2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Günaydın kızlar cezam bitti dondum cuma kesemizi gorduk 14.3 mm...gaz bel ve kadık ağrılarım var...bulantılarım başladı ama kusmuyorum...birde tir tir titriyorum sırtım buz gibi ve terliyorum...olay ne bilmiyorum..durmadan bebekle ilgili kotu rüya görüyorum yok kese bozuldu. Yok duştu canım sıkılıyor..
günaydın canım masallah bebegine :) bende oyleyim okadar cok korkuyorum ki bise olacak diye hep ruyama giriyor.dun de öksürdüm sag kasığıma bicak saplanir gibi agri girdi butun gece uyuyamadim korkudan :(

Neden üzülüyorsun ki? Doktor bana kese 3 cm olunca bebeği görürüz dedi. senin kese kac cm? eline görüntüyü verdiyse orda yazar. Bakar mısın?

gs kesenin boyutuymuş sanırım yanlış bakmadımsa. gs 0.9 yazıyordu d 3cm diyordu.fotoğrafını çektim çok net çıkmamış.aklımda böyle kaldı değerler.

aynen hafta sonu sürekli bir bulantı hali yataktan kalkamadım bile.şu an eser yok maşaallah.

hafta sonu bir üşüdüm bir yandım çok acayipti.baş ağrısı ve tansiyonum devamlı 8-4 dü.
işe başladım hepsi geçti çok şükür.inşallah güzel bir hafta olur hepimiz için. çarşamba bebişimin bu kez bize görünmesi ümidiyle tekrar dra gidicem :KK46:

Keseyi mi gördün canım şimdiye kadar? İnşallah kalp atışı ile beraber bebeği de görürsün çarşamba günü. Kaç günlük olacak?

Gunaydinn kizlar moralim cok bozukk :KK61: saglik ocaginda gebelikte yapilan tahlilleri yaptirmaya gittim ve orda boy kilo bel basen olcumu Yapildi. Ben kendimi 104 Kilo saniyordum evdeki tarti oyle cunku..ama 111 kilo ciktim ve doktor beni azarladi,birde hamileyim diye yanima geliyorsundedi ..senin durumun cok riskli obezsin sen ve hamileligin sikintili gecer seni takip etmem zor olacak dedi.n:KK42: benim sucum neee pekii Benim anne olmaya hakkim yok mu:KK42: cok moralim bozuk korkuyorum..persembe gunu ilk kontrolum olacak kendi doktoruma insallah kesemi gorurum.

Keseyi mi gördün canım şimdiye kadar? İnşallah kalp atışı ile beraber bebeği de görürsün çarşamba günü. Kaç günlük olacak?
evet sadece keseyi ve için de yolk sac ı gördük. inşallah çarşambada bebeği görebiliriz. ilk gebeliğim 8 haftada düşük olmuştu. baya tedirginim ama hayırlısı tabi ki elden dua etmekten başka hiçbirşey gelmiyor :anneadayı: benim hesabıma göre bugün 6+4 olması lazım. sat 5 şubat. geçen hafta perşembe gitmiştik kontrole.

yeteri kadar su içmiyor olabilir misin canım ?

su normalde nerdeyse hiç içmem ama yeterli olmasada artık içitorum..

Kızlar burun kanaması yaşayan var mi:KK57:
iki günde bir bir kaç damla burnu m kanadı benim. ÖnemSemedim pek bu sabah yine bir iki damla kanadı. Netten baktım sanırım olabiliyor mus. Kan hacmi arttığı için.
benimde 1 haftadır burnum kanıyor az az akacak kadar değil ama içerde kuruyor ve canımı acıtıyor acıtıyor :(

bugünde mide bulantılarım başladı :(

Gunaydinn kizlar moralim cok bozukk :KK61: saglik ocaginda gebelikte yapilan tahlilleri yaptirmaya gittim ve orda boy kilo bel basen olcumu Yapildi. Ben kendimi 104 Kilo saniyordum evdeki tarti oyle cunku..ama 111 kilo ciktim ve doktor beni azarladi,birde hamileyim diye yanima geliyorsundedi ..senin durumun cok riskli obezsin sen ve hamileligin sikintili gecer seni takip etmem zor olacak dedi.n:KK42: benim sucum neee pekii Benim anne olmaya hakkim yok mu:KK42: cok moralim bozuk korkuyorum..persembe gunu ilk kontrolum olacak kendi doktoruma insallah kesemi gorurum.

