2015 ocak anneleri saglikli besleniyor ....kilolar gidiyor..sütler kalitelii oluyor buyrun kızlar

imspecial

BK...79.2 GK:73.0 hdf:65 ..1.68boy
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2014
5.241
14.643
298
37
Selam kizlar konumuz hayirli olsunn.. baslayalim bakalim..oncelikle ilk hedefimiz diyet degil emziriken saglikli beslenmek zaten saglikli beslenirken emzirdigimiz icin yavas yavas gidecek kilolar ..gzel pylasimlar bekliyoruz herkesten

Emzirme donemi icin risklimi bilmem ama iki ay gecsin ara ara bu 12 kg verdiren dukan dietini yapmayi planliyorum

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    29,5 KB · Görüntüleme: 260
A
-A
+
Sütünüzü arttırmanın 10 kolay
yolu
Emziren annelerin korkulu rüyası sütlerinin kesilmesi veya verdikleri süt miktarının
bebeklerinin gelişimine yetmeyecek olmasıdır. Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber’den
sütü arttırmanın 10 kolay yolu ve 2013’e damgasını vuracak özel çorba tarifi…

74
YorumYaz

Sıvı tüketiminizi arttırın: Süt üretiminin yeterli olmasında en önemli koşul, annenin tükettiği sıvı
miktarıdır. Günde 3-3,5 litre sıvı tüketiminin süt miktarını arttırmakta ciddi rol oynadığı uzun zamandan beri
bilinmektedir. Yeterli su tüketemeyen anneler; suyun yanı sıra şekersiz bitki çayları, ayran, çorba ve şekersiz
meyve kompostoları tüketerek sıvı tüketimlerini arttırabilirler.

Zayıflama diyeti yapmayın: Emzirme döneminin ilk altı ayında yapılan zayıflama diyetlerinin süt
üretimini ciddi anlamda azalttığı bilinen bir gerçek. Bu nedenle emziren annelerin bebek ek besinlere geçene
kadar zayıflama diyeti yapmaması önerilir. İlk altı ay sadece yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat edilmelidir.
Bebek ek besinlere başladıktan sonra bir uzman yardımı ile zayıflama süreci başlatılabilir.

Karbonhidrat tüketiminizi kesmeyin: Emzirme döneminde yapılan en büyük yanlışlardan biri
zayıflamak adına karbonhidrat tüketiminin tamamen kesilmesidir. Emziren annenin beslenmesinde mutlaka
ekmek, pilav, makarna ve meyve gibi karbonhidrat kaynakları yer almalıdır. Şekerli besinlerin süt yaptığına
inanılması bir şehir efsanesinden öte değildir. Yapılan bilimsel araştırmalar, şekerli besinlerin süt verimini
arttırmadığını ortaya koydu. Beyaz şeker yerine kaliteli karbonhidrat kaynakları olan tam tahıllı ürünler
tercih edilmelidir.

Rezenenin gücünden faydalanın: Yapılan bilimsel araştırmalar; rezene tohumunun ve rezene
çayının süt miktarını arttırmakta yararlı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Rezenenin aşırı tüketiminin ise süt
üretimini tamamen durdurabileceği de biliniyor. Rezeneyi sadece çay olarak tüketmek zorunda değilsiniz.
Suda haşlayarak veya az yağda çevirerek de tüketmeniz mümkün.

Yulaf ezmesi tüketin: Günde 1 kase yulaf ezmesi tüketiminin süt üretimini destekleyebileceği
düşünülse de, bu etkisi tam olarak kanıtlanmamıştır. Bilimsel araştırmalar devam ediyor.

Fesleğenin etkisini unutmayın: Fesleğen bitkisinin de düzenli kullanımda anne sütünü arttırabileceği
bilinir. Yemeklerinizde fesleğene daha çok yer açın.

Yeşillere daha çok yer açın: Koyu yeşil yapraklı sebzelerin anne sütünü arttırmaya yardımcı olduğu
bilinmektedir. Salatalarınızda roka, maydanoz gibi yeşilliklere yer açabilir. Semizotu, ıspanak ve pazı gibi
sebzeleri de haşlayarak, sebze yemeği şeklinde veya az yağda çok öldürmeden kavurarak tüketebilirsiniz.

