2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
L Limonice ben sık hastalanıyor diye , şu Karatay in tavsiyesiyle ev yogurdundan bir gün boyunca 2-3bardak ayran iciriyorum.bizde işe yaradı sanki ,nasıl olsa zararı yok sende bir dene

Ay ne güzel demiş ya darısı basıma valla:anne:

Süt dilimini dün yaptım tarifini verim ama kremasına bencelimon koyma yada cok az koy ekşi oluyo biraz.bide kek hamurunu büyük bi tepsiye iyice yay kalın oluyo.hamurun kabarmaması lazım püf noktası fırının kapagını acmak gerekiyor arada
Afiyet olsun
Keki İçin

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 paket krema
1 paket krem şanti
1 yemek kaşığı bal
Yarım limon suyu

Nurselin Evi Süt Dilimi Yapılışı:
Bir kabın içine yumurtaları, toz şekerini koyalım ve köpürene kadar çırpalım.
İçine sıvıyağ, kakao, yoğurt, vanilya, un, kabartma tozu ilave edelim ve karıştıralım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığımız karışımı dökelim ve tepsinin her yerine yayalım.
Önceden ısıtılmış 200°fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim.(hamur ince olduğu için hemen pişiyor dikkat edin yanmasın ayrıca kek hamurunun kabarmaması için ara ara fırının kapağını açıp, buharını dışarı verip, kapağı tekrar kapatalım)
Pişen keki tezgahınızın üzerine ters çevirip, yağlı kağıdı çıkartmadan elimizle üzerini düzler gibi hafif dokunuşlar yapalım.
Üzerideki yağlı kağıdı sıcakken çıkartalım( soğuyunca zor çıkıyor)
Kreması için; bir kabın içine tüm malzemeyi (krema, krem şanti, bal ve limon suyu) koyalım ve blender ile katılaşana kadar çırpıp, 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
Soğuyan keki 2 eşit parçaya bölüp üst üste koyun. 4 parmak genişliğinde kesin. Dilimlerin üzerine kremayı eşit şekilde yayalım ve diğer yarılarını dikkatlice üzerine kapatın. Afiyet olsun.
çok sağol ,çokta uzun yazmışsın canım benim ..
Bir vakit bulupta yapabilsek valla bende bebe çok şu süt dilimine verdiğim paraya çok aciyorum

Süt dilimini nasıl yaptın cnm.
fermante fermante cimde istemiş tarifi bak seni kayırıyorum tekrar yazıyorum:KK70:

1. Süt dilimini dün yaptım tarifini verim ama kremasına bencelimon koyma yada cok az koy ekşi oluyo biraz.bide kek hamurunu büyük bi tepsiye iyice yay kalın oluyo.hamurun kabarmaması lazım püf noktası fırının kapagını acmak gerekiyor arada
    Afiyet olsun
    Keki İçin

4 yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı yoğurt
    3 yemek kaşığı kakao
    1,5 su bardağı un
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    Kreması için:
    1 paket krema
    1 paket krem şanti
    1 yemek kaşığı bal
    Yarım limon suyu

İçine sıvıyağ, kakao, yoğurt, vanilya, un, kabartma tozu ilave edelim ve karıştıralım.
    Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığımız karışımı dökelim ve tepsinin her yerine yayalım.
    Önceden ısıtılmış 200°fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim.(hamur ince olduğu için hemen pişiyor dikkat edin yanmasın ayrıca kek hamurunun kabarmaması için ara ara fırının kapağını açıp, buharını dışarı verip, kapağı tekrar kapatalım)
    Pişen keki tezgahınızın üzerine ters çevirip, yağlı kağıdı çıkartmadan elimizle üzerini düzler gibi hafif dokunuşlar yapalım.
    Kreması için; bir kabın içine tüm malzemeyi (krema, krem şanti, bal ve limon suyu) koyalım ve blender ile katılaşana kadar çırpıp, 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
    Soğuyan keki 2 eşit parçaya bölüp üst üste koyun. 4 parmak genişliğinde kesin. Dilimlerin üzerine kremayı eşit şekilde yayalım ve diğer yarılarını dikkatlice üzerine kapatın. Afiyet olsun.:KK36:

oglusum geliyo oglusum geliyo der canim insallah, bazilari abla diyomus evet var oyle tanidigim.

