2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
bizim minnak geçen hastalığında dr kontrol etti.
11,200 kg -79 cm.
kilo önde gidiyor dedi.

çocugun bir dengesi yok iştahsız oldugu zaman ağzını açmaz iştahı açılınca da saldırıyor. aynı ben :olamaz::KK45:

annemlere de abur cubur tarzı vermeyin diye tembihledim.
tatlılara zaafı var resmen.:sinirli:

bizim minnak geçen hastalığında dr kontrol etti.
11,200 kg -79 cm.
kilo önde gidiyor dedi.

çocugun bir dengesi yok iştahsız oldugu zaman ağzını açmaz iştahı açılınca da saldırıyor. aynı ben :olamaz::KK45:

annemlere de abur cubur tarzı vermeyin diye tembihledim.
tatlılara zaafı var resmen.:sinirli:
Abur cuburu hangi çocuk sevmiyor ki bizim oğlan bile çikolata verince sapirdata sapirdata yiyor :)

Canım inşallah çıkmaz.bel fıtığı çok zor.eşimin çok ileri düzeyde.sol bacağa siyatik ağrı vuruyo.doktor ameliyat dedi.ama bekliyoruz bakalım.
Canım geçmiş olsun benimde bu yaz annem bel fıtığı oldu ya iki ay hiç kalkamadi ,sol bacağı uyuşma ve his kaybı vardı ,üç yerden fıtık ve disk kayması dediler ameliyat dediler.olmadi akupunktur ve fizik tedavi oldu ,şimdi maşallah bayaa iyi .Bilgin olsun diye söyleyeyim dedim

Canım geçmiş olsun benimde bu yaz annem bel fıtığı oldu ya iki ay hiç kalkamadi ,sol bacağı uyuşma ve his kaybı vardı ,üç yerden fıtık ve disk kayması dediler ameliyat dediler.olmadi akupunktur ve fizik tedavi oldu ,şimdi maşallah bayaa iyi .Bilgin olsun diye söyleyeyim dedim
Saolasın canım

9 kilo,75 cm oğlum. Bir yaş kontrollerindeki değerleri yazıyoruz değil mi.
Evet canım en son bir yaşında izlem yapılmıştı bizim de
Benim oglumda 10,800 kg ve 80 cm.diş hastalık derken cok az kilo alıyo gramla artık.sürekli hurma muz et kıyma yedirmeye calısıyorum.hiç bir şekilde yumurta yediremiyorum ya
Yumurta bizdede sıkıntı hiç yemiyor
Bi formül bulmuştum bir iki kez yedi onu da bıraktı
Tarhana çorbasının içine haşladığım yumurtayı ezip koyuyordum öylece bir iki yumurta geçmişi var

Evet canım en son bir yaşında izlem yapılmıştı bizim de

Yumurta bizdede sıkıntı hiç yemiyor
Bi formül bulmuştum bir iki kez yedi onu da bıraktı
Tarhana çorbasının içine haşladığım yumurtayı ezip koyuyordum öylece bir iki yumurta geçmişi var
Ya bize yapsalar kusarız valla ama iyilikleri için neler yapıyo insan:KK48:

Maşallah bende kilo aldirmaya çalışıyorum ,zor bela 10 kilo olduk .Neler yediriyorsun?Hareketsiz bebekmi?Manada bebekleri çok susiriyor mama mı içiyor?Hamur işi tarzı ve şekerli şeyler yedirme .benim ilk oğlum kilo problemliydi .Çok yediği içinde geceleri uyumazdi.sonra saatle yedirdim .Üç saatte bir yedirdim ve akşam belli saatten sonrada meyve tarzı şekerli şeyleri vermemistim.eger bebek belli dönemde kilo veremezse maalesef kilo problemi daha sonraki zamanlarda daha fazla sorun oluyor

merhaba M mambur bebeğim çok hareketli 11 aylıkken yürümeye başladı.şimdi de gören herkes kız bebeğine göre çok hareketli diyor. geceleri süt içiyor hep ama dr süte çok su kat sütü azalt dedi. sabah kahvaltı nadir yapar az az bizim yediğimiz herşeyden de yer. 12 aylık olana kadar mama içti. alerjisi çok vardı. o yüzden katı gıdaların çoğuna geç başladık.Hamur işi falan pek yemiyor ama şekerli tatlı vs. çok seviyor. ben yedirmiyorum genelde.inşallah 2 yaşına kadar verir fazla kilosunu. Ağır hantal bir bebek değil ama milletin tombul lafları bile sinirime dokunuyor.:63:

Genetik bişey olabilir mi
Ah şu melekler iştahlı bebekde zor iştahsız bebekte
Yok mu sunun ortasi
Bende peşinden koşuyorum yesin diye
Gerci bizimkinin boyu kısa die zayıf görünmüyor

bilmiyorum canım...aile de kilolu da var zayıf da...birine de çekti belki ama zayıflatana kadar uğraşacağım

Canım günlük beslenme düzenini yazarsan daha çok fikir verebiliriz. ama genetik de olabilir. troidleri az çalışıyo olabilir. dr hiç tahlil yaptı mı?

