2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    473


Canım bende 10 haftalık hamileyim. Ve reflüm var. 5 kilo verdim. Su içemez haldeyim. Yemek zaten yok. Acaba sende ilerleyen zamanda geçtimi yoksa hep devam etti mi.
 
ben hala ggoguslerımle ugrasom mastit amelıyatı oldum sonunda..şimdilkik cok skur daha ıyıyım bızde 3.5 aylıgız
Selam canım geçmiş olsun.. Bende de mastit var.. Apse yaptı maalesef 2 tane apsem var göğüste. Doktor şimdilik birşey yapmayacağız dedi. Başka doktora da gideceğim.. Bir kaç sorum var sana 1- Öğrendikten ne kadar sonra aldırdın 2- gögüs ğn kahverengi kısmından girip mi aldılar. 3- gögüsün hangi kısmındaydı 4- iyileşme süreci nasıl oldu 4 agrı yaptı mı 5 enzirebiliyor musun.. Ve kitlenin boyutu ne kadardı.. Zaman ayırıp cvp verirsen çok çok sevinirim..
 
oskeortmen merhabalar,sanirim sizin oglunuz dil bsgi operasyonu gecirmis, benim oglumda gec fark ettik simdi 4,5 aylık aci ceker mi acaba,
canım biz 4. ayı dolduğunda aldırdık. dr bana 6 aylıkken alırız dedi eğer istersen 4. ayında da alırız demişti 2 aylıkken götürdüğümüzde. kbb yapıyor operasyonu. lokal yapılıyor 5 dakikalık bi şey.iyi ki yaptırmışız dedik. emmesi arttı kesinlikle. gerçi o aralar biberona kaptırdı kendini memeyi bıraktı sonrasında ama olsun ağrısı bir kaç gün oldu calpol verdik. kanama vs hiçbir şey olmuyor.
bi tavsiyede bulunabilirim. ameliyathaneden geldikten sonra sırtüstü yatırmayın. hemşire hatası yüzünden biraz sıkıntı yaşadık. tükürüğü geri kaçtı. çünkü dil uyuşuktu ve yutkunamadı. onun dışında çok kolay canım rahat ol.
 
 

Canım bu ilacı içince hemen geçtimi. İstediğini yiyip içebildin mi. Yoksa yine belli şeylerimi yiyebildin. Gerçekten çok korkuyorum bu reflüden. Hamilelik boyunca sürecek diye.
 
Alakasız ancak çocukla ulaşım için araba almak düşünüyor z
Bayan için ford fiesta kullanan var mı
Ya da skoda yeti
Skoda yeti hafif yüksek jeep tarzı olduğu için sıkıştırıl mam trafik de diye düşünüyorum
Bayan araç kullanan annelerin fikrine ihtiyaç im var
 
Co
Cok cok tesekkur ediyorum, gec gördüm mesaji ,bilgiler isime yarayacak , teşekkür etmek istedim sadece
 
Kizlar gunaydin bisey sorcam bez olarak prima premum care kullaniyorum 6 numarasi yokmu bu bezin bulamadim 5e kadar varmis.aranizda kullanan varmi
 
Canım bu ilacı içince hemen geçtimi. İstediğini yiyip içebildin mi. Yoksa yine belli şeylerimi yiyebildin. Gerçekten çok korkuyorum bu reflüden. Hamilelik boyunca sürecek diye.

İlacı kullanmaya başlayınca geçti. R.... çiğneme tableti yarım saat zor idare ediyordu beni. Doktor günde 10-12 taneye kadar çiğneyebilirsin dedi ama beni kesmeyince L.... marka ilaca başlayınca ağrılarımdan kurtuldum.İlk zamanlar bende makarna galeta gibi mide bulantısı yapmayacak şeylerle geçirdim. Sonra bulantılar azalınca ve de doktorumdan yeme içme ile ilgili zılgıtı yiyince et de balık da sebze de hepsinden yedim. Ben hala kullanıyorum mide iacını yalnız hamile kalmadan önce 40 mg lık olanını kullanıyordum; hamilelikte 15 mg lığını verdi doktor. Şimdi de onunla devam ediyorum.
 


Anladım canım. Bende ona başlıcak gibiyim doktor ilk 3 ayı doldur dedi. Şimdilik hergün serumla idare ediyorum ama yinede istediğim şeyleri yiyemiyorum. Vucuduma şeker namına bişey girmiyor. Domatesli makarna turşu aşeriyorum resmen ama ne mümkün. Yağsız tutsuz renksiz besleniyorum resmen. Allahım tez vakitte kim çekiyorsa geçer inşallah. Hepimize acil şifa versin rabbim.
 

