2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
yok yok bulantı mulantı bişi yokk..canımı sıkıyor bu durum:KK43:
Eger birgun mide bulantin baslarsa bu dedigine pisman olucaksin ve bugunlerini aricaksin :)
Bayramdan beri o kdr kotuyumki yasiyormuyum yasamiyormuyum belli degil yemek yemek ne buyuk nimetmis onu anladim yemek yiyemeyince hayat fonksiyonlarin duruyor resmen hicbiseyden tat alamiyorsun :'(

Kizlar 7inci haftanin sonunda 8'e dogru yol alirken plasenta olusuyormus adet gibi sancilarin hissedilmesi normalmis:

8. GEBELİK HAFTASI (7+0, 7+6. GÜNLER)
shadow.png

BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER
[xtable=skin1]
{tbody}
{tr}
{td}
3rdMonth.jpg
{/td}
{td}Bu haftada rahiminiz artık bir portakal büyüklüğüne erişmiş durumda. Yandaki resimde rahim ile çevre organlarınız arasındaki komşuluğu görüyorsunuz. Rahiminiz gördüğünüz gibi mesanenin üzerine yatmış durumda ve bu nedenle sık idrar çıkma şikayeti yaşamaya devam ediyorsunuz. İlerleyen haftalarda rahim büyüdükçe mesanenin üzerinden kalkacak, ancak üçüncü trimesterden sonra büyümesiyle yerçekimi yönünde tekrar mesaneniz üzerine "yatacaktır".
Gebelik hormonlarınızın etkisiyle bu haftalarda çeşitli cilt problemleri yaşayabilirsiniz. Bazı anne adayları ergenlik dönemindeki sivilcelerinin geri döndüğünü görüp şaşırabilir. Gebelikte cildin yağ salgısı arttığından cildiniz sivilce oluşumuna elverişli hale gelmiştir. Endişelenmeyin. Bu cilt değişiklikleri sıklıkla birinci trimesterden sonra kaybolur. Çok ender durumlarda ise bu değişiklikler tüm gebelik boyunca devam edebilir.{/td}
{/tr}
{/tbody}
[/xtable]
shadow.png

DİKKAT
[xtable=skin1]
{tbody}
{tr}
{td} {/td}
{td}
  • Folik asit takviyesi almaya devam ediyorsanız bu haftadan itibaren bu takviyenin artık gerekli olmadığını bilin. Folik asit, doktorunuz tarafından size nöral tüp adı verilen yapının oluşmasına takviye amacıyla verilmiştir. Bebeğin beyin ve omuriliğinin yerleştiği kemik kanal, yani nöral tüp bu haftada çoktan gelişimini tamamlamıştır.
  • Bu hafta içinde bebeğin yerleştiği rahim iç tabakasının gelişimi ve idamesinden sorumlu olan hormonun üretim işlevi yumurtalık dokusundan plasenta adı verilen yapıya devredilecektir. Bu devir esnasında bazı anne adaylarında az miktarda lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir ("plasental shift", yani "devir teslim" kanaması).
{/td}
{/tr}
{/tbody}
[/xtable]
  • Yine çok ilginç bir şekilde rahminiz gebelik öncesi dönemin alışkanlıklarını sürdürerek bu hafta içinde, tam adet kanamanıza denk gelen günlerde, adet sancılarına benzer kramp tarzı ağrılaroluşmasına ve hatta bazen kanama bile görmenize neden olabilir. Rahimin bu "programlı davranışı" %20 anne adayının bu kramplar nedeniyle endişelenmesine neden olmaktadır. Gerçekte gebelik devam etmekte, rahim ise sanki adet kanaması olacakmışçasına kurulu bir saat gibi zamanı geldiğinde kasılmaktadır. Bu durum önümüzdeki aydan itibaren büyük olasılıkla normale dönecek olsa bile çok az anne adayında her ay belli zamanlarda kramp tarzı sancılar devam edebilir.
  • Bu haftalarda uykuya aşırı eğilim, yorgunluk hissi, unutkanlık, göğüslerde dolgunluk, sık idrara çıkma, karnın adeta "davul gibi şişmesi" gibi belirtilerin olması tümüyle normaldir.
  • Bazı anne adayları da hiç bir değişiklik hissetmediklerinden bebeklerinin sağlığı ile ilgili endişe duyarlar. Gerçekte ise anne adaylarının yaklaşık %20 kadarı bebekleri sağlıklı gelişmesine rağmen gebeliklerini bu şekilde sürdürürler.

Çok güzel bir paylaşım canım teşekkürler.

