2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Benim kız kelimelerin hepsini söylüyor, 1den 10a kadar saymayı ezberledi bii ikii üccc döörrtt diye sayıyor. Baba nereye gitti diyorum biimmm diyor🤣 çiş kaka diyor ama asla oturmak istemiyor koykuu (korkuyorum) diyor bende zorlamıyorum. Yemek konusunda şükür sıkıntımız yok. Uyku zorluyor. Direniyor uykuya. Birde hayır dediğimiz zaman kıyamet kopartıyor kendini yerlere atıyor ağlıyor. Koltuk tepelerine çıkıp yere atlıyor tam bir kuduruk 😁

Benim kız kelimelerin hepsini söylüyor, 1den 10a kadar saymayı ezberledi bii ikii üccc döörrtt diye sayıyor. Baba nereye gitti diyorum biimmm diyor🤣 çiş kaka diyor ama asla oturmak istemiyor koykuu (korkuyorum) diyor bende zorlamıyorum. Yemek konusunda şükür sıkıntımız yok. Uyku zorluyor. Direniyor uykuya. Birde hayır dediğimiz zaman kıyamet kopartıyor kendini yerlere atıyor ağlıyor. Koltuk tepelerine çıkıp yere atlıyor tam bir kuduruk 😁
Bizde de sendrom erken başladı.

Neler yapıyorsunuz güzel anneler sendromlar başlayınca anneler tavan yapti forumdan heralde 18 aydan sonra yavas yavas hissettik bizde sendromu suan zirvedeyiz her şeye ı ı diyoruz. Hayir denince agliyo kendimizi yere atiyoruz. hoplama zıplama hat safhada.emzirmeyi 18de bıraktık benim sürecim zor olmadı çok şükür kademeli bıraktırdım. Kendi de cok aramıyordu gündüzleri. Ve emzirirken daha cok huysuzdu. Doymuyormus çocuk yani belli dönemlerde.

Neler yapıyorsunuz güzel anneler sendromlar başlayınca anneler tavan yapti forumdan heralde 18 aydan sonra yavas yavas hissettik bizde sendromu suan zirvedeyiz her şeye ı ı diyoruz. Hayir denince agliyo kendimizi yere atiyoruz. hoplama zıplama hat safhada.emzirmeyi 18de bıraktık benim sürecim zor olmadı çok şükür kademeli bıraktırdım. Kendi de cok aramıyordu gündüzleri. Ve emzirirken daha cok huysuzdu. Doymuyormus çocuk yani belli dönemlerde.
Oğlum 1 haziran doğumlu.Hayır deyince kendini yere atıyor benimki de.Uyku saatleri değişti,bir az daha erken uyanıyor,,son günler 07:00-07:30 arası uyanıyor,Çok kucak istiyor,iş yapmama izin vermiyor,her şeye elini uzatıyor,kaç tane bardak,tabak kırdı bu güne kadar,bazen elimden tutup oyun oynamaya götürüyor.2 gün önceye kadar 4-5 gün gece uyuduktan sobra yanından ayrılınca uyanıyordu,ağlıyordu,ben de yanında uyuyordum,son zamanlar bana sarılıp uyuyor.Son günler 2 yaş sendromunu daha çok hiss ediyorum.

Kızlar şuan benimki 24.5 aylık oldu. Uyku yeme her şey süper de konuşmada sıkıntımız var. 13 aylıkken kedimize mel gel dedi. Kedinin adı karamel. Şok olmuştuk. Sonra zamanla baktık ki isterse kelimeyi birkaç kez söylüyor bir daha söylemiyor. Konuşma terapistine gittik. Kelime sayısını sordu. Başta az falan dedik yazınca farkettik ki 50 kelimeden fazla var ama çoğunu sürekli söylemiyor. Canı isterse söylüyor. Hiçbir sorun yok dedi. Algısı her şeyi çok açık sadece üretim kısmında tembellik yapıyor dedi. Sizin zorlamanız gerek duymazdan gelin bol bol konuşsun dedi. Peynir varsa peynir mi istiyorsun diye 4 5 kez sürekli peynir deyin dedi. Komik olansa bu dediklerini zaten sürekli yapıyorum ama eşim bu konuda çok eksik kalıyor. Her sıkıştığında video açtı. Terapist uyardı az izletin diye. Sadece anne baba görüyor çocuk akranlara maruz değil dedi. Kreşe başlatıyoruz bu yaz. İnşallah iyi gelir. Annem de dedi k ben 2.5 yaşa doğru tam konuşmaya başlamışım eşim de 2 yaştan sonra başlamış. Bunun da etkisi olabilirmiş. Sizlerde durumlar nasıl? Sendromlar başladı mı? 🤣

Back
X