2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Kopek disleri kabarmaya basladi. ama ust yanlarda kabardiktan neredeyse 2 ay sonra patlamisti. sanirim onlar rahatsiz ediyor.

Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Amin canım .
Ben köpek dişleri en kolay çıkar diye okumistum.ablam ve kuzenlerim en zor oydu dediler .Dün babannem aradı ,oda çok zor çıkar dedi...Oyyy oyy ben diğerlerinde hiç anlamamıştım ya

oglusum geliyo oglusum geliyo cok sukur 2 hafta omce falan basladi demeye, aaaaannnnnnnne diye iyice bastira bastira soyluyor, ne cok.bekledim bu ani cok sukur cok cok cok guzelmis , sanirim minnaklarin agzina anne demek daha bi cok yakisiyor :nazar:

Nasil demeye basladi dersen, tvde dizide cocuk kaybolmustu annee diye surekli bagiriyordu, ordan baya bi kapti sonra demeye basladi.

Sen su sut dilimi tarifini versene :KK53:
Pankekli pastaya niyetliydim ama seninki daha kolaysa onu yapayim

Malesef biz de mama icirirken aynı şeyi yapiyoruz. Yoksa içmiyor. Yemek yerken tencerelerin kapağını koymaca oynuyoruz,nohutlari sayıp başka kaba atıyoruz, bulaşık makinasının kaşıklık kabına kaşık çatal yerlestirmece oynuyoruz ama mamada bunlar mümkün olmuyor malesef.
Ay bende neler neler dönüyorum onune ama yok telefona sardi. Aslinda sofrada bizimle yiyor onun disindaki ogunler de cok sıkıntı yasiyoruz. Haftaya izin kullanicam bakalım benimle napacak ins duzene koyabilirim

Kizlar dun bi tanidiga oturmaya gittik kendisi saglikci. Kizimin bacaklari parantez birazcik. O da gorunce d vitamini vermedinmi dedi. Ben 9.aydan snra pek vermedigimi soyleyince ondan egrilmistir ama bol bol gunese cikarirsan duzelir dedi. Cok vicdan azabi cekiyorum ya keşke duzenli verseydim

Tumaydin kizlar

M mambur Yagmurdan Kereme gecti. gece yarim saate bir uyandi... en son surup verdim artik..
BEnde sersem salak gibiyim.

@omrtugba esin normal kadin gormemis bence :KK45:normal kadin gezer tozar.. depresyondaki sinirli kadin kendini temizlige vurur:KK48:
Bz de h.ici pek cikmayiz cunku ben de esim de pert oluyoruz. kafamiz kaldirmiyor. sanki 50yadindaymisiz gibi... bi yemege cikarsak arada anca oyle. yoksa eve gelmemiz 8i geciyor isten... ama h.sonlari mutlaka cikariz. cocuk icin bile cok farkli oluyor.

fermante fermante cok gecmis olsun... kasla goz arasi cok fena:KK43:

@GCA kalabalik ortam cidden.cok etkiliyor .annemlerde kardeslerimle falan kerem de oyle.
Saol cnm. Dün gece biz de yarım saatte bir uyandik. Artık bi ara hiç duymamışım o kdr yorulmusum yani.. eşimin durtmesine uyandım. Insallah bugüne uyur ya..

İnşallah hastalanmaz canım ,belkide distir .Dün gündüz gece berbattik ,bugün bir nebze daha iyiydi ama cidden feci yoruldum
Allah kolaylik versin yavrular a da bize bizim de bugun üst yan patladı ama 5 gün gece gündüz ne ağlamasi bitti nede uyudu tabi 5 günle sinirli değil ama tavan yapmış halimiz

Kizlar dun bi tanidiga oturmaya gittik kendisi saglikci. Kizimin bacaklari parantez birazcik. O da gorunce d vitamini vermedinmi dedi. Ben 9.aydan snra pek vermedigimi soyleyince ondan egrilmistir ama bol bol gunese cikarirsan duzelir dedi. Cok vicdan azabi cekiyorum ya keşke duzenli verseydim
Şimdi vermeye başla yaza kadar bi sakıncası olmaz biz hala kullanıyoruz bıngıldagi kapanmadi o yüzde devam dedi dr

Bu gece de zor geçicek anlaşılan. 2saat oldu yatalım 5kez kalktı. Calpol verdim ama ise yarayacağını hiç sanmıyorum. Baya sancılı nazlı agliyo kesin ağrısı var. Calpol pek işe yaramıyor ya. Dr a soruyorum calpol diyor sadece. Başka bisi önermiyor.

