2015'te karma eğitim kalkacak mı ?

Tekra
İslam da bilim yokmuş gibi konuşuyorsun. Sadece şöyle bir söz okumuştum: ''Ehline verilmeyen bilim; domuzların boynundaki gerdanlık gibidir.''
Bilakis islam bilimi de kapsar dedim tekrar oku

Ben mantık değil islam çerçevesinde değerlendiriyorum dediköe dünya sizin çevremizden ibaret gibi hala hayattan örnekler veriyorsunuz kim size ahlak hakkında yorum yaptı
Hem diyelim biri yanlışa meyili hal böyleyken ateşe atmak mı mantıklı yoksa o ortamı sağlamamak mı
Îmâm hatipte camdan sarkan kızın devamı veya türevi öpüşen başörtülü vs dir zaten

Kendi kensinize hikaye yazmışsınız kim size ahlak dedi ki gelmiş örnekler veriyorsunuz başlı başına islama uygun olmaması brnim için yeterlidir anlıyor musunuz ahlaki boyuta gitmedim bile
Islam Devletleri'nde kız okulları da vardı bu da bilime engel değildi bu cahillik ahlaksızlık değil tercihtir

kaçıncı tekrarda anllarsın bilmiyorum aa ısrarla anlatıyorum
Ben , benim nedeim bunlar değil bu neden diye sıraladıkların senin karma eğitim karşıtı deyince aklına ilk gelenler diyorum
ama sen bunları da sebep olarak öne sürüyorsan evet böyle memeseler de olmuyor değil diyorum

Peygamberimiz veya eşi hz aişe kişiliksiz insanlar değildi ama onlar karma ortamda bulunmaz aksine hz aişe derslerini perde arkasından verirdi .

Belli bi yaştan sonra kardeş de olsa yataklar ayrılır.
Erkek kardeş sapık oldugu için değildir bu
Dedğim gibi her şeye basit insan mantıgıyla bakılmaz
ve senin zannettiğin gibi mesele Ahlak değildir
İnsan sevgili bulmak için karma ortamda okumak ister diye bir şey yok, buna meyilli olan birini olsa olsa '' duruma ortam sağlamamak'' için buna karşı olunabilir mesela...
ama bu düşünce bile tek başına karma eğitime karşı çıkmak için yeterli değildir.
Nese siz komaedi havasında karşılıklı begenişin
düşünceye saygıdan bir haber olarak tabi

Son düzenleme:
HAREMLİK ve SELAMLIKLA ALAKALI AYETLERİN AÇIKLAMASI

"Birde onun zevcelerinde lüzumlu bir şey istediğiniz vakit perde arkasından isteyin. Bu hem sizin kalpleriniz hemde onların kapleri için daha temizdir." (Ahzab Suresi 53. ayet)

Bu ayetin bize anlattığı hüküm ve emir, kadınlarla karışmamak (bir arada bulunmamak) ve onlarla konuşma adabındaki ölçüdür.

AYETİN NÜZÜL SEBEBİ

Buhari, Ömer b. Hattab (r.a.)'dan şöyle rivayet ediliyor
Ömer (r.a.):
"Ya Resulullah! (s.a.v.) evinize iyi adamlar da,kötü adamlar da geliyor. Mü'minlerin annelerine emretsenizde örtünseler.Bu daha hayırlı olur dedim.
Bunun üzerie bu ayet nazil olmuştur.Bu ayet Ömer!in (r.a.) görüşlerine muvafık olarak inen ayetlerden biridir.

AYETİN TEFSİRİNDEKİ İNCELİK

"Bu hem sizin kapleriniz hemde onların kalpleri için daha temizdir" ayeti göz ile kalp arasında bir bağlantı olduğunu göstermektedir. Göz arzuların yolu,bakışta şehvetin elçisidir. Göz görmedikçe kalp istemez öyleyse göz görmediği zaman kalp daha temiz olur,fitne ortaya çıkmaz.

BU AYETTEKİ HİCAB EMRİ YALNIZ RESULULLAH'IN ZEVCELERİNE Mİ YOKSA BÜTÜN KADINLARA MIDIR?