Sagol cok tarif icin , bi yapayim bakalim ama kremasini degistircem sanirim cunki su paket kremalardan bulmakta cok zorlaniyorum.
Evdeki tuzlu yemekler icin o olmaz herhalde diimi :oops:

L Limonice bende bingildagi kapanana kadar verilmeli diye biliyorum, sadece mayis-eylul arasi vermeyin dediler, vitamini gunesten aliyor, birde biz verirsek cok gelirmis.
Bende unutuyorum bazen , hatta 2 damla veriyorum ,kasikla ama bana az geliyor mideye gidiyormu o iki damla hic bilemedim

çok sağol ,çokta uzun yazmışsın canım benim ..
Bir vakit bulupta yapabilsek valla bende bebe çok şu süt dilimine verdiğim paraya çok aciyorum
Yok kız kopyala yapıştır yaptım:KK22:

Biimkide bayılıyo markettekine ama alınca içim cız ediyo sonucta paketli ürün.hic mi yedirmiyorum?tabiki yediriyorum yapıcak bişey yok.ama en aza indirgemee calısıyorum.ancak zamanım olursa yapıyorum oglana hemen bişeyler napıcaz arkadasım bizde insanız ev cocuk eş kendimiz....bi kadın daha cok kaca bölünebilirki

Kizlar dun bi tanidiga oturmaya gittik kendisi saglikci. Kizimin bacaklari parantez birazcik. O da gorunce d vitamini vermedinmi dedi. Ben 9.aydan snra pek vermedigimi soyleyince ondan egrilmistir ama bol bol gunese cikarirsan duzelir dedi. Cok vicdan azabi cekiyorum ya keşke duzenli verseydim
Ya şuan o kadar üzüldüm ki. Benim oğlumunki de biraz parantez ve hep normal diye dusunmustum :((( ve ben ilk birkaç aydan sonra d vit vermedim

oglusum geliyo oglusum geliyo der canim insallah, bazilari abla diyomus evet var oyle tanidigim.

Sagol cok tarif icin , bi yapayim bakalim ama kremasini degistircem sanirim cunki su paket kremalardan bulmakta cok zorlaniyorum.
Evdeki tuzlu yemekler icin o olmaz herhalde diimi :oops:

L Limonice bende bingildagi kapanana kadar verilmeli diye biliyorum, sadece mayis-eylul arasi vermeyin dediler, vitamini gunesten aliyor, birde biz verirsek cok gelirmis.
Bende unutuyorum bazen , hatta 2 damla veriyorum ,kasikla ama bana az geliyor mideye gidiyormu o iki damla hic bilemedim
Markette satılan kücük kremalar varya onlardan canım herseye konulan var her yerde.hani kücük süt kutusunda oluyo ondan

M mambur ayrani nasil yapiyorsun canim, yani nasil veriyorsun .
Yogurt , ayran vs daha cok bogaza yapisip hasta ediyor genelde biz buyukleri, cevremden ayran icip hasta olan cok.

Bendemi.denesem ama korkuyorum daha cok hasta edersem :/

Sogan suyu denedinmi, gun asiri vermeye basladim ben oksuruge falan cok iyi geliyor

Biz de dün gece çok zor bir gece geçirdik. Çok ağladı çok. Resmen eşimin omzumda uyudu surekli. Yatağa koyduğum uz an bağıra bağıra ağladı.
Kayinvalidemlerdeyiz yerini mi yadirgadi dedik ama o kadar da olmaz.. Dis mi bilemiyorum. Ama gündüz iyi.

Kızlar dış için huzursuzsa gündüze de yansimaz mi bu??

Evde mayaladigim yoğurdu sulandırıp ,tuzlayip iciriyorum .Benim kız zaten ayran delisi:))
Valla canım hiç hasta yapar diye duymamistim ama verdiğinden beri sanki daha az hasta oluyor .
Birde yoğurt yedirmesin den kolay ,iciveriyorya:)ay ben bugünlerde iyice üşengeç oldum:))
Soğan zaten başlı başına antibiyotik ,bende icireyim bari .

