• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Günaydın hatunlar;
Bizimkinin de hareketleri azalmaya başladı. Bence artık yerleri dar geliyor. Genelde gece daha hareketli bizimki. Bir de sabah kalkınca açken. 2 kedim hamile olduğumun farkında sanırım. Sabahları göbeğime geliyorlar. Ali onlara da tepki veriyor torlamalarını duyunca:)

günaydın kızlar,
ev taşıdım 2 gün haşatım çıktı, artık dinlenme vakti, bişey yapmayacağım ben desemde eğil kalk yapıyorsun mecbur o oraya şu şuraya bayağı yoruldum, ayaklar şişmeye başladı benim artık, gece de hafiften iniyo ama artık sürekli şiş,
cumartesi diyetisyen randevum var, şeker ölçüm cihazı aldım günde 2 kere ölçüyorum 140 ı geçmeyecek dedi doktor,
iç hastalıklar bölümüne gitmiştim ben diyet için , ama doktor onların verdiği standart liste gereksiz aç kalırsın dedi, o yüzden diyetisyen aldım randevu cumartesi gidicem kısmetse bakalım ne dicek, hamur işi pilav makarna tatlı çok şekerli meyveleri kestim zaten, karpuzu az yemeye çalışıyorum , böyle giderse iyi, bakalım artık,

senin şekerin kaç çıkmıştı bende yine devreler yandı :)
ben de alsam mı acaba ölçüm cihazından?? tokluğum normal cıkınca sadece hamurişi ve tatlıyı yasakladı doktor, halbuki forumda bu konuyla ilgili yazılanları okuyunca dehsete düştüm. insülin başlanmayıp sadece diyet verilen ve sekeri 218'e cıktıgı için 32+5te bebegini kaybeden anneyi okudugumda hakkaten korktum:(
dahiliyeye falan da yollamadı beni, akışına bıraktı.

asmakilit asmakilit canım ben emindim zaten seninki yorulmuştur uyumuştur diye. her hamilenin öyle panik günleri oluyormuş, gebeliğin şanındanmış ;)

bu arada talkative_844 talkative_844 ne yaptı acaba kontrolü??

Gunaydin kizlar yaa siz gece saginiza yatiyomusunuz internette sola yatmak gerektigini okudum doktorlardan ama hep de sola yatilmiyoki zaten tam yan yatamiyorm ezmiyim diye sirtimi arkaya veriyorm biraz busefer de sirtim agriyo yaa butun gece döndüm durdum :confused:

Gunaydin kizlar yaa siz gece saginiza yatiyomusunuz internette sola yatmak gerektigini okudum doktorlardan ama hep de sola yatilmiyoki zaten tam yan yatamiyorm ezmiyim diye sirtimi arkaya veriyorm biraz busefer de sirtim agriyo yaa butun gece döndüm durdum :confused:
Canım ben hem sağ hem sol yana yatıyorum. Ama hep sol diye kasmıyorum kendimi. Göbeğimin altına yastık koyuyorum. Daha rahat oluyor.Sırtüstü hiç yatamıyorum.

ben de iki gündür sürekli sırtüstü ve kollarım yatagın basucunu tutacak gibi gerilmiş halde uyanıyorum, sırtüstü yatmak iyi degil diye okudum ya burada, artık sürekli sırtüstü yatarım..

Canım ben hem sağ hem sol yana yatıyorum. Ama hep sol diye kasmıyorum kendimi. Göbeğimin altına yastık koyuyorum. Daha rahat oluyor.Sırtüstü hiç yatamıyorum.
Yastik koymadigim bi gobegimin alti kaldi onuda deniyim bari sirtima dayiyorum bi yastik sirtim agrimasn diye ama pekde fayda etmiyo yastiklardan adama yer kalmicak yatakta :KK70:

bende hem sola hem sağa yatıyorum bazen uyandığımda sırtüstü de yatmış buluyorum kendimi.şimdilik gece uykumda bi sıkıntı yok tuvalete kalkmak dışında :)

ben de alsam mı acaba ölçüm cihazından?? tokluğum normal cıkınca sadece hamurişi ve tatlıyı yasakladı doktor, halbuki forumda bu konuyla ilgili yazılanları okuyunca dehsete düştüm. insülin başlanmayıp sadece diyet verilen ve sekeri 218'e cıktıgı için 32+5te bebegini kaybeden anneyi okudugumda hakkaten korktum:KK43:

asmakilit asmakilit canım ben emindim zaten seninki yorulmuştur uyumuştur diye. her hamilenin öyle panik günleri oluyormuş, gebeliğin şanındanmış :KK66:

benim 50 lilik yüklemede tokluk 176, 100 lükte 199-187-146 çıktı,
ben geçen hafta doktorumu değiştirdim o da yüksek , diyetisyene gideceksin şeker ölçüm cihazı al 140 ı geçmeyecek tokluk dedi,
açlık tokluk ölçüyorum, ilk lokmadan 1 saat sonra tokluğunu ölçeceksin 140 ı geçmeyecek dedi,
tatlı yemiyorum hamur işi yemiyorum pilav makarna zaten yok, ama şuna dikkat ettim, biber dolması yemiştim bi gün 137 çıktı, dün de bulgur pilavı yedim o da 130 küsür çıktı, ama tavuk salata yediğimde 100 çıktı toklu, yani ben şunu anladım tatlı yersem anca tadına bakabilirim, ve çok tok kalkmayacağım sofradan aç kalkacağım o zaman sıkıntı yok,
senin de tokluğun 140 ı geçmediyse 50 lilikte korkacağın bişey yok bence, doktorun dediği gibi tatlı hamur işi pilav makarnadan uzak durursan sıkıntın yok hatta sen tatlıyı bile yiyebilirsin ara sıra abartmadan,
benim senden daha çok dikkat etmem gerekiyor, içinin rahat etmesi için alabilirsin cihazdan , zaten her eve lazım onan birşey, ben plusmed marka aldım kullanımı kolay ve güzel

