2016 Haziran bebekleri büyüyor

Ay ben kıyamam ki ona. Büyüme atağı yaşarken aç kalıyor diye kendim birşey yiyemedim ben nasıl bütün gece aç bırakırım eee tabi doktorlar bilimsel yaklaşıyor biz duygusal. Ona göre uyku düzeni olsun çocuk aç kalsa da olur. Ama anne yüreği öyle değil işte.
Valla ben tam tersi gün içinde benim oglum zor besleniyor 4 saat bile duruyor aç. O yüzden gece uyurken daha sık emziriyorum(2 yada 2 buçuk saatte bir) gelişimi yaşıtlarıyla bir gitsin diye. Uykumuzda iyi şükür sadece sabah 7 daha doğrusu hava aydınlandığında uyaniyor ona sükür. O iyi olsun da geçici bu dönemler hep ögrenirler herseyi zamanla diye düşünüyorum

4 aylik bebegi sabaha kadar hic emzirmemek bana da vicdansizlik gibi geliyor hele ki sik sik uyaniyosa. Bilmiyorum belki bilimsel bir aciklamasi vardir. Mesela biz de gun icerisinde 8 saat boyunca ac duramayiz biseyler yeriz ama 8 saat uyur muyuz uyuruz gece yarisi kalkip da ay aciktim yemek yiyeyim demeyiz. Diyenler var onlari ayri tutuyorum Ama bebek bu yaa anne yuregi nasil dayansin. Ona dayanacagima uykusuzluga dayanirim :)

Ya aynı odada yatıyoruz beşiği bizim odamızda ama oğlum çıldırdı. Geceleri uyanmıyordu normalde akşam yatıyordu gece 1 kere 3 gibi kalkarsa kalkıyor kalksada kalmasada sabah 5.30-6.30 gibi kalkıyordu emiyordu 1-2 saat daha uyuyordu sonra günümüz başlıyordu. Doğduğundan beri hiç gece lambasıyla uyumadık zaten hep karanlıkta uyudu. Yanına kıyafetimi de bıraktım ama işe yaramadı benim yanıma gelip emse de gece 1 tur uyumuyor emiyor gözlerini açıyor uykusu var ama direniyor uyku duzeni vardı ama bozuldu. Akşamları 7.30-8 gibi emiyor ama o saat gelince 2 gündür aç olmasına rağmen istemiyor bağıra bağıra ağlıyor. Elleri hep ağzında bazen memeyi bırakıp elini ağzına atıyor bir garip oldu bu çocuk :S

doktorların dedikleri iyi güzel de işte uygulamaya gelince zor. arkadaşım işe başladı yeni, kızı gece sık sık uyanıyormuş. boş boş emiyo beslenmek için değil dedi. ama bilemezsin işte o an aç mı değil mi. diğer bir taraftan düzenli ve kaliteli uyku hem bebek hem anne için iyi. bilemedim yani herhalde öyle sık sık ağlasa ben de dayarım memeyi en azından susar uyur diye

Gece kalkıp su içiyoruz ama. Onlarda sadece aciktigı için kalkmiolar ki . Dimi yani Haklisn

Canım plates topundà ya da yatagin üstünde ziplatarak (zor yorucu ama)aç kalmasın. Dene . Aglak aglak ttutuyo gene

Canım plates topundà ya da yatagin üstünde ziplatarak (zor yorucu ama)aç kalmasın. Dene . Aglak aglak ttutuyo gene
Benim bebeğimin boyu ve kilosu yerinde maaşallah şuan nerdeyse 9 kilo ben onla zıplasam bir dakika sonra pert olurum :) ya tutmadıgında biraz bekliyorum yarım saat bir saat artık nazı ne kadar surerse daha sonra veriyorum alıyor bir şekilde ama gece sık uyanması gerçekten çok yorucu oluyor bilmiyorum neden bu şekilde oldu diş mi acaba diyorum bu gece de onunla yatmayı denicem bir şekilde uyumam lazım doktorlar her şeyi söylüyor evet ama onunla daha iyi ilgilenebilmek için benimde birazda olsa dinlenmem gerekiyor bu şekilde olan var mı normal mi acaba diye bir sormak istedim diş mi acaba diyorum elleri sürekli ağzında salyasını tutamıyor zaten arada o mu zorluyor acaba gelmeye mi başladılar diye ona yordum uykusundan mıy mıy uyanan bebek şimdi bir şey olmuş gibi ağlayarak bağırarak kalkıyor çok zor gerçekten