Biz de dün gece çok zor bir gece geçirdik. Çok ağladı çok. Resmen eşimin omzumda uyudu surekli. Yatağa koyduğum uz an bağıra bağıra ağladı.
Kayinvalidemlerdeyiz yerini mi yadirgadi dedik ama o kadar da olmaz.. Dis mi bilemiyorum. Ama gündüz iyi.

Kıyamam kuzuya ,canım bizim azılar çıkarken gece oturup ağlıyordu ,gündüz birşey yoktu .ön dişler çıkarken gunduzde kötüydü.
Bilemedim şimdi acaba rüya falan mı görüyor .Yerini yadirgasa esas gunduzde yapar.

Evde mayaladigim yoğurdu sulandırıp ,tuzlayip iciriyorum .Benim kız zaten ayran delisi:))
Valla canım hiç hasta yapar diye duymamistim ama verdiğinden beri sanki daha az hasta oluyor .
Birde yoğurt yedirmesin den kolay ,iciveriyorya:)ay ben bugünlerde iyice üşengeç oldum:))
Soğan zaten başlı başına antibiyotik ,bende icireyim bari .
Bende kefir mayalamaya basladim Masallah diyip dilimi isirayim farkediyorum her ay hasta oluyordu suan iyi

Kıyamam kuzuya ,canım bizim azılar çıkarken gece oturup ağlıyordu ,gündüz birşey yoktu .ön dişler çıkarken gunduzde kötüydü.
Bilemedim şimdi acaba rüya falan mı görüyor .Yerini yadirgasa esas gunduzde yapar.
Valla biz de anlamadik ilk defa bu kadar oldu. Çok fazla ağladı. Öyle mizmizlanma değil yani bildiğin bagirarak ağlıyor. İnşaallah bir şeyi yoktur da bu gece rahat yatarlar.

Gece uyumadilar tabi pestilleri çıktı şimdi ikisi de horul horul uyuyor :)))

Valla biz de anlamadik ilk defa bu kadar oldu. Çok fazla ağladı. Öyle mizmizlanma değil yani bildiğin bagirarak ağlıyor. İnşaallah bir şeyi yoktur da bu gece rahat yatarlar.

Gece uyumadilar tabi pestilleri çıktı şimdi ikisi de horul horul uyuyor :)))
ahh miniğim yaainşallah birşeyi yoktur

Calpol.bizde hic ama.hic ise yaramadi.
Pedifen verdi dr.
Bence sende degistir surubu.
Allahim miniklerimizin de bizlerin de yardimcisi olaun.
Evet canım ya. Eşime soyluyim de alsın. Bu gece de çok fenaydı. Hep göğsümde kalmak istiyor belliki ağrısı var. Saol cnm.

fermante fermante cimde istemiş tarifi bak seni kayırıyorum tekrar yazıyorum:KK70:

1. Süt dilimini dün yaptım tarifini verim ama kremasına bencelimon koyma yada cok az koy ekşi oluyo biraz.bide kek hamurunu büyük bi tepsiye iyice yay kalın oluyo.hamurun kabarmaması lazım püf noktası fırının kapagını acmak gerekiyor arada
    Afiyet olsun
    Keki İçin

4 yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı yoğurt
    3 yemek kaşığı kakao
    1,5 su bardağı un
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    Kreması için:
    1 paket krema
    1 paket krem şanti
    1 yemek kaşığı bal
    Yarım limon suyu

Soğuyan keki 2 eşit parçaya bölüp üst üste koyun. 4 parmak genişliğinde kesin. Dilimlerin üzerine kremayı eşit şekilde yayalım ve diğer yarılarını dikkatlice üzerine kapatın. Afiyet olsun.:KK36:
Gördüm canım niye zahmet ettin.:KK60:

Dış ağrısı daha çok gece vururmuş ya. Büyüklerde bile öyle olur. Bebeler napsinlar.. valla ayın yörüngesi mi değişti nedir. Hepsi bi fena bir haftadır..

Bende kefir mayalamaya basladim Masallah diyip dilimi isirayim farkediyorum her ay hasta oluyordu suan iyi
Ben de bikere mayalaniyor kefir. İçirdim. Sonra o mayalar bozuldu sandım attım. Meğer öyle oluyormuş küf gibi. Yeni maya bulmam lazım ki yeniden mayalayayim. İyi oluyor arada içiyorduk ikimizde.

Back
X