Yok canım tahlil safhasına geçmedik henüz. 2 yaşına kadar kısıtlama yok dedi dr. genel olarak beslenmesinde olmaması gereken geceleri süt içiyor hep ama dr süte çok su kat sütü azalt dedi. sabah kahvaltı nadir yapar az az bizim yediğimiz herşeyden de yer. 12 aylık olana kadar mama içti. alerjisi çok vardı. o yüzden katı gıdaların çoğuna geç başladık.Hamur işi falan pek yemiyor ama şekerli tatlı vs. çok seviyor. şekeri olabildiğince azaltacağım ama bilmiyorum işe yarar mı?

• Beğen
Reactions: GCA
Yani maşallah mı desem bilemedim
Yani maşallah mı desem bilemedim canım ama kızların da dediği gibi bazı şeyleri verme abur çubur vs verme
Mesela neler yediriyorsun onları yazda fikir verebilelim
Bizim bebeklerin geneli 10 kilo cıvarında
Boyu iyi ama

4 aya kadar anne sütü emdi ortalamanın altındaydı.4. aydan sonra mama içti 12. aya kadar.Alerjisi olduğu için verebildiğim kadar katı gıda verebildim.mamayı 1 yasına gelmeden bıraktı. abur cubur başkalarından aldığı çok oldu. ama onların hiçbirine musamaha göstermeyeceğim artık. şu an da çok şükür yemesi iyi. sevdiği şeyleri yiyor. Et ve et ürünleri meyve süt ve süt ürünleri, çorba vs. kızım 8 aylıkken 10 kilo idi. zor bir süreç beni bekliyor. Allah yardımcım olsun

Canım bence öğünlerin yemek miktarını azalt biraz.tam dolu bir kase yiyosa yavaş yavaş azalt yarım kaseye indir.bende merak ettim bir gün için öğünleri yazarmısın

Zaten zorlamam. nerede ne zaman ne yiyeceğine ben ne kadar yiyeceğine de hep o karar verdi. ama ne kadar yiyeceğine de ben karar vereceğim gibi görünüyor.geceleri süt içiyor hep ama dr süte çok su kat sütü azalt dedi. sabah kahvaltı nadir yapar az az bizim yediğimiz herşeyden de yer. 12 aylık olana kadar mama içti. alerjisi çok vardı. o yüzden katı gıdaların çoğuna geç başladık.Hamur işi falan pek yemiyor ama şekerli tatlı vs. çok seviyor. tatlıyı da biraktırıyorum inşallah

kızlar sağolun ilginiz için...okuyunca sizlerin mesajlarını bir yanda halime de şükrettim...yemeyen kilo almayan bebek de çok zor. bebeğimden dolayı ben de bilirim.İlk 4 ay kilo az aldı benim minnak. ortalamanın altında gitti.Mamaya başladık.ortalamayı yakaladık. bu seferde hiçbir şey yemiyordu. yumurta peynir zeytin hak getire-ki- peynirle zeytini şimdi de yemez. yoğurt yemez süt içmez, yemeklerden yemez çorba içmez. sadece meyve yer.öyle bir bebekle 8 ay mama eksenli yaşadık. Dr. mamayı artık bırak dediğinde sevmeyerek biberonları atarak süte ancak alıştı. Yine sevmeyerek yumurta yedi arada, sebzeyi hiç sevmedi; ama et kıyma tavuk ve kışın şimdi balığa başladı.dünyalar benim oldu....velhasıl arada çikolata abur cubur kurabiye aman yesin yiyor diye şaşıran herkesin aldığı şeyler sanırım kilosunu çok abarttı. dr. tok olunca bebek yemez diyerek açlığa teşvik etti bir anlamda. ben de bu süreci abur cuburdan uzak sağlıklı yiyeceklerle atlatmaya çalışacağım. bebeğim daha bir şey anlamıyor;ama kilolu denildiğini anlar da üzülürse çok üzülürüm...anne olmak hakkaten zor

Selam kızlar Bugün hiç giremedim ne çok sayfa birikmiş baya aktif bir günmüş kaçırmışım..
Havada biraz güneşi görünce dışarı hava almaya çıktık malum disari çıkınca da evdeki işler uzuyor bildiğiniz kısır döngü işte ya..

Neyse kitap konusu geçmiş. Yarın size yediğimiz kitapların resmini atacağım ne kadar kalın olsada hepsini kemiriyor benim küçük canavar.

Boy kilo konusu geçmiş geçen hafta asımız vardı izlem de yapıldı 11.5 kg 79cm boy olmuş. Biraz önde dedir Dr onun dışında iyi dedi. Beslenmesine bişey demedi..

Back
X