• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Amin canım inş ama şimdiden zorlanıyorum artınca nabıcam bilmiyorum
cnm benimde 80 lerde sancı çıktı ve tuvalet hissi gibi.. Bebeğin sertlesmesi ve hafif adet ağrısı bu hep doğum belirtisi. ama herkez şiddetli hissetmez bu sanciyi dedi doktor. sen az daha artarsa git hemen..
bende suyu azalmis ve sancı dan dolayi sabah szeeyan a gireceğim

Dur daha canım var günümüz ocak anaları aceleci davranmış bizde daha dogurmayan çok :anneadayı:
Kiz cok var daha fkt cok yoruldm korkuyla yasamk cok zor mus acaba iyimi neden hareket etmiyr kum bebege gecermi diye korkuyla yasamk zorms burde normlmi sezeryanmi gerginligi oyhh

Amin canım inş ama şimdiden zorlanıyorum artınca nabıcam bilmiyorum
canım normal doğum yaptı m ben. sana tavsiyem korkunun içine girmesine izin verme. eğer korku panik başlarsa rahmin kasılır açılman yavaşlar. allah o kadar güzel yaratmış ki bizleri, inan korkmazsan çok kolay oluyor. burnundan 10 a kadar sayarak derin nefes al ve yine yavaş yavaş burnundan nefesini ver, soluna yatıp bacağının arasına yastık koyarak bunu yapabilirsin. kendini aç bırakmadan ufak atıştırmalıklar al. yürüyüş yap ama kendini yorma. yoksa ıkınmaya yorgun düşersin. tekrar nefes egzersizi olarak bu sefer içinden 4 e kadar yavaşça sayıp burnundan nefes alıp ağzından vereceksin 4 kerede. bunları yaparken göğsün her nefes alışta şişmeli verirkende karnın içine girmeli. bir sandalyeye tutunup çömelip kalkmakta açılmayı hızlandırıyor. sandalyeye tutunamazsan eşin göğsünün altından tutsun (arkadan dolanıp) sende aşağı oturup, eşinin yardımı ile kalk. bunu 10 kez tekrarlayabilirsin.. allah bir avazda kurtarsın. sakın korkma hiçbirşey yok doğumda. köylerde tarlada doğururmuş kadınlar bunu unutma :)
Kızlar bugün randevumuz vardı , nst de biraz sancı çıktı . Ultrasonda da bebişin kanala doğru yerleştiğini gördük :) doktorumuz 1 hafta sonraki nst randevumuz da doğum yapmış olabilirsin dedi :))) kızımız yola çıkmış geliyor teyzeleri inşallah :KK46: bugün izne de ayrıldım , bebişimle hergün konuşuyorum kızım anne izne ayrılsın 1 hafta sonra gel emi diye , annesinin sözünü dinleyecek anlaşılan benim minik kuşum :nazar::KK200:

kaçıncı haftadasın canım? sancın kaç çıktı?

iyi akşamlar kızlar.Size bişey sorucam bugün çalışamaz raporumu almaya gittim doktorumun yanınada uğradım aralık 11 de sezeryan tarihim.Bana aralık 9 da gelip nts gireceğimi ve bebeğin ciğer gelişimi için iğne olmam gerektiğini söyledi bir reçete yazdı o gün gidince hastnede yapacaklarmış. Çok şükür bebekte bir sorun yok ben o heyecanla sormayı unuttum neden iğne yapılacak diye hoş bidahaki sefere sorucam ama sizde böyle bir şey yaşayan varmı merak ettim böyle bir iğneden bahsettimi doktorunuz?
haftana göre bebeğin ciger gelişimini geriden görmüş olabilir doktorun. ya da erken dooğum riski görmüş ve önlem alıyor olabilir. rutin bir işlem değil bu. istersen doktorunu bir ara sor derim

derinsu06 derinsu06 canım bol bol hurma ye,hem hurmanın içinde vucudunun ihtiyacı olan bütün mineraller var,seni tok tutar ve güç verir aynı zamanda acılmayı kolaylaştırır,
Fazla bsyler yemeki tuvalet ihtiyacın olmasın ablam bunları önermişti sancı geldiğinde..

haftana göre bebeğin ciger gelişimini geriden görmüş olabilir doktorun. ya da erken dooğum riski görmüş ve önlem alıyor olabilir. rutin bir işlem değil bu. istersen doktorunu bir ara sor derim
Cvp yazdığın için saol cnm yanlış yazmışım bu arada ciğer gelişimi için değilmiş iğne sezeryandan önce bebeğin akciğerleri su toplamasın diye yapılacakmış doktoruma sorucam ama içinizde başından böyle birşey geçen varmı boşu boşuna doktoruma itiraz da etmek istemiyorum o bakımdan sordum cnm

Kızlar bsy sormak istiyorum..
Benim bebiş doğum kanalına inmemiş 40.haftayı doldurmak üzereyim,son 3gündür yalancı sancılar haricinde çok afedersiniz tuvalet ihtiyacı hissediyorum tuvalete gidiyorum ve bebiş inanılmaz derecede hareket ediyor ve o sırada kasıklarıma belime çok şiddetli sancı giriyor ve dakikalarca yerimden bile kıpırdayamıyorum sanki doğuruyorum gibi oluyor böyle bsy yasayan var mı aranızda?

Cvp yazdığın için saol cnm yanlış yazmışım bu arada ciğer gelişimi için değilmiş iğne sezeryandan önce bebeğin akciğerleri su toplamasın diye yapılacakmış doktoruma sorucam ama içinizde başından böyle birşey geçen varmı boşu boşuna doktoruma itiraz da etmek istemiyorum o bakımdan sordum cnm
rica ederim. ben sezeryan olmadım ama olan arkadaşlar sanırım daha iyi bilirler. ama yine de sezryanda da ciğer su toplamasın diye aşı olduğunu duymamıştım. bence doktoruna muhalefet olmaz bu. hasta hakkın senin. sonuçta her sene doğurmayacaksın. bilmiyorsun ve öğrenmek istiyorsun. muhakkak sorulması gerek.
Kızlar bsy sormak istiyorum..
Benim bebiş doğum kanalına inmemiş 40.haftayı doldurmak üzereyim,son 3gündür yalancı sancılar haricinde çok afedersiniz tuvalet ihtiyacı hissediyorum tuvalete gidiyorum ve bebiş inanılmaz derecede hareket ediyor ve o sırada kasıklarıma belime çok şiddetli sancı giriyor ve dakikalarca yerimden bile kıpırdayamıyorum sanki doğuruyorum gibi oluyor böyle bsy yasayan var mı aranızda?

benim 1 hafta 10 gündrü o sancılar var ama nst de samcım çıkmıyor. doğum kanalına 1 aydır indi :( bol bol yürüyüş yapmanı öneririm. 1 avazda doğum diliyorum :)

iyiyiz zeynepcim hemde çok y olmaya başladık sen nasılsın canım sancılarınmı var sezaryen olacaktın sanki yanlışmı hatırladım acaba coraspini bıraktın deme kuzum ben bırakamadan doğurdum Zeynep sen dikkatl, ol tatlım
Sezeryan evet canım . Bıraktım senin dediğin gibi.. Sancı ben hissetmedim nst de çıktı. İyi olmana sevindim

Back
X