2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Ya kizlar ceviz,yogurt vs her gun duzenli veriyormusunuz ?
Cevizi hergun veremiyorum ve suclu hissediyorm kendimi boyle :/
Ben de hergün vermiyorum ya. Yetostieemiyorum zaten 2 saatte bi bisi yedirmek hazırlamak epey vakit hepsi. Bi de kendimize ymk hazırlamak var.. Sabah kahvaltı sonra meyve uyku anne sütü
Kalkınca çorba arda kek kurabiye börek ne varsa
Uyku anne sütü kalkınca aksam yemegi yanında yoğurtla, yoğurtla yenilecek bi yemek değilse meyvesini yoğurtla hazırlıyorum ya da yoğurda biskuvi katıyorum.
Akşam 8 9 gibi sütlü tatlı (sütlü tatlısını ceviz/findik/bademle hazirliyorum genelde)
Yatmadan önce muhallebi ya da tahıllı mama.
Yatarken anne sütü gece boyu anne sutu

Genelde bu düzende besliyorum ben kızımı. Az ve sık yiyor. Normal heralde dimi kızlar..

tubaa1 tubaa1 fermante fermante Salonsalomanje Salonsalomanje

Siz yine iyi veriyormussunuz cevizi.
Evet surekli takip etmek zor geliyor ne verdim ne vermedim .. ama uzerinde dursam iyi olacak :KK51:

Fermante bence gayet guzel yemekleri ve yemek aralari.. seninkini okuyunca ben acmi tutuyorum diye dusunmedim degil.

Sabah uyaninca mama iciriyorum, sonra ben ne yersem onada veriyorum.
Uykudan uyaninca corba+yogurt, ikinci uykusuna gec yatarsa meyve veya ne varsa veriyorum.
Uykudan uyaninca aksamligini yediriyorm, sonra bizimle bi daha az aksamlik yapiyor ve yatarken mama iciyor yine.

Boyle yazinca aman ne guzel dolu dolu besleniyor gibi ama tum gune yayinca nedense ac birakiyormusum hissi var :KK14:

fermante fermante ben de seni okuyunca benimkine az veriyorim gibi geldi.
KAhvalti yapiyoruz.
Oglen uykusundan once yerse meyve yiyiyor. genelde 2 isirip atiyor.
Ogleden sonra corba arada gene meyve... ihlamur icerse...
Mhallebi hala yemiyor.
Aksamda bizle yiyior . zaten hep memede.

Cevizleri ben tezgaha koydum her gun vermeye calisiyorum artik. bazen yogurduna ezip koyuyorum

İyi aksamlar kizlar yemek konusu acilmis ,bugun tam ucuncu gun olacak ve bu uc gunde ne yaptiysam yemedi sadece bir kase muhallebi yedi .sabah oglen yarim bardak sut ,aksam yatarkende mama iciyor .gece zaten artkk istemiyor .doktorada yeni goturdum birseyi yokmus ..hadi bakalim hayirlisi bu yeme grevi nekadar surecek acaba.bir haftadir cok iyi yiyordu ,herhalde simdi o yediklerini kullanacak...:)

Ya kizlar ceviz,yogurt vs her gun duzenli veriyormusunuz ?
Cevizi hergun veremiyorum ve suclu hissediyorm kendimi boyle :/
Canim tek tek dusunmek cok yorucu oluyor mesela meyve ,muhallebi yaparken mikserle ezerken icine ceviz atıver yada corba yemek koyunca tabagina bir kasik yogurt kativer icine

Ben de...
Ebeveynligimizin tadini cikaramadan yurek agizda yasayacagiz
Kizlar siz birde daha kucuk olduklari icin haberleri anlatmak zorunda kalmiyorsunuz .anlayip ,yorum yaptiklarinda birde bu olaylari onlara anlatabilmek ve dogru kaynaklardan almalarini saglamak cok zor oluyor..rabbim hepimizin gunlerine huzur versin

