Canim sen nerde yaptirdin ayrintilinibenım ayrıntılı 5 dk flan anca surdu
ciddi mi bizde her bebek 15 20 günlük oldu mu tuzlanır kırklanır kırk taşı beze bağlayıp suya atarlar fln o suyla bebek yıkanır anne yıkanır taş olayı şimdi var mı bilmiyorum ama tuz hala ısrarla devamBebeğin tuzlanmasını ilk defa duydum. Bizde sadece bebek doğunca ağzına biraz hurma ve zemzem sürülür.
Tuzlasın kurtulsunbizde Denizliliyiz iki tarafta aynı annem çok ısrar etmez sanırım ablamın kızlarını tuzlu su ile yıkamışlardı ama benim kaynananın dediği dediktirtuzlar rahatlar artık neyse bende kaynana olcam bişiy demiyeyim dimi
evet okuduğum kitapta zemzem ve hurma varmış..biraz zemzemim vardı arkadaş vermiş.saklıyorum onu şimdiBebeğin tuzlanmasını ilk defa duydum. Bizde sadece bebek doğunca ağzına biraz hurma ve zemzem sürülür.
ciddi mi bizde her bebek 15 20 günlük oldu mu tuzlanır kırklanır kırk taşı beze bağlayıp suya atarlar fln o suyla bebek yıkanır anne yıkanır taş olayı şimdi var mı bilmiyorum ama tuz hala ısrarla devam
Bebeğin tuzlanmasını ilk defa duydum. Bizde sadece bebek doğunca ağzına biraz hurma ve zemzem sürülür.
aramızda bikaç gün var sanırım sende hissedersin inş bu hafta içerisindeAyy ne kadar güzellBen daha hissedemedim minnakımı
Bir de lohusalık çıkınca alyans suya atılır, onunla yıkanılırmış ama ben yapmadımciddi mi bizde her bebek 15 20 günlük oldu mu tuzlanır kırklanır kırk taşı beze bağlayıp suya atarlar fln o suyla bebek yıkanır anne yıkanır taş olayı şimdi var mı bilmiyorum ama tuz hala ısrarla devam
Belma benimde kızda ufacık doktorum cimcime bişey bu diyo annesi neki kızı ne ola diyo bide takma kafana rabbim sağlık versinde minnak olsunlarCherrphe sen de gel katıl bizeeee. valla bu forumda hem eğleniyoruz hem sorunlara çözüm üretmeye çalışıyoruz. Malum ben paniğim zaten her konudaforum beni dinginleştiriyor . Buluşmalara da katılırsın canım ..
İnşallah canımm :)aramızda bikaç gün var sanırım sende hissedersin inş bu hafta içerisinde
canım ben ızmırde cınarlıya gıdıyorum :) doktorumdan da hastanemden cok memnunum allahtan..yanı bır bebegın saglıklı oldugunu gormek ıcın saatlerce bakmaya gerek yok bence :) herseyıne bakması onemlı cok sukur herseyımız yerınde ayrıca ucret dahı almadı en guzel bu burda okuyorum ınsanlar 500de bahsedıo :)Canim sen nerde yaptirdin ayrintilinibilelimde oraya gitmeyelim hani
oda değişik miş bakBir de lohusalık çıkınca alyans suya atılır, onunla yıkanılırmış ama ben yapmadımBu sefer yapar mıyım bilmiyorum.
Bir de lohusalık çıkınca alyans suya atılır, onunla yıkanılırmış ama ben yapmadımBu sefer yapar mıyım bilmiyorum.
Canım ben de bir kaç sefer hissettim ama doktorum bunun mümkün olmadığını söyledi, daha var hissetmene dedi. Ama öyle hafif ki hissedilmemesi çok normal. Yakında hepimiz hissederiz inşAyy ne kadar güzellBen daha hissedemedim minnakımı
ayy ne tuzlu suyu ananem bildiğin tuzu aldı yaprak tuzlar gibi evirip çevirip tuzla ovaladı iyice sonra yıkadı tabi.. ama drlar böyle şeylere sıcak bakmazlar izin vereceğini sanmam.. kocakarı işi bunlar, yazık kız onlara da ananem pek mutlu olmuştu diğer torunları izin vermemişti yapmasına sonuçta düşündüm annem bizlerede yapmış yapın dedim napıyosanız bnm kadar onlarında canı zararı olmaz sonuçta diye düşünmüştüm.. şimdi ananecim uzakta belki ben tuzlarım oğlumuBen izin verirmiyim bilmiyorum ama eltimin oğlunu tuzlu su ile yıkamışlardı. Mantığı da şuymuş: yenidoğan bebeğin derisinin normale dönmesi yani birazcık sertleşmesi için tuzlu suyla yıkanırmıışş.. Ben gene de pimpiriklenir doktoruna sormadan yıkanmasına izin vermem sanırım ama o zaman gelince nolur bilemiyorum...
Gün içinde zaten koşturmaktan hiç bebişimin hareketlerini dinleyemiyorum. Akşam da bişeyler hissedecek gibi oluyorum ama bağırsak hareketi gibi de geliyor. Tam tekmeleme anını bekliyorum bebişiminCanım ben de bir kaç sefer hissettim ama doktorum bunun mümkün olmadığını söyledi, daha var hissetmene dedi. Ama öyle hafif ki hissedilmemesi çok normal. Yakında hepimiz hissederiz inş
evet okuduğum kitapta zemzem ve hurma varmış..biraz zemzemim vardı arkadaş vermiş.saklıyorum onu şimdi
Hmm anladim canim senin kendi rutin dr ayrintili yapti.. memnunsan tabiki sıkınti yok..canım ben ızmırde cınarlıya gıdıyorum :) doktorumdan da hastanemden cok memnunum allahtan..yanı bır bebegın saglıklı oldugunu gormek ıcın saatlerce bakmaya gerek yok bence :) herseyıne bakması onemlı cok sukur herseyımız yerınde ayrıca ucret dahı almadı en guzel bu burda okuyorum ınsanlar 500de bahsedıo :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?