2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
ya Miradan önce diyordum bakıcı bulurum kesin diye ama öyle bi şeye cesaret edemiyorum şuan. Kayseri çok soğuk sabah çıkarmamak için kalmayı seçtik ama tabi düzen fln kalmadı. haftaya da annemdeyiz. diğer hafta k.v. de sıra bakalım belki onlar bize gelir. o konuda da ısrar edemiyorum. ona da zor olur. oğlunun evi de olsa başkasının evi mutfağı sonuçta. bakalım bi teklif ederim. Defne kuzusu nasıl
Aslinda gelip kalmalari en dogrusu cunku cocuklar ivinde duzen degismesi kotu oluyor ama dogru diyorsun onlarada gel kal diyemiyorsun ..rabbim kolayliklar versin canim

Kizlar yeni oyunlarimizi soyleyeyim ;oyun hamurunu kartonun uzerine ince zemin yapiyorum yagmur uzerine uzun spagettileri batiriyor sonra icinden halka yada boncuk makarnalari gecirmeye calisiyor:))

Birde kagit havlu rulolari duvara yapistirip yol yaptim,altina legen koydum .kucuk oyuncaklari icine atip legene dusuruyor :))farkli oyunlar iynayan varmi ?

Patlamak uzereyim o kadar siskinlk.varki dunden beri .. aklim fikrim orda birseye konsante olamiyorum :KK51:

Ah ah vereyim sana kilolardan seve seve ..
Kac kiloydn simdi kac kilosun.
Bir tanidigimda oyle masallah 2 cocuk annesi ama 49lardaydi bir ara..
Canım bende 49kiloydum .bir aydir zorla iki kilo aldim 51 oldum ve vermemeye calisiyorum:))

slm kızlar aslında hergün okuyorum istisnasız ama bazen yazacak halin olmuyor ya o moddayım sanırım. hava çok soğuk annemde kalıyoruz h.içi. Kızı çıkarıp üşütmeyelim diye. Cuma eve dönüyoruz. hayatım çok garip bi halde ama evlat için olacak bu süreç yapacak bişey yok. haftaya iş yeri zorunlu tatil dediler yıl sonu sayım vs muhabbetleri. aslında yıllık iznim az ama kızımla evde olma fikri bile çok güzel .
onun dışında bu ara acayip hareketli koltuk tepelerinde geziyo cadı :) eli sürekli ağızda ve gece uykularımız bi çok kişiye göre iyiyken 2 haftadır bitik durumdayız. uyu uyan uyu uyan valla hamileyken başım giderdi iş yerinde yine öyleyim. şu dişler beni gıcık ediyo 4 üst 3 alt var. hangisi çıkacaksa çıksa da bi süre rahatlasak
1 hafta tatilseniz degerlendirilir o zaman :KK73: koltuk sevdası sizde demi var aksama kadar düştü düşecek die zihnin de bedenim de yoruluyor ben indiriyorum o çıkıyo :KK57:

Kızlar eskiden çocuk için kavga eden kadınları hiç anlamiyodum takı bugün eltimin kızı benim oglana vurana kadar nerdeyse ben de kıza vurcaktim okadar canim skildiki benim kuzum de hiç kavga dogus bilmiyo korkudan kucagimda n inmedi ama onlar gidene kadar stresten benim başım ağrıdı

Dün sütun içine 2 biskuvi attım biraz zorla icmisti. Bugün sadece ılık süt koydum. Kendi götürdü ağzına içti. Tabi yine dibini bıraktı ama olsun sıfırdan büyük sonuçta.
Ay içsinde bırak ne kadar içse kardır.benimkide hiç yumurta yemiyor ne yaptıysam sevdiremedim.anca yumurtalı ekmek falan

Kızlar eskiden çocuk için kavga eden kadınları hiç anlamiyodum takı bugün eltimin kızı benim oglana vurana kadar nerdeyse ben de kıza vurcaktim okadar canim skildiki benim kuzum de hiç kavga dogus bilmiyo korkudan kucagimda n inmedi ama onlar gidene kadar stresten benim başım ağrıdı

Dun bizdede oldu benzer olay.
Bayadir cocuklarla bir araya getirmemistm dedim kuzen clcuguna gotureyim degisiklik olsun hem.
Kiz sariliyor bizimkini dusurdu hemen aglamaya basladi, masum masum yanimda durdu icim gitti ya :/
kizin annesi kizina bagirsa ,benimki agladi.
Cok kotu oluyorum oyle baskasinin evine gidersek suc islemis gibi saskin saskin duruyor aglayasim geliyor o haline o masumluguna.
Ama kendilerini ezdirmemeyi ogretmek gerek bir sekilde. Vurarak degil ama bilmiyorum yolu nedir kendilerini korumayi ogrenmeye baslamalilar sanirim

M mambur oy varmiydin o kadar. Insallah vermezsin canim. Cok zayiflik iyice yorar insani.

