2015 2016 Gelincikleri Hadi Toplanıp İlk adımlarımızı Paylaşalım :)

Love01 Love01 gelmesin ama o beni istemiyo eminönüne :KK43: :KK43: :KK12:

Ama yaa :) oda gelsin birlikte göbek atarken unutursun eminönünü :KK37:

anacım 2 dakikada iftira attınız haaa :KK48: ben gelme demedim ki,hemen atladın dedim :KK53: ztn greenandblue'dan ses çıkmadı baksana,sanırım o da beni istemiyor :KK53: misafir misafiri istemez,ev sahibide hiçbirini istemez diye bi atasözü var,ona döndü bizim iş:KK71:

anacım 2 dakikada iftira attınız haaa :KK48: ben gelme demedim ki,hemen atladın dedim :KK53: ztn greenandblue'dan ses çıkmadı baksana,sanırım o da beni istemiyor :KK53: misafir misafiri istemez,ev sahibide hiçbirini istemez diye bi atasözü var,ona döndü bizim iş:KK71:
Ben iftira atmadım kii :) sadece seni istemezlerse sende benim düğünüme gel dedim:) doğru greenandblue hiç ses vermedi :) demek ki o bizi istemiyoo :)

soz-kahvesi-kiz-isteme-tuzlu-kahve-720x450.png

tepsiyi çok begendim :)
Tuzlu kahvenin anlamı ve hikayesi
Eski zamanlarda, gelin ve damat adayı görücü usulü ilk kez kız isteme töreninde bir araya gelirmiş. Gelin tarafı ve erkek tarafı birbirlerini şöyle bir süzer, gelin hemen kahveyi hazırlarmış. Gelinin ilk kez gördüğü damat adayını beğenip beğenmediği de burada ortaya çıkarmış. Çünkü gelin hanım eğer damat kardeşimizi beğenirse kahvesini şekerli yaparmış. Hatta yanına tatlı da getirerek “Seni ailem de ben de istiyoruz.” mesajı verirmiş. Gelin adayı eğer damadı hiç beğenmediyse kahvesine şeker yerine tuz koyarmış. Tuzlu kahveyi içen damat adayı, kızın kendisini beğenmediğini anlayıp anasını babasını toplayarak bu işten vazgeçermiş. Tuzlu Türk kahvesi servis etmenin işte böyle subliminal bir özelliği de varmış.:KK53:

Tikkabilla Tikkabilla kaç yaşındasınız canım ikinizde
Ben 25, o 22..

