• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Bir aksam cok agladi benimki ertesi gün anneme gidecektik kalktik gittik 3 gun kaldik. Döndük üst kattaki indi. Çocuk cok aglamis da bizde kaybolmusuz hastanede miymisiz? Birsey mi olmus? Kapıda girmesin bizi kimse ne oldu hasta mi? Madem agladigini duydun in sor birseye ihtiyacin mi var diye dimi? Hala kiziyorum kendime neden terslemedim diye.
Gecen hafta kardeşim geldi 10 gün kaldı gittikten sonra birsey sormaya çıktım Komşu ya kardeşin burdaymis diyor abla 10 gün kaldı dedim çok da kalmış dedi mahçup oldu biraz ben gurbetteyim insan allah rızası için yine bir kapı çalar birşeye ihtiyacın var mı diye 3. Ayda çocuk görmeye geldiler kızınla birbirinize alisin diye geç geldik diyor ah ah eski komsuluklar antep de böyle değil ya annemlerin kapı komşusu hamile idi 9 ay kadına apartman olarak komşuların hepsi baktı yemek temizlik herseyi yaptılar bir kıskandım ki kadını

Gecen hafta kardeşim geldi 10 gün kaldı gittikten sonra birsey sormaya çıktım Komşu ya kardeşin burdaymis diyor abla 10 gün kaldı dedim çok da kalmış dedi mahçup oldu biraz ben gurbetteyim insan allah rızası için yine bir kapı çalar birşeye ihtiyacın var mı diye 3. Ayda çocuk görmeye geldiler kızınla birbirinize alisin diye geç geldik diyor ah ah eski komsuluklar antep de böyle değil ya annemlerin kapı komşusu hamile idi 9 ay kadına apartman olarak komşuların hepsi baktı yemek temizlik herseyi yaptılar bir kıskandım ki kadını
Bende oyleyim kimse yok burada bi esimin dayisi var. Hamileyken kimse gelmedi. Doguma yakin temizlik bitecekken kv esime isterse gorumceyi gondereyim yardima demis istemedim herseyi yaptim bi yeri silecek isleri o yapmis olacak kalsin dedim. Annem bir gun hastanede kaldi kv ben hastanedeyken evde kaldi yemegimi yapmaya yapmasa daha az is cikardi rezil oldum beni gormeye gelenlere batirmis evi ki ben duvarları bile sildim. Dün resti cektim iki tarafa da gitmiyoruz ozleyen gelsin dedim. Kendi ailem gelmiyo adam gibi komsudan merhamet bekleyip abartiyorum sanirim. Benim gitmeme alıştılar gelin diyorum e is guc...

Doğum yaptığımda sürekli önüme bi yiyecek getiriyordu kaynanam. Süt olsun bunu ye, üstüne bunu ye. Sürekli bi şeyler yemezsem, oğlum yemiyor ki sütü olsun diyordu bi de (= ben de eyvah süt olmayacak diye ne bulduysam yedim. İncir kürü de cabası.
Sonra bi baktım, hamileyken bundan daha güzeldim ben. Tamam annelik kutsal, çocuğumuz herşeyden önce ama sanki tüm emziren anneler böyle yiyecek içinde mi yüzüyor dedim. Onların sütü olmuyor mu yani.
Midem kazınıyor diye gece kalkıp şekerli bi şeyler yiyordum. Önce ondan vazgeçmeye çalıştım. Üstüne ekmeği azaltmaya başladım. Öğün aralarında bi elma, bi bardak süt, bi kase yoğurt gibi şeyler tüketiyorum.
Bu arada süt için prolac damla kullanıyorum, bitkisel. İçeriği süt çayları gibi. Yanında da bol su içiyorum
içiyorum. Yemeği azalttım ama sütüm azalmadı çok şükür.

Ye ye nereye kadar kızlar, geri bi de bu kiloları vermesi var :/
Yorumları okuyorumda gerçekten çok doğru yönlendirdiğiniz için teşekkür ederim, Sütüm gelmiyordu sütüm artsın diye, Anne Sütü Arttırıcı Prolac damla kullandım 2 gün içersinde problem kayboldu maşallah şimdi çok iyi doktoruma gösterdim prolac damlayı bana süt verdiğin sürece bu ürünü kullanmanın hiç bir sakıncası yok dedi. içeriğinide kontrol ettim bitkisel zaten. tekrardan çok teşekkür ediyorum sizlere bu bilgiler için.

