Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tmm Teskurler canım cvp içinİyi geceler kızlar. Göbüşlere Kocaman maşallahne tatlısınız
Aynı soruyu ben doktoruma sormuştum. Sağolsun kısa bir liste yazıp vermişti ve güzel güzel anlatmıştı bana. Bu işin en iyilerini istiyorum diyorsan şampuan olarak Mustela. Pudra kesinlikle Yasak! Bebe yağı yerine vücut sütü kullanmak daha uygun. Yine marka olarak Mustela. Eczanede halis zeytin yağı satılıyor küçük şişelerde. Kokusu da yok. Onu da kullanabilirsin. Ama ben poposuna kullanmayı tercih etmiştim.
Benim ilkinde de şimdi de aynı oldu. Vücüdümdaki kılların büyük kısmı çıkmıyor ama saçlarım maşallah bi gürleşti bi güzelleşti anlatamam. 2 katına çıktılar desem yeridir! 1 tel bile dökülmüyorama gel gör beni doğumdan sonra öbek öbek
psikoloji bozacak kadar!
Kızlar maşallah ne güzel büyümüş Göbüşler benim minik de böyle
Benim yarın 22 hafta doluyor :).Saol cnm benim. bugün doktora gittim zaten az gribal enfeksiyon var dedi. Fanadol diye ateş düşürücü bir ilaç verdi gerektiğinde kullan zararı yok dedi. çok şükğr bugün ateşim iyi sayılır. senin kaç haftalık bebişin cnm?
Canım yeni doğan sünneti ile ilgili bi ara bende araştırma yapmıştım. Kimi tavsiye ediyor kimi etmiyor. Bazı durumlarda gerekli oluyormuş sanırım idrar yolları ile ilgili tıkanıklık falan olduğunda. Sen olumlu konuşunca biraz daha yattı kafama. Doğum sonrası duruma göre bende düşünebilirim yaptırmayı
Canım benim Hahaha insallah cok ağırlaşmadan dediğin gibi doğum yaparımAy canıkomm,fındık kadar karnın olmuş maşallah. 9 aylıkken bile 7 aylık gibi görünücen çok tatlı,ben herhalde 7 aylıkken doğuruyormusun dicekler. :):)
kelebek.hill Maşallah canım senin göbüşte çok ortaya çıkmış,akşam yazıcaktım da uyuyakalmışım.
Doğumdan sonra saçların dökülmesi konusunu ilk bana doktorum söyledi. Söylediki iyi oldu ben ciddi telaş yapardım. Şuan saçların dökülmeyecek,ama doğumdan sonra dökülmesi gereken bütün saçlar dökülecek endişe etme demişti. Bu bile bazı kadınlarda depresyona sebebiyet verebilirmiş. Olsun en azından şimdi dökülmüyor,gürleştiler,parladılar. Çok tatlış oldular.
Kızlar maşallah ne güzel büyümüş Göbüşler benim minik de böyle
Ay canıkomm,fındık kadar karnın olmuş maşallah. 9 aylıkken bile 7 aylık gibi görünücen çok tatlı,ben herhalde 7 aylıkken doğuruyormusun dicekler. :):)
kelebek.hill Maşallah canım senin göbüşte çok ortaya çıkmış,akşam yazıcaktım da uyuyakalmışım.
Doğumdan sonra saçların dökülmesi konusunu ilk bana doktorum söyledi. Söylediki iyi oldu ben ciddi telaş yapardım. Şuan saçların dökülmeyecek,ama doğumdan sonra dökülmesi gereken bütün saçlar dökülecek endişe etme demişti. Bu bile bazı kadınlarda depresyona sebebiyet verebilirmiş. Olsun en azından şimdi dökülmüyor,gürleştiler,parladılar. Çok tatlış oldular.
Direksiyon sınavından 4. ve son hakkımdan kalmış olsam daağlayıp attım sinirimi üzüntümü ve geldim...
