• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Benim kızımda sağ tarafı daha düz gibi ama ben den başka kimse anlamıyor, ilk ay hep sağına yattı çünkü, şimdi de devamlı soluna yatırıyorum ama düzelmiyor sanki, acaba büyüdükçe düzelmez mi?
Bizimki plagiosefali olarak geçiyor.istanbulda bir merkez var kask tedavisi yapan.gerekirse oraya gitmeyi düşünüyorum ben.sizinki çok fazla değilse sola yatırmaya devam et.kontrolunde drunuza bi danış.ne kadar kaymış olduğuylada alakalı olabilir düzelmesi.

Kızlar selamlar, alerjilerimiz hakkında yazmak istedim. Alerji damlası kullandık 10 gündür alerjilerimiz geçmişti artık. İsilik gibi olsa da bunu arada sıcağa bağladım. Dün doktora gittik alerji damlasını keselim dedi doktor. Ve bugün yeniden çıkmaya başladı kızarıklıklar. Doktor özel bir mamaya (neocate) başkayacağız onu deneyelim dedi. Burada süt alerjisi olan arkadaşlar yazabilirler mi neler yapıyorlar neler kullanıyorlar..?

Hiç kimse yok mu yazabilecek olan :(

tugbayhan tugbayhan cnm bebegin kac aylik ben dun adet gormeye basladim bebegim suan tam 3 bucuk aylik oncesinde iki kez birer gun hafif lekeler geldi adet sandim devamı gelmedi dun artik sular seller gibi basladi adetim ki benim normalde de cok olur polikistik over oldugum icin
Hiç kimse yok mu yazabilecek olan :KK43:
Cnm isilik gibi falan demissin de bizim kizinda yuzunde ozellikle cenesinde isilik gibi seyler var bi de poposunda kirmizi noktolar var taa derinlerde bu alerjiden mi oluyo yoksa ?

Valla bende anlamadım. Nasıl bir cehalettir hastaneye götürmemek. Babası kızarsada kızsın çocuktan önemli değil ya. Arada ulaşabilirse ablamdan bilgi alırım inşallah bende çok merak ediyorum inşalşah bi sıkıntı çıkmaz. Nasıl üzüldüm anlatamam.
Ben bir de ikinci dönem okula başlayım diyordum. Bizim okul on dklık mesafede,öğleden sonrada süt izni kullansam saat 8.30-11.50 arası bebeğime bakacak birini bulurum diyordum. Babamız bir gün evde bir gün işte,işte olduğum günde idare ederle ben bakarım diyordu bende yinede bir kadın bulayım diye düşünüyordum. Bu olayı duyunca ya elin kadını çocuğumu düşürür eder haber vermezse Allah korusun. Ya hiç başlamıcam işe ya da eşim idare edecek çok kararsız kaldım. Siz yerimde olsanız napardınız? Bir akıl deyiverin. Düşünüyosun birşey ama bir de karşıdan duymak istiyosun
Sanki böyle eşi daha çok kızmadı. Tövbe tövbe ya. Allah tan adam akıllı biriymiş. Ağlar ağlar susar dese gitti çocuk. Böyle cehalet olmaz. Benim durumum da benzerdi canım ben ücretsiz izin aldım. İlk yaptıklarını ben göreyim ek gida vs konusunda içim rahat etsin istedim. Program da uymayinca gönül rahatlığı ile aldım.

Tombul tombul memeler :KK75: süt dolsuuunn:KK75:
Zalımoy Kızım göbüşün doysun :KK75:
:KK70::KK70:
Ahahahhaha süper ya. Kopsun düğmeler yaşasın süt dolu kocaman memeler.:halay:
Kizlar hangi marka ates ölçer kullaniosunuz ve memnun musunuz arkadasim yanimda o.alacak da size bir danisayim dedim.
Bende alindan ateş ölçer var. Loobex marka. Ben memnunum. Yüksek ateşte bipbip diye uyarı bile veriyor.

