Ayy canim benim insaAllah olmaz Allaha emanetiniz.. Hangi ilde deprem olmus ki canim..geçmiş olsun canım facete takip ettiğim bir tahminci var 6.6 bekleniyor ege bölgesi marmara bölgesi dedi dünden beri çok korkuyorum
ya kızlar yarın son ya benim ? müdürüm geldi yanıma , 4 ay sonra bekliyorum seni dedi . daha dur bismillah , daha işten çıkmadım bebek doğmadı ayıp ama ya. sinirlendim iyice ben 2 ay ücretsiz izin nasıl alacağım bilmiyorum . bir de espri yapıyor kendince bir zamanlar bilim ilacın sahibi bana kadın işçi çalıştırma demişti , haklıymış diyor . tövbe yarabbim ya..
Öyleymiş ne yazık ki, bende akşam eşime sordum senin dediğin gibi olmaz. 120 gün kesintisiz gerekiyor işsizlik için dedi. Bu arada eşim mali müşavir. İnşallah doktorun raporunu ayarlar. 5 gün için yaşamazsın inşallah böyle kötü bir durumbende ılk basta oyle yaparım dıye dusunuyordum canım gec olması onemlı degıl ama muhasebecı 120 gun kesıntısız calısma sartı var dedı bende 4 ay calısmayacagım ıcın olmaz dedı
aaaa hadi hayırlısı bluecum.. yavruna sağ salim gönlünden geçtiği gbi kavuşursun inş.. her işte bir hayır vardır, belki de bakıcının geç gelmesinin de bi hayrı vardırcanım sanırım geliyorum elazığa.. benim bakıcının kızı hastaneden çıkamamış, nasıl bi szeryan yaptılarsa artık srilankada... normalde bileti bugündü, gecikecem dedi, ama ona güvenerek burada kalamam. ekimden sonra gel diyerek türkiyeye geleceğim sanırım. ve ssvd destekleyen de bir doktor buldum özelde, hayat hastanesinde. mutlu oldum, belirsizlikler hafiften kalkınca da rahatlıyorum.
aaaa hadi hayırlısı bluecum.. yavruna sağ salim gönlünden geçtiği gbi kavuşursun inş.. her işte bir hayır vardır, belki de bakıcının geç gelmesinin de bi hayrı vardırcanım sanırım geliyorum elazığa.. benim bakıcının kızı hastaneden çıkamamış, nasıl bi szeryan yaptılarsa artık srilankada... normalde bileti bugündü, gecikecem dedi, ama ona güvenerek burada kalamam. ekimden sonra gel diyerek türkiyeye geleceğim sanırım. ve ssvd destekleyen de bir doktor buldum özelde, hayat hastanesinde. mutlu oldum, belirsizlikler hafiften kalkınca da rahatlıyorum.
Hepimize özelliklede çalışanlara bu sıcaklarda allah kolaylık versin oğluşumda çok hareketsiz bugün sıcaktan mıdır nedir daraldı oda içerde herhalde
evet canım ücretsiz 6 aya kadar izin kullanmamız yasal hakkımız zaten. kanunda da açıkça belirtiliyor . şimdiden suratıma 4 ay sonra bekliyorum seni deyince şaşırdım. ben yine yasal hakkımı arayacağım tabi ki. ona kolay geliyor koyalım karnına bir canlı bu sıcakta metrobüse binip 1,5 saate evde olmayı denesin bakalım nasıl bir duygu? insanlar çok duyarsız. işler aksamasın diye çapaya kontrole gidip işe geliyordum ben. kim yapar bunu kimse yapmaz. yoruldum artık evde dinleneceğim bana da yazık valla. yoruldum gerçekten yoruldum .belmacım o müdürüne söyle, sen fazla bile dayandın, yerinde başkası olsa heyet raporlarıyla evde geçirirdi tüm gebeliğini..
doğum sonrası, belki çapada her hafta girdiğin heyettekiler rapor verebilir, o zmn müdürün bşi diyemez heralde? aslında ücretsiz izin de yasal hakkın, karışmaması gerekiyor..
