2015 Kasım Anneler Doğum Çantası Hazırlıkları

Kuzenimin esi doğum yaptı, bebegin altını her değiştirmede bir battaniye kirletmiş, bebek işemiş altı açılınca, o yüzden götüreceğim.
Gergin değilim ya hu dış fırçasını ne yapacaksınız vs yazmissin ya ne yapmayı planladigimi yazdım :)
Ay ne bileyim gerginim belki de ilk doğum telaslari :KK43:
:) boşver ya Telaş güzel bir kuzu için olunca Heyecanlı oluyor
Fırçalayabilirsen cidden yaz :)

Bebek maşallah anasına ilk günden çektirmiş desene :)

Hangi hastanede doğum yapacaksın? Hemşireler Değiştiriyor Altını bırakın siz dinlenin evde illaki kendimiz yapacağız
Ama ana Yüreği işte illa el atacaksın :)
Ben bu kez dinlenmeyi seçeceğim :)

Kanama konusunda size katilmiyorum yurt disindayim hastanede 5 gun yatiyoruz kizimda normal dogum yaptim 5 yil once dogumdan sonra asiri kanamam oldu kesinlikle durmadan bez degistirdim heryer batti diyebilirim
Neden o kadar olmuş kanama?
Türk insanında kansızlık var sanırım o sebeple genelde pek öyle aşırı kanama hikayesi olmuyor olduğunda zaten anormal bir durum oluyor buralarda :) kocaman hasta bezi kullanılıyor burda doğum sonrası hastaneler veriyor
Geçmiş olsun hayırlı kanamasız Doğumlar şimdiden

Aynen burdada hasta bezi veriyorlar. Bu birazda bnim yapimla ilgili herhalde adet oldugumdada 8 gun surerdi ve 7. Gunu bile agir gecerdi ne yazikki. Amin insallah hayirli dogumlar hepimize.

İstanbul da yasiyorum buradaysan anadolu yakasinda nilufer diye bir magaza var tamamen pijamaci ve cok cok rahat guzel belden ayarlamali kumasi yeri her seyi cok iyi bence fiyati da uygun 60 civari bir takim 3 takim ordan aldim relax mode bir takimim da orasi da kesinlikle cok iyi ama fiyati tuzlu
Nilufer dedigin yer tam olarak nerede? Ben de anadolu yakasindayim. Atasehir-umraniye cuvarinda.. bir tk daha pijama almam lazim da cok pahali geldi bulamadim.

Nilufer dedigin yer tam olarak nerede? Ben de anadolu yakasindayim. Atasehir-umraniye cuvarinda.. bir tk daha pijama almam lazim da cok pahali geldi bulamadim.
Kadıköy'de Barış Manço kültür merkezinin hemen karşısında perakende satış burda fabrika satış bilmem nesi Ümraniye de aslında ama bilmiyorum Oray'ı ve satış durumunu

Dogumdan sonra odaya gecince ne tur pijama yada gecelik giyeceksiniz. Ne hazirladiniz. Penye tarzi mi suslu mu mesela.

Evet bende merak ediyorum susluyu giysem fotografta ne giycem normali giysem gelenlere oylemi goruncem karar veremiyorum :KK43:
Aynen kararsiz kaldim bende.
Hastaneye en yakinlar gelir heralde

Kizlar hastaneye gelmeleri icin kimleri arayip cagiruyorsunuz yada kimler gelmek istiyor?

Dogumdan sonra odaya gecince ne tur pijama yada gecelik giyeceksiniz. Ne hazirladiniz. Penye tarzi mi suslu mu mesela.
iki ihtiyaca da cevap verir nitelikte kısmen süslü işlemeli penye gecelikler var, onlardan düşünüyorum, 1 taşla iki kuş :KK73:

Sezeryan doğum için hastane çantası, ne gerekli, ne gerekli değil?