İnsiyatif göstermeyen komisyon üyesinin rüyaları kabus olsun diyorum veeeeeeeeee
Bebeğimi üzmeye hakkım yok kocaman GÜNAYDIN gelsin bizden annecikler
Bugün Masal'ımla görüş günümüz hareketlerini pıtır pıtır hissetsemde ekranda görmek başkaçok özledim kuzumu
Annesine güç katıyor meleğim![]()
Kızlar yavaş yavaş kendime ileride yardımcı olabilecek bilgileri derliyorum (genellikle doğum sonrası için). Belki sizlerin eklemek istedikleri olur, size de fikir verir diye paylaşıyorum. Daha zamanımız var ama aklımızın bi köşesinde bulunsun:
Süt arttırıcı gıdalar:
Humana steel tea, Rezene çayı, Tahin helva, Dere otu, İncir, beyaz dut kurusu, bulgur, bol su içmek
Gaz için: rezene çayı, kimyon (anne tüketecek) (bebekler için ise milupanın papatya çayını gördüm ama ne zaman kullanılır bilmiyorum)
Emzirme ile ilgili: Doğumdan önce (2 ay öncesinde başlayabilirmişiz) göğüs uçlarına mercimek büyüklüğünde (lansinoh 10 gr yeterli oluyormuş) krem sürmek yumuşatıyormuş. Bazıları ise soğan sürmeyi öneriyor. Birde bebişi emzirmeden önce göğüs uçları önceden hazırlanmış kaynatılmış soğutulmuş karbonatlı su ile silinirse hem yara olmuyormuş hem de bebeğin ağzında pamukçuk çıkmasını önlüyormuş. Bir de ileride göğüs pedi çok lazım oluyormuş (bebedor, chicco gibi markaları tavsiye ettiler). Ayrıca süt sağma makinesi ve süt saklama poşetleri alınıyormuş (bazıları manuel bazıları ise elektrikli tavsiye ediyor: elektrikli (medela), manuel (chicco) vb.
Anne sütü dışarda 6 saat, buzdolabı rafında 24 saat, derin dondurucuda 6 ay saklanabilirmiş (eğer buzluğa süt konulacaksa üzerine tarih atıp ona göre kullanmak kolaylık sağlıyormuş)
Doğum yaptığın gün hatta 38. haftadan itibaren medine hurması tüketmek iyiymiş.
Bebek çamaşırları için: 50 derecede yıkanıyormuş sanırım (bi yerde gördüm) (omo matik baby deterjan, yumoş baby yumuşatıcı, hacı şakir sabun tozu, dalin sıvı deterjan vs. hepsini ayrı ayrı tavsiye edenler ya da etmeyenler var)
Bebek banyosu için: Banyo sonrası eklem yerlerine (boy uzatıyormuş), poposuna pamukla zeytinyağı sürünce pişik olmuyormuş. Pişik olursa chicco gibi markaların pişik kremi, pudraları kullanılıyormuş. Banyo için sebamed bebe kompakt, johnsons baby bed time şampuan-bebeyağı vs. kullananlar memnunmuş.
Tabii bunlar tamamen benim için sadece teoride, deneyimli annelerden fikir almak isterim tabii...
Hayır Can'ım bebeğim kız
Göbek deliğimin etrafındaki kıllar sanki rengi koyuldu uzadılar gibime geliyor.