Canim bende var ama ben anne sütü alıyor. Diyetle ilgili bizdeki şeyler. Ama onun haricinde yıkanırken başını kaynatilmis soğutulmuş ısıtılmış su ile yıka. Biberon ve emziği de. Bunlar da ishal e yol aciyormus. Bazen süt ürünleri alerjisidir dediğimiz durum enfeksiyon olabilir. Tek söyleyeceğim bu olabilir sana.

6040
İçim gidiyor resmen işe başlamama daha 2 buçuk ay var nasıl evde bırakıp gitcem kuzuyu bilmiyorum. çok zor olacak eve döncem hop birkaç saat sonra uyucak doyamam bebeğime ya çok zor :KK43: keşke daha fazla izin alabileceğim bir işim olsaydı :KK43:
ay osrma ben başladım dün işe müdürümle senelik izni konuşucam 40 gün snelik iznim var aslında rapor alıcaktım ama ona gönlü olurmu bilemem neyse dün ilk defa ayrı kaldık akşam almaya gittim yüzüme baklamdı şikayet ediyor ağlamıyor ama hiç bakmıyor konuşuyorum seviyorum yüzüne bakıyorum çeviriyor kafasını nasıl oturdu içime anlatamam eve geldik uyudu yolda uyanınca nası heyecanlanıyor mutlu oluyor görünce beni annemi bbasını atlamaya çalışıyor sıpa maalesef iş hayaı acı gerçekler insanı zorluyor işi özlemişim teyzesinde oldugu için içim rahat sürekli video attı ablam aklım kalmasın diye ama bu devlet izni neden 6 ay yapmıyorki çok tepkiliym 3 ay doğum iznimi olur yaa birde doğurun 3 tane 5 tane diyorlarya deli oluyorum anane ve bebek arasındaki bağ nasıl olacak

Çok haklısın ben yazarken sadece bizim kızları düşünüyorum bazen
Halbuki bir sürü insan bakıp okuyor
Dün gecede hep aklım yazdığımdaydı zaten
Yazdığım için böyle oldu diyip diyip kendimi suçluyordum
oku bol bol nazar duası ve evet herkese söyleyşp yazma akıllı bile olsa aglıyor gazı var eve anne ve babanın nazarı çok değermiş canım

Biraz önce ablamla konuştuk. Bizim uzaktan bi akraba vardı. Onunda oğlu oldu 4 aylık şimdi. Evde kuran okutmuşlar. Çocuğu da gelinleri kucağında tutuyor. Gelinin kızı da kanepede uyuyor. Kanepede uyuyan çocuk yere düşecek gibi olunca gelin elindeki çocuğu unutup diğer eliyle kızını tutmaya çalışırken kucaktaki oğlan sırtüstü yere düşüyor. Ondan sonra bir ağlama bir ağlama,ateşi de çıkmış. Annesi babası duymasın kızar diye al eve götür. Ayağında sallaya sallaya ağlaması sussun diye uyut. Babası eve geliyor anlıyor bişey olduğunu. Annesi birşey yok diye geçiştirmiş. Sonra bu manzaraya şahit olan diğer gelin dayanamayıp kocasına diyor. O da eğer çocuğa bişey olursa sizde mesulsünüz gidip diyelim diyorlar. Babasına güzelce anlatmışlar,o da ben anlamıştım zaten bu kadar ağlamasından demiş. Hastaneye götürüyorlar. Tomografi falan çekiliyor meğer düşünce kafatası çatlamış. Annesi ayağında sallarken kemikler iyice beyne zarar vermiş. Doktor şimdilik bekleyip görcez diye eve yollamış. Keşke daha önce getirseydiniz,ayakta sallamasaydınız demiş.
Duyunca bir üzüldüm ki anlatamam. Hanımlar aman dikkat edelim. Bende bazen evde iş görcem diye tek elle tutuyodum kızımı. Artık tövbe tutmam öyle,gözüm korktu. Allah'ım şifa versin inşallah.
ay allah korusun salakmı bu yaa madem düşürdün hastenye götür gerizekalı ya bili olursa bebeğe alalhım yardım etsin yaa bu nasıl bir cahilliktir direk şikayet etsinler düşüreni sallamasını bunun hesabını kim verecek