Eger birgun mide bulantin baslarsa bu dedigine pisman olucaksin ve bugunlerini aricaksin :)
Bayramdan beri o kdr kotuyumki yasiyormuyum yasamiyormuyum belli degil yemek yemek ne buyuk nimetmis onu anladim yemek yiyemeyince hayat fonksiyonlarin duruyor resmen hicbiseyden tat alamiyorsun :'(

ama ben hamileliğe dair hiçbirşey hissetmiyorum..ister istemez tedirgin oluyorum..dilerim sadece şanslı oluşumla alakalıdır..acil şifalar dilerim:)

ama ben hamileliğe dair hiçbirşey hissetmiyorum..ister istemez tedirgin oluyorum..dilerim sadece şanslı oluşumla alakalıdır..acil şifalar dilerim:)
Bulantilar hic baslamayadabilir.kisiden kişiye degisiyor.hatta ilk hamileliginde bulantisi olan ikincisinde bulantisi olmAyabiliyor.hiic kafana takma sonralari kendini sana cook hissettirecek

Canm bende hıssetmıyorum yalnız degılsın daha ılk muayeneme gtmedım bende endıselıyım.ınsallah saglıklıdır bebıslerımız

arkadaşlar, bugün benm midemde bi yanma var sanki karnıma sancı girer gibi çok kötü yaklaşık 2 saattir böyle bi oluyor bir geçiyor anlamadım normal mi değil mi bu 2 gebeliğim ama ilk gebekiğim düşükle sonlandı, bu yanma ve kasılmayı anlayamıyorumm...

ah neyse ki hiç bulantım yok şimdilik :KK6::KK6:inşallah hiçte olmaz en sevmediğim şey sabah bulantıları :KK34:

Selam kızlar yeni geldim doktordan. Bugün tam 6.0 haftalığız. Üstten bebeğimizi gördük 10 gün sonra da kalp atışları için gideceğiz inş. 6 tüp te kan verdim.

Sizler nasılsınız, umarım her şey yolundadır.

Arkadaşa katılıyorum. Şükret bence bulantı kadar kötü bir durum yok. Bulantıdan dolayı yemek yiyemiyorsun, oda seni çok güçsüz yapıyor.

winstonlight :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

çokkkkk mutlu oldum seninle ayni topige düsmemize :KK68: beni tanimazsin ama 5 günde 5 kilo diyetini bi aralar çok okuyordum ve yaparken orda senin yazdiklarindan güç aliyordum iradene hayrandim ben :KK48:
bak gizli bi hayranin cikti hamilelik topikinde :KK48:
Hayirli olsun insallah bu arada :)
satimiz ayniymis hemde :oops: ilk bebisin mi olcak Allahin izniyle? Birde kilo durumlari neydi son olarak hamile kalmadan önce :KK53:
Teşekkür ederim, senin de bebeğin sağlıklı, hayırlı olsun inşallah.
Demek gizli hayranımdım he mi , sanırsın dünya barışı sağlamış gibi biraz koltuk altlarımı kabartayım o zaman :KK45:
Tamam kendime geldim, hanım hanımcık olayım gene :KK69:

Kilo olayım, dünyaya 5 kilo gelip, pisboğaz olunca hep devam ediyor bacım. Boyum 1.80e yakın. İlk diyet sürecine girdiğimde 90 kiloydum, 67ye kadar indim. Sonraki yıllarda da hep korudum. 46-48 bedenden 38 oldum. En son protein ağırlıklı besleniyordum (Dukan) ama hamileliğin bana ilk etapta getirdiği gazla (eşimin "he he tabii gaz" diye dalga geçişlerine rağmen gerçekten gazdı :mad: ) bir de kabızlık eklenince bir de dukanı bıraktım diye Urfa ve dukan bana küsünce 4-5 kilo aniden şiştim. Neticede şimdi 40 bedenim, her an dobiş olabilirimin sinyalini veriyorum ve bu durumdan çok mutsuzum. :cool:Yani onca emek, onca yıl çöpe gitsin ve ben çember içindeki fare gibi her yıl tekrardan diyete başlayayım istemiyorum. O yüzden bugün listeler yapacağım, akşam da alışverişe gideceğim. Her gün kalem kalem yediğim içtiğim, sporum, su miktarım, wcye çıkabildim mi, kaçta çıktımlar falan hep liste halinde olacak. Olacak ki ben şuursuz dobiş zamanlarıma geri dönmeyeyim.

İlk bebeğim olacak rabbim nasip ederse. Pek bebek fanı değildim, bir sabah kalkıp "bebeeeeğğğğk istiyorum huleeeynnn bebeeeğk" dedim, rabbim de aratmadı çok şükür.

Senin kilo/ bebek hikayen nedir?

Back
X