• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

hem de epidural normal yapıyordu kadın, yemin ederim avaz avaz bagırıyordu.. hani epiduralsiz doğururum diyenlere söyleyim dedim :KK66:

Epiduralsiz normal isteyen bana bu bilgiler çok ii geldi. içime su serptin :) ya epiduralle niye çığlık atıyodu anlamadım. bence acıdan çok korkudandır. gibime geliyo. ondandır ondan :KK57:

canım senin Rüzgar çok şükür hem kilo hem hafta olarak kurtardı kendini, dediğin gibi premature sete ihtiyac bile olsa birisi alıp getirir.. ben her seyini su an yıkayıp ütülemesem de bir gecelik, emzirme sütyeni, külodunu yıkayıp koyacagım kenara. canta hazırlamak dediğin atla deve bisey değil yani..

tabi canım... korkmuş garibim ;)
şaka bir yana doğum işi kişiden kişiye değişiyor. sen yogayı falan düzenli yapıyor musun? 36. haftadan sonra yürüyüş de normal doğumu kolaylaştırıyormuş. mesela ben normale karşı önyargılıyım, acı eşiğim falan yüksektir ama normal doğum konusunda endişelerim var:

zaten gebelik öncesi ufak bir hemoroid sorunum olmuştu, gebeliğin başlarındaki korkunç kabızlık neticesinde artık cok tatlı bir meme de benimle yasıyor, doğum anında kimbilir neler olur orada
doğum öncesi lavman beni çok korkutuyor, gecen gün epiduralsiz normal doğuran bir arkadasımla konustum, benim lavman yapılacagından bile haberim yoktu, eşim yanımdaydı ve her seyi gördü, bir sey içeriyorlar 1 dakika içinde bagırsakların boşalıyor dedi :(
normal doğumda kesi (epizyotomi) atılabiliyor ya, cok korkunç geliyor bana, yabancı forum sitelerinde de gebelerin kabusu olmuş durumda :(

neyse işte bunlar beni korkutuyor ama benim doktor sezeryanın s'sini bile telaffuz ettirmiyor bana bakalım nolcak..

tabi canım... korkmuş garibim :KK66:
şaka bir yana doğum işi kişiden kişiye değişiyor. sen yogayı falan düzenli yapıyor musun? 36. haftadan sonra yürüyüş de normal doğumu kolaylaştırıyormuş. mesela ben normale karşı önyargılıyım, acı eşiğim falan yüksektir ama normal doğum konusunda endişelerim var:

zaten gebelik öncesi ufak bir hemoroid sorunum olmuştu, gebeliğin başlarındaki korkunç kabızlık neticesinde artık cok tatlı bir meme de benimle yasıyor, doğum anında kimbilir neler olur orada
doğum öncesi lavman beni çok korkutuyor, gecen gün epiduralsiz normal doğuran bir arkadasımla konustum, benim lavman yapılacagından bile haberim yoktu, eşim yanımdaydı ve her seyi gördü, bir sey içeriyorlar 1 dakika içinde bagırsakların boşalıyor dedi :KK43:
normal doğumda kesi (epizyotomi) atılabiliyor ya, cok korkunç geliyor bana, yabancı forum sitelerinde de gebelerin kabusu olmuş durumda :KK43:

neyse işte bunlar beni korkutuyor ama benim doktor sezeryanın s'sini bile telaffuz ettirmiyor bana bakalım nolcak..
Ay ben de tam tersi sezaryan kabusu yasiyorum.. 7 kat kesilip dikilmek fikri cok fena geliyo.. bi de epidural korkutuyor beni.. belime igne yapacaklar yok artik.. tam bayılmak ayri kabus, ya uyanamazsam veya cok kotu uyanursam?? Tokat falan atiyorlarmis uyandiriken.. lagman bana laparaskopi yaptirdigimda yapilmisti.. cok kolay.. hatta 1 tane kendim yaptim evde 1 tane hastanede hemsire yapti.. korkuyordum o zaman da lagmandan ama o işin en kolayi.. bi de sezeryan da sonda takiyorlar.. hahhaha hoplatir yeminlen..
her türlü her iki yontem de cok fena.. ben alıştım hamilelige boyle devam edebilirm yani :D

lavmanda ağızdan içiriyolarsa iyi :) ben de hemşirelerde kendim yapmayı teklif edicem. utanırım gibi geliyo. müsil içmek gibi bişi olsa gerek sonrası. asmakilit asmakilit gibi bana da sezeryan korkunç geliyo. kesilip biçilmek. karnının açılması falan... sonrasındaki gaz ve dikiş problemleri. Epizyotomiyi de zaten hissetmiyomuşsun. lokal uyuşturuyolarmış diş etlerine yaptıkları gibi. zaten o sancıyla hissetmem diye düşünüyorum. ama bebek çıktıktan sonraki rahatlamayı düşünerek atlatabilirim heralde. en azından sonrasında sıkıntı çekmiyim. yogaya da şimdilik haftada bir düzenli gidiyorum. bayramdan itibaren haftada ikiye çıkartıcam. hatta evde de yaparım. bi de bol bol yürüyüş boğazda.

Normal dogum acının 13-14 saate sıkıştırılmış hali, sezaryen 10 gune yayılmış hali gibi..
pozitif dogum hikayeleri okuyun, tavsiyem, insan cok pis gaza geliyo :D

opera opera benim arkadaş 3 sene önce epidural sezaryan yapmıştı lavman yapıldığını söylemişti.yani sanırım sezaryanda da lavman var.
asmakilit asmakilit sondayı sezaryanda uyuşturduktan sonra takıyolarmış.
Bende normal yapabilmek isterdim ama bana çok uzak hiç yapabileceğimi düşünmüyorum.Zaten ne yoga ne plates ne yürüyüş hiç birini yapmadım.
Genel anestezi ile sezaryanıda artık yapmıyolar ya spinal ya epidural yapıyolar.