üzülme cnm inş. dr.un dediği gibi olmaz ve sıkıntısız geçer hamileliğin allah hepimize yardım etsin ;)

üzülme cnm inş. dr.un dediği gibi olmaz ve sıkıntısız geçer hamileliğin allah hepimize yardım etsin :KK66:
Insallah canim.insalalh...kendi doktorum kiloma.birsey demedi klomenle hamile kaldim sikinti olacak olsa baslamazdik..insallah kendi doktorumla aram iyi olsunda bu doktor daha umrumda olmaz ama iste ayda bir kontrole gitcekmisim,daha ebeler de takip edicek moralimi hep bozacaklarr :KK61:.ama yeterki bebegimle biz iyi ve saglikli olalim.

Canım tabi kilolu iken hamile kalmasaydın önce biraz verseydin çok daha iyi olurmuş. Çünkü artık veremezsin ve gebeliğin boyunca çok dikkatli olman gerekir. Benimde senin durumunda bir arkadaşım hamile kaldı, sağlıklı bir gebelik ve doğum geçirdi çok şükür. Yani mümkün, kendini lütfen çok üzüp yıpratma bu satten sonra.

evet sadece keseyi ve için de yolk sac ı gördük. inşallah çarşambada bebeği görebiliriz. ilk gebeliğim 8 haftada düşük olmuştu. baya tedirginim ama hayırlısı tabi ki elden dua etmekten başka hiçbirşey gelmiyor :anneadayı:

A süper canım yolk kesesini görmen. Çarşamba kalp atışını bile görürsün belki. Ama sanırım ilkinde kalp atışını duymamıştın değil mi? Bu defa sağlıkla kucağına alırsın inşallah.Bu benim ilk gebeliğim ve ben de çok tedirginim. Tedavi ile 3.5 sene sonra oldu.Tedirginlik doğurana kadar geçmeyecek sanırım, bu da gebeliğin bir belirtisi bence :)

ilk iş aile hekimini değiştirmeni öneririm.konuyu açıklayan bir dilekçeyi de halk sağlığı müdürlüğüne verebilirsin. böyle saçma bir yaklaşım olamaz.
asıl doktorun da seni bir diyetisyene yönlendirsin kontrollü bir şekilde tamamlarsın gebeliğini hayırlısı ile. hiç canını sıkma.evet riskler artar kilo ile birlikte ama moralini hiç bozma. sonuçta kontrol altında oldukça herşeye müdahale ediliyor artık. tatlıdan tamamen uzak durmanı öneririm. kızartmalar hamur işleri salam sucuk sosis vs. gazlı içecekler, hazır ürünler bunları da tüketmemeye gayret et.

şimdiden üzme kendini.bebişini düşün. o da seninle birlikte üzülüyor annesi :anneadayı::nazar:

Canım moralini bozma kendi doktorun sana liste yapar ona göre beslenmeye çalışırsın.
Zaten hamilelikte alınan kiloların çoğu doğumdan sonra gidiyor.
Dikkat edersen sıkıntı yaşamazsın.

Canım tabi kilolu iken hamile kalmasaydın önce biraz verseydin çok daha iyi olurmuş. Çünkü artık veremezsin ve gebeliğin boyunca çok dikkatli olman gerekir. Benimde senin durumunda bir arkadaşım hamile kaldı, sağlıklı bir gebelik ve doğum geçirdi çok şükür. Yani mümkün, kendini lütfen çok üzüp yıpratma bu satten sonra.

