2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Günaydın kızlar bende 1 ay önce başladım fırçalamaya. Rocks almıştık. gayet severek yiyor diş macununu :) yutmasında bir sıkıntı yokmuş. yalnız ben akşam yemeğinden sonra fırçalıyorum. çünkü genelde gece uykusuna süt içerken dalıyor. dalmasada odadan çıkarmıyorum açılması uykusu diye. uyuduktan sonra su veriyorum ağzı çalkalansın diye. acaba ne zaman bıakılırki gece uyumadan beslenmesi

Canım eczanelerde de bulabilirmiyiz acaba?yutarsa sıkıntı olurmiki?
Eczanelerde de vardır..
ben N11 den aldım fırça-macun kampanya vardı..

yutmalarında sakınca yok .. özelliklerinde de yazıyor ;

• İlk dişin çıkmasından itibaren kullanılabilinir.
  • Bebeklere özel formülü diş çürüklerine yol açan bakterileri engeller.
  • Diş minesinin doğal mineralizasyonunu destekleyerek güçlendirir.
  • Papatya özleri ile diş patlama döneminde iltihap giderici etki göstererek bebeği rahatlatır.
  • Yutulabilir özellikte olduğundan florid, sodium lauryl sulphate, paraben, yapay tatlandırıcı ve renklendirici içermez.

-doktor bana nokta kadar yarım nohut boyutu yeterli dedi. özellikle tatlı birseyler tadarsa o gün unutmayın fırçalamayı dedi.

tam taklit dönemleri bizlerle beraber oyun yoluyla alıskanlık kazanırlar inşallah.

Bir de kizlar yazdim mi hatirlamiyorum keremi dr a goturdugumde artik aliskanlik kazanmasi adina dislerini fircalamamizi onerdi.
BEn rocks macun ve firca aldim bugun netten. zaten bizim fircalara saldirmaya baslamisti. gece yatmadan artik deneriz
Ben de kaç gündür yazicam unutuyorum. Evet bize de söyledi Dr. Ama macun demedi sadece suyla fırçalayın dedi. Hem temizlik hem alışkanlık olsun diye.

Ekşili Tavuklu Enginar

Malzemeler:
1 adet kalçalı tavuk budu kuşbaşı
3 adet temizlenmiş enginar
2 adet patates
1 büyük havuç
1 adet soğan
1-1.5 limon suyu
1 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Zeytin yağı

Yapılışı:
Limon suyu, un ve bir miktar su karıştırılır.
Bu suyun içen küp küp enginar ve patatesler doğranır.
Tencereye zeytin yağı konur içersine yemeklik soğanlar doğranır tavukla beraber kavrulur.
Küp küp doğranmış havuçlar eklenir bir kaç kez çevrilir.
Limonlu unlu sudaki enginar ve patateslerimiz tuzu ve karabiberi eklenir,unlu limonlu suda üzerine dökülür
.Gerekirse biraz daha su ilave edilerek,kısık ateşte,
tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Afiyet Olsun...

Günaydın cefakar vefakar tatlı Kasım anaları görüşmeyeli hepiniz iyisinizdir inşallah , sabah sabah fırsatını bulmuşlar sorayım size benim oğlum baya baya agresifleşti ya Hayır demeye tahammülü yok, mesela fişi çekcek Prizden bunu yapmaması gerektiğini bildiği için yüzümüze bakıyo önce dokunup sonra babası Hayır yapma dediği an dişlerini sıkarak babasına tek parmağıyla heee işareti yapıyo sonra bi daha olumsuz cevap alırsa kendi saçını çekiyo ordan uzaklaştıtırsak da yere yatıp bağırıyo genelde tepkiler böyle 2 yaş sendromu bazen erken olabiliyomuş diye okudum bu öyle bşymidirki yoksa bu daha iyi günlerim de bu çocuk halası kılıklı bir agresif mi olacak:KK70::KK70:

Günaydın cefakar vefakar tatlı Kasım anaları görüşmeyeli hepiniz iyisinizdir inşallah , sabah sabah fırsatını bulmuşlar sorayım size benim oğlum baya baya agresifleşti ya Hayır demeye tahammülü yok, mesela fişi çekcek Prizden bunu yapmaması gerektiğini bildiği için yüzümüze bakıyo önce dokunup sonra babası Hayır yapma dediği an dişlerini sıkarak babasına tek parmağıyla heee işareti yapıyo sonra bi daha olumsuz cevap alırsa kendi saçını çekiyo ordan uzaklaştıtırsak da yere yatıp bağırıyo genelde tepkiler böyle 2 yaş sendromu bazen erken olabiliyomuş diye okudum bu öyle bşymidirki yoksa bu daha iyi günlerim de bu çocuk halası kılıklı bir agresif mi olacak:KK70::KK70:
Canım sen hayırını söyle yaptırma..yere yatıp ağlayınca bağırınca tepki verme görmezden gel.unutur.

Valla hepsi aynı canım benimkide ben izin vermeyince yada kızınca ya elini agzına sokup ögürüyo yada agzının içini tırmalıyo yada beni cimcikliyo

Agresif velet yaaa
O bizden korkucagına ben ondan korkuyorum:KK70:

Emiyormu canim belki o yuzdendir.
Su yeni dogduklarinda denedigimiz yontemi denesene , kendi bluzumuzu vs koyuyorduk belki kokusuna uyur /mu acaba :KK53: /
EmErek uyuyo uykudan once banyo yaptiyorum üstünü ince giydiriyorum bişeyler yediriyorum rahat uyumasi icin hersey yapiyorum hazırlık aşaması uykudan fazla ama uyumuyo

EmErek uyuyo uykudan once banyo yaptiyorum üstünü ince giydiriyorum bişeyler yediriyorum rahat uyumasi icin hersey yapiyorum hazırlık aşaması uykudan fazla ama uyumuyo

Genelde cok yorulurlarsa uyumuyorlar, belki cok yoruluyordur, uykuyu sevmiyordur ya illa vardir nedeni ama iste..
Canlari sag olsun

Back
X