Turuncuları sofranıza alın: Havuç, bal kabağı, kavun gibi turuncu renkte olan ve beta karotenden
zengin olan sebzeler süt üretimini arttırmaya yardımcıdır. Havuç ve bal kabağını; çorbalarınızda,
yemeklerinizde ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
Protein olmadan olmaz: Sütün ana yapısında da yer alan protein, süt veren annelerin beslenmesinde yer
alması gereken bir kaynaktır. Emziren anneler, her gün düzenli olarak süt, yoğurt, ayran, peynir, yumurta, et,
tavuk, balık gibi kaliteli protein kaynaklarını tüketmelidirler.

Arpa Mucizesi: Ülkemizde daha çok alkolsüz bira veya malt içecek olarak tercih edilen, arpa ile
hazırlanmış yiyeceklerin veya çimlenmiş arpa suyunun, anne sütünün verimliliğini ciddi anlamda arttırdığı
gözlenmiştir. Ülkemiz için yeni bir kavram olsa da, birçok ülkeden uzun zamandır anne sütünü arttırmak için
kullanılan bir tahıldır.

EMZİREN ANNELERE SÜTLERİNİ ARTTIRACAK SÜPER ÇORBA
Malzemeler:
100 gram dana biek
1 çay bardağı dolusu arpa
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
3 orta boy domates
2 orta boy havuç
4 su bardağı su
1 silme çay kaşığı karabiber
1 silme çay kaşığı tuz
½ çay bardağı ince kıyılmış fesleğen

Yapılışı: Suda bieği haşlayınız. Bieğin haşlanmasına yakın arpayı ilave ediniz. Biek haşlandıktan sonra,
bieği sudan alınız, ince şeritler halinde doğrayınız. Tekrar et suyunun içine ekleyiniz. Havuçları soyunuz, küp
küp doğrayınız. Domatesleri soyunuz, çekirdeklerini ayırarak rendeleyiniz. Soğanı soyunuz, rendeleyiniz. Bir
yemek kaşığı zeytinyağında yakmadan rendelenmiş malzemeleri ve fesleğeni hafifçe çeviriniz. Bütün
malzemeleri suyun içerisine ilave ediniz. Sebzeler yumuşayıncaya kadar 20 dakika orta ateşte pişiriniz. Taneli
olarak veya blendarden geçirerek süzülmüş olara
inanılmaz faydası vsr

Son düzenleme:
Emzirme donemi icin risklimi bilmem ama iki ay gecsin ara ara bu 12 kg verdiren dukan dietini yapmayi planliyorum
Canim tek basina bu olmuyor diye biliyorum bebek olunca basindan beri meyve ve sebzede ekleniyor buna haberin olsun ama yanlis bilgi vermeyim ben dukani pek beveremem zaten tek yapa agim evdeki olan gidalaran az beslenmek ve tatli hamur isinden uzak durmak yada olabildigince azaltmak

Ben kendi yaptigm seyleri yazayim sizde yazin paylasalim bu ara bebklerin kilo alim durumunu da paylasip boylece. Sut konttrolu de yapmis oluruz ...ac katnina hergun tartiliyoum bugun 80.kg ciktim boyum 168 doguma 91 le gittim simdilik 11kg gitti oglusum 3610 dogdu... ac karnina iki bardak ilik su ..gun icinde en az 2.5lt su sabah kepek ekmek kullaniyoum. Kahvaltidan bi saat sonra kuru dut yaa da 2 3 tane hurma. Ogle yemegi corba sebze yemegi yaa baklagil yemegi yanina yogurt bi saat sonra gibi meyve ara acikirsam aksam uemehine kadar bi bardak sut yaa leblebi aksam da 7 de esim geliyor ekmeksiz corba ve bi tabakl ne yemek varsa ..ekmek yemedigim icin cayina biraz badem falan yiyip onu telafi ediyorum :)

yeni topigimiz hayirli olsun.bende dogum yapali 5 gün oldu.bebislerimm cok minikler anne sütumle beslemek istiorum ama bütun kilolarimda kaldi bana.bakalm napacam.simdikij sütun artmasini bekliorum

yeni topigimiz hayirli olsun.bende dogum yapali 5 gün oldu.bebislerimm cok minikler anne sütumle beslemek istiorum ama bütun kilolarimda kaldi bana.bakalm napacam.simdikij sütun artmasini bekliorum
Hosgeldin cnm hic korkma butun kilolar gidecek ilk hafta cok gitmiyor gibi horunuyor kilolar senbu iki hafta dikkat etme ekmek de ye boll dereotu ye su ic hurma sut ic yogurt ye ilik dus al tasacak sutun ins yavas yavas artiyor benm 28.gun cogaldi kilonda onumuzdeki hafta baya gitmis olacak yeter ki su ic