Hepimiz elbette sağlıklı ve normal doğum istesek de bazen planlı sezeryan doğum yapmak zorunda kalıyoruz.
Normal doğum ya da sezeryan olacağını bilmeden yapilan çantada elbette daha fazla olasılık için daha fazla kıyafet vs oluyor.
Doğum yapacağı günü kesin olarak bilen sezeryan doğum yapacaklar için liste hazırlamak istedim, nette bakmistim ama net bir liste bulamamıştım, inşallah yardımı olur:

Anne icin en rahatı depend hasta külotu. Bunun dışında çamaşır koymaya hic gerek yok kalmıyor.
Hasta bakim bezi ya da ped ile çamaşır koymaktansa 10lu depend yeterli oluyor.
Sezaryan doğumda genellikle iki gün kalınıyor hastanede.
İlk gün genellikle yatakta geçtiğinden emzirme özelliği bulunan gecelik , ikinci gün ise gecelik kirlenmiş olacağı ve yürüme alıştırmaları yoğun yapıldığı için pijama konulması daha uygun oluyor.
Fakat fazla kanama ihtimalinden dolayı yedek bir pijama takimi da konulabilir hatta yalnızca yedek alt pijama yeterli olur.
Ayağa kalkar kalkmaz ilk isim dış fırçalamak oldu.
Ameliyattan önce en az 8 saat yemek yenmiyor, sonrasında da zaten ilk gün mide bulantıları da olabildiğinden izin olsa da yenmiyor, dolayısıyla dış fırçası, macun ve pratik olması açısından ağız suyu çok gerekli. Bu şekilde satılan minik kitler is görüyor.
Ameliyattan sonra yüzde kuruma olabiliyor, minik bir krem konulmali.
İkinci gün duş alinabiliyor, saçlar dışında kalan yerler için pratik olması bakımından minik bir dus jeli konulsa yeterli olur.
Makyaj malzemesi vs kişiye kalmis lakin bence gerekli değil, insan kendisinde o enerjiyi bulamayabiliyor.
Lastikli sac tokasi olmazsa olmaz.
İki çift lastik kısmı çok sıkmayan çorap koymak ve ameliyat sonrası hemen giyinmek gaz sancıları için şart.
Göğüs kremi unutulmaması gerekenler arasında.
Göğüs pompası ve göğüs pedi ise maalesef sezeryan doğumda sut daha geç geldiği için gereksiz. Hemen gelse dahi bu ürünlerin kullanılacağı yoğunlukta gelmiyor.
Bir banyo terliği, bir de rahat yumuşak yerlik şart.
Gecelik ya da pijamanin üstüne sabahlık ya da uzun hırka şart.
Hastaneden çıkarken giyinmek için hamilelik donemi kıyafetlerinden koymak daha yerinde oluyor, 2 gunde ödem ve sis inmem is olduğundan normal kıyafetler zor gelebilir.

Merhaba herkese size sorum var kizlar hastane cantami hazirladim gibi birsey kapatmadim daha ama yazmak istedim bir bakin eksik varmi siz ne düşünüyorsunuz? Kendim icin : 1-Sabahlikli lohusa pijama takimi. 2-Lohusa pijamasi. 3-Polar sabahlik. 4-Hijyenik ped. 5-Gögüs pedi. 6-Emzirme atleti (1Tane) 7-Emzirme sutyeni(2Tane) 8-Terlik. 9-Çorap(2 çift) 10-Hamile Külodu (1tane) 11-Normal külot. 12-Gögus ucu kremi. 13-Omuz sali. 14-Bas örtüsü. 15-Gögus Kalkani. 16-Kisisel malzemeler(koltuk alti roll on,goz kalemi v.b) Bebek icin: 1-10lu hastane cikisi seti. 2-prima premium care bez (15 tane) 3-Uni baby islak mendil (1paket) 4-Agiz mendili(5 tane) 5-Suslu tulum(fotograf icin) 6-gaz yapmayan biberon. 7-5li yeni dogan alt ust takim. 8-eldiven(2 adet) 9-Kalin battaniye. 10-Çorap(4 tane) 11-Patik(2 tane) 12-Yelek. 13-Sifir kollu zibin (2 tane) 14-Uzun kolu zibin (2tane) 15-Battaniyeli alt acma takimi. 16-Bebek tasima kotugu yada klasik ana kucagi. o_O Eksik goren ,fazla goren fikirlerinize ihtiyacim var hanimlar sezeryan yada normal belli degil belkide o yuzden fazla mi abarttim veya az mi kararsizim