Canım 2 gün öncesine kadar 4-5 gün bizde Öyleydik , dün Maşallahı bar 3-4 saatte bir uyandı ama hemen geri uyudu saat 6 da ayaktaydı binada şükür dedik çünkÜ gece 2:30 da uyanıp 1.5-2 saat uyumuyor üstüne pis pis sırıtıyordu , 2 saate bir uyandı tabi ben Pert oldum dün gecede uyuyunca oturdum proje çözdüm gece 4 e kadar uyanıktım ama kızım 2 kez uyanmıştı 8 den 4 e kadar , saat 6 da uyandı tabi ben o kadar Dalgın uyumuşumki dibimde Ağlayan çocuğun sesini duymamışım , saat 7:30 da uyandım babasıyla oynuyorlardı , eşim 1 saat rötarlı gitti artık çünkü zombie gibiydim , bugunde saat 6 da dışarı çıktık eve vardığınızda 9 du , pusette uyuyordu , eve varınca uyandı bende kahve yapmıştım , kahveleri içtik kızı yıkadık yatırdık 9:30 dan beri uyuyor aman uykusunda büyüsünler , hadi şimdi açık havaya çıkarıp yoruyoruz kışın ne yapacağız hiç bilmiyorum 1 hafta öncesine kadar bizim gündüz e gece uykularımuz mükemmeldi saat gibiydi kızım ... Inşaallah eski performansına geri döner

Valla aldım yanıma bu gece yanımda yatıracağım eşim içerde uyusun koku arıyorsa beni arıyorsa uyur yatsın bundan sonra yanımda yemişim uzmanları çocuk bu bir süre sonra istesemde yanında tutamayacağım zaten hangimiz annemizin koynunda kaldık :) ben istesem o istemeyecek 4 ay su gibi akıp gitti benim gözümde. yok uyumazsa da artık sorun bu da değildir her yolu deniyorum olmadı pazartesi doktor baksın bakalım dişlerine gelen mi var akşam uyku saatini de ileri atmaya başladı 8,30-9,30 arası uyuyordu şimdi 10-11.30 oldu bir düzensizlik aldı başını gidiyor oğlumda

O dert 2 gündür bizde de var ne oldu yine ayın hareketlerinde mi var birşey nedir. Aşı desek biz daha aşımızı olmadık
Ama bu saat oldu daha uyumadı sabah 7 de kalktı sekizde 1 saat 4 te 1 saat ve 7 de yaŕım saat uyudu halada bakıyor öyle salla salla o da yoruldu bende. Ne yaparız böyle bilmiyorum umarım geçicidir dönerlrr yine uykuya

Bravo :) 6dan 7 bucuga kadar ne yapti peki merak ettim

bebekler 4. aya girdiğinde ağlasalar da emme araları en az 3 en fazla 4 saat aç kalmaları gerekiyor. yani alıştırmak gerekiyor açlığa. ek gıdalara geçtiğimizde her istediklerinde çünkü veremeyeceğiz. benim oğlum bazen 2 saati zor yapıyor. doktor muhakkak alıştır çok zorluk çekeceksin ek gıdada dedi. öyle anne sütü gibi her istediğinde veremeyeceksin 3 4 saat aç kalmalı ağlamasını takma dedi ama insan dayanamıyor. ben de 2 haftadır 3 saate diretiyorum. alıştım ağlamasına artık. oyalıyorum acıkınca. ama kızlar siz de alıştırmaya başlayın önümüzdeki günler daha zor geçecek yoksa

benim oğlum da sabahları ve gün içinde uyuyup uyandığında kendi kendine 1 saate yakın bakınıyor.(tabi kollarımızı kundaklıyoruz. yarı kundak yapıyorum. bacaklar açıkta hareket ediyor. sadece omuzlarından karnına kadar kundak yapıp hafifçe bağlıyorum.) geceleri çok rahat oluyor. elleriyle kendini uyandırmadığı için 6 saat kesintisiz uyuyor. muhakkak deneyin. 3 haftadır yapıyoruz. resmen akşamları uyuyorum.

