2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

  • Kızımız Olacak :)

    OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

    OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

    OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

    OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

    OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

    OY: 1 0,3%

  • Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Bende oda ise yaramadi canim hem lansinoh hemde garmastan denedim gecmedi baska krem bilen var mi onu da deneyeyim bari
Çocuk dr arkadaş geldi iki gün önce bana. Kantaron yağı önerdi. Çok etkili mucizevi bir yağ imiş. Yaralarda iyileştirici özelliği hızlı ve etkiliymiş. Ben daha denemedim ama bir araştır istersen.
 
Çocuk doktoru bana ilk 6 ay ıslak mendil kullanma dedi.bende normal ıslak mendilleri bir güzel ılık su ve sabunla yıkıyorum içerisindeki tüm kimyasallar gidiyo günlük kullanacağım kadar yıkayıp ağzı kapalı kaba koyuyorum ordan alıp alıp siliyorum pratik oluyor.bezini kapatmadan da pişik kremini sürüp öyle kapatıyorum.sizler gece altını açıyormusunuz?ben pişik olmasın diye açtım geçen gün ama uykusuda açılıyor uyutamıyorum sonra:KK43:mecbur sabahı bekliyorum 6,7 gibi.kıyafetlerini artık ütülemiyorum çünkü vakit olmuyor
cnm 6 ay uzun bi sure sanki..
unibaby nin yenidogan ıslak mendilleri saf su ve pamuk diye biliyorum..
Geceleri ben degistiriyorum cnm altini isigi yakmadan ve hizli bi sekilde bebegi fazla uyarmamaya calisiyorum..
 
herkese slmlar arkadaslar bebekleri asiri kusanlar varmi varsa neler yapiyosunuz bizde kusma takibine basladik carsambsda ultrasonumuz var insallah bisey cikmaz. bide kiz bebegi olanlar bebeginizin vajinasinds beyaz akintilar varmi onuda siliyormusunuz dra sormayi unuttum
 
@sarfansari ben almıycam canım

normal kanguru var bende

tek olsam alırdım ama

canım oğlumu kreşe verecektik

hamileyken ama tuvalet sorunu var

hem de çocuk gelişim uzmanı

vermeyin kardeşim geldi beni gönderdiler

diye düşünür dedi

seneye kaldı yani

oyun grubunu sorucam bakalım

haftada iki gün falan olursa
 
LadyLeyla LadyLeyla canım 25. Gün tuttu

slikon uçla denedim önce

ağlamak ne ki uğunuyordu

bende sinirden ağlıyordum

her emzirme öncesi denedim

o zaman aç olduğu için hiç almıyordu

bende önce biberon veriyordum

tam doyurmuyordum

sonra mememi deniyordum

bazen aldı bazen yaladı oynadı

sürekli yaptım pes ettim dedim

yine yaptım

kısaca yılmıycaksın canım

birde denemeden önce konuştum

öptüm kokladım

inşaallah tutar yaşayan bilir anca anlıyorum seni
Uykusunda mememi verdim süt akmış ağzına bi baktım morarmış kalmış hareket etmiyor. Annem aldı hemen sırtına vurdu salladı en son yüzüne üfledi canlandı bebeğim. Ben de emzirmeye uğraşmaktan vazgeçtim çok korktum ağladım.
 
Kizlar bebislerinizin altini temizlerken islak mendil mi yoksa pamuk mu kullaniyorsunuz..Ben hep pamuk ve ilik su ile sildim artik yavastan unibaby yenidogana mi gecsem diyorum..
bir de kıyafetlerini utuluyor musunuz hala ne zamana kadar utulemeyi dusunuyosunuz..
canim benim 22 aylik oglum var bir yasina kadar herseyini utuledim alti ayina kadarda pamukla sildim simdi kiziminda hersyini utuluyorum pamuk kullaniyorum ama Iki cocukla ne kadar surdurebilrim bilmiyorum :)
 
