2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Anadolu yakasinda oturuyorum doktorum incirli ethica da hamilelik boyunca git gel zor olucak ama Ugur bey den baskasina guvenemiyorum butun doktorlar sezeryan meraklisi

Canım Uğur Bey ile ilgili çok iyi şey bende duydum aileden eski hastaları var tanıdığım..fakat benim en yakın arkadaşım hem hayatını kaybediyordu hem de bebeğini,plasentasında sorun varmış previa benzeri bir sorun fakat Uğur Bey farkedemedi (en geç 16. haftadan sonra ultrasonda çok net belli oluyormuş) ve doğum esnasında izinliydi, nöbetçi doktorda izinliydi(!!!) Allahtan kürtaj yaptırmak için sözleşip gelen bir hastanın doktoru yardımcı oldu ve 15 dakikayla anne ve bebeğin hayatının kurtulduğunu söyledi..Ve tahmin et sonra o kadar aramaya mesaja rağmen Uğur Bey bir kere bile geri dönmedi aramadı,umrunda bile olmadı.. Bence kendini o kadar uzaklardan yorma, eminim Anadolu yakasında çok iyi doktorlar vardır..

İnşaAllah Allah razı olsun güzel dileklerin için bana pek ümit vermedi doktor baska bırıne gıdıcem c.tesi aynı seyı soylerse zaten sonuc belli malesef ...

acele etme umutsuz olma derim. zaten düşecek olursa kesede bozulma yada kanama başlar benimde ilk bebeğimde öyle oldu.
kalp atışını göremedik ama ısrarla bekledim.ilk aylardaki düşüklerin kromozom anomalisinden kaynaklandığını söylemişti doktorumiçim el vermedi küretaja bir türlü.
4 doktora gittik sonunda kendiliğinden düştü :110: ağrım sızım olmadı. öyle yumuşacık can yakmadan kayıp gelmişti.

ama ben yine de sana biraz daha beklemeni çok dua etmeni öneririm.inşallah olumlu sonuçlansın hayırlısı ile. şu an sağlığını tehdit etmeyecekse doktorunla konuş bikaç gün bekle derim.kanaman olursa da vakit kaybetmeden git.

Canım bnm gıbı 5-6 dr a gıtmiş bırı olarakdan sunu oğrendım her dr un tarzı var bnm bıraz sıkıntılı ılk ıkı gebelıgımde karnımda öldu 3. Yude 5 aylıkkn dgurmk zorunda kldım bu 4. Hamılelıgım şimdi iki dr a aynı anda gıdıyorum bırı prof artık bunca sıkıntıya abı kardes gıbı olduk ama bn yzulcm pınpırıklencm dıe solemez herseyı kendı yapacagını yapar.. Ikıncı gıttıgımde evımın onune medıcal park acıldı deneyım dıe gıttım adam devamlı konusuyo anlatıo sole bole ama bn tüm detayı bildigimden dahada pinpiriklenıom uzun lafın kısası biraz drlarda anneleri ğinpiriklenmeden rahat bırakmak istiolar bnce çunku bu iş kalp atısı ile kesenın içinde görme ile bitmioo arkasında 2 li tarama, ayrıntılı ultrason , şeker yuklemesi ve DOĞUM!!! aradaki ufak tefek maddeler daha devede kullan rabbım hepimize sağlıkla sıhhatle kucagımıza alacagımız elı ayagı düzgün vatana millete atasına saygılı evlatları masip etsin
CANIM AŞAĞI YUKARI HİKAYEMİZ AYNI ALLAH SAĞ SAĞLİM KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN...

Bu durumu doguma kadar ara ara yasayacksiniz cunku rahminiz surekli buyuyecek hissettiginiz agrilar bu yzuden korkulacak birsey degil.Ama boyle siddetli duramiyorum agri kesici icmem gerekiyor siddetinde birseyse bu normal degil ama hafif agrilar,baskilar, yanma benzeri bi aci hissi bunlari hissetmek cok normal

benim kısa süreli oluyo ağrılarım .
adet olacağım zamanki gibi birden bıçak saplanır gibi oluyo bi kaç saniyelik sonra geçiyor.

Şimdi yoldayım,felaket trafik var umarım geç kalmam.
İdrara sıkışık gitmiyorum, nasıl bakacak onu da bilmiyorum,devlet hastanesi olunca önceden sorma imkanı olmuyor.Umarım sorunsuz geçer, vajinal ultrasonla ilgili bir şeyler okudum,moralim bozuldu.

Allah bu sefer yavrunu kucağına almayı nasip etsin.
Sanırım haklısın.
ben şimdiden evhamlı
kalp atısını duycaz diye 2 gün stres uykusuzluk yaşadım acaba iyi mi yaşıyor mu diye dr tansiyonu bir ölçtü 13-8 çıktı.
öncekine göre çok yüksek.
tansiyon kontrolu yapcaz sende bu kadar heyecan panik yapma dedi.
haklısın. Allah razı olsun.
Aynen canım biz rahat olacazkı o minnaklarda içerde rahat olsunlarrr

Şimdi yoldayım,felaket trafik var umarım geç kalmam.
İdrara sıkışık gitmiyorum, nasıl bakacak onu da bilmiyorum,devlet hastanesi olunca önceden sorma imkanı olmuyor.Umarım sorunsuz geçer, vajinal ultrasonla ilgili bir şeyler okudum,moralim bozuldu.

idrara sıkışık değilsen vajinal çok daha iyi görülür. hem de daha erken sonuç alırsın.
hiç moralini bozma zararı olsa yapmazlar zaten.:KK54:
Allah yardımcın olsun.