Canım benim oğlum bıraksam 5 saat de aç kalıyor yemekle arası iyi değil:) yediğininde çoğunu kusuyor zaten gün boyu. Sadece gecelerı emip uyumaya devam ediyor ve kusmuyor bu sebeple mecburen sık besliyorum o talep etmiyor uykuda emiyor farkında bile değil

Kızlar kafam karıştı.
Uyku danışmanlığı firmalarından birinden teklif istedim. Gönderdikleri teklifte 4 aylıj bir bebeğin gece kesintisiz 11-12 saat uyuması gerektiği yazıyor. Bu çocuk gece aç aç mı uyuyacak o kadar saat?
Hafta içi doktoruna sormuştum, gece 4 saat uyandırnayın, sonra kaldırıp besleyin demişti. Uykularımız çok düzensiz, özellikle kendi kendine uyuyabilmesini çok istiyorum ama aklıma yatmadı 12 saat kesintisiz uyku fikri

Biz kalça ultrasonu yapıldiktan sonra hep yarım kundak uyuyoruz çok rahatız gece uykusunda. Sıcacık uyaniyor. Sadece 2 gündür gec uyuyor nedense. Gece uykusu kesik kesik olan arkadaşlar muhakkak denemeli zaten

Canım onlar en gec 9 da uyumasını sabah 7 yada 8 de uyanmasını baz alıyorlar. Sanırım arada uyandırmadan besleme vardır o kadar biz aç duramıyoruz el kadar bebek nasıl dursun. Yöntemleriyle Başaranda vardır muhakkak ama bizim için zor. Bence her bebek farklıdır. Onlar sallanmayı bilmiyor zaten biz öğretiyoruz yani ya hic sallamayacaktık yada salladık devamı gelecek. Nasıl vazgecerler bilmiyorum ama hepimiz sallanarak büyümüşüz ne oldu hiç. Ne yapayım benimkide böyle uyuyacak demekki çoğunuzunki gibi:)

Benim bebegim de cok sik araliklarla besleniyor. Ama dun 3.5 saate yakin oyalandi. Beslemedim ne zaman aglayacak diye o kadar sure aglamadi. Cocugun cok sik beslenmesinbenim yuzumdenmis. Ayrica beslenme araligi uzayinca kaka da sariya dondu yeniden. Bakicima da tembihledim oyalayabildigi kadar oyalayip oyle besliyor.

Uyku konusunda gelince.. Arada istisnalar olsa da bebegim aksam 7-9 arasi kakasini yaptiktan sonra ya emerek ya da babasinin kucaginda uykuya daliyor. Dun gece 9da yatti 1de kalkti. Uyku arasinda emdi ve uyudu. Sonra bir kere daha kalkti ama saat 4 civariydi.. Emzirdim geri uyudu ama bu sefer gaz sikistirmaya basladi. O uyanmadan bacaklarini hareket ettirerek karnina masaj yaptim. Geri uyudu 7de bi daha kalktik. Yine emdi, gaz cikardik ve saat 8de artik gulucuklerle gune basladik.

Bir de sunu farkettim.. Bensiz uyudugu zaman daha rahat ediyor sanki. Dun gece misafirim vardi, sabah 3 te gittiler. Normalde ben 11 gibi yatarim oglumun yanina, uyanir ve emmek isterdi. Ben olmayinca biraz eli kolu oynadi ama kendi kendine geri uyudu. Bundan sonra kesinlikle besiginde uyutacagim.

Aynen canım
Benimki emerek uyuyabiliyor. yarın öbür gün emzirmeyi bırakınca napıcam diye panik oluyorum, kaldı ki iki aydan daha az süre sonra işe dönücem gündüz nasıl uyuyacak o zaman diye dertlendim. o yüzden bir araştırayım bu konuyu dedim. Pazartesi arayıp konuşucam bebitoyu açlıktan öldürmeyen bir formülleri varsa ne ala :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…