• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
iyi akşamlar kızlar.Size bişey sorucam bugün çalışamaz raporumu almaya gittim doktorumun yanınada uğradım aralık 11 de sezeryan tarihim.Bana aralık 9 da gelip nts gireceğimi ve bebeğin ciğer gelişimi için iğne olmam gerektiğini söyledi bir reçete yazdı o gün gidince hastnede yapacaklarmış. Çok şükür bebekte bir sorun yok ben o heyecanla sormayı unuttum neden iğne yapılacak diye hoş bidahaki sefere sorucam ama sizde böyle bir şey yaşayan varmı merak ettim böyle bir iğneden bahsettimi doktorunuz?
Şimdiden sana hayırlı doğumlar dilerim. Erken doğum riski olduğunda bebek için ciğer geliştirici iğne yapılıyor. Bebek erken doğduğunda nefes alması kolay olsun diye. Fakat anladığım kadarıyla senin 38.haftada sezeryanın olacak ki erken değil. Normali böyle zaten. Acaba doktorun garantiye mi almak istedi? Ya da bebeğinin gelişimi biraz geri miydi? Neyse doktorun öyle dediyse bir bildiği vardır.

KIZLAR. ..
buy muayenem vardı. . 80 lerde sancı çıktı ama ben sadece tuvalet hissi olarak hissediyorum bunu. . Bebeğin suyu çok az dedi sabah 7 de yatış yapıyorum seEryan ile Bebeğime kavuşacagim inşallah. . korkuyorum sabah olmaz bana.suyu az diye çok kafama taktım. . birde grip oldum salya sumuk gözler sapir sapır akıyor doktor bişey olmaz dedi anestezi için sorun yok dedi. spinal ayda genel konusunda yarın sabah anestezi doktoru bilgi verdikten sonra karar vereceğim. . allah hepimiz in yardımcısı olsun. Hepinizde sağlıkla kavusun inşallah canlar
Hadi bakalım. Bir bebeğimiz daha olacak. Güzel haberlerini bekliyoruz canım.

Kızlar bugün randevumuz vardı , nst de biraz sancı çıktı . Ultrasonda da bebişin kanala doğru yerleştiğini gördük :) doktorumuz 1 hafta sonraki nst randevumuz da doğum yapmış olabilirsin dedi :))) kızımız yola çıkmış geliyor teyzeleri inşallah :KK46: bugün izne de ayrıldım , bebişimle hergün konuşuyorum kızım anne izne ayrılsın 1 hafta sonra gel emi diye , annesinin sözünü dinleyecek anlaşılan benim minik kuşum :nazar::KK200:
Oooo senin kız ne güzel şimdiden sözünü dinliyor. Hayırlı haberlerini bekliyoruz canım.

Biz doguramuycaz cnm @meltemcivil le son biz dogurcaz :KK66:) bende bugn gttm ne kanala girmis ne avilma ne sanci cikti hic biseyok dr dedi bekliycez mecbur yapacak bisi yok ahh ahh belim kopuyor gelsin artik yaa fenalastim iyice agirlik coktu ama bizimkinin keyfi yerinde cikmak istemyor
Biz bugün 1 haftalık olduk teyzeleri darısı sizin bebişlere 41 "e kadar yolları var son 2 hafta nasi olsa çıkacaklar aceleye gerek yok bol bol uyuyun diyecem ama ağrı sızılardan uyuyamazsınız da:(

cnm valla zaten son raddedeyim stresim bana yetiyor doguramadim diye bide onun dediklerini kafaya takamayacagim rabbimin izni ile bebegi kucagima alayim gerisini yola koyariz sanirim :KK66:))
En doğrusunu yapıyorsun, en kısa zamanda da sağlıcakla kucağına alırsın bebeğini inşallah :KK36:

derinsu06 derinsu06 canım bol bol hurma ye,hem hurmanın içinde vucudunun ihtiyacı olan bütün mineraller var,seni tok tutar ve güç verir aynı zamanda acılmayı kolaylaştırır,
Fazla bsyler yemeki tuvalet ihtiyacın olmasın ablam bunları önermişti sancı geldiğinde..
Ben de 38.haftayı bitirdiğimden beri günde 2 hurma yiyorum. Sağlık ocağındaki hemşireye sordum. "Tıpta biz yiyeceklerin doğuma yardımcı olduğuna inanmayız" dedi. Söz nce diyorsunuz bu konuda?

