımm.. Bende aynen şöyle diyorum "daha zamanı var ben sana söylücem zamanı gelince " hiçbişey diyemiyo. Uyuzumm özledim :(

Back
X