hosgeldin canim iyiiz bebek buyutuyoruz ev hanimi olduk ev isi yemek tabi bu arada kilo larda gidersene alaaa:KK54:

sabah kalkinca iki bardak iliksu kahvaltida
iki dilim uzun kepek ekmk arasi tulum peynirle tost 2zeytin bi kibrt kutusu peynir iki cay kasigi dolusu bal cok acik ax sekerli cay istedigin kadar 11bucuk gibi bi bardak süt bi hurma oglen 13,.30 da karnibahar yaptim havuclu yemegi yogurtla onu yiycem aksama da corba ve dolma bi de puding yiycem ikindigibi meyve bi tane

bu arada kosturarak evi topladim spordan sayilirsa yemek yaptim ahmetin altii degistirdim bol bol emxirdim suan da bacagimda ters yatiyor gaz icin cabaliyor :KK9::KK5:

Merhabalar hayirli olsun yeni topigimiz. Bende 59 la girdim doguma 52 yim simdi bugun 13. Gun. Vucudum baya toparkadi ama hafif bi ayva gobek kaldi sanirim mekik cekmem gerek. Benimde canim surekli balli ilik sut ve sutlac cekiyor yiyorum dayanamayip. Ama bebisim gzz sancifj cekiuor sin gunlerde. Inek sutu gax yapar diyolar napsam scaba

Hmm sormayi unuttum aranizda tecrubedi olan ya da egitim alan varsa emzirme sikligini sormak istiyorum. Biz simdilik gunduzleti 2 saatte 1 duzenini oturttuk gibi ama gece cok zor. Zaten 12 3.5 aradi gaz sancisiyla geciyor ve 7 den once bebekte bende kalkamiyoruz. Bu 2 saatte 1 ne kadar devam edecek. Siklik giderek artacak mi azalacak mi

bu arada kosturarak evi topladim spordan sayilirsa yemek yaptim ahmetin altii degistirdim bol bol emxirdim suan da bacagimda ters yatiyor gaz icin cabaliyor :KK9::KK5:
Sende benim gibi yalnizsin galiba tum isler sana kalmis. Allah kolaylik versin cok zor. Esim varken iyiydi gene arada bebegi ona birakiyordum. Simdi oda ise basladi. Valls sonrasi dogumdan daha zormus ama cok sukur halimize sagligimiz yerinde olsunda

V
Merhabalar hayirli olsun yeni topigimiz. Bende 59 la girdim doguma 52 yim simdi bugun 13. Gun. Vucudum baya toparkadi ama hafif bi ayva gobek kaldi sanirim mekik cekmem gerek. Benimde canim surekli balli ilik sut ve sutlac cekiyor yiyorum dayanamayip. Ama bebisim gzz sancifj cekiuor sin gunlerde. Inek sutu gax yapar diyolar napsam scaba
cnm bence gaz yapan seylrin icine azcik kimyon koy gazi aliyor diye duydum bide duzenli omnivit bayb gaz ilaci kullaniyorm

Sende benim gibi yalnizsin galiba tum isler sana kalmis. Allah kolaylik versin cok zor. Esim varken iyiydi gene arada bebegi ona birakiyordum. Simdi oda ise basladi. Valls sonrasi dogumdan daha zormus ama cok sukur halimize sagligimiz yerinde olsunda
Aynen canim benim bidw 3ySinda kizim var onun oyuncaklarini topla oynaaa pert oluyorum

Bu arada kizlar sogan yemeyin deniyor ya. Gaz icin sut yapici ozellugi var soganin gaz sancisi cok olmuyorsa yeyin mutlaka denedim ben

A adenmira giderek axalacak cocuk eger bezini alti kere islatiyorsa gunde yetiyordur bebegin uyuyorsa 3hafta gecince zorlama uyusun iyice acikinca uyanir daha guzel emer zaten gece benimkide 12de yatiyor 3te ve 6da iki kez emiyor ..ben 23unde birinci ay kontrolunde kac kilo olmus bakicam bebisim istedigi zamn vermeye devam edicm gazdan dolayi isteyince vermiyorum zaten gaz yumagi oluyo arka arkaya emince

Back
X