günaydın güzel anneler. Ben de dün akşam ilk defa gebelik takibini yaptıracağım doktora gittim. Ebru Saraça. Sanırım çok doğru bir seçim yapmışım. Tüp Bebek merkezinde alışmışım 5 dakka muayeneden sonra çıkmaya. doktor ya opuya iniyor alelacele ya transfere ya da kapıda hastaları kuyrukta. Zaten vaktini çalımışım gibi hissediyorum onca bebek sahibi olmaya çalışan anne adayı varken. Ebru Hanım uzuuun uzun muayene etti. Bebişimizle buluşturdu bizi, hareketlerini izletti, kalbini dinletti. Sonra bir saat anlattı doğru bildiğimiz yanlışları. Normal gebelerden artık hiçbir farkımız olmadığını, gereksiz endişelerden uzak durmamız gerektiğini, normal hayattaki hiçbir hareketimizle istesek bile saplıklı bir bebeğin kolay kolay düşmeyeceğini, kalp atışları duyulup vücudu şekillenmiş bir bebeğin düşme olasılığının %1 olduğunu, tüp bebeklerin kıymetli bebek olduğu için sezeryanla alınmasının koca bir yanlış olduğunu.... vs.
Sizlerle de paylaşmak istedim. Bu arada beslenme konusunda da bebek için en büyük tehdidin çiğ etler ve pastörize olmayan süt, yoğurt ve peynirler olduğunu söyledi. Köy sütünün zararlı olduğunu biliyordum ama evde köy sütü ile yapılan yoğurt ve peynirlerin de aynı şekilde tehlikeli olduğunu söyledi. Aklınızda bulunsun. Ben bilmesem nasılsa organik en doğalından diyip ananemin yaptığı yoğurtlardan yiyebilirdim