Benim.eşimde özel sektörde çalışıyor 1500 tl yi nasıl Aldınız acabaBen 2015 haziran da dogm yaptim.esim ozel sektorde calisiyor, bin besyuz tl dogum parasi verdiler. Uc yuz tl dogum parasi ve sut parasi da decletten aldik.
memur veya özel olan farkedermi bu parayı almak için cnm acaba ?Bebek doğunca başvurcaksın. Bebeğinde tc'sini istiyolar çünkü. Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünde form doldurcaksın 300tl için. 3200tl için senin çalışman gerekiyo ve sigortalı olman lazım.
bence beklemek zorundasın cnm çünki doğumdan önce 90 gün diyor.merhaba kızlar. ben 3 aydır sgk lı çalışıyorum. 6 haftalık hamileyim. bu doğum parasını alabilmem için 1 sene içerisinde 90 gün sgk'an yatmış olması gerekiyormuş. benim yatmış oluyor. peki anlamadığım birşey var. ben işten çıkmak için son 2 ayı beklemek zorunda mıyım bu parayı alabilmek için yoksa 90 gün dolduğu için daha erken çıksam da alabilir miyim bu analık ödeneğini acaba?
Bu 300 tl için nereye basvurdunuz acaba ?Tabii canım. 300tl için yazdığım gibi gidip form dolduruyosun. 1 ay içinde ptt den alıyosun. Bunun için tc vatandaşı olman ve yaşayan bebek doğurman yeterli. Diğeri için sigortalı olman gerekiyo. Eşinle alakalı bi durum yok.
aile bakanlığına.. çocuğun ve senin kimliğiyle başvurabiliyosun.. ziraat bankasinda yatiriyor diye biliyorum.Bu 300 tl için nereye basvurdunuz acaba ?
Cok sağol canımaile bakanlığına.. çocuğun ve senin kimliğiyle başvurabiliyosun.. ziraat bankasinda yatiriyor diye biliyorum.
Kızlar 22 haftalık hamileyim son iş çıkışım 30ekim bir ay sonra yeni işe gircem doğuma kadar bir buçuk ay kadar çalışmış oluyorum 1senede 90 günlük sigorta tutuyor ama son üç ay değil bir buçuk ay çalışmış oluyorum analık parasını hak ediyor muyum??? Hesaplama yapılırken geriye dönük üç ay hesaplanıyor di mi öyle ise tutuyor??????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?