LadyLeyla LadyLeyla canım çok geçmiş olsun üzüldüm

öyle olunca ağzına üfle canım hemen nefes alıyor

yaşadığın kötü olmuş

sen bilirsin tabi ama vazgeçme canım

çok zor sağarak vermek

üç ay sonra tutan bile varmış
 
canim evet bizim kizda minikti.39+0 da 2670 olarak doğduk.4.gun çocuk doktoruna kontrole gittigimizde 2800 cikti tartida doktor kıyafetleri dustu 2600 dedi.1 haftalikken yani 3 gun sonra saglik ocaginda 3035 cikti oda kiyafeti dustu 2800 dedi.bugunde 17.gunumuz 3435 cikti kiyafeti dusup 3300 baz aldi.benim sütüm yetmiyo Canım ama mama takviyesi aliyoruz tabi anne sutude alıyo ama çoğunluğu mamadan karşılıyoruz.Uçları yara oldu süt yetmedi gelmedi derken ilk hafta full mama aldi ama şimdi cok sukur sutum az olsa geliyo.Günün yarisi mama yarisi anne sutu ile geciyo gibi bişey.sirf mamayi cekemiyo yoruluyo diye pompa aldim simdi hem emdirip hem pompayla sagicam insallah artar.
seninkide insallah kilo alirda toplar bir an önce.sen emziriyomusun sutun yetiyomu ki.


aynen canim hep bu ilk cocuk tecrübesiz sin gibi dusunuyolar benim esim bile benim bakabilegime ihtimal vermiyodu.gorumcem kaldi benimle hem hastanede hem evde.eve gelince 4 gun kaldi yanımda evine gidip çocuklarını alip gelicekti.benim esim gidiyo diye odu koptu resmen git hemen geri gel bile dedi.benim bakabilme ihtimalim kendi basimin caresine bakabilme ihtimalimi düşünmedi bile.hhatta bugun lafimi bile dedim oda kabul etti beklemiyodu.benim çocuğuma bakmam icin illa birine ihtiyacım yok.Allah ima sukurler olsun kizim duruyo gece gerçi mama veriyorum 2 saatte 1 kalkiyo.benim annem bile benim iyi olduğumu görünce fazla kalmadi 1 hafta kaldi gitti.cunku Ben erken ayaklandim sanirim kaynanamin mutfagimi ve evimi ele gecirmesine dayanamadim :-) esim bakti kendi basima hallediyorum daha sesini cikaramadi lafini bile etmedi gorumceme.tabi ben lafını edicem bana guvenmedi bakamam diye düşündü.Simdide banyo konusunda sikinti yasiyoruz ben kaynanamla yikamak istemiyorum esimde kulağına su kaciririm diye korkuyo.ama ben inat ettim kizimin banyosunu da kendim yaptircam.
Başının çaresine bakabilmen çok güzel. Kv ve kp 28 gündür bizde ve gidecekler diye ödüm kopuyor yanımda biri olmadan kalmaya korkuyorum.
 
Cnm sagol bi bakiyim ben ac diye emzirip duruyorum ve kusuyo..
cnm ne kadar zor biliyrm ama kusmasi zaten fazla emdigini gosteriyor benim oglumda ilk haftalarda oyle kustu sonra bi duzene gore en azindan bi saat gecmeyince meme vermeyerek cozdum olayi cok gazli bi bebegn var ve surekli emdigi icinde bitmiyor meme vermek yerine kucagnda gezdir tavsiyem benimki oylr uyuyuncaguzel uyuyomemede uyrsa on dk sonra uyaniyor​
yine de emmek istiyo ama bugun kendimi cok halsiz ve bitkin hissediyorum gece 2 den 6 ya kadar ayaktaydik vucudum artik kaldiramadi snrm hasta olucam galiba..

Dalin islak mendil kullanyrm cnm utulemiyrm zaten ayri yikayip ozel deterjan kullanyrm vakit olmuyor bide surekli yikiyorum hergun fiskiye krizi yasiyoruz :-)
 
Oglum dun gunduz uyumamsti gece bi uydu 5e kadar ilk defa 5saat demekki 5saat yetiyor emdigi ama gunduz saat basi emmisti siz kac saatte veriyorsunux bugunde guzel uyuyo masallah yalnz gaz damlasi dun ise yaramadi vermicem ogluma iyi gelen sicak su torbasiymos dun kaybetmistm esim yatagin altina koymus sabah soylefi benim oglanda kavustu arkadasina :-)
 
Başının çaresine bakabilmen çok güzel. Kv ve kp 28 gündür bizde ve gidecekler diye ödüm kopuyor yanımda biri olmadan kalmaya korkuyorum.
Canim hic korkma sen dogudtan anne olmaya programlisin eminim guzel bakarsn sutu sagip veriyorsan biraz zor tabi..sonucunuz ins temiz cikar gecmis olsun
 
Kizlar bebislerinizin altini temizlerken islak mendil mi yoksa pamuk mu kullaniyorsunuz..Ben hep pamuk ve ilik su ile sildim artik yavastan unibaby yenidogana mi gecsem diyorum..
bir de kıyafetlerini utuluyor musunuz hala ne zamana kadar utulemeyi dusunuyosunuz..
Canim ben dogdugundan beri uni baby yenidoğan kullandım bi sorun olmadi.. Kıyafetlerini elimden geldiğince her zaman utulemeyi düşünüyorum bırakmayacağım utulu olsunlar :)
 
