2016 Kasım Aralık ayında tüp bebek yaptıracaklar..

Ck haklısin tek tesellım bu hamıle oldugumu gordum ya .. allahım tekrarlRını nasıp etsın

merhaba;
konunu okudum da aynı süreçleri yaşamışız..
doktorun kimdi?
düşüğün olduğu halde araştırmaya gerek görmeyen doktor inan kim merak ettim?
genetik sonucun çıktı mı?

çok yumurta olmasının faydası yok ki benim vucudum 31 ay daha yaşlandı :KK70:
menopaza adım adım değilde sanki koşarak gidiyorum :KK70: :KK70:

Selam neslli neslli , bize bu konuda da seminerde cok bilgi verdiler. 31 yumurtanin toplanmasi 31 ay daha erken menapoza girecegin anlamina gelmiyormus. Zaten her ay insan birden cok fazla yumurta uretiyormus, ancak bu yumurtalarin sadece biri buyuyormus, geri kalan kucuk bir kesede atiliyormus (bazi kadinlarda birden fazla buyuyor dogal olarak ama onlar cift yumurta ikizi/ucuzu doguranlar) . Bize dediler ki, tup bebek yaparken biz sizin o kucuk kalan yumurtalarinizi da buyutecegiz, hepsini alacagiz. Sizin rezervlerinizde kesinlikle hic bir degisiklik olmayacak.
Zaten dikkat edersen tup bebek icin ilk doktora gittiginde bakmislardir, sagda su kadar solda bu kadar yumurta var diye, daha hic igne vs vermeden saymislardir bir. Iste onlarin hepsinin buyumesi icin veriliyor FSH hormonu (Gonal F)

Merak etme yani, yaslandigin filan yok :KK70:

uzun bir bekleyiş ardından sonun da bugün adet oldum. Tüp bebek tedavimi üniversite hastanesinde yaptıracağım için doktorum pzt gelmemi söyledi. adetimin 4. günü oluyor ama doktorum bir sorun görmedi. İnşaallah tedaviye başlamayı engelleyecek bir sorun olmaz ve pzt günü o beni korkutan iğne ve ilaç senfonisine başlarım. Hep son anda bir sorun çıkacak ve ertelenecek diye korkuyorum çünkü kendimi hazırladım gerçekten. Umarım sizlerle adım adım hep güzel haberler paylaşırım.

uzun bir bekleyiş ardından sonun da bugün adet oldum. Tüp bebek tedavimi üniversite hastanesinde yaptıracağım için doktorum pzt gelmemi söyledi. adetimin 4. günü oluyor ama doktorum bir sorun görmedi. İnşaallah tedaviye başlamayı engelleyecek bir sorun olmaz ve pzt günü o beni korkutan iğne ve ilaç senfonisine başlarım. Hep son anda bir sorun çıkacak ve ertelenecek diye korkuyorum çünkü kendimi hazırladım gerçekten. Umarım sizlerle adım adım hep güzel haberler paylaşırım.

adetin 4. günü nasıl başlıyor tedaviye geç değil mi?
dondurulmuşlar mı var?
max 2. gün diye biliyorum..
devlet hastanesi ondan mı ?

ben de adet olunca endişelendim nasıl olacak filan diye. Dondurulmuş yumurtam yok yeni alınacak. bugün konuştum doktorla pzt sabah erkenden gel dedi. Sanırım bir problem olmaz. Bazı forumlarda olabiliyor diye okumuştum doktorum da öyle deyince takılmadım fazla.

merhaba;
konunu okudum da aynı süreçleri yaşamışız..
doktorun kimdi?
düşüğün olduğu halde araştırmaya gerek görmeyen doktor inan kim merak ettim?
genetik sonucun çıktı mı?
Hala cıkmadı:(
Dr um cok sevıyorum tum tup bebek asamalarında cok tıtızdı. Cem demırel..
ilk düşüğü anlamlı bulmuyorlar . Ama tabıata uyumlu olmadıgı soylendn bır gebeliktdn bahsedılıyorsa ben detaylı arastırma akabınde embrıyolarada tum taramaların yapılmadını ıstıyorum. Netıcede 5.gıne gıden embrıyolarım oluyor. Ck ck ck ck caresz hıssedıyorum uyuyamıyorum artık. Sızın hıkayenız nedır ??

