2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Aynen canım seker çıkmadığı ıcın sıkıntı yok ınsallah Sağlıcakla alırız kucağımıza...

cnm karar senin ama 39 kadar bekle derim ona keza şahsen ben beklicem içerde gelişimlerini ne kadar tamamlarlarsa o kadar iyi diye düşünüyorum.
. Cnm benm gönlümde beklemekten yana ama iştedDr yokken ki o 10 günde suyum sancim gelirse...o stresi kaldiramym şimdide n gece uykularim bölünüyor inan.hiç bilmedgn bi Dr ve durumda olmk istemym cokkararszm

canım ben olsam 39+3 ü beklerim. bu benim görüşüm. doktor iznine göre hareket etme sadece kilo değil ki mesele, bebekler içerde solunum emme reflekslerini geliştiriyorlar. ne kadar geç doğsa o kadar iyi.

canım ben olsam çapaya güvenirdim. hakkında hayırlısı olsun inşallah bebeğin 2 kilonun üzerinde doğar.

benim doktor da kilo söylemiyor, günüyle uyumlu diyor, ne kadardır kilosu deyince 2 gün önce 1800 gr civarıdır dedi. ama sizinkilere göre çok az oluyor 1800.. ben de anlamıyorum ama hiç umursamıyorum kilo vs..

ya kızlar yarın son ya benim ? müdürüm geldi yanıma , 4 ay sonra bekliyorum seni dedi . daha dur bismillah , daha işten çıkmadım bebek doğmadı ayıp ama ya. sinirlendim iyice ben 2 ay ücretsiz izin nasıl alacağım bilmiyorum . bir de espri yapıyor kendince bir zamanlar bilim ilacın sahibi bana kadın işçi çalıştırma demişti , haklıymış diyor . tövbe yarabbim ya..

Aman boş ver canım herkes kendini düşünüyo sen bebeğini düşün ne gerekiyosa onu yap herkes bi şekilde idare eder...

Bosver cnm hic komik degilsin demek geliyo insanin icinden))

benim doktor da kilo söylemiyor, günüyle uyumlu diyor, ne kadardır kilosu deyince 2 gün önce 1800 gr civarıdır dedi. ama sizinkilere göre çok az oluyor 1800.. ben de anlamıyorum ama hiç umursamıyorum kilo vs..

canım memurlar kanununda izne tabi değil ücretsiz izin. sizin nasıl? amirin onayı gerekiyor mu?

Canim sukret haline en azindan evdesin. Bunakdikca dus al soguk biseyler ye ic ferahlatir az da olsa seni...cok sukur bu gunlerimize...
Haklısın bu halime şükür de ahh bir kaldirabilsem kendimi. Iyice kendimi taşıyamaz oldum simdiden

haftasıyla uyumluysa sıkıntı yapma canım. zaten inan ultrason ölçümleri %100 sonuç vermez ki . + ve - kilolarda doğacak bebekler inan. ben 1000 kilo farkla doğan bebek bile duydum inan. haftasıyla uyumlu ise tamamdır .

Bende bazen sormasam söylemiyor bana da geçen az gelmişti kilosu ama bilmiyorum bir sıkıntı olmadığı sürece sorun yok demekki. Bu arada annem bir ebe ile görüşmüş (annemde ebe hemşire bu arada ) son dk ya kadar doğum şekli belli olmaz dedi ters giden birsey olmazsa eğer normal doğum yaptirirlarmis ama o an a Bağlı bir durummus. Oyle ssvd cok yaptirmislar tabi yine bir kaç doktor a soracak aklımda yani unutmadim :)

canım memurlar kanununda izne tabi değil ücretsiz izin. sizin nasıl? amirin onayı gerekiyor mu?
evet ücretsiz izin almak için amirin onayı gerekiyor. aslında işveren doğumdan sonra 6 aya kadar işçinin isteği doğrultusunda ücretsiz izin hakkı vermek zorundadır. ama işten çıkarılan da biliyorum. aşağıdaki yazıda böyle ama bilemedim tam olarak yarın yine muhasebe bölümüyle konuşacağım.

4857/74'üncü madde gereğince, "İsteği halinde kadın işçiye, on altı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde on sekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz"
denildiğinden, 16 haftanın bitiminden itibaren isteyen kadına işveren altı aya kadar ücretsiz izin vermek zorundadır. Bu konuda işverenin inisiyatifi yoktur, vermem diyemez.
Doğumda kullandığı 16 haftadan sonra bir de altı aya kadar (işçi ne kadar isterse) ücretsiz izin vermek zorunda olan işveren, bu izin süresinin bitiminden itibaren işçisini işe başlatmak zorundadır. Şayet, altı aylık ücretsiz izin sonrasında işçinin başvurusuna rağmen işveren işe başlatmaz ise bu kere de 4857/24'üncü madde gereğince, işçinin haklı sebeple işi bırakma hakkı ortaya çıkar.
Siz işverene yazılı bir dilekçe vermişseniz, ama işveren "Böyle bir yazı almadım" diyebilir ve izin bitiminden itibaren 3 gün işe gelmedi diye sizi tazminatsız olarak işten atabilir.

Haklısın bu halime şükür de ahh bir kaldirabilsem kendimi. Iyice kendimi taşıyamaz oldum simdiden

canım sanırım geliyorum elazığa.. benim bakıcının kızı hastaneden çıkamamış, nasıl bi szeryan yaptılarsa artık srilankada... normalde bileti bugündü, gecikecem dedi, ama ona güvenerek burada kalamam. ekimden sonra gel diyerek türkiyeye geleceğim sanırım. ve ssvd destekleyen de bir doktor buldum özelde, hayat hastanesinde. mutlu oldum, belirsizlikler hafiften kalkınca da rahatlıyorum.

aynen 1000 gr fark ben de duydum. ilk oğlum da 38.haftada 2100 gr anca olabilmişti ama 41 e kadar durunca 3300 doğdu. uyumlu ve iyi diyor, ben de ona güveniyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…