2016 Haziran tüp bebek yaptiracaklar

Arkadaşlar merhaba. Benim 25 tane yumurtam toplandı. 18'i olgundu ve 17'si döllendi. Çok güzel başladı her şey yani. 3. Güne 10 tanesi gitti. Bugün 5. Gün 1 tane blast emriyo elde ettik dediler. 7 tanesi de gelişmeye devam ediyormuş. Yarına kadar izlicekler ama cok umutlu değiller sanırım. Sayısı çok ama kalitesi iyi değil yumurtlarımın. Sadece 1 tane kaliteli. Çok üzgünüm. Benimle aynı durumda olan var mı aranızda?
25 yumurtada ohs olmadinizmi

Ben de bu ay tüp bebek tedavisine başlayacağım. Bugün lekelenemem oldu tahminen adet kanamam yarın başlar doktorum pazartesi ignelere başlayalım dedi. pazartesi adetin 4. günü olacak iğnelerle başlamak için geç olur mu? Daha önce aşılama tedavimde de adetin 5. günü başlamıştım gonal f igneye hemde en düşük doz ona ragmen 3 yumurta büyümüştü doktorum bunu da göz önüne alarak karar verdi sanirim ama ben biraz tedirgin oldum.

Birde araya bayram girdiği icin ignelere başladıktan 4 gün sonra ilk kontrolüm yapilacak bu bir sorun olur mu?

ya arkadaşlar ohs tam olarak nedir çok gördüm yazıların içinde nete yazdım ama bişe bulamadım :))
Belirtilerde bunlar yazıyordu internette. Karında su birikiyor ve ağrı oluyor benim de bildiğim.
  • Yumurtalıkların büyümesi sebebiyle alt batın bölgesinde ağrı
  • Bulantı, kusma ve ishal
  • Çok ağır vakalarda akciğerlerde su birikmesi sonucunda nefes darlığı
  • Yine çok ağır vakalarda kan pıhtılaşmasında artış olması sebebiyle pıhtı oluşma potansiyeli
  • Vücuttaki sıvı ve elektrolit dengesinde yaşanan değişimler
  • Dehidrasyon yani susuz kalma.

Ben de bu ay tüp bebek tedavisine başlayacağım. Bugün lekelenemem oldu tahminen adet kanamam yarın başlar doktorum pazartesi ignelere başlayalım dedi. pazartesi adetin 4. günü olacak iğnelerle başlamak için geç olur mu? Daha önce aşılama tedavimde de adetin 5. günü başlamıştım gonal f igneye hemde en düşük doz ona ragmen 3 yumurta büyümüştü doktorum bunu da göz önüne alarak karar verdi sanirim ama ben biraz tedirgin oldum.

Birde araya bayram girdiği icin ignelere başladıktan 4 gün sonra ilk kontrolüm yapilacak bu bir sorun olur mu?
Bana sorarsan 4. Gün geç. Ama doktoruna güveniyorsun ki onunla devam ediyorsun. Bi kere gonalf i şırıngaya çekmeden vuruldum yani boş vuruldum sandım. Eğer boş vurulsaydim ne olurdu dedim. Ilk günlerde yapılan hatalar sayıyı etkiler demişlerdi. Yani sayın az olabilir.

Ama istenilen şekilde gelişmemişler:110: Şu anda 1 tanesi donduruldu.
Canım çok yumurta bazen kaliteyi düşürür. Az olsun öz olsun derler. Bir de 3 güne götüren yumurtadir 5.gune sperm diye biliyorum. Benim toplanan 13 yumurtadan 4 u 5 . güne gitti. Ayrıca iğne zamanı yumurta kaliteli olsun diye protein ağırlıklı beslenin derler. Çok önemli.

ya arkadaşlar ohs tam olarak nedir çok gördüm yazıların içinde nete yazdım ama bişe bulamadım :))
ohss pko lularda çok görülen fazla yumurtadan kaynaklanan sivi birikintisidir. toplanan yumurtaların yerine sivi toplanır ve yumurtanın sayısına göre risk belirtir. ben her tedavimde oluyorum ve ilkinde hastanede yattım. sıvının durumuna göre serumla gecebiliyo, ağır vakalarda göbek deliğinden ve koltuk altından sivilar cekilebilyo.

Valla bilmiyorum bu dusugum biraz degisik oldu kanamam varken degerim 89 dan 92 ye cikti korktum doktora gittim.kanamam bitti 4 gunde 23 e dusmus.canim benim saglikli iki tane nur gibi bebeklerin olcak insallah.pozitif dusunelim pozitof olsun
Bu normalmiymis yani cikmasi degerin??

Bu normalmiymis yani cikmasi degerin??
aslinda normal degil dis gebelik belirtisi olabilirmis.doktora gittim ustten ultrosonla bakti dis gebelik yok dedi cumartesiye verdi testi ama ben dayanamadim dun yaptirdimm dusmus.bu arada yarin kacta gitceksin doktora cikinca hemen haber ver merakla bekliyorum.

aslinda normal degil dis gebelik belirtisi olabilirmis.doktora gittim ustten ultrosonla bakti dis gebelik yok dedi cumartesiye verdi testi ama ben dayanamadim dun yaptirdimm dusmus.bu arada yarin kacta gitceksin doktora cikinca hemen haber ver merakla bekliyorum.
Yarin 10:00 ama biliyorsun bekleme olabiliyor orda. Oouu neyseki dis gebelik degilmis cok gecmis olsun insAllah hakkmda hayirlisi olur

Ya bana DR iki tane koymuyor aslında iki tane olur minimumda bilmiyorum da ya bu çatlatma iğnesi olunca başka ilaç kullanmadınız mı ya çatlarsa yumurtalar
catlamaz catlamaz cetrito die bi ilac var o catlamasini onluyor ztn simdi bana su sekil koydu benim embriyolarim cok kaliteli degildi orta kalitde dedi yani grande 2 oluyor 3AB oyuzden koyduk dondurulacak kalitede degilmis digerleri aslinda hepsi 5 gune kdr geldi dondurma kaliteleri 5AA 5AB fln hrrhalde bilmiuorum

Back
X