Ailesi belkide böyle bi destek bekliyodur belkide ondan böyle düşünüyodur canım ama konusup ailenin de adının konmasını istediğini söyleyebilirsin nişanlıykende maddi anlamda istediklerini yapabilir
Canım desteğe ihtiyaçları yok biliyorum, abisi yeni araba aldı peşinatı babası ödedi mesela, abisi de öğretmen bu arada.. Ben zaten sürekli söylüyorum ailem adının konulmasını istiyor artık diyorum ama o hep nasip nasip diyor sadece..
Canımm ya aynı benim sözlümü anlattın .Üniversitede tanıştığımızdan bu yana hep hayal kurardık evliliğimizi düğünümüzü evimizi bile sonra evlerimize geldik o işe başladı ben işe başladım..Askere gitmeden önce ne zaman ne desem hayal etsem hayal etmek başka,gerçek başka derdi.Gerçeği yaşamamız gerekiyo derdi.Bende o zaman yaşayalım derdim daha çok var deyip sinir ederdi beni .Askere gitti geldi bende onca zaman bekledim e birde 4 senemiz dolmuş dedim artık bişeyler yapsak ya en azından bi adı konsa söz olsa dedim olucak hepsi zamanla bi işe gireyim önce hangi parayla yapıcam bunları dedi .Bende dedim senin paranla olucak işler değil zaten bunlar ailen de yardım edicek herhalde dedim ben istemem yardım onlardan kendim yapmak isterim dedi bir ara para çekiyodu bankamatikten gördüm bi miktar para var bak ne kadar biriktirmişim dimi yatırım yapıyorum ikimiz için dedi bende aynen şöyle dedim "valla biriktirdiğin para ortada,kendim yapıcam herşeyi diyosun ama senin paranla olmaz bu işler bu benim gelinliğimi karşılar ancak "dedim sustu.Bir dahada konuşmadık . Sonra sonra ailesine anlattı geldiler istediler.Yani diyeceğim o ki bende çok bekledim sıkıldım ısrar ettim sürekli gel yada bana umut verip durma öyle dedim .Sinir bozucu çünkü bekliyosun bekliyosun ama nereye kadar dedim sen beni kandırıyosun galiba filmlerde olur ya ne alaka canım demeye başladı dedim seven insan gelir ister alt tarafı sözde alınacak şey sadeece yüzükler bu mu masraf bu kadar da mı paran yok madem sen ypmak istiyosun herşeyi en azından adım at gerisi hayırlısıyla gelir dedim.Konuşmalarım sonuç verdi böylelikle çok şükür sözlendik ama öncesinde az üzülmedim.Hepsi geçti ama şimdi kendi koşturuyo peşimde nişanı nasıl yapcaz bohça için ne zaman buluşcaz gel sana nişanlık takı bakalım hayatımm.. Bende aynen şöyle diyorum "daha zamanı var ben sana söylücem zamanı gelince " hiçbişey diyemiyo. Uyuzumm özledim :KK43:
Benimki bide okul bitince hemen askere gitmek istiyor, e askerden gelecek de ne ara birikim yapacak ben bilmiyorum. Ne zannediyor evlenmeyi, 3-5 kuruşa hallolacak mı sanki..Erkeklik gururu mu bu anlamadım. Bu akşam konuşucam bu konuyu kesinlikle, ya batıcaz ya çıkıcaz..

Tamam canım benim nevresımlerıme yorum yapmayı unutma alsammı bılemedım :)
Mickey & Minnie'yi beğeniyorum ben canım, hatta alsam mı diye de düşünüyorum.
Kızlar bu arada nişanlıma dedim yıl başı için ne istiyosun diye adam dedi ki bana arabama koltuk kılıfı dedi yaa:KK64:
Bu erkeklerrr..

Benimki bide okul bitince hemen askere gitmek istiyor, e askerden gelecek de ne ara birikim yapacak ben bilmiyorum. Ne zannediyor evlenmeyi, 3-5 kuruşa hallolacak mı sanki..Erkeklik gururu mu bu anlamadım. Bu akşam konuşucam bu konuyu kesinlikle, ya batıcaz ya çıkıcaz..

Canım sakince konuşun ama sende haklısın tabii ama bi sonuca varılması lazım ...

soz-kahvesi-kiz-isteme-tuzlu-kahve-720x450.png

tepsiyi çok begendim :)
Tuzlu kahvenin anlamı ve hikayesi
Eski zamanlarda, gelin ve damat adayı görücü usulü ilk kez kız isteme töreninde bir araya gelirmiş. Gelin tarafı ve erkek tarafı birbirlerini şöyle bir süzer, gelin hemen kahveyi hazırlarmış. Gelinin ilk kez gördüğü damat adayını beğenip beğenmediği de burada ortaya çıkarmış. Çünkü gelin hanım eğer damat kardeşimizi beğenirse kahvesini şekerli yaparmış. Hatta yanına tatlı da getirerek “Seni ailem de ben de istiyoruz.” mesajı verirmiş. Gelin adayı eğer damadı hiç beğenmediyse kahvesine şeker yerine tuz koyarmış. Tuzlu kahveyi içen damat adayı, kızın kendisini beğenmediğini anlayıp anasını babasını toplayarak bu işten vazgeçermiş. Tuzlu Türk kahvesi servis etmenin işte böyle subliminal bir özelliği de varmış.:KK53:
Yalnız tepsiye ben de bayıldım, aşırı çok beğendim :)
Ama bu hikayeyi mi diyim artık geleneği mi bilmiyordum, ben sevgilime tuzlu kahve yapmadım, o kahveyi sade içer, ben de yine zor içeceği bir şey yaptım, bol şekerli, doldurdum şekeri bal oldu resmen :))) İçti :KK68:

Back
X