Şeker yemene gerek yok. Yağsız makarna, basit unlu az yoğurtlu naneli bir çorba da olabilir. Yalnız çorbayı yaparken hiçbirşeyi kavurmadan yağı da kızdırmadan yaparsan miden ağrımaz. Suya pilav; yine tereyağını kızdırmadan suyun içine bırakarak pişirebilirsin. İçebilir misin bilmiyorum ama zeytinyağı içersen o da mideye iyi geliyor. İstersen bir dene. Mısırözü-margarin ve çiçekyağından uzak dur hatta bunları hiç tüketme. Galetada yiyebilirsin. Tadı kötü oluyor ama az haşlanmış elma armut da mide ağrıtmıyor. Genellikle kuru yiyecekler işe yarayabiliyor.
 

Ben ilk üç ayı doldurmadan başladım valla. Ölüyorum diye bağırıyordum resmen. İlk zamanlar mide ağrısından yatak döşek yattığım oluyordu. Yastığını da yüksek kullan. Başıngöğsünden yukarı da kalsın.
 

Haşlama tarzı yiyorum hep canım zaten. Ama doğuma kadar nasıl geçer böyle yemek yemek. Tat almıyorum resmen. Kuru tatsız tutsuz yemekten gına geldi. Az bi zamanda değil ki. Suya hasret kaldım kana kana su içmek istiyorum. Allahım çok zormuş. Sen sabır ver.
 

Valla benim mide bulantıları 5. ydan sonra geçti. İlk 3 ay mide ağrısından 2 ayda mide bulantısından doğru dürüst birşey yiyemedim.

Çok bitki çayı önermiyorlar hele ki yeşil çay-Bebeğin kalp duvarlarının kapanmasına engel olup üfürüme neden oluyor-ama içebilirsen biraz ıhlamur ve nane limon da mideye yarıyor. En azından su yerine bunlar belki susuz kalmanı engelleyebilir.
 
@miskamber Larimar @cryofangel sayamadigim diger arkadaslar nerelerdesiniz ozlettiniz kendinizi bebisleriniz nasıl...
Slm cnm buraya girmeye fırsat olmuyor evde çalışırken daha aktiftim.. Eymen koca adam oldu tüm günümü alıyor @miskamber seninle hic gorusemedik bende özledim sizleri fulya kızların çoğuyla görüşüyoruz hatta Sidelya2011 kankam oldu kızı lina çok şirin oğluma alıcam nasipse gidip geliyoruz birbirimize umarım herkes iyidir eskilerden bir çok arkadaşla görüşüyoruz özelde pek fırsat olmuyor forma.. hepinizi öpüyorum
 
Maşallah cnm büyümüşsün kocaman olmuş öp bnm için
Teşekkür ederiz teyzesi nerelerdesin sen hiç yoksun ortada.büyüdük valla geçen sene neler konuşurken şimdi küçük erkeklerle uğraşiyoruz sizde iyisinizdir inşallah öp eymeni annesi bizim yerimize
 
Canım ben honda civickullanıyorum bütün camlara filim taktirdim ön cam buna dahil içerisi gorunmuyor ohhh çok rahat bebek içinde memnunum önceden manuel vites kullanıyordum bunu otomatik aldık gayet bebekle rahat kliması çok iyi özellikle kış aylarında çok çabuk ısıtıyor yanlız yolculuk yaptığımda yan koltuğuna koyuyorum bebeğin koltuğunu şimdi yavaş yavaş sevmeye başladı artık uyuyor önceden uyumuyordu etraf izlemeleri arttıkça daha kolay oluyor tabi
 
Canım bende araç kullanıyorum ama trafikte hiç sıkıştırılmadım istediginiz modeli alabilirsiniz fikrimce... Bende oto koltugı bakıyorum ama benim aracımda ısofix baglantısı yok ona bakabilirsiniz mutlaka sizinde koltuga ihtiyacınıx olucak tır
 
Teşekkür ederiz teyzesi nerelerdesin sen hiç yoksun ortada.büyüdük valla geçen sene neler konuşurken şimdi küçük erkeklerle uğraşiyoruz sizde iyisinizdir inşallah öp eymeni annesi bizim yerimize
Sorma cnm zaman ne çabuk geçti 6 aylik olacak Eymen ayın 3 ünde.. giremiyorum fırsat yokki boş kalınca evle uğraşıyorum aşırı titiz olmanın de avantajı bide gezmeyi seviyoruz havayı güzel görünce dışarıdayım..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…