[
günaydın arkadaşlar gerçi çoktan günaydı da bakma yeni yazabiliyorum. yeni yılla benim kızın huyu tamamen değişti. dün gece 2dezor uyudu yarımsaat sonra uyandı gözler çakmak çakmak. uykusu var ama zorla açmaya çalışıyor gözlerini gerdiriyor. karnı aç emmek istemiyor 5 saat aç kaldı bana mısın demedi.gece toplasan 2 saat uyumamıştır ben de öyle. ama baba diye tabir ettiğimiz erkek kişisi sabahlara kadar tosur tosur uyuduğu halde hiç uyuyamadım gece yahu diyor halbuki bi kere bile noluyor diyip kafasını kaldırmadı. ahh ah şimdi de yine uyutmaya çalışıyorum zombi gibiyim uykusuzluktan.
Bizde dun gece 1:30-2:00 gibi uyuduk canım. 5:30 a kadar 3 kere uyandı 5:30 dan 8:30 a kadar uyudu. Gündüz de bu 5. Uyutuşum su anda. En fazla yarım saat uyudu. Mutfak banyo salon yatak odası arasında git gel perisan oldum

[

Bizde dun gece 1:30-2:00 gibi uyuduk canım. 5:30 a kadar 3 kere uyandı 5:30 dan 8:30 a kadar uyudu. Gündüz de bu 5. Uyutuşum su anda. En fazla yarım saat uyudu. Mutfak banyo salon yatak odası arasında git gel perisan oldum
noldu bu bebiklere yaa. 11den beri emmedi uyumadı memeyi verince basını geri atıyor, avmye gittik belki uyur da emer diye uyumadı ağlamaya basladı yırtınırcasına, acıktı uykusu da geldi tabi. eve geldik sağdım biberonla verdim dibini sıyırdı resmen, biberona alışmasın dedikçe üstüne atlıyo çocuk yaa sinir oldum.uyudu şimdi şükür.

noldu bu bebiklere yaa. 11den beri emmedi uyumadı memeyi verince basını geri atıyor, avmye gittik belki uyur da emer diye uyumadı ağlamaya basladı yırtınırcasına, acıktı uykusu da geldi tabi. eve geldik sağdım biberonla verdim dibini sıyırdı resmen, biberona alışmasın dedikçe üstüne atlıyo çocuk yaa sinir oldum.uyudu şimdi şükür.
Huy değiştirip duruyorlar bende anlamıyorum canım ama bizim dis yüzünden herhalde cok kasiniyo damaklar nasıl sinirleniyo. Aglamiyoda artık bağıriyo çığlık atiyo resmen

ben varım canım noldu.

okula ne Zaman başlıyorsunuz ücretsiz izin düşünüyor musunuz bi de ders programınız Nasıl olacak süt izni falan bizim okulda ya ilk 2 ders yada son 2 ders veriyorlarmış ama bnm kizim o kadar emmeden dayanamaz ki 5 ders saati boyunca süt iznini istediğimiz saatler kullanabiliyor muyuz biliyor musunuz bu yaptıklarının yasal bi dayanağı var mı acaba

Benimki öyle olmuştu anlatmıştım burda.Sonra hiç almamaya başladı bende geçen cumartesinden itibaren biberonu kestim ne yalan söylim ara ara aç kaldı dayanamadım biberon verdim baktım gene emmeyi redediyor tamamen kestim .Şimdi emiyor ama sütüm bayağı azalmıştı sık sık emzirdim şimdi biraz arttı ama tam artmadı oda arada diretip alıp bırakıyor alıp bırakıyor ama gece içiyor bayağı.Uykusu düzeni tamamen bozuldu ama emiyor olması güzel.Bence daha erkenken biberonu bırak emmesini istiyorsan benimki ilk gün diretti kaşıkla verdim sonra emmeye başladı

Bnm oglusum sali gunu alciya alinacak subat 8e kadar raporluyum. Allah yardim etsin nasil olacak ise gidince cok zorlancaz

Allah sifa versin canim, insallah hemen duzelir.
Zorlancaz tabi :( cok ozlicem yavrumu, mis kokusunu, o tatliliklarini, bol bol resimlerine videolarina bakip gun cabuk gecsin diye dua etcem.