Hicab kelimesi perde; ve kadın-erkek arasında sınır anlamında kullanılır. Bu ayeti kerime her ne kadar Resulullah (s.a.v) zevceleri hakkında nazil olmuşsa da hükmü bütün mü'min kadınları içine almaktadır. Çünkü bu hükümler toplumun ahlak kuralları,ilahi irşad yollarıdır ki, bunlarda bütün halk eşittirler.
Yabancı kadın ve erkeklerin bir arada bulunmaması,yabancı bir kadından bir şey isteneceği zaman perde arkasından istenmesi yalnız Resulullah (s.a.v) zevcelerine mahsus değil,bütün mü'min kadınlara ait umumi bir hükümdür.
Resulullah (s.a.v) zevceleri mü'minlerin anneleri olduğu halde yabancı erkeklerle bir arada bulunmamaları onlardan bir şey isteneceği zaman perde arkasından istenmesi, düğer mü'min kadınlarında yabancı erkeklerle bir arada bulunmalarının,onlarla konuşmalarının caiz olmadığına delalet eder.
Çünkü her zaman ve her yerde ahlaki fitne kadınlarla erkeklerin İslami kurallar dışında bir arada bulunmalarından doğmaktadır

Bu ne Meryem ya.. Millet 2014 yilinda adamlarla saklambac mi oynayacak perde arkalarinda... Iyice sacmaladiniz ha... Isyerinde ne yapmayi dusunuyorsunuz? Perdeler arkasindan mi dosyalari uzatacaksiniz patrona musteriye? kamuda basortusu diye yirtiniyordunuz, simdi de perdeler mi gerilecek devlet dairelerinde? Ben size bunun sonunu soyleyeyim, tam da istedikleri gibi evlerinize hapsolacaksiniz.. Perde arkasindan konusmak zorunda olan kadinin herkesin bulundugu, gunde elli yabancinin isinin dustugu isyerinde isi ne? Inancin sana erkeklerden saklanmani gerektiriyorsa evde oturacaksin hanim, senin okumana bile gerek yok, iyi bir ev kadini olmak icin universite bitirmek gerekmiyor, hatta liseye bile gerek yok.

Haddini bil saraylım sanane benim düşüncelerimden eliinizden gelse beyinim koparacaksınız ya
Bu sadece bir örnek zaten istemeyen karmalık gerektiren ortamlarda da çalışmaz kendine uygun gördüğü alanlarda çalışır karma isteyen ise gider uzatır dosyasını istedigi gibi nedir bu zulüm yeter yahu size ne kadeşim size ne kimse kimseye akıl vermesin
okurum ve uygun buldugum alanlara da girerim ne gerekli ne değil buna sen karar veremezsin

Defalarca söyluyorum bu ülke islam ülkesi değil
İsteyen istedigi şeyi tercih eder buna kimse mudahale edemez
Ben ister karmaya karşı olurum ister okumaya bu benim tercihim
Uygun buldugum alanlarda da çalışırım veya ev kadını olurum
Şu fikirsel baskıyı üzerimizden çekin artık
Bunlar tartışma konusu olmadan uygulansa Türkiye çok farklı bi ülke olabilirdi
Bugün kadınların ayrı hastanede bulundugu ülkelerde kimse bi zarar görmuyor

Ben en haddimi bilecegim, asil sen haddini bil. Dinle kafayi bozmussunuz, basortusu takmayan kadina ciplak, cehennemlik dediginiz yetmedi nerdeyse herkesi yollu ilan edeceksiniz burada adamlarla ayni yerde durabildikleri icin.. Yeterin artik dusun bu milletin yakasindan be.. Herkesin namusu kendine...

Ben kimseye çıplak veya cehennemlik demem sana mudahale ediyor muuyum kpan mı dedim ayrı yerde mi oku dedim ama sen bana bunların aksini dayatıyorsun
Evet herkesin namusu kendinin o yüzden siz bizlerin yakasından ddüşün de istyen istedigi şeyi tercih etsin Yeter ya

Benim gönderdigim ayet ve tefsir de inananlara yönelik seni ne ilgliendiriyor ki bu benim gerekçem senin değil

Ya muhendisim 500 tane erkegin icinde calisiyorum. Sirf kadinim diye beni seve seve ise almislar. Teknisyenler uluorta kufur edemesin lakayit hareketler yapamasin ortam nezihlessin diye. Erkek liselerinde gelecegin okuzleri yetisecek hayirli olsun. Sanki cok kibardi da erkeklerimiz..

Senin birsey demen gerekmiyor zaten, sen burnuna kadar kapali oldugunu soylemidin mi? Sen kendini ben gibi giyindiginde ciplak hissedenlerden degil misin? Senin soylediklerin de soylemediklerin de her kelimende asikar zaten... Yazdiklarini okuyanlar aptal mi? Getirip ayetlerden parcalar koymussun, hadislerle de aciklamissin, ne demek istedigini anlamak icin alim olmak gerekmiyor... bir avucsunuz Meryem, TCde sadece bir avuc.. Bakma sen gunun modasina uyup kapanan, hatta carsaf giyen ne oldugu belirsiz kendinden bihaberlere... Seriat gelse once onlar kosar protesto gosterilerinle yollara... Senin hayallerin bu ulkede gercek olmaz Meryem hanim. Ruya gorme, uc bes kendini bilmez bu ulkede sacma sapan islere soyundu diye ne olduk delisi olma. cok uzulursun sonra..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…