• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Kızlar canım çok sıkkın.akşam kv.ve kp.bizdeydi.dediklerini söylüyorum..kerem konuşmuyo filancanın bizden bir ay büyük oğlu şakır şakır konuşuyo herşeyi diyo.Allah allah...diyolar.direk böyle sanki benim çocuğum sorunlu gibi.bende dedimki 1.5 yaşında destan mı yazacak.kendini istedlklerini az cok ifade ediyo dedim.israrla kiyaslayip yoookkk o gayet duzgun konusuyo diyolar.anne..baba.dede.mama.ac gibi kelimeleri soyluyo.aklima kuruntu sokup gittiler.bizde bi gariplikmi var kizlar.basima agriyi soktular.
Onların çocukları üç aylıkken yürüdü,beş aylıkken konuştu,bir yaşında da okuma yazmayı öğrendi herhalde :KK53:
Bu yaşlılar çocuk büyütmeyi unuttukları için böyle bence.
Takma kafana canım.
Surda kaç tane insanız hepimizin çocuğu aynı yaşta ve hepsi de ortalama aynı gelişimi gösteriyor.
Daha ne...
İnsanlara boş muhabbet gerek laf olsun torba dolsun.

Ayy ne guzel keske ben de okuyabilsem. Okuyorum ama tecvidli degil ve coook yavas..
Yemek konusu bende de hep sikinti. Ben de sebzeli pirinc pilavi karni yarik cacik mercimek corba yapmistim iki gundur onlar vardi yarina ne yapicam dusunuyorum. Sen buldun mu?
Olsun canım onun sevabı daha daha fazla.
Ben patlıcan musakka yapicaktim sevgili eşim gelirken kıyma alacakti.
Alışveriş listesini foto çekip yollamistim zahmet edip açmadığı için almamış :KK53:
Ben de kuşbaşılı pirinç pilavi,salata yaptım bir de mantı hasladim.

Bugün de musakka,pilav,közlenmiş yogurtlu kırmızı biber salatası yapicam inşallah canım.

Slm kizlar
Oruc tutuyorum ben de Allah kabul eder insallah.
Oruc degil ama defneye bakmak beslemek epey yoruyo beni sabrim kalmiyor resmen. Inat ediyo yemiyo benim de iyice canim sıkılıyo hircin davraniyorum. Yapmamam lazim biliyorum ama elimde degil ogrenicem bunu da insallah.

Sizler bebislere tum yemekleri siz mi yediriyorsunuz yoksa corba vs gibi sulu yiceklerimi veriyorsunuz sadece. Ben corba muhallebi gibi seyleri ben veriyorum kendi yemek istediginde de eline kasik veriyorum ama yine de inat ediyo yemiyor. Artik ogrenmesi lazim dimi kendi kendine yemesini. Ben gec mi kaldim:işsiz:
Ben ne yedirirsem ona da bir kaşık veya çatal veriyorum.
O da yiyor (!)
Üstüne başına döküyor ağzına boş kaşığı sokuyor :KK53:
Ya da bana yediyor o daha kolay geliyor.
Daha erken bence iki yaş civarı anca.

Diğer konuda da ben de senle aynıyım
Yemeyince uzuluyorum sinirleniyorum malesef ://

Slm herkese! Biz yeni kelime ogreniyoz ne konusmasi :deli: esim gorumceme resim atmis Lisa orda m seklinde oturmus :bicak: sakin onu oyle oturtmasin :ukala:
:ukala: ne yapiyim cocugumu bantliyayim :işsiz:
O konuda haklı canım görümcen. Çocuklar da zararlı w oturmak omurga gelişimine falan. Benim büyük kız da öyle oturuyo duzeltiyoruz sürekli.

Kızlar oruç oruç bu çocuk beni imtihan ediyo çekmeceden pudra şekerini almış heryere dökmüş beni görünce koştu sarıldı benimde üstümü başımı pudra şekeri yaptı allahım nasıl temizlenecek :ruh:
:KK71::KK71: ay cok guldum.. afacan bunlar ya bi de sirinlik yapmiyolar mi bitiyorum hareketlerine..