Senin de annen gitti değil mi canım? Çok zor yalnız kalmak gerçi kaynanam sağolsun işimi üç beş kat daha zorlaştırıyor, o gelince yalnız günlerimi özledim...
Anneler bir başka oluyor kizlar gerçi benim annem geldi sağolsun esimin tarafı anne babası bi gün bile yalniz birkmadi basimizda bitkiler hic bisey anlamadim ama en azından sabah aksam gelmeleri bitti :-)
Gecmis olsun cnm ben de cogu zaman kabizim dogumdan bu yana..
Saol canim gerçekten çok kotu bisey
Kizlar bebislerinizin altini temizlerken islak mendil mi yoksa pamuk mu kullaniyorsunuz..Ben hep pamuk ve ilik su ile sildim artik yavastan unibaby yenidogana mi gecsem diyorum..
bir de kıyafetlerini utuluyor musunuz hala ne zamana kadar utulemeyi dusunuyosunuz..
Canim ben üni baby yeni dogan İslak mendil kullanıyorum 3 paketin daha kaldi ondan sonra primaya gecicem.kiyafet utulemeye geldimide ben yapamiyorum ilk giydiğinde utulu giydi kizim simdi yemektir temizlikçi kizla ilgilenmek derken zaman kalmiyo tabi bos zaman oluyor onda da ben Dinleniyorum :-)

Canim bu anakucaginda YouTube fen bende çok güzel videolar izledim. Bende almak istiyorum. Gitti gidiyor da 35 TL fiyati. Sen aldin mi, alacak misin ?

Çok geçmiş olsun :KK43:
Annem insanin neresi agriyirsa cani orada der


Canim senin oglani yarim gün krese göndermeyi düşündünüz mu ?
Kreste çok güzel oyun.kurmayi kendi kendilerine oynamaya, paylasmayi öğreniyorlar.
Hem yasitlariyla vakit geçirmiş olur.




Ben İslam mendil kullanıyorum bastan beri. Prima ve molfix in İslak mendillerini
Bende artik utulemiyorum :KK43:
Saol canim gerçektende asil canim orda acayip canim yaniyo
ebrucum çok klişe olcak ama sık sık emzirmeyi denesen yinede sutun artmazmıki . Pompayla sagdıgından daha az çıkar galiba bebegin emdiginden. Ogun atlamadan yemk yemeye çalişsan , seni susatacak seyler yiyip bol su tuketsen , rezene , papatya çayı , ıhlamur içsen ogun aralarında , bozada arttıryrm sutu . Bebek uyudukça kendinde uyusan . Yinede artmazmı sutun ? Ben boyle yapıyrm bnm bu şekilde sutum oluyr. Eger bunları yapmayım bnmde sutum azalıyr . Tomrisin emzirme kampınıda okumanı tavsiye ederim.
Canim bir çok şeyi demedim sik sik emzirmeyide demedim yine doyuramadim hatta dun suyu fazla icemedim disari cikmistim nerdeyse tüm gün 30 ml cikti demek su icmesem o bile olmayacak.sanirim çeşit iki çeşit inssan var bi az şutu olan bi hic olmayan sanirim bende hic yok.rezene kimyon karisini cayda iciyom ama yok son çare dereotu.
Hergun en az 2 lt su iciyorum
herkese slmlar arkadaslar bebekleri asiri kusanlar varmi varsa neler yapiyosunuz bizde kusma takibine basladik carsambsda ultrasonumuz var insallah bisey cikmaz. bide kiz bebegi olanlar bebeginizin vajinasinds beyaz akintilar varmi onuda siliyormusunuz dra sormayi unuttum
Canim benim kizimda ilk günlerde dediğin akinti vardi kanli olarak ta akti arastirmistim kiz bebeklerin de annelerin hormonları geciyomus ondan dolayı 15 gün normal demişlerdi.senin kiz kaç günlük...

Uykusunda mememi verdim süt akmış ağzına bi baktım morarmış kalmış hareket etmiyor. Annem aldı hemen sırtına vurdu salladı en son yüzüne üfledi canlandı bebeğim. Ben de emzirmeye uğraşmaktan vazgeçtim çok korktum ağladım.
Çok geçmiş olsun canim Allah bi daha yaşatmasin iyiki annen varmis yaninda
 
X