Biraz önce ablamla konuştuk. Bizim uzaktan bi akraba vardı. Onunda oğlu oldu 4 aylık şimdi. Evde kuran okutmuşlar. Çocuğu da gelinleri kucağında tutuyor. Gelinin kızı da kanepede uyuyor. Kanepede uyuyan çocuk yere düşecek gibi olunca gelin elindeki çocuğu unutup diğer eliyle kızını tutmaya çalışırken kucaktaki oğlan sırtüstü yere düşüyor. Ondan sonra bir ağlama bir ağlama,ateşi de çıkmış. Annesi babası duymasın kızar diye al eve götür. Ayağında sallaya sallaya ağlaması sussun diye uyut. Babası eve geliyor anlıyor bişey olduğunu. Annesi birşey yok diye geçiştirmiş. Sonra bu manzaraya şahit olan diğer gelin dayanamayıp kocasına diyor. O da eğer çocuğa bişey olursa sizde mesulsünüz gidip diyelim diyorlar. Babasına güzelce anlatmışlar,o da ben anlamıştım zaten bu kadar ağlamasından demiş. Hastaneye götürüyorlar. Tomografi falan çekiliyor meğer düşünce kafatası çatlamış. Annesi ayağında sallarken kemikler iyice beyne zarar vermiş. Doktor şimdilik bekleyip görcez diye eve yollamış. Keşke daha önce getirseydiniz,ayakta sallamasaydınız demiş.
Duyunca bir üzüldüm ki anlatamam. Hanımlar aman dikkat edelim. Bende bazen evde iş görcem diye tek elle tutuyodum kızımı. Artık tövbe tutmam öyle,gözüm korktu. Allah'ım şifa versin inşallah.

Canım bu mesajını dun okudum şaştım kaldım ya nasıl bi düşüncedir düşen çocuğu uyutmak :sinirli: ölse de aman ben görmedim diyecek sanki. Öyle bir durumda hemen hastaneye koşulur anladığım kadarıyla hafif te düşmemiş.. sen haber alınca bize de yaz canım. Allahım inşallah bisey olmaz.

Ben sadece hamur ,tatlı işlerini bıraktım lunem
Kendimi kesinlikle aç bırakmıyorum
7 den sonra bişey yemezdim
Cetrinanın dediğini uyguluyorum artık 7 den sonrada saat başı bir meyve yada çay içiyorum
Benim zaten diğer çocuklarımdan en fazla 3 ay sürtmüştü sonra çekmişti süt kendini ,şimdi aynısı oluyor , elimden geleni yapmaya çalışıyorum bakalım

Aklında hep 3. Ayda kesilen sütun geliyordur canım yine kesilecek diye düşünme. Sut üretiminin en önemli unsuru bebek emdiğinde sütün olduğunu düşünmen. Ben aksama kadar ac da kalsam bunun sütü etkileyeceğini düşünmüyorum. Tek etkilendiği zamanlar birilerinin gelip te sütun yok mu acaba demesi oluyordu inan ki.

Birde emzirme ile ilgili olarak şu hesabı incelemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Sayfadaki videolarda emen bebekleri görünce bile sızlıyor memeler..

https://www.instagram.com/emzirmedestektimi/

Bende wc ye gitmek istiyorum ,donuma edecem şimdi :KK48:
Kolumda Derin uyumasını bekliyorum
Değilse bütün çaba boşa gidecek :ruh:

Esim geçen gün halime acıdı yapabilecegim bisey var mi diye sordu. Kıpırdayamıyorum benden tuvalete hortum çek dedim :D

Galiba okuyanlar vadir bilgisi olan diyip geçiyor canım. Çünkü pek az vardı burda alerjisi olan ama benim okuduklarımda bisey kullanmaktan daha çok yediklerini kısıtlıyor hiçbirinde damla ilaç vs kullanan yoktu. Eğer fikir almak istersen face de "anne destek ekibi" ya da "emziren anneler" grubuna bakmani tavsiye ederim :KK68:

6040

ay osrma ben başladım dün işe müdürümle senelik izni konuşucam 40 gün snelik iznim var aslında rapor alıcaktım ama ona gönlü olurmu bilemem neyse dün ilk defa ayrı kaldık akşam almaya gittim yüzüme baklamdı şikayet ediyor ağlamıyor ama hiç bakmıyor konuşuyorum seviyorum yüzüne bakıyorum çeviriyor kafasını nasıl oturdu içime anlatamam eve geldik uyudu yolda uyanınca nası heyecanlanıyor mutlu oluyor görünce beni annemi bbasını atlamaya çalışıyor sıpa maalesef iş hayaı acı gerçekler insanı zorluyor işi özlemişim teyzesinde oldugu için içim rahat sürekli video attı ablam aklım kalmasın diye ama bu devlet izni neden 6 ay yapmıyorki çok tepkiliym 3 ay doğum iznimi olur yaa birde doğurun 3 tane 5 tane diyorlarya deli oluyorum anane ve bebek arasındaki bağ nasıl olacak
Kesinlikle kolaylık sağlanmalı.
Şu anki düzenlemeler yetersiz.

ben girmuyom canim 40 basi olmustum o kadar.

Ay ben de bazen ozellikle uyku oncesi gezerek emziriyorm. Aglama krizi bi tutarsa Allahhhh....
Ay bulgur ye tabi de aman diim kisir yeme pek. Ben biraz fazla yedim gazdna ne hale gelmisti yavrummm...

Ben de olmadm canm. Olsaydik keskem rahatlar mutdik acebaaa?? :KK49:

Uyumakkk istiyorummmm. :KK43:
Uyu Ipek'im uyuuu..

tugbayhan tugbayhan bende olmadım.

Ben geçen ay oldum 31 gün sonra bu ay yine oldum dün bitti
Eskiden 28 günde bir adet olurdum düzen ya değişti yada yerine daha oturamadı 31 e çıktım
Emaiteirken herkeste farklı oluyor canım 1 yıl adet olmayanlarda var

Nefesiz kalırda ondan durur :KK48:
Sonra gene ağlar merak etme :KK48:

Hee ortalık bim market dolu burda :KK70:
Bim ne ya :KK48:
Sporun süttü azalttığını hiç duymadım daha önce
Yürüyüşte yapıyorum hergün 1 saat ona bakarsak.
Diğer yazdıklarını uygulamaya çalışıyorum tşk canım .
Daha yeni senin dediğin şekil sakinleştirdim
Ayakta gezerek memeyi verdim sustu çok şükür
Biraz dalınca yavaşça benim yatağa serildik
Gel gelelim koluma göğüsüme yapışık yatıyor şuan ,yerine nasıl koyacağım diye düşünüyorum
Heran hortlicak gibi duruyor :KK53:

Ah be amcam spor yapcak adam lazim :D
tugbayhan tugbayhan cnm bebegin kac aylik ben dun adet gormeye basladim bebegim suan tam 3 bucuk aylik oncesinde iki kez birer gun hafif lekeler geldi adet sandim devamı gelmedi dun artik sular seller gibi basladi adetim ki benim normalde de cok olur polikistik over oldugum icin

Cnm isilik gibi falan demissin de bizim kizinda yuzunde ozellikle cenesinde isilik gibi seyler var bi de poposunda kirmizi noktolar var taa derinlerde bu alerjiden mi oluyo yoksa ?
Mehmet Ali suan 76 gunluk canim
Ben görmedim canım. Gelen giden yok. Doktorum da sadece anne sütü alıyorsa 6 ay falan bekleme dedi.
Yaa hepte normal dogumlular mi olmamis gibi sanki. Keske olsaydik yuzum gozum sivilceden gozukmuyo. Ben erkenlikte tek bir sivilce cikarmis insan degilim. Hele adetlerimde yuzumde tek bisi cikmazdi biktirdi beni olsamd kurrtulsam..

Back
X