Hala cıkmadı:KK43:
Dr um cok sevıyorum tum tup bebek asamalarında cok tıtızdı. Cem demırel..
ilk düşüğü anlamlı bulmuyorlar . Ama tabıata uyumlu olmadıgı soylendn bır gebeliktdn bahsedılıyorsa ben detaylı arastırma akabınde embrıyolarada tum taramaların yapılmadını ıstıyorum. Netıcede 5.gıne gıden embrıyolarım oluyor. Ck ck ck ck caresz hıssedıyorum uyuyamıyorum artık. Sızın hıkayenız nedır ??

cem demireli biliyorum..
benim 3 tüp bebek denemem oldu..
bu son olanda kese yol herşey yolunda idi ama kalp atışı alamadık..
bende şöle bir durum var ben genetiğe yolladım öncesinden hiç bir sorun yoktu..
bende pko var aynı zamandada clamedia vardı enfeksiyonu hallettik..
bu seferde bağışıklık sistemim çok güçlü çıktı cd56 : 16 idi doktor transfer yaptı..
yapmayalım dememe karsın serum felan aldım ama transfer sonrasıda 21e kadar yükseldi ve vücudum gelişmesini engelledi..
sana demem o ki kesinlikle doğru düşünüyorsun mutlaka genetik tarama, bağışıklık sistemi, hormonlar.. gibi düşüğe gelişimine engel olabilecek herşeye öncesinden bakılmalı..
şu an tekrar başlıcam doktora artık ben sölüyorum bunu yapmalıyız buna bakmalıyız diye..
kesinlikle gereken herşeyi yaptır..
doktorlar ilk deneme gereksiz buluyor belki ama neden bir daha bir daha tekrar aynı süreçleri yaşayalım üzülelim hem maddi hem manevi...

Biz de beklemeyecektik aslinda. Tam toparlanalim turkiyey gidelim derken ki bu gecen mart ayinda oluyor esim cok kötü bir rahatsizlik atlattı. Gizli genetik birsey yüzünden 10 gün yogun bakimda yatti. Ciktiktan 1 ay sonra burdakiler çağırdı sperm sayımı yapmak icin. Sifir çıktı spermi. 90 milyondan hastalik sifira düşürmüş. Normaldir büyük hastalik atlatmissin dediler. 3 ayda ancak yeniden vucut sperm yapar dediler. Biz de bekledik 3 ay. Tekrar test yapilinca yukseldi ama o oldu bu oldu diye beklerken siramiz da geldi cok şükür. İnşallah hayirlisi olur sizin için de. Bebeklerimizi arkadas yapariz artik. Ben east londondayim bu arada. Barking :KK66: paddingtonda calisiyorum
Esine gecmis olsun Umarim tamamen iyilesmistir. Biz de miyomlarim yuzunden gecikme yasadik ama hala o test bu randevu derken Turkiye karari aldik. Bu arada yumurtalarim iyi gorunuyormus biraz daha grlisince catlatma ignesi yapilacak. Yarin tekrar dr a gidecegim. Ben de londradayim ama kuzey bati. Ortada bulusuruz artik :KK66:

cem demireli biliyorum..
benim 3 tüp bebek denemem oldu..
bu son olanda kese yol herşey yolunda idi ama kalp atışı alamadık..
bende şöle bir durum var ben genetiğe yolladım öncesinden hiç bir sorun yoktu..
bende pko var aynı zamandada clamedia vardı enfeksiyonu hallettik..
bu seferde bağışıklık sistemim çok güçlü çıktı cd56 : 16 idi doktor transfer yaptı..
yapmayalım dememe karsın serum felan aldım ama transfer sonrasıda 21e kadar yükseldi ve vücudum gelişmesini engelledi..
sana demem o ki kesinlikle doğru düşünüyorsun mutlaka genetik tarama, bağışıklık sistemi, hormonlar.. gibi düşüğe gelişimine engel olabilecek herşeye öncesinden bakılmalı..
şu an tekrar başlıcam doktora artık ben sölüyorum bunu yapmalıyız buna bakmalıyız diye..
kesinlikle gereken herşeyi yaptır..
doktorlar ilk deneme gereksiz buluyor belki ama neden bir daha bir daha tekrar aynı süreçleri yaşayalım üzülelim hem maddi hem manevi...
Ne yazıkkı..
ben 2yılın sonunda ilk kez hamıle kaldım o kadar özeldi ki kese ıyı yolk ıyı taa ki 7+2 ye kadar o gun yolk 6mm olmuş gelişimi durmuş. O koltukta neler hıssettıgımı kımse anlayamaz ancak yasayan bılebılur.. kalp atışını duymaya gıttım cunku aklımda hıc olumsuz bırseye yer yoktu.
Şimdi bu gunlerde genetık cıkacak.. ben bırkac genetık merkezı ve uzmanla konusacagım ne yapılmalı önerılerı nedır vs..
evet dr um 5 embrıyoyu çöpe atamayız dıyor tabıkı bende istemıyorum.. ama dondurulmuş embrıyoya cgh yapılıyormu?? Pgt dahı ıstemıyorum acıkcası kı oda 3.gun embrıyosuna yapılıyormus..
ben illa hamıle kalayım dıye gozunu karartıp yada ıkı yc mılyardan kaçan bırı degılım.. ben 10 bın fazla olsun ama hersey yapılsın kafamda rahT olsun ıstıyorum gerısı rabbıme kalır.
Sadece kendımı yorgun hissedıyorum nedense manevı olarak .. sız ne yapacaksınız şuan?? Yasınız kactı

Ne yazıkkı..
ben 2yılın sonunda ilk kez hamıle kaldım o kadar özeldi ki kese ıyı yolk ıyı taa ki 7+2 ye kadar o gun yolk 6mm olmuş gelişimi durmuş. O koltukta neler hıssettıgımı kımse anlayamaz ancak yasayan bılebılur.. kalp atışını duymaya gıttım cunku aklımda hıc olumsuz bırseye yer yoktu.
Şimdi bu gunlerde genetık cıkacak.. ben bırkac genetık merkezı ve uzmanla konusacagım ne yapılmalı önerılerı nedır vs..
evet dr um 5 embrıyoyu çöpe atamayız dıyor tabıkı bende istemıyorum.. ama dondurulmuş embrıyoya cgh yapılıyormu?? Pgt dahı ıstemıyorum acıkcası kı oda 3.gun embrıyosuna yapılıyormus..
ben illa hamıle kalayım dıye gozunu karartıp yada ıkı yc mılyardan kaçan bırı degılım.. ben 10 bın fazla olsun ama hersey yapılsın kafamda rahT olsun ıstıyorum gerısı rabbıme kalır.
Sadece kendımı yorgun hissedıyorum nedense manevı olarak .. sız ne yapacaksınız şuan?? Yasınız kactı

Yaşım 31..
Ben şu an doktoru değiştirdim memnun olduğum halde yurtdışında çünkü..
Şimdiki gittiğim doktor kürtaj olduğun için hsg istedi illa onu çektiricem cumartesi günü..
Kendisi 2 dondurulmuş embriyom var 5. Gün iyi kalitede genetik istedi ama hayır dedim sonra haklısın dedi para tuzağı hepsi..
Embriyoloğlarla konuştum genetiğe bakılan bir embriyoda bir daha bakmaya gerke yokmuş ki ben 3 kere yaptırdım.. embriyolog dediki hep doktorların para için yaptırdığını söledi 1 kez yeterliymiş.. eğer 1 kez bozuk çıkarsa ozaman hep yaptırmalısınız dedi ..
Pazartrsi hsg ile gidicem gebelik aşısı var onu yapıcak birde serum alıcam bunlar tutunması için..
Birde cd 56 yüksek olduğu için bağışıklığımı lucrin ile bastırıcak ve sonrada transfer..
Farklı doktora git görüş al araştır ne gerekiyosa öle karar ver yap derim

Arkadaşlar merhaba bende 2 sene aradan sonra tekrar başlıyorum 16 kasımda ilk randevum var 4. Denemem olacak bol dua bol sabır bol bol moral motivasyon lazım hepimize allah emeklerimizi boşa çıkarmasın

genelde pko su olan bayanlarda daha fazla yumurta toplanıyor senin normalmiş ki bende pko var diye 31 tane yumurta toplanmıştı 9 emriyo dondurdular 31 yumurta toplanması beni 31 ay yaşlandırdı mesela
canm neden 31 ay yaslandrdı dedin? vucuduna zararı mı oldu?

ben de adet olunca endişelendim nasıl olacak filan diye. Dondurulmuş yumurtam yok yeni alınacak. bugün konuştum doktorla pzt sabah erkenden gel dedi. Sanırım bir problem olmaz. Bazı forumlarda olabiliyor diye okumuştum doktorum da öyle deyince takılmadım fazla.
bence bir ay bekle arkadasm. 4. gun çok geç die biliyorum yınede sen bilirsin.