İyi aksamlar kizlar yemek konusu acilmis ,bugun tam ucuncu gun olacak ve bu uc gunde ne yaptiysam yemedi sadece bir kase muhallebi yedi .sabah oglen yarim bardak sut ,aksam yatarkende mama iciyor .gece zaten artkk istemiyor .doktorada yeni goturdum birseyi yokmus ..hadi bakalim hayirlisi bu yeme grevi nekadar surecek acaba.bir haftadir cok iyi yiyordu ,herhalde simdi o yediklerini kullanacak...:)

Dismi geliyor acaba, zorlama dicem ama yemeyince cok uzuluyor insan.

Ya bak balkabagi bile vermedim daha :( hemen dikkate almam gerek bu durumu.

Bir yandan dunyadaki ac cocuklar aklima gelince boyle dusundugum icin simariklik yapiyorm gibime geliyor ama.. amalardayim yine karmakarisigim :KK14:

tutkku tutkku
DonukPudra DonukPudra
Kızlar yazınca dolu gibi gözükse de bana da az yiyo gibi geliyor. Çünkü zayıfladı eski kilolu hali gitti. Tabi bunda yemek ölçeğinin az olmasıyla birlikte çok hareketli olmasının da sebebi var.

Bal kabagiyla farkli tarifi olan varmi?ben muzlu yada muhallebili yapiyorum
Ben 2 kez çorba yaptım bi kez de pure/muhallebi gibi bisi yaptım.
Çorbayı soğan havuç kabak patates et suyuyla hazırladım. Hepsini pişirip blender dan geçirdim.
Pureyi de; Kabakları minik doğrayıp hasladim havuçları rendeleyip ilave ettim. Hurma dograyip attım. Suyunu çektiği için süt ilave ettim. Güzelce pisince blender yaptım. İstersen kuru kayisi cekilmiş ceviz badem findik ne istersen katabilirsin. Çok güzel yedi sevdi masallah.
Sen nasıl yapiyosun canım tarif verir misin?

Bu saate kadar (sabah 7) neredeyse hiç uyumadı. Yatıp 15dk.da bir zirildayarak uyandı. Göğsüm ucum çok acıyor. Göğüs kalkanını çıkardım onun üstünden emsin diye ağla ağla çıldırdı. Sonuçta yine o kazandı. Ve şimdi ayagimda uyumaya devam..Ne kadar sürecek bakalım.
Uykusuzluktan bitmiş durumdayım

tutkku tutkku
DonukPudra DonukPudra
Kızlar yazınca dolu gibi gözükse de bana da az yiyo gibi geliyor. Çünkü zayıfladı eski kilolu hali gitti. Tabi bunda yemek ölçeğinin az olmasıyla birlikte çok hareketli olmasının da sebebi var.
Hepsini yemiyordur evet benim demek istedigim senin cesit olarak yapmandi.
Emek verip yenmeyince insan uzuluyor .
COk hareketliler ya aynen.

tutkku tutkku
DonukPudra DonukPudra

Evet yazinca cok gorunsede yedikleri sey kus kadar :KK51:
Buna sukur, ne yeseler kârdir deyip geciyorum.
Hareketli olmasinin etkisi vardir kiloda canim, totolari oturmak ne demek bilmiyorki :)

Dismi geliyor acaba, zorlama dicem ama yemeyince cok uzuluyor insan.

Ya bak balkabagi bile vermedim daha :KK43: hemen dikkate almam gerek bu durumu.

Bir yandan dunyadaki ac cocuklar aklima gelince boyle dusundugum icin simariklik yapiyorm gibime geliyor ama.. amalardayim yine karmakarisigim :KK14:
Hele ki gecen Halepte emziren bir annenin bir kadik recel icin 100 sopa yedigini duyunca canim ne istese bogazim dugumleniyor.

Back
X