ben de alsam mı acaba ölçüm cihazından?? tokluğum normal cıkınca sadece hamurişi ve tatlıyı yasakladı doktor, halbuki forumda bu konuyla ilgili yazılanları okuyunca dehsete düştüm. insülin başlanmayıp sadece diyet verilen ve sekeri 218'e cıktıgı için 32+5te bebegini kaybeden anneyi okudugumda hakkaten korktum:KK43:

asmakilit asmakilit canım ben emindim zaten seninki yorulmuştur uyumuştur diye. her hamilenin öyle panik günleri oluyormuş, gebeliğin şanındanmış :KK66:

zaten çok yüksek çıkanları direk insüline başlatıyorlar diyet de fayda etmeyebiliyor ama çok şükür bizim öyle bi durumumuz yok, bir de söylenenleri uygulamak lazım, cumartesi gidicem diyetisyene bakalım ne diyecek

zaten çok yüksek çıkanları direk insüline başlatıyorlar diyet de fayda etmeyebiliyor ama çok şükür bizim öyle bi durumumuz yok, bir de söylenenleri uygulamak lazım, cumartesi gidicem diyetisyene bakalım ne diyecek

benim 50lik 183 cıktı ama 100lük istemedi doktor. senin benden daha düşük ama istemiş doktorun, zaten bi benden istememiş heralde 100lük..
tokluklarım ise gayet iyi ama o yediklerimle ben 2 saat sonra yine acıkıyorum, az ve sık yeme işi böyle galiba, hamurişi ve tatlı olmayınca cabık acıkıyor insan. ayrıca benim açlık 80 tokluk 82, ne yemişim ki ben anlamadım gitti.
alayım eve bir cihaz ölçeyim en iyisi, cok hassas oldugunu düşünmüyorlar gerçi ben hemşireye sordum olmaz onlarla dedi.

benim 50lik 183 cıktı ama 100lük istemedi doktor. senin benden daha düşük ama istemiş doktorun, zaten bi benden istememiş heralde 100lük..
tokluklarım ise gayet iyi ama o yediklerimle ben 2 saat sonra yine acıkıyorum, az ve sık yeme işi böyle galiba, hamurişi ve tatlı olmayınca cabık acıkıyor insan. ayrıca benim açlık 80 tokluk 82, ne yemişim ki ben anlamadım gitti.
alayım eve bir cihaz ölçeyim en iyisi, cok hassas oldugunu düşünmüyorlar gerçi ben hemşireye sordum olmaz onlarla dedi.
e senin de yüksek çıkmış, 100 lük neden istemedi anlamadım, tokluklarım derken ayrıca onları nasıl yaptırdın, şeker yüklemesi olmadan mı yaptırdın, sen de en iyisi ben gibi yap, al cihazını kontrol et ve pilav makarna da yeme, sadece az bulgur yiyebilirsin, bugün açlığım 84 çıktı 1 saat sonra tokluk bakıcam bakalım kaç çıkacak, canınız çeker diye ne yediğimi söylemiyim ama beyaz ekmek arası bişiler yedim :) bakalım beyaz ekmek çıkaracak mı şekerimi

canım bana dr um mümkün olduğunca sola ama arada sağada yatabilirsin dedi sakıncası yok okadar dedi.

e senin de yüksek çıkmış, 100 lük neden istemedi anlamadım, tokluklarım derken ayrıca onları nasıl yaptırdın, şeker yüklemesi olmadan mı yaptırdın, sen de en iyisi ben gibi yap, al cihazını kontrol et ve pilav makarna da yeme, sadece az bulgur yiyebilirsin, bugün açlığım 84 çıktı 1 saat sonra tokluk bakıcam bakalım kaç çıkacak, canınız çeker diye ne yediğimi söylemiyim ama beyaz ekmek arası bişiler yedim :) bakalım beyaz ekmek çıkaracak mı şekerimi

50lik 183 cıkınca belki sadece glikoz yüzündendir diyip başka gün tekrar açlığıma, son ayların ortalaması olan ha1b1 mi nedir ona, bir de kahvaltı öğle yemeği ve akşam yemeğinin 2 saat sonralarında yani aynı gün 4 kez daha şeker ölçümü yaptırttı. tokluk değerleri iyi cıkınca şeker ve hamurişini yasakladı o kadar.

50lik 183 cıkınca belki sadece glikoz yüzündendir diyip başka gün tekrar açlığıma, son ayların ortalaması olan ha1b1 mi nedir ona, bir de kahvaltı öğle yemeği ve akşam yemeğinin 2 saat sonralarında yani aynı gün 4 kez daha şeker ölçümü yaptırttı. tokluk değerleri iyi cıkınca şeker ve hamurişini yasakladı o kadar.
ben şimdi tokluğu ölçtüm 142 çıktı, ama hamur işi grubuna giriyor tabi ekmek arası, bir de malta eriği yemiştim 1 adet, demekki neymiş hamur işi beyaz ekmek kesinlikle yok yada çok çok az,
tokluğa 1 saat sonra bakıyorlar genelde bende öyle bakıyorum, saat ilerleyince zaten düşüyor otomatikman açlık başlayınca.
yani böyle böyle takip ederek tanıyacaksın kendini, insüline gerek yok bence bizim gibilere, diyetle düzeltebiliriz,

Back
X