- 10 Nisan 2011
- 848
- 1.055
- 113
- 46
:) Küçük o valizler ama tipleri büyük duruyor :)Arkadasim siz baya baya esya toplamişsiniz, hastaneden cıkar direk yurt dısına tatile gidersinz artık :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
:) Küçük o valizler ama tipleri büyük duruyor :)Arkadasim siz baya baya esya toplamişsiniz, hastaneden cıkar direk yurt dısına tatile gidersinz artık :)
Anladim tatlim, boswer cok da zorlamana gerek yok kendini bebegi, sağliklisi nasilsa oyle olsun.Evet canim,dogumda isbirligi yapmamiz, bize yardimci olman lazim bu sekilde cok zor bebegi tehlikeye sokarsin dedi,normalde hic sezeryan kelimesini agzina almamisti genelde normal yaptiran bir doktor.elimde degil psikolojim cok bozuk bu konuda,is basa dusunce yaparim diyordum ama bugun yapamiyacagimj anladim.evlendigim ilk zamanlarda da bu konuda sorun yasamistim.
Ayy hadi bakalim, bi bebiş daha geliyo desene :)Evet canim 4 aralik donmuyo inatci kizim
Senn bebek dondu mu ki cnmBen istemiyrm suni sanci cnm ya yatrip sancinimi bekliyrlr kendisinin geldiginini yoksa evemi gonderir cok kotu bisey ya ablm cok cekti
Ya alip gidicekmis gidemezde iste soylesin aldirmiyorumCocugu aşicam derken ciddi mi şaka mı yapiyo? Cocugu nasil aliyo anlamadim, kendi mi emzircekmiş, tövbe yarabbi !!!
Ya kayınvalidene ya da esine soyle acık açik, loğusa kadinin yannda erkeğin ne işi var, nasil yardm edecek bana de.
Cnm sen sezeryan olmayacakmiydin yanlismi hatirliyorumBiz doguramuycaz cnmmeltemcivil le son biz dogurcaz
) bende bugn gttm ne kanala girmis ne avilma ne sanci cikti hic biseyok dr dedi bekliycez mecbur yapacak bisi yok ahh ahh belim kopuyor gelsin artik yaa fenalastim iyice agirlik coktu ama bizimkinin keyfi yerinde cikmak istemyor
Benim doktor da çok zor dedi 38 e kadar %30 ihtimalmiş, geçen p.tesi 3100 dü herhalde ctesiye kadar bizimki de 3500 olur3500gr olmus canim donmesi cok.zor dedi. Baya da zorlaniyorum.insallah doner senin ki
Yahu bu kanala girme olayı da kısa sürede doğracaksın anlamına gelmiyor sanırım. Benimkinin kafa 3 haftadır kanalda, bir hafta önce iyice yerleşmiş dedi ama tık yok! Kafayı koydu kanala oh takılıyor... 27. haftada döndü şapşirik :) Babası kılıklı gideeği yere erken hazırlanıyor, bana benzese son dakika hop döndüm, ay kanala girdim yetiştim diye gelirdiBiz doguramuycaz cnmmeltemcivil le son biz dogurcaz
) bende bugn gttm ne kanala girmis ne avilma ne sanci cikti hic biseyok dr dedi bekliycez mecbur yapacak bisi yok ahh ahh belim kopuyor gelsin artik yaa fenalastim iyice agirlik coktu ama bizimkinin keyfi yerinde cikmak istemyor
ay senin çok az kalmış...:) Dur daha siz aralık başı annelerisiniz biz varız sona kalan :)Cnm sen sezeryan olmayacakmiydin yanlismi hatirliyorum
Bu arada bende doguramadim beklemedeyim biz sona kaldık ; )))
Ne sabırlıymışsın maşallah canım ya...Ya alip gidicekmis gidemezde iste soylesin aldirmiyorum
Su an kimseye bisi demicem kv gittikten snra gelmek isterlerse smdlik gelmemelerini soyleyecegm annemi cagircgm yanima
zonox normal doğumdan da korkuyorum sezeryandan da nolucak benim bu halim,bebek inse bir dert inmese bir dert :) inş hepimiz için kolay bir doğum olur
İnş canım sağolAllah yardımcin olsun canım
Saglikla alırsın inş bebisini kucagina
Evde şiddetlenmesini bekliyorum canım daha nereye kadar bekleyeceksemcnm benimde 80 lerde sancı çıktı ve tuvalet hissi gibi.. Bebeğin sertlesmesi ve hafif adet ağrısı bu hep doğum belirtisi. ama herkez şiddetli hissetmez bu sanciyi dedi doktor. sen az daha artarsa git hemen..