Şimdi vermeye başla yaza kadar bi sakıncası olmaz biz hala kullanıyoruz bıngıldagi kapanmadi o yüzde devam dedi dr
1 yasinda kes demisti saglik ocagidaki doktor. Ben bugun gidip bi görüşeyim kendisinede bi göstereyim zaten hasta oldu kizim 2gundur hapsuruk burun akintisi..ay 1 ay olmadi hastaligi atlatali nasil bu kadar sık hasta oluyor anlamiyorum sanki karda yatiyor

Bu gece de zor geçicek anlaşılan. 2saat oldu yatalım 5kez kalktı. Calpol verdim ama ise yarayacağını hiç sanmıyorum. Baya sancılı nazlı agliyo kesin ağrısı var. Calpol pek işe yaramıyor ya. Dr a soruyorum calpol diyor sadece. Başka bisi önermiyor.
Calpol.bizde hic ama.hic ise yaramadi.
Pedifen verdi dr.
Bence sende degistir surubu.
Allahim miniklerimizin de bizlerin de yardimcisi olaun.

1 yasinda kes demisti saglik ocagidaki doktor. Ben bugun gidip bi görüşeyim kendisinede bi göstereyim zaten hasta oldu kizim 2gundur hapsuruk burun akintisi..ay 1 ay olmadi hastaligi atlatali nasil bu kadar sık hasta oluyor anlamiyorum sanki karda yatiyor
Bana dr 2yasa dek oneririm dedi. zarari yokmus zaten.
Ama arada bende unutuyorum

oglusum geliyo oglusum geliyo cok sukur 2 hafta omce falan basladi demeye, aaaaannnnnnnne diye iyice bastira bastira soyluyor, ne cok.bekledim bu ani cok sukur cok cok cok guzelmis , sanirim minnaklarin agzina anne demek daha bi cok yakisiyor :nazar:

Nasil demeye basladi dersen, tvde dizide cocuk kaybolmustu annee diye surekli bagiriyordu, ordan baya bi kapti sonra demeye basladi.

Sen su sut dilimi tarifini versene :KK53:
Pankekli pastaya niyetliydim ama seninki daha kolaysa onu yapayim
Ay ne güzel demiş ya darısı basıma valla:anne:

Süt dilimini dün yaptım tarifini verim ama kremasına bencelimon koyma yada cok az koy ekşi oluyo biraz.bide kek hamurunu büyük bi tepsiye iyice yay kalın oluyo.hamurun kabarmaması lazım püf noktası fırının kapagını acmak gerekiyor arada
Afiyet olsun
Keki İçin

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 paket krema
1 paket krem şanti
1 yemek kaşığı bal
Yarım limon suyu

Nurselin Evi Süt Dilimi Yapılışı:
Bir kabın içine yumurtaları, toz şekerini koyalım ve köpürene kadar çırpalım.
İçine sıvıyağ, kakao, yoğurt, vanilya, un, kabartma tozu ilave edelim ve karıştıralım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığımız karışımı dökelim ve tepsinin her yerine yayalım.
Önceden ısıtılmış 200°fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim.(hamur ince olduğu için hemen pişiyor dikkat edin yanmasın ayrıca kek hamurunun kabarmaması için ara ara fırının kapağını açıp, buharını dışarı verip, kapağı tekrar kapatalım)
Pişen keki tezgahınızın üzerine ters çevirip, yağlı kağıdı çıkartmadan elimizle üzerini düzler gibi hafif dokunuşlar yapalım.
Üzerideki yağlı kağıdı sıcakken çıkartalım( soğuyunca zor çıkıyor)
Kreması için; bir kabın içine tüm malzemeyi (krema, krem şanti, bal ve limon suyu) koyalım ve blender ile katılaşana kadar çırpıp, 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
Soğuyan keki 2 eşit parçaya bölüp üst üste koyun. 4 parmak genişliğinde kesin. Dilimlerin üzerine kremayı eşit şekilde yayalım ve diğer yarılarını dikkatlice üzerine kapatın. Afiyet olsun.

Banada doktor 2yasina kadar verdedi.ama hep unutuyorum zaten d vit.sinirda çıkmıştı.ek takviye verecekti vazgeçti.
Sen d vitamin i Ölçümü yaptırdın mı?

Back
X