A süper canım yolk kesesini görmen. Çarşamba kalp atışını bile görürsün belki. Ama sanırım ilkinde kalp atışını duymamıştın değil mi? Bu defa sağlıkla kucağına alırsın inşallah.Bu benim ilk gebeliğim ve ben de çok tedirginim. Tedavi ile 3.5 sene sonra oldu.Tedirginlik doğurana kadar geçmeyecek sanırım, bu da gebeliğin bir belirtisi bence :)
Canim kilo verdim vermez olur muyum 118 kilodan dustum ben 104 kiloya evdeki tartiya gore.. Daha sabah tekrar tartildim ama saglik ocaginda 111 cikti cok uzuldum ve korktum doktorum soylediklerine..

• Beğen
Reactions: 9ay
ilk iş aile hekimini değiştirmeni öneririm.konuyu açıklayan bir dilekçeyi de halk sağlığı müdürlüğüne verebilirsin. böyle saçma bir yaklaşım olamaz.
asıl doktorun da seni bir diyetisyene yönlendirsin kontrollü bir şekilde tamamlarsın gebeliğini hayırlısı ile. hiç canını sıkma.evet riskler artar kilo ile birlikte ama moralini hiç bozma. sonuçta kontrol altında oldukça herşeye müdahale ediliyor artık. tatlıdan tamamen uzak durmanı öneririm. kızartmalar hamur işleri salam sucuk sosis vs. gazlı içecekler, hazır ürünler bunları da tüketmemeye gayret et.

şimdiden üzme kendini.bebişini düşün. o da seninle birlikte üzülüyor annesi :anneadayı::nazar:
Ah ah sorma keske annemlerin doktoruna bagliydim ayrilmasaydim o doktorum cok iyiydi iyimserdi sakindi ,.evimin yaninda diye Esim kolay olur gidip gelmesi diye israrla aldirmami istedi daha gecen kaydim alindi bugunde boyle bir tepkiyle karsilastim..eminim eski aile hekimim boyle bir yaklasimda bulunmazdi..tabiki uyarirsin. Iyimser yaklasimla tavsiyelerde bulunursun ama azarlarcasina daha da kotu ediyor insani..keske aldirmasaydim kaydimi keske:cry:

Günaydın kızlar h.sonu bizde Allahın izniyle doktorumuzu kesinleştirdik ve çok pozitif enerjili bir doktorumuz var. Her şeyi anlattı , kabızlık için ananas yiyorum iyi geliyor diyen hamile arkadaşımız doktor ananas, adaçayı, greyfurttan uzak durmamı söyledi düşüğe neden olabiliyormuş hepimiz dikkat edelim. Günde 1 tane ya çay ya da kahve hakkın var dedi .3 Ay olana kadar da cinsel ilişki yasak :stop: Zaten şu dönemde aklımıza en son gelecek şey cinsel ilişki. :KK22:Benim gizli guatr değerim biraz yüksek çıktı 2 hafta sonra tekrar kan tahlili ile birlikte gideceğiz onun dışında pek bir sıkıntımız yok çok şükür.

Kesinlikle kendini mutlu hissettiğin doktora git,moralini bozmaya hiç hakkı yok.uzme kendini :KK15::KK15:

Canım moralini bozma kendi doktorun sana liste yapar ona göre beslenmeye çalışırsın.
Zaten hamilelikte alınan kiloların çoğu doğumdan sonra gidiyor.
Dikkat edersen sıkıntı yaşamazsın.
Insallah canim, zaten kendi doktorumun yaklasimi onemli..zaten hep dikkat ediyorum hamileligimi ogrendigimden beri asiri dikkat ediyorum,etmemde lazim ama diyetisyenle devam edeyim ben kilo verdikce aile hekimini mors etmek istiyorum :KK34:

Back
X