Tasinacakmissiniz galiba , komsu icin ev degistirmen.. ne kadar dusuncelisin ama keske bir yolunu bulmaya calissaydiniz.
O kadar sikayetcilerse kapi orda kendileri tasinsin.
Hic anlamiyorum bu insanlari.
Hakkinizda hayirlisi budur belki tabi , Rabbim yardimciniz olsun insallah

Efira38 Efira38 uzulme canim birazdaha buyuyunce kendisini savunmasini ogretirsin.daha simdi ne var sen okula krese baslayinca gor.bazilari o kadar rahat oluyoki laf desende anlamiyolar.gecen lcw da alisveris yapiyoruz kucuk park oyuncaklardan koymuslar cocugun biri en fazla 4 -5 yasinda onune gelene vuruyo durdum duramadim anneside cene yapiyo dedimki hanimefendi cocugunuza bakin isterseniz dedim.nolduki diyo?dua ette benimkine vurmasin dedim.ama haketti.kiyamiyoruz yavrularimiza ama yapacak bisey yok.

Bayadir cocuklarla bir araya getirmemistm dedim kuzen clcuguna gotureyim degisiklik olsun hem.
Kiz sariliyor bizimkini dusurdu hemen aglamaya basladi, masum masum yanimda durdu icim gitti ya :/
Cok kotu oluyorum oyle baskasinin evine gidersek suc islemis gibi saskin saskin duruyor aglayasim geliyor o haline o masumluguna.
Ama kendilerini ezdirmemeyi ogretmek gerek bir sekilde. Vurarak degil ama bilmiyorum yolu nedir kendilerini korumayi ogrenmeye baslamalilar sanirim

M mambur oy varmiydin o kadar. Insallah vermezsin canim. Cok zayiflik iyice yorar insani.

Tasinacakmissiniz galiba , komsu icin ev degistirmen.. ne kadar dusuncelisin ama keske bir yolunu bulmaya calissaydiniz.

Efira38 Efira38 uzulme canim birazdaha buyuyunce kendisini savunmasini ogretirsin.daha simdi ne var sen okula krese baslayinca gor.bazilari o kadar rahat oluyoki laf desende anlamiyolar.gecen lcw da alisveris yapiyoruz kucuk park oyuncaklardan koymuslar cocugun biri en fazla 4 -5 yasinda onune gelene vuruyo durdum duramadim anneside cene yapiyo dedimki hanimefendi cocugunuza bakin isterseniz dedim.nolduki diyo?dua ette benimkine vurmasin dedim.ama haketti.kiyamiyoruz yavrularimiza ama yapacak bisey yok.[/QUOTE
Nasıl ogrenecekler kendileri savunmayi şu saat oldu üzüntüden uyuyamadim resmen tokat attı pskopat ya valla dayanamadim bende çocuga sesimi yükseltti m annesi de karşında kide çocuk dio bole çocuk mu olur gittiği parkta bütün çocuklar cikariyo mus tek oynicam die o varsa komşular çocuğunu parka indirmiyomus site de oturuyo lar herkes tanıyo bizim tehlike büyük bide sürekli görüşmek zorundayz ama bugün eşime soledim onlar kv old ben gittim die

Saol canim komsuluk onemli bence hatta evden daha onemli .ben hayatimda hickimseyle cidden kavga etmedim ,eger kalirsam bu uslubumu bozup kendime saygim kalmaz diye korkuyorum.hakikaten insanlari anlamak okadar zorki .egitimli baksan duzgun giyinen ,konusan insanlar ama dertlerini bile anlatmayi bilmiyorlar ,uc gunluk dunya ah almaktan korkmayan ,ben merkezci insanlardan rabbim uzak tutsun bizi...

