2015 Eylül Ekim anneleri buraya..

Kızlar bu arada bebekleriniz kaka yapıyor mu? Benim kızım hiç yapmıyor fitille yaptırıyoruz :KK43: bunun için bildiğiniz bi yöntem var mı? Sadece anne sütü alıyor
Kızlar bu arada bebekleriniz kaka yapıyor mu? Benim kızım hiç yapmıyor fitille yaptırıyoruz :KK43: bunun için bildiğiniz bi yöntem var mı? Sadece anne sütü alıyor
öncelikle nerhaba.. Ne zordur kaka yapamamak.. Benim kızımda 40 ı çıkana kadar zorla yapıyodu.. Ağlama, çırpınma ayy ben anestol ya da zeytinyağı sürüyodum popişine sürerkende hafif hafif bastırıyodum o sırada yapıyodu.. Ya da masaj yapıyodum karnına bebek yağıyla sonrada bacaklarını karnına itiyodum.. Doktor söylemişti bana bunları.. Siz Doktora gittiniz mi peki?

öncelikle nerhaba.. Ne zordur kaka yapamamak.. Benim kızımda 40 ı çıkana kadar zorla yapıyodu.. Ağlama, çırpınma ayy ben anestol ya da zeytinyağı sürüyodum popişine sürerkende hafif hafif bastırıyodum o sırada yapıyodu.. Ya da masaj yapıyodum karnına bebek yağıyla sonrada bacaklarını karnına itiyodum.. Doktor söylemişti bana bunları.. Siz Doktora gittiniz mi peki?
Gidiyoruz tabi de zeytinyağı ver dedi veriyordum ama artık istemiyor çıkarıyor hepsini. Masaj poposuna zeytinyağı falan herşeyi denedim ama yapmıyor fitil koyuyoruz mecbur 10 gün geçince

Ayni sorun bizde de var ben arada mama da veriyorum bi turlu basa cikamiyorum kabizligi ile bize doktorumuz kulak çöpü ile yaptir dedi öyle yapmazsa fitil ver dedi öyle yapiyo bizim pasa rahatina düşkün hic zorlamiyo kendini:KK66:

2 Ekimde doğdu benim paşam da 2800 gr ve 48 cm 10 gün küvezde kaldık 2500 gr kadar indi kilomuz şimdi iyi toparladı 6500 gr çok hareketli gülüyor agu yapıyor yattığı yerden kayıyor daha bir sürü şey çok şükür rabbime onu bize bağışladı insanın evladıyla sınanması çok zor bu hafta sünnetimizi de olduk büyüyoruz hızla

Allah bağışlasin maşallah :nazar: erken doğum mu neden kuvezde yatti bebiş.

Allah bağışlasin maşallah :nazar: erken doğum mu neden kuvezde yatti bebiş.
Hayır 38 haftada doğdu doğar doğmaz alınmış küveze önce ciğerlerinde su var dediler sonra çok hızlı nefes alıyor makineye bağlı dediler çok zor günlerdi.Doktorla sonra detaylı görüştük anne karnında benden enfeksiyon geçmiş çok yüksekmiş onda da tedaviye cevap veriyor ama çok yavaş dediler. günde bir kere görme hakkımız vardı o da dokunmadan sadece küvez dışından görüp gelirdik hep ağlardım çıkınca onu orda bırakıp gelmek çok zordu.Bir gün iyi olurdu ertesi gün gittiğimizde yine makineye bağlı görürdük fenalaştı tekrar bağladık derlerdi dünyam başıma yıkılırdı.Rabbim onu bize bağışladı çok şükür şimdi hızla büyüyor topiğim

Evet 11 ocakta yaptırdık biz de martta tekrar var benim üçüncü bebeğim diğer ikisine de yaptırmıştım ishal olmuyor olsa da çok hafif geçiriyorlar
Canım selam.Rota virüsü aşısı ben yaptırmadım.bazı dr lar onerıyormuş bazısı onermiyormuş ksratsız kaldım.kaçıncı aya kadar yapılıyor bılgın varmı.