bende suyu azalmis ve sancı dan dolayi sabah szeeyan a gireceğim
Çok saol canım denicem sancı girince devam edemicem gibi geliyor sonra toparlıyorum inş başarabilirim ne zaman hastahaneye gidicem onu bile anlamadım sancı sıklığım arttı ama dayanabiliyorum diye evde çekiyorum oyh oyhcanım normal doğum yaptı m ben. sana tavsiyem korkunun içine girmesine izin verme. eğer korku panik başlarsa rahmin kasılır açılman yavaşlar. allah o kadar güzel yaratmış ki bizleri, inan korkmazsan çok kolay oluyor. burnundan 10 a kadar sayarak derin nefes al ve yine yavaş yavaş burnundan nefesini ver, soluna yatıp bacağının arasına yastık koyarak bunu yapabilirsin. kendini aç bırakmadan ufak atıştırmalıklar al. yürüyüş yap ama kendini yorma. yoksa ıkınmaya yorgun düşersin. tekrar nefes egzersizi olarak bu sefer içinden 4 e kadar yavaşça sayıp burnundan nefes alıp ağzından vereceksin 4 kerede. bunları yaparken göğsün her nefes alışta şişmeli verirkende karnın içine girmeli. bir sandalyeye tutunup çömelip kalkmakta açılmayı hızlandırıyor. sandalyeye tutunamazsan eşin göğsünün altından tutsun (arkadan dolanıp) sende aşağı oturup, eşinin yardımı ile kalk. bunu 10 kez tekrarlayabilirsin.. allah bir avazda kurtarsın. sakın korkma hiçbirşey yok doğumda. köylerde tarlada doğururmuş kadınlar bunu unutma :)
Açılmam kaç bilmiyorum ki biraz daha bekleyip dayanamadığım yerde gidicem birazdanEpidural alsan canim 4cm acilinca
Sancılarıma dayanamaz hale gelince tekrar gidicem canım evde bekliyorumGittin.mi dr a derin su. Yada agrilarin.ne durumda
Tamam canım annem yolda geliyor hurmalar onda gelir gelmez yicem Ayh inş yetişir onlarda alemiz ya :))derinsu06 canım bol bol hurma ye,hem hurmanın içinde vucudunun ihtiyacı olan bütün mineraller var,seni tok tutar ve güç verir aynı zamanda acılmayı kolaylaştırır,
Fazla bsyler yemeki tuvalet ihtiyacın olmasın ablam bunları önermişti sancı geldiğinde..
Sağol canm dayanamadğım yerde geçicem hastahaneye uzamaz inşCanım benim Rabbim yardımcın olsun.
İnş valla hem gelsin die çok istiyorum hem az zorlanıyorum sağsalim gelseydiAyy hadi bakalım. Grubumuzun bebekleri artıyor. @siyah__papatya ve seninkiyle birlikte yiğenlerimiz çoğalıyor.
![]()
Doğru canım yaklaştıkça insanda biraz stres oluyor hele ki normal mi sezeryan mi beni de çok geriyorKiz cok var daha fkt cok yoruldm korkuyla yasamk cok zor mus acaba iyimi neden hareket etmiyr kum bebege gecermi diye korkuyla yasamk zorms burde normlmi sezeryanmi gerginligi oyhh
Bekliyoruz ya gelmezler canm bizim bebisler, en son biz doğuracaz gibi :) benmkindede tik yokHe cnm ya aynen hem nst hem cati muayenesi her haftaya artik amaan amaan hic bi icraat yok beyefendi kanalada girmemis bekliyoruz beklerkende belim nasil agriyor anlatamm cok fena agri var ama ne akinti ne kan ne acilma tik yok yaa uyuz oldum gelsin artik
Aralık yarın başlayacak. Gerçekten aralık anneleri bakalım kimler olacak? Aralık görünümlü kasım annelerimiz oldu.Dur daha canım var günümüz ocak anaları aceleci davranmış bizde daha dogurmayan çok![]()
Doktorum öyle birşey demedi. Ama bence de mantıklı. Bebeklerimiz büyüdükleri için yerleri daraldı. İyice kıvrılmış vaziyette duruyorlar. Ölçüm yapmak daha zor.Kizlar nasil aliskanljk gapmis kk kapaliydi ha bire girip baktim acildimi diye.
Yeni bir soru yine ben kizlar simdi ben 38 haftaligim dr olcumleri yapiyor ve bu haftalarda net olcum cikmaz diyo sizede oyle diyor mu doktor. Ben kafa boyu buyuk oldugu icin tqkip ediyordum simdi edemiyorum
canım saate bakarak takip edeceksiniz. en son sancın bir sonraki sancından 5 dakika önce olmalı.yani 5 dakikada 1 kasılma sancı ağrı giriyorsa hastaneye git. ve suni kabul etme :) bırak kendi sancın yön versin bebeğine. rahat ol korkma. bağırmak için kendini zorlama. nefes alırken hafif inleme sesleri çok güzel diyafram çalıştırır ve acı azaltır.İnş canım sağol
Evde şiddetlenmesini bekliyorum canım daha nereye kadar bekleyeceksem
Çok saol canım denicem sancı girince devam edemicem gibi geliyor sonra toparlıyorum inş başarabilirim ne zaman hastahaneye gidicem onu bile anlamadım sancı sıklığım arttı ama dayanabiliyorum diye evde çekiyorum oyh oyh
Açılmam kaç bilmiyorum ki biraz daha bekleyip dayanamadığım yerde gidicem birazdan
Sancılarıma dayanamaz hale gelince tekrar gidicem canım evde bekliyorum
Tamam canım annem yolda geliyor hurmalar onda gelir gelmez yicem Ayh inş yetişir onlarda alemiz ya :))
Sağol canm dayanamadğım yerde geçicem hastahaneye uzamaz inş
İnş valla hem gelsin die çok istiyorum hem az zorlanıyorum sağsalim gelseydi