2015'te karma eğitim kalkacak mı ?

Böyle bir adım atamazlar zannetmiyorum o kadar da değil.
Bunu yapmaları için en az 10 sene beklemeleri lazım.Öyle ha deyince olmaz bu.
Hoş neyden bahsediyorsam bende toplumca yeteri kadar duyarsızlaştık zaten...

Böyle bir adım atamazlar zannetmiyorum o kadar da değil.
Bunu yapmaları için en az 10 sene beklemeleri lazım.Öyle ha deyince olmaz bu.
Hoş neyden bahsediyorsam bende toplumca yeteri kadar duyarsızlaştık zaten...

O kadar da değildir dediğimiz her şey olmadı mı bugüne kadar..
Hedef 2023 diyorlardı ama baktılar ki ........... (buraya yazacak uygun bir kelime bulamadım herkes kendince doldursun noktalı yerleri) insanlar var karşılarında o kadar bile beklemeye gerek görmediler.

Bir çekmediler şu lanet ellerini çocuklarımızın üzerinden, yeminle kusmak istiyorum artık..

Karma eğitim kaldırılır mı? Haberin gerçeklik payı var mı bilmiyorum, gerçekmiş gibi yorum yapayım.
Karma eğitimin kalkması çok büyük bir hata olur, sanılıyor ki karma eğitim kalkarsa kız-erkek birbirini merak etmez, herkes edebine sahip çıkar, evlilik öncesi ilişkiler biter, flörtler sona erer, tam tersi neden tam tersi olduğunu da güzelce açıklayayım, bu ülkede yıllardır erkek liseleri, kız liseleri vardır, yeni icat edilmeyecek, kız okullarıyla erkek okulları.

Erkek lisesinden çıkanlar Kız lisesi önüne gider grup halinde laf atar kız kestirir gözüne, kızlarda göz süzer kikirder, aynı okulda okumadıklarından onlar için 3 bilinmeyenli denklemdir karşı cins, okullarında kız ya da erkek görememenin verdiği merakla ayrılmazlar birbirlerinin peşinden, kızlar kız okulunda olmanın rahatlığıyla etek boylarını iyice yukarı çeker, çantalarda ders kitabından çok makyaj malzemesi vardır, çanta aramalarında ruj, cımbız, saç şekillendiriciler çıkar, saçlar boyalıdır.

Erkek liselerindeyse durum farklı değildir, hergün kız muhabbeti döner, çantalardan ruj çıkmaz ama sigara, okul çıkışı her an çıkabilecek kız kavgası için delici, kesici alet ve balon diye şişirdikleri erkek korunma malzemesi çıkar.

Sizlerse çocuğunuzu kendi hemcinsleriyle okuyor diye gönül rahatlığıyla yollarsınız ya okula, çıkışta neler olduğundan haberiniz olmaz. Ayrı okumak o kadar tetikler ki merakı, Ayşe'ler Ahmet olur buluşmak için, Mehmet'ler Merve.
Hayal gibi mi geliyor, kız lisesinde veya erkek lisesinde görevli eğitimcilerle bir konuşun isterseniz, ben deneyimliyim kızım kız lisesinde okudu, öğretmenlerin nasıl yaka silktiğini, erkek arkadaşıyla buluşmak için okuldan kaçan kızları zaptedemediklerini bizzat kendilerinden dinlemiş, çanta kontrollerinde çıkan makyaj malzemelerinden dert yanan öğretmene aman canım kızım ergenlik çağında sizde o kadar sıkmayın öğretmen hanım diye çıkışan velileri kulaklarımla işitip şoka girmiş bir veliyim.

Yasaklar herzaman tatlıdır, tatlı olmasaydı bugün trafik kuralları olmasına rağmen kemer takmama, kırmızı ışıkta geçme, sürat gibi sebeplerden kazalar olmazdı, yasaklar tatlı olmasaydı burda bu sitede polemik yasak dediğimiz halde hergün bir sürü üye polemikten banlanmazdı, çocuklarınızı yapmasını istemediğiniz birşeyi yasak yapamazsın deyip men ederek engelleyemezsiniz, neden uygunsuz olacağını açıklar, değer yargıları aşılarsanız, merak ettiklerini size sormasına izin verir, doğru cevapları verirseniz herşey kafasında yerli yerine oturacağından yapacağı varsa da yapmaz.

Yani aslında daha çok şey yazarım size ama lafı fazla uzatmak istemiyorum, bir çocuk karma eğitimden men edilerek edep ve haya sahibi olamaz, merakını arttırırsınız yalnızca.
Çocuk topluma, millete, ailesine faydalı birey olarak yetişsin, edep haya sahibi olsun istiyorsanız önce aileler bilinçli olacak, çocuğunu terbiyeli yetiştirecek sonra okullarda edep ve hayanın devamı için o aileler eğitimcilerle işbirliği içinde olacak.

He ben bu kadar yazdım diye siyasiler karma eğitimi kaldırma düşünceleri varsa vazgeçmeyecektir ama karma eğitim kalkarsa Allah ömür vermişse hepimiz görürüz, tabii dileğim olmasın inşaallah ama şu gün ayıplayıp eleştirdiğiniz birçok şey artacaktır.

Son düzenleme:
Ahkam kesiyorsunda, sen niye kızını kız lisesinde okuttun o zaman diye düşünenler olacaktır, bulunduğum ilçedeki karmalarda çocuk gelişimi bölümü yoktu, olsaydı kesinlikle karmaya gönderirdim.

Ben erkekten ve kızdan uzak zaman geçiren insanların ileri de bu yönde zaaflarının daha fazla olduğunu düşünüyorum... Kadın ve kızlardan ayrı çokça zaman geçirmiş erkek, bir kızın gülüşünden milyonlarca farklı anlam çıkarabiliyor mesela.. Kafasında bunu normalleştiremeyebiliyor. Ben böyle düşünüyorum...

Hele Şunların uğraştıkları şeylere bakın ya, bide gelişmiş ülkelerin uğraştıklarına. Yoruma gerek varmı yok, fark ortada zaten....

Karma eğitimi kaldırmazlar da sırf kızlar için ayrı okul açarlar bana kalırsa. Tabi o okula gitmeyip karmaya giden kızlara da nasıl bakılır kimbilir.

Ailelere özele kişisele girmeden olmuyordeğil mi
Kimseyle tartışma niyetim yok bu benim doğrum oldu mu
Herkes aynı düşünmek zorunda değil
Karma eğitim karşıtı olmak için de böyle sebepler şart değil
Ha şart değil ama oluyor mu evet oluyor
Birinci sınıfa gidenoculşarn sevgilisi var

Senin de sebebin dediklerimmiş zaten. Demek ki aklıma gelen sığ şeyler gerçekten böyle önemli bir konuda sebebiniz oluyor. : D
İlkokul birdeki çocuğun sevgilisi varmış. Kızları okula göndermeyelim en iyisi. Kendikendinize sığ dediniz ben daha da bir şey demem. Böyle sığ şeyler için sattırdınız ülkeyi bu insanlara.

Güzelmiş ama brnim aklıma bunlar gelmiyor
Düşünen de ben olduğuma göre sorun yok
imamhatipten camlardan taşan kızlar erkekler okulun önünden geçerken bağıran kızlar ne oluyor o zaman
meryemd bence bu insanın içinde olacak canım istersen orduya koy ahlakı bozulmayan bozulmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…