Bir de yine göbek deliğimin alt kısmında kasıklara üst kısmında göğüs çatalıma kadar ince uzun bir tüylü bölüm oluştu
Benim de ilk hamileliğim deneyimli değilim ama internetten araştırıyorum. Medela calmanın emzirme ile beraber kullanılması benim de aklıma yattı. Doğuma giderken bebek için hazırlanacak çantaya 16oml olanından biberon bi tane de emzik koymayı düşünüyorum. Emzirmeyi düşünüyorum ama her ihtimale karşı çantada hazırda bulunsun. Burda forumlardan okumuştum birisi yazmış, biberon ve emziği sonra almayı düşünüyormuş emzirmek istediği için ama ilk başta bi sıkıntı olmuş bebek emememiş. hemşire de eldivenli parmağını ağzına sokmuş bebeğin ( refleksini kontrol etmek için mi bilmiyorum tabi de yanımızda bi emzik bi biberon bulundurmakta fayda olabilir)
Kızlar yavaş yavaş kendime ileride yardımcı olabilecek bilgileri derliyorum (genellikle doğum sonrası için). Belki sizlerin eklemek istedikleri olur, size de fikir verir diye paylaşıyorum. Daha zamanımız var ama aklımızın bi köşesinde bulunsun:
Süt arttırıcı gıdalar:
Humana steel tea, Rezene çayı, Tahin helva, Dere otu, İncir, beyaz dut kurusu, bulgur, bol su içmek
Gaz için: rezene çayı, kimyon (anne tüketecek) (bebekler için ise milupanın papatya çayını gördüm ama ne zaman kullanılır bilmiyorum)
Emzirme ile ilgili: Doğumdan önce (2 ay öncesinde başlayabilirmişiz) göğüs uçlarına mercimek büyüklüğünde (lansinoh 10 gr yeterli oluyormuş) krem sürmek yumuşatıyormuş. Bazıları ise soğan sürmeyi öneriyor. Birde bebişi emzirmeden önce göğüs uçları önceden hazırlanmış kaynatılmış soğutulmuş karbonatlı su ile silinirse hem yara olmuyormuş hem de bebeğin ağzında pamukçuk çıkmasını önlüyormuş. Bir de ileride göğüs pedi çok lazım oluyormuş (bebedor, chicco gibi markaları tavsiye ettiler). Ayrıca süt sağma makinesi ve süt saklama poşetleri alınıyormuş (bazıları manuel bazıları ise elektrikli tavsiye ediyor: elektrikli (medela), manuel (chicco) vb.
Anne sütü dışarda 6 saat, buzdolabı rafında 24 saat, derin dondurucuda 6 ay saklanabilirmiş (eğer buzluğa süt konulacaksa üzerine tarih atıp ona göre kullanmak kolaylık sağlıyormuş)
Doğum yaptığın gün hatta 38. haftadan itibaren medine hurması tüketmek iyiymiş.
Bebek çamaşırları için: 50 derecede yıkanıyormuş sanırım (bi yerde gördüm) (omo matik baby deterjan, yumoş baby yumuşatıcı, hacı şakir sabun tozu, dalin sıvı deterjan vs. hepsini ayrı ayrı tavsiye edenler ya da etmeyenler var)
Bebek banyosu için: Banyo sonrası eklem yerlerine (boy uzatıyormuş), poposuna pamukla zeytinyağı sürünce pişik olmuyormuş. Pişik olursa chicco gibi markaların pişik kremi, pudraları kullanılıyormuş. Banyo için sebamed bebe kompakt, johnsons baby bed time şampuan-bebeyağı vs. kullananlar memnunmuş.
Tabii bunlar tamamen benim için sadece teoride, deneyimli annelerden fikir almak isterim tabii...
Günaydın annecikler ve melekler
Ctesi kontrolümüz var diye yazmıştım sizeKızlar kurban olurum nasıl tatlı olmuş miniğimmmm
Kafasını koluna yatırmış gülücük atıyorduAnnesi görünce gülücükleri ömrüne güneş açıldı, gönlüme yaz geldi çiçekler açtı falan
![]()
Doktorumuz anı yakaladı ve renkli usg filmi verdi, ilk kez renkli de görmüş olduk
Herşey yolunda çok şükür bebişimde Maşallah maşallah diye diye usg baktık
Bu hafta sonu detaylı usg var, inşallah ordan da hayırlı haberler ile gelirim
Cümlemiz için bütün kontrollerimiz sıkıntısız, stressiz, sağlıklı, hayırlı ve bol gülücüklü geçsin inşallah ve sağlıcakla kavuşalım miniklerimize
Bu aralar kendimi çok mu yoruyorum napıyorum bilmem hafif pembemsi akıntı geliyordoktor progestan kullan dedi
Bu da nazarımız olsun geçicek inşallahaynı durumu yaşayanlar vardı sanki bu haftalarda
![]()
günaydın annecikler :)
benim de karnım cok cıktı o kadar kiloda almadım ama anlamadım:) ama bebişim erkek ve dedikleri gibi sadece karnım cıktı..
goooody
Forever07 kızlar size bişi sorucam medipolde doğum odalarını gördünüz mü ben haftasonu gittim ama doğum olduğu için bakamadım. bi de doğum olurda pazar günü ya da mesai saatleri dışında olursa ek 1000 tl ücret alıyorlarmış kendi doktoruun gelmesi için, hiç bilmiyordum bunu..