Sezeryanda gun saat belli oldugu icin kendin evde o ilaci icip lavman yapabilirsin ama normal dogumda hastanede yapiliyor. Arkadasimin anlattigna gore hemsireden utanip kocasina temizletmis.. dun bana fitili hemsire yapti nst nin cikmamasi gerekiyormus, onda bile cok utandim ben.

Canim basiniz sagolsun.. lutfen uzuntuden uzak tutmaya calis kendini, cok zor biliyorum ama bebegin icin mecbursun, bak kasilmalar falan tetikleniyor yorgunluk ve uuzntuyle..

ben doktordan geldim kizlar, voltaren fitil verip 1 saat nst cekildi. Kendi doktorum da o
Arada bir normal dogum bir acil sezeryan yapti. Nst sonucuna gore 10 dk.da bir hafif sanci cikiyor. Bu kasilmalar doguma hazirlik kasilmalari da olabilir erken dogum sinyali de olabilir dedi. Rahim agzi kapali oldugu icin, icimiz rahat ama bir gecede rahim acilip su gelebilir, bunlari gorduk dedi.
Bu kasilmalati takip edicez, bol sivi ve istirahat dedi, erken dogum sinyali bile olsa takip edip zamaninda ciger gelistirici vs yaparak doguma hazirlariz, zaten 3-4 hafta en az surer dedi.
kisacasi her gebede oldugu gibi aniden erken dogum riski herkes kadar bende de var
eger erken dogum sinyali kasilmaysa benjmki, 3-4 hafta vaktimiz var
eger doguma hazirlik kasilmasiysa hic sorun yok 40 haftada da dogurabilirim

Belirsizlik yok mu ahhhhh...
Oy kuzum ne oldu sana ya? Bebişle konuş gelmeye kalkmasın:) Rahim ağzının kapalı olması çok iyi bir haber. Bol bol dinlenirsen yırtarsın bence.

Ben çikolata kisti Yüzünden 2 kere epidural anesteziyle ameliyat oldum, lavmam yapıldı sonda da takıldı . Ilk ameliyatım açık ameliyattı 9 sene oluyor, 2. Ameliyatım laporoskopiyle oldu 7 sene oluyor . O Yüzden sezaryen hiiiiç uzak bir fikir değil daha önce de kesildim :) normale de sıcak bakıyorum , doktorum ne derse o olacak . Ama epidural , sonda ya da lavman gerçekten korkulacak Şeyler değil emin olun 2 şer kere yaşadım .

Ben burada doğumda neler yapıldığını konuştum geçenlerde. Lavman kesinlikle yapılmıyormuş. Ama sancılar Başladıktan sonra birşeyler yemek yasak. Dogumu beklerken sadece buz veriyorlarmış. Bir de serumla enerji verecek şekerli bir su.
Onun dışında alt taraf kesisini gerekirse son dakikada yapıyorlarmış. Epiduralli olduğun için hissetmiyormuşsun zaten. Bebeğin Sancı şiddetiyle kanalda ilerlemesini bekliyorlarmış. Ikındırmıyorlarmış son ana kadar, hemoroid tehdidinden dolayı.
İsteyene pilates topu veriyorlarmış. Nst de kalp atışı sorunu yoksa istediğin kadar dolaşabiliyormuşsun.

Yaaa biraktin gittin beni ne hallere dustum :KK36:
:KK48:
Kasılmalar bende de cok, harekette. Geçende resmen topuğu elime geldi, öyle bir ittirdi ki:) 1 haftadır cok yoruldum. Bugün evdeyim. Dinleneyim biraz. Hava da kapalı ama çok sıcak ve nemli.

Sezeryan olacak birini nasilda korkutuyosunuz simdiii ama okumamazliktan geliyorummmm:KK47::KK47::KK70: ya simdi sezeryan eskisi kadar zor degil bence daha once spinal anesteziyle ameliyat gecirdm bende ayagm kirilmisti hic korkulcak bisey degil okadar rahat gecmistiki ameliyatim cok korkarak girmistim ikinci ameliyatim genel anesteziydi uyanisim bi faciaydi resmen onun kesinlikle sspinal olmayi isticem doktormdan bi aksilik olmazsa tabi ki..

Ben burada doğumda neler yapıldığını konuştum geçenlerde. Lavman kesinlikle yapılmıyormuş. Ama sancılar Başladıktan sonra birşeyler yemek yasak. Dogumu beklerken sadece buz veriyorlarmış. Bir de serumla enerji verecek şekerli bir su.
Onun dışında alt taraf kesisini gerekirse son dakikada yapıyorlarmış. Epiduralli olduğun için hissetmiyormuşsun zaten. Bebeğin Sancı şiddetiyle kanalda ilerlemesini bekliyorlarmış. Ikındırmıyorlarmış son ana kadar, hemoroid tehdidinden dolayı.
İsteyene pilates topu veriyorlarmış. Nst de kalp atışı sorunu yoksa istediğin kadar dolaşabiliyormuşsun.

Yaa son anda ikinirken baska seyler de cikar sonra :KK48:

Bu spinal anestezi ile epiduralin farki nedir kizlar?
Bildiğim kadarıyla spinal anesteziyi tek sefer uyguluyorlar ve daha çabuk etkisini gösteriyor.Epidural anestezi ise katater kalıyor belli aralıklarla ilacı vermeye devam edebiliyorlar.

kızlar biberon siparişi vericem ama yeni doğan diye ayırmamışlar. nası alcaz? emziği ayrı mı alcaz??

Back
X