Arkadaşlar merhaba bende 2 sene aradan sonra tekrar başlıyorum 16 kasımda ilk randevum var 4. Denemem olacak bol dua bol sabır bol bol moral motivasyon lazım hepimize allah emeklerimizi boşa çıkarmasın
Benim de ilk randevum 16 kasimdaa :)

Yaşım 31..
Şimdiki gittiğim doktor kürtaj olduğun için hsg istedi illa onu çektiricem cumartesi günü..
Kendisi 2 dondurulmuş embriyom var 5. Gün iyi kalitede genetik istedi ama hayır dedim sonra haklısın dedi para tuzağı hepsi..
Embriyoloğlarla konuştum genetiğe bakılan bir embriyoda bir daha bakmaya gerke yokmuş ki ben 3 kere yaptırdım.. embriyolog dediki hep doktorların para için yaptırdığını söledi 1 kez yeterliymiş.. eğer 1 kez bozuk çıkarsa ozaman hep yaptırmalısınız dedi ..
Pazartrsi hsg ile gidicem gebelik aşısı var onu yapıcak birde serum alıcam bunlar tutunması için..
Birde cd 56 yüksek olduğu için bağışıklığımı lucrin ile bastırıcak ve sonrada transfer..
Hsg benımde aklımdaydı. Hıstereskopi mi hsg mi acaba ???

Yaşım 31..
Buarada dondurulmuş embrıyolarına tarama yapılmışmıydı??
Dondurup tekrar ınceleme yapılabılıyormu?

Hsg benımde aklımdaydı. Hıstereskopi mi hsg mi acaba ???

Histereskopiyi ilk denemede yaptırmıştım zaten..
Önce hsg çekiliyor bişi varsa histereskopi istiyor..
İnşallah çıkmazda gerek kalmaz bir sürü ameliyat oldum valla sıkıldım artık..
Birde histereskopide rahime çizik atıyolar tutunmasına yardımcı oluyor..
Sen hiç yaptırdın mı?

Buarada dondurulmuş embrıyolarına tarama yapılmışmıydı??
Dondurup tekrar ınceleme yapılabılıyormu?

Evt yapılan 3 genetik denemedede dondurulmuşlardı ve hepsine çözülüp genetik yapıldı..
1 tanesine biyopsi yaptırdık..
Dondurulan embriyonun çözülmesinde ve transfer olmasında hiç bir olumsuz birşey yok..
Aksine dondurulmuşların transfer edilmesi daha iyi dedi doktor..
Vücut dinlenip öle transfer oluyosun arrtısı çok

Histereskopiyi ilk denemede yaptırmıştım zaten..
Önce hsg çekiliyor bişi varsa histereskopi istiyor..
İnşallah çıkmazda gerek kalmaz bir sürü ameliyat oldum valla sıkıldım artık..
Birde histereskopide rahime çizik atıyolar tutunmasına yardımcı oluyor..
Sen hiç yaptırdın mı?
Ben hsg cektırmıştm hıcbır sorun yok. Ama düşük sonrası tekrarlamak gerekırmı o konuda aklıma takıldı. Sahsen herseye bakılsın kafam rahat olsun dıye dusunuyırum

Evt yapılan 3 genetik denemedede dondurulmuşlardı ve hepsine çözülüp genetik yapıldı..
1 tanesine biyopsi yaptırdık..
Dondurulan embriyonun çözülmesinde ve transfer olmasında hiç bir olumsuz birşey yok..
Aksine dondurulmuşların transfer edilmesi daha iyi dedi doktor..
Vücut dinlenip öle transfer oluyosun arrtısı çok
O konuda katılıyorum ama benım sordugum dondurulmuş embrıyoya cgh yapılıyormu??? Dondurulmuşlar cözulup cgh yapılıp tekrar nasıl transfer oluyırmu acaba zarar goruyormu?? Dr um embrıyonun kalitesını etkıler demişti

Back
X