Cvp yazdığın için saol cnm yanlış yazmışım bu arada ciğer gelişimi için değilmiş iğne sezeryandan önce bebeğin akciğerleri su toplamasın diye yapılacakmış doktoruma sorucam ama içinizde başından böyle birşey geçen varmı boşu boşuna doktoruma itiraz da etmek istemiyorum o bakımdan sordum cnm
İlk defa duydum. Doktoruna sor elbette. Ama bir bildiği vardır bence.

canım saate bakarak takip edeceksiniz. en son sancın bir sonraki sancından 5 dakika önce olmalı.yani 5 dakikada 1 kasılma sancı ağrı giriyorsa hastaneye git. ve suni kabul etme :) bırak kendi sancın yön versin bebeğine. rahat ol korkma. bağırmak için kendini zorlama. nefes alırken hafif inleme sesleri çok güzel diyafram çalıştırır ve acı azaltır.
Ya canım çok sıkılmaya başladı canım benim anlayamadığım bişi var şimdi benim 12 gibi az az sancım başladı çok şiddetli değilmiş saat 5 te doktora gittim 50 lerde filan çıktı eve gidip şiddetlenmesini beklicek sin dediler 5 ten beri 8 dk 3 dk 5 dk arası değişen sancılarım başladı ve baya hissetmeye başladım ama saat 10 oldu hala ayni tekrar gitsem mi acaba 5 dk dan aşağı düşmüyor zaten baştan beri o civarlarda sadece şiddetlendi biraz daha

Cnm sen sezeryan olmayacakmiydin yanlismi hatirliyorum

Bu arada bende doguramadim beklemedeyim biz sona kaldık ; )))
Sen de kesin 40.haftayı dolduracaksın. Benim de öyle olacak gibi.
;)

Yahu bu kanala girme olayı da kısa sürede doğracaksın anlamına gelmiyor sanırım. Benimkinin kafa 3 haftadır kanalda, bir hafta önce iyice yerleşmiş dedi ama tık yok! Kafayı koydu kanala oh takılıyor... 27. haftada döndü şapşirik :) Babası kılıklı gideeği yere erken hazırlanıyor, bana benzese son dakika hop döndüm, ay kanala girdim yetiştim diye gelirdi :KK70:
Senin bebeğin kanala girmiş mi yoksa kafasını kanalın girişine mi dayamış? İkisi farklı şeyler.

Tamam canm sağol :)
Niloşum nasil oldu, sarilik durumu nasil?
niloş iyi olmaya başladı sarılık değeri düşmeye başladı cumadan beri kiloda artışda var 100 gr kadar umarım daha iyi olur
buda resmimiz meltem teyzesi deniz teyzesine de söz vermiştim D Dekalpy

Eklentiler

• IMG-20151119-WA0047.webp
    IMG-20151119-WA0047.webp
    8,1 KB · Görüntüleme: 133
Sırtımda bir agrı karnım da gerim gerim gerildi.. Ama sancım yok. Arada elektrik verir gibi oluyor ama hepsi bu.. Doğum sancısı sanırım daha farklı

niloş iyi olmaya başladı sarılık değeri düşmeye başladı cumadan beri kiloda artışda var 100 gr kadar umarım daha iyi olur
buda resmimiz meltem teyzesi deniz teyzesine de söz vermiştim D Dekalpy
Maşallah maşallah ballı lokum .. Gözlerim doldu ya.. Nerden nereye geldik. Kız mı erkek mi olacak ay şeker çıktı ay tansiyon derken mutlu son. Günler asllında çabuk geçiyormuş.. Darısı bizim başımıza ..

Canım ya birşey soracağım gööbeğin gitti mi ?? Bir de tartılmaya fırsatın oldu mu..
8 kg vermişi canım göbik az bişey kaldı gibi ama daha var sadece eşim şok oldu bir şey kalmadı falan dedi ama yani daha çok kg vermem lazım emzirme de işe yarıyor zeynepcim daha hızlı kalori yaklıyor keinlikle

Sen de kesin 40.haftayı dolduracaksın. Benim de öyle olacak gibi.
:KK66:

Senin bebeğin kanala girmiş mi yoksa kafasını kanalın girişine mi dayamış? İkisi farklı şeyler.
İşte ben de orada muallakta kaldım:) Heralde dayamış ve ben onu yanlış anladım ne bileyim? Yarın kontrolüm var, öğreneceğim bu defa :)

Maşallah maşallah ballı lokum .. Gözlerim doldu ya.. Nerden nereye geldik. Kız mı erkek mi olacak ay şeker çıktı ay tansiyon derken mutlu son. Günler asllında çabuk geçiyormuş.. Darısı bizim başımıza ..
teşekkür ederim zeynepcim ya u doğduğu gün hastane resmi şimdi daha zayıf ama hala çok pembiş yanaklı ve kiraz dudaklı kzım canım ciğerim bitanecik kızım

Back
X