Merhaba herkese size sorum var kizlar hastane cantami hazirladim gibi birsey kapatmadim daha ama yazmak istedim bir bakin eksik varmi siz ne düşünüyorsunuz? Kendim icin : 1-Sabahlikli lohusa pijama takimi. 2-Lohusa pijamasi. 3-Polar sabahlik. 4-Hijyenik ped. 5-Gögüs pedi. 6-Emzirme atleti (1Tane) 7-Emzirme sutyeni(2Tane) 8-Terlik. 9-Çorap(2 çift) 10-Hamile Külodu (1tane) 11-Normal külot. 12-Gögus ucu kremi. 13-Omuz sali. 14-Bas örtüsü. 15-Gögus Kalkani. 16-Kisisel malzemeler(koltuk alti roll on,goz kalemi v.b) Bebek icin: 1-10lu hastane cikisi seti. 2-prima premium care bez (15 tane) 3-Uni baby islak mendil (1paket) 4-Agiz mendili(5 tane) 5-Suslu tulum(fotograf icin) 6-gaz yapmayan biberon. 7-5li yeni dogan alt ust takim. 8-eldiven(2 adet) 9-Kalin battaniye. 10-Çorap(4 tane) 11-Patik(2 tane) 12-Yelek. 13-Sifir kollu zibin (2 tane) 14-Uzun kolu zibin (2tane) 15-Battaniyeli alt acma takimi. 16-Bebek tasima kotugu yada klasik ana kucagi. o_O Eksik goren ,fazla goren fikirlerinize ihtiyacim var hanimlar sezeryan yada normal belli degil belkide o yuzden fazla mi abarttim veya az mi kararsizim

Canım roll on ya da deo , parfüm kullanma bebekler etkileniyor.
Depend hasta kilodu al hijyenik pedi eve geçince anca geçersin doğum sonrası kanama oluyor.
Bez yeterli bence, ıslak mendil bor tane daha olabilir ilk gelen kaka çok yapışkan oluyor ve fazlaca harcanıyor.
Çorapların kalın ve birazcik uzun olsun.
Bir de pijama var ama gecelik göremedim.

Canım roll on ya da deo , parfüm kullanma bebekler etkileniyor.
Depend hasta kilodu al hijyenik pedi eve geçince anca geçersin doğum sonrası kanama oluyor.
Bez yeterli bence, ıslak mendil bor tane daha olabilir ilk gelen kaka çok yapışkan oluyor ve fazlaca harcanıyor.
Çorapların kalın ve birazcik uzun olsun.
Bir de pijama var ama gecelik göremedim.
Tesekkur ederim canim gecelik koymadim cunku hastanedeki ebe pijama daha iyi olur dedi,hastanede hasta bezi veriyorlarmis ondan sonrami depend kulodu kullandiniz yoksa hemen mi?

Tesekkur ederim canim gecelik koymadim cunku hastanedeki ebe pijama daha iyi olur dedi,hastanede hasta bezi veriyorlarmis ondan sonrami depend kulodu kullandiniz yoksa hemen mi?

Canım ben hastaneninki ni kullanmadim, çünkü ped ve külot değiştirmek o halde zor geliyor, ben direkt hasta kilodu kullandım, onlar yandan yirrilarak çıkarılıyor çok çok rahat.
Ne kadar kanamam olsa da geçirmiyor.
10lu paket bitene dek evde de onu kullandım, simdi azaldı zaten pede geçtim.

Canım ben hastaneninki ni kullanmadim, çünkü ped ve külot değiştirmek o halde zor geliyor, ben direkt hasta kilodu kullandım, onlar yandan yirrilarak çıkarılıyor çok çok rahat.
Ne kadar kanamam olsa da geçirmiyor.
10lu paket bitene dek evde de onu kullandım, simdi azaldı zaten pede geçtim.
Peki orta boy buyuk boy oluyor ya onu neye gore belirlicez ki yaziyormu ustunde birsey ben incelemedim de

Back
X