Canım selam.Rota virüsü aşısı ben yaptırmadım.bazı dr lar onerıyormuş bazısı onermiyormuş ksratsız kaldım.kaçıncı aya kadar yapılıyor bılgın varmı.
Üç ve beşinci ayda bazıları iki ve dördüncü ayda diyor ama en son beşinci ay sanırım geç kalmadıysan ysptır derim sana

Hayır 38 haftada doğdu doğar doğmaz alınmış küveze önce ciğerlerinde su var dediler sonra çok hızlı nefes alıyor makineye bağlı dediler çok zor günlerdi.Doktorla sonra detaylı görüştük anne karnında benden enfeksiyon geçmiş çok yüksekmiş onda da tedaviye cevap veriyor ama çok yavaş dediler. günde bir kere görme hakkımız vardı o da dokunmadan sadece küvez dışından görüp gelirdik hep ağlardım çıkınca onu orda bırakıp gelmek çok zordu.Bir gün iyi olurdu ertesi gün gittiğimizde yine makineye bağlı görürdük fenalaştı tekrar bağladık derlerdi dünyam başıma yıkılırdı.Rabbim onu bize bağışladı çok şükür şimdi hızla büyüyor topiğim
Çok çok geçmiş olsun allahim o günleri bi daha yaşatmasin inşallah Rabbim kimseyi evladi ile sinamasin.

Bize sıkıntısı olmazsa yapmayın fitile alışmasın dedi. Zaten 10 günün sonunda bile az yapıyo
Hm inşallah kisa zamanda düzene girer bizim paşa bazen kendi yapiyo bazen ben yaptiriyorum ama sanirim zaytinyagi iyi geliyo o zaman az da olsa yapiyo günde bi cay kasigi saf zeytinyağı vermekte vayda var bide aci yavşan otu var bagirsaklari güzel calistiriyo bi deneyin isterseniz

Evet aralık 16 da ilk dozumuzu aldık, şubat 16 da da ikinci dozumuz var..
Bende yaptirdim çoğu kişi yaptirmiymamis ama yaptirmak da fayda var en azindan önlem almak en iyisi bize iki doz olarak 3 ve altinci ayda dedi doktorumuz iki ay sonra ikinci doz olucaz bakalim :KK66:

Evet 11 ocakta yaptırdık biz de martta tekrar var benim üçüncü bebeğim diğer ikisine de yaptırmıştım ishal olmuyor olsa da çok hafif geçiriyorlar
Aynen herkes diyo ki asiyi yaptiranlar da isal ölü yormuş bi faydasi yokmuş faydasi olmaz olur mu zaten kesin isal olmaz denmiyor ama hafif atlatilmasini sagliyor sonradan pişman olmaktansa neden yapilmasin zarari olan birşey değil sadece fiyati biraz yüksek ama bebislerden önemli değil

Kizlar birşey merak ettim ben ya benim oğlum 15 ekim doğumlu ama yaklaşık iki haftadir sağ elini havada yumruk yapip onu takip ediyo ama sadece sağ eli hala sol elinin takip etmiyo eli normalde sag acip kapar parmak tutar simsiki kolu harketliyken eli acil kapiyo ama hava sağ elini görünce simsiki yumruk yapiyo sizde de böyle birşey var mi nette bi yerde bi yorum okudum hic iyi şey değildi kafam çok karisti

Onlarinda teşhisi bu şekilde olmuş ama bizimkisi hep acip kapiyo ama sadece elini görünce yumruk yapip takip ediyor

lk farkettiğimizde 2.5-3 aylıktı.Normal kolunu hareket ettirebiliyor fakat sol kolunu kullanırken sağ eli yumruk şeklinde sıkıyor ve kolu genelde aşağıda arkaya doğru kayıyordu.3 aylıkken doktora gittik ama normal kasılma yok bebekler bazen böle tek kolunu daha çok kullanır dedi.Ama 6 aylık olunca daha da belirgin olunca nürologa gitik ve MR istedi.MR da biraz gecikince 9 aylıkken fiizk tedaviye başladık daha yeni sayılır.Bebeğinizde benzer durumlar acilen bir nüroloğa gösterin normal çocuk doktorları anlamıyor çünkü biz de baya vakit kaybettik.Ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi.

Back
X