Gunaydin kizlar iyi haftasonlariniz olsun
Efira38 Efira38 canim cocuklarin kendini korumasi onemli ama busefer ortaokul zamani ,neden sende vurdun demek zorunda kaliyorsun .kendi cocuklarimda yasadim ,benimkini ittirmis ,oglumda dis telli oldugu icin agzi siraya carpmis cok acimis .tutmus benimkide onu ittirmis .bu boyle iki , üç hamle devam etmis.oglum o baslatti ben kendimi korudum diyor .allah korusun ya ikisinden birine birsey olsaydi .yani kendilerini korumayi ogretmek sonrasinda sorun olabiliyor .ben anlayacak yasa ve bu basima gelince ,bilgi ve kalem en buyuk silahtir ,guclu olmak istiyorsaniz calisin ,okuyun diyorum.cunku eger onlar gibi kaba kuvvet kullanirsaniz bunun sonu gelmez kotu davranisi kotulukle cozemezsiniz diye anlatiyorum.ah ah analik ne zor sakin yanlis anlama canim hani ben yasadigimi paylasayim dedim .birde bu yapiyla alakali.bak benim cocuklarin hepsi ayni ortam da ,ayni yetistirme tarziyla buyudu .ama buyuk oglum kendimi korucam diye kavga eder ,kucuk oglumda koseye sikistirsinlar sesi cikmaz.okulda ogretmeni uyumlu diye kavgaci cocuklarin yanina onu oturtur

Ay içsinde bırak ne kadar içse kardır.benimkide hiç yumurta yemiyor ne yaptıysam sevdiremedim.anca yumurtalı ekmek falan
Canim benimkide yumurtayi yemiyor ben sıvı sekilde yapip ,pure tarzi seylerin icine katiyorum .tadi pek degismiyor .vicdanim sizliyor igrenclik yaptim diye ama napayim:))

saol canım amin ya. bi kreş zamanına gelseydik. 2. çocuk için ya kendi işimi açmam lazım ya da tanıdığım bildiğim güvenilir bi bakıcı. yoksa 2.ye annemlere baktırmak çok zor olur onlarda yorulurlar. sende ne var ne yok Kerem kuzusu nasıl
Ayni fikirdeyim annem suan Keremle yoruluyor 4gunde.
2.cocukta veremem onlara da yazik o yasa dek calis cabala sonra torunlarla. egleniyorum ben diyor gunum Keremle dolu dolu geciyor diyor mutlu seviyor da ama cok yoruldugu gunler oluyor anliyorum ben.kerem 1 dk poposunun ustunde durmuyor cunku.
Allah yardimcimiz olsun.
Kerem sukur iyi 1 haftadir anne demeye basladi sonunda :-):-)ben mest

M mambur oyun hamurunu yemiyor mu :-)
Kerem agzina goturmeye calisti bir kere daha cesaret edemedik.
Adim adim setindeki aktiviteleri severek yapiyor.
Bir de araba delisi babasi elektrik bantlariyla yol yapti.kitaplarla rampa yapti. 2cocugum da oynuyor:KK70::KK70:
HAtta baba ogul araba cekistirdikleri oluyor birbirinden :-)

GEcen gun kuzenim geldi bana da oglu 2 yasinda. Kwremin cok sevdigi srabasi var onun icin birbirlerini iteklediler:KK59::KK59:
Kendilerini savunabilirler ama vurmasinlar. hatta itekleyince agladi benimki ikisini de karsima alip birbirinizin canini acittiniz gibi aciklama yaptim.

DonukPudra DonukPudra canim oyun hamurunu yeme calismasi yapti:)bir iki agzina surdu zaten tiksindi kendiside ,bende ustune yenmez diye sert bir bakis atinca artik oynuyor :)birde cocuklar yansima yoluyla oyun ogremirlermisya ,bizimkinin yaninda abileri ,ablasi hamurla oynayinca buda basliyor oynamaya .
Bende farkli seyler oynatmak ve aktiviteler yaptirmak istiyorum ama daha cok kisa sureli oluyor

Iyi geceler kizlar.Benim oglumda yürümeye basladi cok şükür pazartesiden beri.Kolaylasacak derken zorlasiyor mu ne?Oyle dengesiz atiyor ki kendini korkuyorum dusup kafasini bir yere vuracak diye.Sag azi disini cikardi ama acayio sinirli bi kuvmcuk adam oldu çikti. Sizde durumlar nasil bide su salyalar ne zaman bitecek yahu önluksuz gezemiyoruz hiç onuda istemiyor artik.:KK43:

Ah ahh annelik cok degistiyor insani.Cocugumuzun yuz ifadesi degisse sanki pencelerimizi cikarmis aslana dönüyoruz hepimiz.

Back
X