Kızlar benim dün kontrolün vardı ama benim son adet tarihime göre 7haftalik olması gerekiyordu ama bebeğim 6haftalik çıktı ve kalp atışı yok başına böyle birşey gelen varmı
Canım 1 hafta normal. Benim de bebeklerden biri bir hafta geriden geliyor. Ve ben döllenme tarihini çok iyi biliyorum tedavi ile olduğu için. Sen döllenme tarihini bile bilmiyorsun. Yumurtlaman geç olmuş olabilir. İnşallah bir sonraki gittiğinde görürsün. Kendini üzme lütfen. 6 haftalık ise kalp atışı görememen normal.

Kızlar siz hamileyken hangi duaları okuyorsunuz?
Canım ben nazar değmesin diye ve her türlü kötülükten korunmaları için; Fatiha, Ayet-el kürsi, İhlas, Felak, ve Nas surelerini okuyorum. Onun dışında Ya Bari Ya Halik Ya Musavvir diye tesbih çekiyorum ve bol bol hamd ediyorum. Çocuk olması için dua etmek kolay ama şükretmek çok zor geliyor. Sadece hamd olsun demek yetmiyor. Bir kitapta şükrün aşamları olduğunu en son aşamanın da Allah'ın verdiği nimeti onun rızası dahilinde kullanmak olduğunu okumuştum. O sebeple emanet ettiği bu canı iyi bir kul olarak yetiştirmek için elimden geleni yapacağımı tekrarlıyorum sürekli ve bunun için kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Selam kızlar. Benim iştahım yok. Acıktığımı midem bulanıyor ve çok aşırı esneme geliyor o zaman anlıyorum. Suya karşı da iştahsızlık var. Sabah aç karna tiroid ilacım var iki yudum su içicem aklım gidiyor. Oğlumu okula bırakıp geliyorum öyle kahvaltı yapıyorum.Bende 36 yaşındayım ve 6 yaşında oğlum var.. Bende kalp atışını duymadan söylemek istemiyorum kimseye eşimle ortak kararımız. 8 nisan da kontrolüm var sabırsızım.

Canım ben nazar değmesin diye ve her türlü kötülükten korunmaları için; Fatiha, Ayet-el kürsi, İhlas, Felak, ve Nas surelerini okuyorum. Onun dışında Ya Bari Ya Halik Ya Musavvir diye tesbih çekiyorum ve bol bol hamd ediyorum. Çocuk olması için dua etmek kolay ama şükretmek çok zor geliyor. Sadece hamd olsun demek yetmiyor. Bir kitapta şükrün aşamları olduğunu en son aşamanın da Allah'ın verdiği nimeti onun rızası dahilinde kullanmak olduğunu okumuştum. O sebeple emanet ettiği bu canı iyi bir kul olarak yetiştirmek için elimden geleni yapacağımı tekrarlıyorum sürekli ve bunun için kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Allah razı olsun.
Evet çok özel birşey .Teşekkür ederim.Bende okuyordum ama birşeyler eksikti hep.Sağolasın.

• Beğen
Reactions: 9ay
Arkadaşlar hamileliğin ilk haftaları aşırı bir korku ile geçiyor. Görüyorum ki bir çoğumuz böyleyiz. Çünkü riskli bir dönem. Ben korkudan artık normal hayatımı yaşayamaz olmuştum. Her an aklımda her bir şeyler test gidiyorsa düşüncesi kaygısı vardı. Sizlere kendimi nasıl rahatlattığımı anlatayım belki işinize yarar.

İslam kültüründe çok eskiden beri embriyoların annenin yaptıklarından etkilendiği düşünülür. Artık bilim insanları da bu görüşü paylaşıyor. Embriyo/fetus psikolojisi diye kavramlardan bahsediliyor. Bu sebeple ben korku ve endişe dolu bir hamilelik geçirip korkak ve sürekli tedirgin bir çocuk dünyaya getirmek istemediğime karar verdim. Çocuğa terbiye verirken öğretmek istediğin en önemli konulardan birisi Allah'a güvenme olacak. Bu sebeple önce ben Allah'a güvenip rahatlamalıyım. Narın taneleri tek tek yerine yerleştiren, bu canı yaratmış olan Rabbim onu sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmemi sağlayamaz mı? Tabiki sağlar. Allah istemedikten sonra bu bebeğe hiç bir şey olmaz. Eğer olursa da Allah böyle takdir etmiştir ve onun takdirine boyun eğmekten başka bir seçenek yoktur. Bu bilinci iyice sindirmek istiyorum ve umuyorum ki eğer Allah kısmet ederde bu bebekleri dünyaya getirirsem onlar da Allah'a güvensinler ve dünya ile ilgili hiç bir şeyden korkmasınlar.

acele etme umutsuz olma derim. zaten düşecek olursa kesede bozulma yada kanama başlar benimde ilk bebeğimde öyle oldu.
kalp atışını göremedik ama ısrarla bekledim.ilk aylardaki düşüklerin kromozom anomalisinden kaynaklandığını söylemişti doktorumiçim el vermedi küretaja bir türlü.
4 doktora gittik sonunda kendiliğinden düştü :110: ağrım sızım olmadı. öyle yumuşacık can yakmadan kayıp gelmişti.

ama ben yine de sana biraz daha beklemeni çok dua etmeni öneririm.inşallah olumlu sonuçlansın hayırlısı ile. şu an sağlığını tehdit etmeyecekse doktorunla konuş bikaç gün bekle derim.kanaman olursa da vakit kaybetmeden git.

seni etkileyecek birseyi yok dedi doktor ama kanaman olur bırkac gune dedı :( ama hamdolsun 3 gündür birşey yok hayırlısı peki düşükten ne kadar sonra hamıle kaldınız tekrar

Back
X