- 5 Nisan 2015
- 123
- 106
- 18
- 32
masallah rabbim tamamina erdirsin canimBende yazayım hikayemi
2007 de evlendik ilk 2 sene çocuk istemedik güya ama hiç korunmadık sonuçta tüm uğraşlara rağmen olmadı tüp filmi çektirdim tüplerim tıkalıymış çekim sırasında biri açıldı bundan 5 ay sonra ilk defa hamile kalmıştım tabi bilgisizliğimden hani sanki normal gebelikmiş gibi mutluluk içindeydik kısa sürdü gerçi dış gebelikmiş tabi bundan sonra ardı ardına gelen 7 gebelik daha ya dış gebelik yada çok erken düşük 5-6 hafta içinde düşük... hepsi hayal kırıklığı araştırma yapıldı bende sadece kan pıhtılaşması çıktı başkada bir sorun yoktu eşimin spermleride % 4 ken morfolojisi % 14 e çıktı sperm sayısıda iyiydi ama artık normal denemeyede korkar olmuştuk yine dış gebelik olacak diye...
ve sonunda tüp bebek için karar verdik
üniversiteden rapor çıkartmak için başvurduk ancak 1 sene sonra dönüş oldu tabi ben 1 sene içinde bekleyemedim
özelden yaptırdım
temmuz 2014 te başladık ilaçlarla 20 yumurtam olmuştu bunların sadece 6 tanesi 5. güne gitti 1 i transfer yapıldı diğerleri donduruldu ilk deneme negatif
2. tedavi dondurulmuş için başladı kalınlaşma sürecim uzun sürüyordu iki embriyo transfer edildi ve sonuç kimyasal gebelik
3. tedavi için histeroskopi yapıldı bişey çıkmadı ama çizik atıldı ertesi ay kalınlaştırıldı ve kalan 3 embriyoyu transfer ettik bu sefer daha rahattım yani tutmayacak diye düşündüm ama allaha sığındım ona tevekkül ettim bu transferden itibaren kortizon kullandım 7. gün idrarda pozitifi gördüm 8. gün kanda 252 10. gün 552 12. gün 1394 ve 14. gün 2 kese gördük kortizonu bıraktık
çok şükür rabbim nasip etti inşallah doğumunuda nasip eder sağlıkla hayırla inşallah
rabbim herkese nasip etsin bu yolda uğraş veren rabbim bizede nasip et diyen cümle kullarına nasip etsin inşallah
Son düzenleme: