2016 dogum parasi alanlar

Canim aslinda o analik odenegi. Yani 2.5 ay ise gitmiyorsun ya dogumdan sonra o surede maas almiyorsun sonrs toplu veriyorlsr adi dogum parasi oluyor. Aslinda analik odenegi. Ve bunu alman icin senin dogumdan once aktif calisman lazim. Esinle ilgili degil bu. Sadece ilk cocukta 300 tl veriyor devlet ve 115 tl sut parasi. Bunlari calismasanda alabiliyorsun

memur veya özel olan farkedermi bu parayı almak için cnm acaba ?

merhaba kızlar. ben 3 aydır sgk lı çalışıyorum. 6 haftalık hamileyim. bu doğum parasını alabilmem için 1 sene içerisinde 90 gün sgk'an yatmış olması gerekiyormuş. benim yatmış oluyor. peki anlamadığım birşey var. ben işten çıkmak için son 2 ayı beklemek zorunda mıyım bu parayı alabilmek için yoksa 90 gün dolduğu için daha erken çıksam da alabilir miyim bu analık ödeneğini acaba?

bence beklemek zorundasın cnm çünki doğumdan önce 90 gün diyor.

Bu 300 tl için nereye basvurdunuz acaba ?

Kızlar 22 haftalık hamileyim son iş çıkışım 30ekim bir ay sonra yeni işe gircem doğuma kadar bir buçuk ay kadar çalışmış oluyorum 1senede 90 günlük sigorta tutuyor ama son üç ay değil bir buçuk ay çalışmış oluyorum analık parasını hak ediyor muyum??? Hesaplama yapılırken geriye dönük üç ay hesaplanıyor di mi öyle ise tutuyor??????

Geriye dönük son 1 sene içinde 90 günlük prim yatmış olma şartı aranıyor diye biliyorum. Tek işverenden olması gerektiği ile ilgili birşey yok. Yine de SGK İl Müdürlüğüne gidip daha doğru bilgi alabilirsin gibi geliyor.

Yabancı bayanlar var mı? Yabancılar için ne tür işlemler oljyor? 2 senedir türkiyedeyim evliym. Ama nigah yok sene sonunda yapacağz. Çalışıyorum sgk sız. Güneş diye özel dandik sıgortam var. Ya çok karışık olur herhalde. Ben nereye başvurmak diğl nerden başlıyacağımı bilmiyorum kimse var mı benim vibi. İkamet izni kimliğm var. U ayda bir yenileniyor. Birde başka sorum var devlet çocuğa bakəcı için para veriyor mu ? 1200 fln diye duydum çalışan bayanlar için vqr mi ? Türk yabancı farketmiyor nede olsa çocuk olunca otomatik türk oluyormuşum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…