Öyleymiş ne yazık ki, bende akşam eşime sordum senin dediğin gibi olmaz. 120 gün kesintisiz gerekiyor işsizlik için dedi. Bu arada eşim mali müşavir. İnşallah doktorun raporunu ayarlar. 5 gün için yaşamazsın inşallah böyle kötü bir durum
Canım bak internette bi konu buldum...
http://www.posta.com.tr/ekonomi/Yaz...um-izni-kesinti-sayilmaz.htm?ArticleID=241997
İşsizlik ödeneği açısından doğum izni kesinti sayılmaz
24 Ağustos 2014
Yazı Boyutu:
Soru: 3 yıl içinde ödenmiş 772 günüm mevcut. 32’nci haftam olması nedeniyle doğum iznine ayrılacağım. Doğum iznim sonrası işverenim beni işten çıkartacağını söyledi. Raporlu olduğum süre içinde adıma prim yatmayacağından dolayı işsizlik parası almamda bir sakınca var mı? 6 ay bile olsa işsizlik sigortasından faydalanabiliyor muyum? * E. DEMİR
Cevap: İşsizlik sigortası açından son 120 gün kesintisiz prim ödenip ödenmediğinin hesabında, doğum izninde prim ödenmeyen günler, kesinti sayılmaz. İşveren haksız yere işten çıkarttığında 180 gün işsizlik ödeneği alma hakkınız var. İş akdinizin feshedildiği tarihten itibaren 30 gün içinde işverenden alacağınız ‘işten ayrılma belgesi’ ile bulunduğunuz yerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne (İşkur) başvurmanız gerekir.
ooo iyiymiş sevindim o zaman :) hadi gözün aydınCANIM BEN AZ ONCE IŞ KURU ARADIM KULLANDIGIMIZ 4 AYLIK RAPOR KESINTI SAYILMIYORMUS YANI RAPORLAR BITTIKTEN SONRA 10 GUN YATIRIRSA İŞ YERI SIKINTI OLMUYORMUS SONRA MUHASEBECIYI ARADIM AYARLADIK DURUMU ÇÖZDÜK İŞİ ÇOK ŞÜKÜR ÇOK RAHATLADIM
ayy benimde şuan kafam çok karıştı.. 1800 lerde ve normal doğum!! e benim doktorum 2500 lerde olursa sezeryan öneriyorum dedi.. Allahım kime güvenicez bilemedim.. ben elimden geldiğince normal olması için şartları zorlamayı düşünüyorum.. senin için de zor bir karar, kuzucun zaten küçük kıyamam ona inşallah daha fazla kilo alabilir.. hakkımızda hayırlısı olsun canım benim bol bol dua edelim..
Hangi doktor ? Anadolu da da iyi bir doktor var ama adını bilmiyorum istersen onunla da görüş ama iki hastane de temizlik konusunda biraz zayıfcanım sanırım geliyorum elazığa.. benim bakıcının kızı hastaneden çıkamamış, nasıl bi szeryan yaptılarsa artık srilankada... normalde bileti bugündü, gecikecem dedi, ama ona güvenerek burada kalamam. ekimden sonra gel diyerek türkiyeye geleceğim sanırım. ve ssvd destekleyen de bir doktor buldum özelde, hayat hastanesinde. mutlu oldum, belirsizlikler hafiften kalkınca da rahatlıyorum.
Öyle saçmalık mı olur ya genelde zaten bebekler 2500 3200 arası oluyor bence doktorun çok sezeryan yanlısı canm bende kilo konusunu konustum 4kilo ve üzeri zorlar dedi onun dışında sıkıntı olmuyorms tabi doğum zamanı kilosuna göre çatıma bakıcak yorum yapıck
kızlar bebek şekeri için malzemeleri nerden alıyosunuz uygun bir site varsa paylaşırmısınız
Ayy canim benim insaAllah olmaz Allaha emanetiniz.. Hangi ilde deprem olmus ki canim..
Çanta çok güzelmiş güzel günlerde kullan inşKizlarcim selamlar umarim herkes iyidir bende artik eksiklerimi tamamladim sayilir yikama isleri kaldi onlari halledicem ins
Ben artik her hafta nst ye gidiyorum 2 haftada bir doktor kontrolune gidiyorum boyle dewam edicekmis...
Buarada icime sinen cantayi aldim sonunda hala almayanlara fikir olsun diye yukluyorum
Sizi yine bekliyorlar kurumumuzda çalışan 11 hamileyi işten çıkardılar bende dahil olmak üzere Allah başka bir kapı açtı o nedenle uğraşmadım Allaha havale ettim.belmacım o müdürüne söyle, sen fazla bile dayandın, yerinde başkası olsa heyet raporlarıyla evde geçirirdi tüm gebeliğini..
doğum sonrası, belki çapada her hafta girdiğin heyettekiler rapor verebilir, o zmn müdürün bşi diyemez heralde? aslında ücretsiz izin de yasal hakkın, karışmaması gerekiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?