okula ne Zaman başlıyorsunuz ücretsiz izin düşünüyor musunuz bi de ders programınız Nasıl olacak süt izni falan bizim okulda ya ilk 2 ders yada son 2 ders veriyorlarmış ama bnm kizim o kadar emmeden dayanamaz ki 5 ders saati boyunca süt iznini istediğimiz saatler kullanabiliyor muyuz biliyor musunuz bu yaptıklarının yasal bi dayanağı var mı acaba
Bn ucretsiz izine ayrilmak zorunda olmama ragmen, oglumda kalca cikigi var sali alciya alinacak 3 ay kalacak, borctan dolayi ayrilamiom. Lisede oldugum icin haftada 2 gun bos. 3 gun Saat 3e kadar gidicem mecbur. Mudur yardimcim bi defa ogretmenler yarim gun calistigi icin sut izni yok demisti emin degilim

Allah sifa versin canim, insallah hemen duzelir.
Zorlancaz tabi :KK43: cok ozlicem yavrumu, mis kokusunu, o tatliliklarini, bol bol resimlerine videolarina bakip gun cabuk gecsin diye dua etcem.
Ilk gunler zor gelir baya alisilir canim gunler cok hizli geciyo bi bakiyoz aksam olmus. Su an bnm teselliye ihtiyacim var bn seni teselli etmeye calisiyom. Keske oglum rahatsiz olmasaydi her gun gitseydim nasil dua ediom bu 3 gun gecmesin diye bilsen

3 37januse37 arkadasim cok uzuldum yazdiklarini okuyunca, icim ciz etti.
Cok yalnizlasmissin, bunalmissin.
Esinle cok farkli yapilardasiniz, umarim bebegi hatrina kendine ceki duzen verir. Yoksa bir omur gecer mi bole...sizi kaybetme korkusunu yasamasi lazim gibi geldi.
Sen de onu hic takma, yokmus gibi davran. Sosyallesmek istediginde arkadaslarinla takil , gerekirse bebegi de gotur.
Keske elimizden bir sey gelse :(

Annene siteminde de haklisin, maalesef bu geri kalmis ulkemizde iyi kotu bir evlilik yapman cocuk dogurman lazim ki aile, es,dost, komsular rahat etsin. Kadinlarin uzerinde her zaman bu baski, herkes laf soyleme hakkini bulur kendinde.

Canindan cok sevdigim bir yavrun var artik, kotu zamanlarinda soyle bir saril, kokusunu icine cek, katlanmani kolaylastirir. Umudunu da kaybetme, her sey biz insanlar icin, istersen herseyi basarirsin, yeni bir hayat bile kurarsin kendine. Sevgiler.

Ilk gunler zor gelir baya alisilir canim gunler cok hizli geciyo bi bakiyoz aksam olmus. Su an bnm teselliye ihtiyacim var bn seni teselli etmeye calisiyom. Keske oglum rahatsiz olmasaydi her gun gitseydim nasil dua ediom bu 3 gun gecmesin diye bilsen

Kalca icindi di mi canim? Zor bir surec olacak belki ama sonucu iyi olacak.
3 ay demissin diger zamanlarda kim olacak? Alciliyken normal devam edecek mi yani banyo vs. ?
Off off onlara bir sey olmasa keske de hepsi bize olsa ben raziyim herseyi cekmeye.ama boyle boyle buyuyecekler iste :(

Benimki öyle olmuştu anlatmıştım burda.Sonra hiç almamaya başladı bende geçen cumartesinden itibaren biberonu kestim ne yalan söylim ara ara aç kaldı dayanamadım biberon verdim baktım gene emmeyi redediyor tamamen kestim .Şimdi emiyor ama sütüm bayağı azalmıştı sık sık emzirdim şimdi biraz arttı ama tam artmadı oda arada diretip alıp bırakıyor alıp bırakıyor ama gece içiyor bayağı.Uykusu düzeni tamamen bozuldu ama emiyor olması güzel.Bence daha erkenken biberonu bırak emmesini istiyorsan benimki ilk gün diretti kaşıkla verdim sonra emmeye başladı
benimki de bir aydır böyleydi inatla biberon vermedim uyumasını bekleyip uykudA emzirdim amabugün artık uyumayınca da mecbur dayadık biberonu

Back
X