Kızlar canım çok sıkkın.akşam kv.ve kp.bizdeydi.dediklerini söylüyorum..kerem konuşmuyo filancanın bizden bir ay büyük oğlu şakır şakır konuşuyo herşeyi diyo.Allah allah...diyolar.direk böyle sanki benim çocuğum sorunlu gibi.bende dedimki 1.5 yaşında destan mı yazacak.kendini istedlklerini az cok ifade ediyo dedim.israrla kiyaslayip yoookkk o gayet duzgun konusuyo diyolar.anne..baba.dede.mama.ac gibi kelimeleri soyluyo.aklima kuruntu sokup gittiler.bizde bi gariplikmi var kizlar.basima agriyi soktular.
Hiç canını sıkma canım he de geç. Her çocuğun gelişimi farklı sonuçta. Büyük kızım iki yasa kadar 4-5 kelime ve ih ih larla anlattı derdini çevre bidibidilarindan pedagoga bile götürdük algilarda komut almada sıkıntı yoksa zamanı gelince konuşur. Bize uyaran azlığı demişti bolbol konuşup tüm aile birlikte oyun oynayın diye onermisti.

O konuda haklı canım görümcen. Çocuklar da zararlı w oturmak omurga gelişimine falan. Benim büyük kız da öyle oturuyo duzeltiyoruz sürekli.
Zararlı oldugunu zaten biliyorum. Duzelttikce o pozisyonu aliyo istedigin kadar Engelle yine ayni, benim demekki istedigim farkli biseydi sanki bisey bilmiyorum herseyi en iyisini onlar biliyo gibi demek istemistim :lülülü:

Gunaydin hayirli sabahlar

M melekece78 sikma canini neden uzuluyorsun yemiyor diye mi!

kanadali35 kanadali35 aaaa sen de yani cocugun bacaklari capraz kalkcak neden oyle oturtuyorsun. Hanim hanimcik oturtman lazimdi !! :KK70:

Menuler cosmus. Aslinda paylassak super olur . ben de hep bunaliyorum ne yapsam diye.
Lisa ve hanim hanimcik :KK53: hic bize gore degil

Hepinize iyi günler.dedikodumu yapmışsınız Kanadalı kuşlar soyledi:KK70:
Nasılsınız iyimisiniz.
Biz iyiyiz.benim küçük 22 ayını geçti.baya derdini anlatacak kadar gelişti kelime haznesi.iki cümlelere başladı. Konuşması bir ay önce annemgile gittikten sonra iyice gelişti. Zeyneple aynı olup hala konuşmaya da var daha iyi konusabilende.ama hiçbiri önemli değil.hicbir durum çocuğun farklı olduğu anlamına gelmiyor.onemli olan sizi anlayıp anlamadığı. çocukların konusamamasinin muhtemelen en önemli nedeni gün içinde tek kişiyle muhatap olması.siz onun isteklerini söylemeden anladığımız için konuşma ihtiyacı duymuyorlar.yazin parka bahçeye çıktıkça muhtemelen konuşmaları gelişecektir.
Uykuyu sakın sormayın :KK70:

Kızlar dün kahvaltıda rafadan yumurta yedirdim normalde hiç yumurta sevmiyor
Rafadan da yemezdi ama yedi şükür
Sonra netten baktım sakıncalı mı diye
Hiç vitamin değeri olmuyormuş iyi pişmeden
Ne diyorsunuz

Kızlar dün kahvaltıda rafadan yumurta yedirdim normalde hiç yumurta sevmiyor
Rafadan da yemezdi ama yedi şükür
Sonra netten baktım sakıncalı mı diye
Hiç vitamin değeri olmuyormuş iyi pişmeden
Ne diyorsunuz
Benim bildigim de az pismis yumurta daha sagliklidir. Bize dr bile yiyebiliuorsa rafadan yedir demisti.

Back
X