2016 Kasım Aralık ayında tüp bebek yaptıracaklar..

Merhaba ilk tup bebek denememde hamıle kaldım . Hıcbır sorunumuz yok! İlk kez tedavı ıle hamıle kaldım. 7haftalıkken gelişimi durdu ve kaybettım. Kürtaj sonucu genetıge gıttı. Sonuc beklıyorum:KK43: doktorum hıc arastırmayalım diyor. Ne genetık ne kromozom ne pıhtılasma testı hıcbırıne bakmayı tavsıye etmıyor. 5adet 5.gun embrıyom var ama onlar artık hıc ıçime sınmıyor. Ben ıyıce bır arastırmayı ıstıyorum esımı ve benı. Sonra cgh denen teknıkle tedavıye en bastan baslayıp saglıklı embrıyo secılsın ıstıyorum. Dr bu konuda asla mantıklı bır yol degıl bu dıyor. Çöpe atmayalım dıyor.
Ben 29 yasındayım ve ilk hamile kaldım ve aynı seyı yasamayı istemıyorum:KK43: sız genetıkte sorun cıkmasına ragmen arastırma yapılmadan mı tedavıye devam edeceksınız??
Genetık sonucunuzu benımle paylasmanızı rıca edebilirmıyım??
Merhaba arkadaşım, ben 5 düşük yaptıktan sonra aklı başına gelmiş biri olarak şunu diye bilirim: önce düşük sonrasi bebeği genetik incelemeye vermek en doğrusu. Sonuca bağlı olarak karar vermelisin. Eğer ki kromozom bozukluğu çıkarsa mutlaka ngs (CGH dan daha kapsamli) yaptir. Yok eğer normal sonuç alirsan dondurulmuşları transfer et ve clexane/ aspirin kan sulandirici , intralipit serum kullan. Yapacagin şey bunlar.
Ben 7 yıldır doktor doktor gezmekten, düşük yapmaktan, araştırmaktan bu kanaate geldim . Artik profesörler "doktor kadar okumuşsun" diyor ama, keşke bunlari 5 düşük yapmadan önce biri bana söyleseydi.. O yüzden sana tavsiye etmek gereği hiss ettim.benim çektiğimi çekme diye

Merhaba ilk tup bebek denememde hamıle kaldım . Hıcbır sorunumuz yok! İlk kez tedavı ıle hamıle kaldım. 7haftalıkken gelişimi durdu ve kaybettım. Kürtaj sonucu genetıge gıttı. Sonuc beklıyorum:KK43: doktorum hıc arastırmayalım diyor. Ne genetık ne kromozom ne pıhtılasma testı hıcbırıne bakmayı tavsıye etmıyor. 5adet 5.gun embrıyom var ama onlar artık hıc ıçime sınmıyor. Ben ıyıce bır arastırmayı ıstıyorum esımı ve benı. Sonra cgh denen teknıkle tedavıye en bastan baslayıp saglıklı embrıyo secılsın ıstıyorum. Dr bu konuda asla mantıklı bır yol degıl bu dıyor. Çöpe atmayalım dıyor.
Ben 29 yasındayım ve ilk hamile kaldım ve aynı seyı yasamayı istemıyorum:KK43: sız genetıkte sorun cıkmasına ragmen arastırma yapılmadan mı tedavıye devam edeceksınız??
Cnm ben 3 kez tüp bebek yaptırdım 1. Tüp bebekte embriyolarım dondurulmuştu 2. Ve 3. Tüp bebeği dondurulmuş embriyolarla yaptırdım
1. Tüp bebek tutmadı
2. Tüp bebek tuttu kızım oldu
3. Tüp bebek düşük oldu
Ve hepsi aynı kalitede embriyodu belki ilkinde düşük yapsam bi sorun var derdim ama aynı kalitede embriyo 2. Denemem de tuttu 3. Denememde düşük oldu diyeceğim Şuki kısmetten öteye gidilmiyor sen tüm tahlillerini yaptır istiyorsan için rahat etsin.. ama genelde tüp bebek merkezleri kadında bi sorun yoksa ilk 2-3 denemede bşy istemiyor

Merhaba arkadaşım, ben 5 düşük yaptıktan sonra aklı başına gelmiş biri olarak şunu diye bilirim: önce düşük sonrasi bebeği genetik incelemeye vermek en doğrusu. Sonuca bağlı olarak karar vermelisin. Eğer ki kromozom bozukluğu çıkarsa mutlaka ngs (CGH dan daha kapsamli) yaptir. Yok eğer normal sonuç alirsan dondurulmuşları transfer et ve clexane/ aspirin kan sulandirici , intralipit serum kullan. Yapacagin şey bunlar.
Ben 7 yıldır doktor doktor gezmekten, düşük yapmaktan, araştırmaktan bu kanaate geldim . Artik profesörler "doktor kadar okumuşsun" diyor ama, keşke bunlari 5 düşük yapmadan önce biri bana söyleseydi.. O yüzden sana tavsiye etmek gereği hiss ettim.benim çektiğimi çekme diye
Ah canım cok cok gecmiş olsun.
Kürtaj sonucum cıktıktan sonra genetıge gıdeyım o halde.. normal sonuc gelmesede dondurulmuşları kullanmak istıyor dr.. ama şuan sanırım tum soyledıklerım havada kalacak dr mada gaksızlık etmek istemem. Sonuc cıkmadan bırsey dıyemıyorum. Inş hıcbırsey cıkmaz:( ama dr tahmınen genetık bır sorun dedı ama ınş degıldır falan dedı:(:(

Sağol canım, sana da geçmiş olsun..,
Inşallah sonuç iyi çıkar_ genetik problem çıkmazsa demek ki pihitlaşmaya ve ya başka bi sebebe bağlı. O zaman işin kolay olur_ kansulandirici ile devam ede bilirsin. Hem histereskopi de yaptirmanda fayda var_ belki de küçük polip ve ya septum ola bilir. Sen tüm testlerini yaptır canım_ için rahat olsun diye. Inşallah beklediğin sonuçta genetik problem olmaz. Ama en kötü ihtimal_ genetik sorun çıkarsa da bu diğer embriyolarin da bozuk olduğu anlamina gelmez. Çünki her normal kadında 5 yumurtadan 1 i kalitesiz olmasına rağmen döllene biliyor. Belki tesadüfen bozuk olanına denk gelmiş. Sen de ikiz hamilelik miydi?
Eğer ikizmişse ya bir düşüğü riske alarak donmuşlari transfer edeceksin. Ya da risk almak istemiyorsan ngs mutlaka yapman lazım.
Sakin cgh ya pgt yapma

Huban gecmiş olsun canım Allah tez zamanda saglıklı bi gebelik nasip etsin
Beni hatırlarsın belki agustosta tüp denemiştim tutmadı drum ikinci denemede eşimden benden kromozom testi istedi kan pıhtılaşması da bakılacak
Artı emriyo cgh ve rahime çizik atılacak dedi
Senin kaybın olmasına ragmen bunları hayli hayli yaptırman gerek bence
Ne gerekiyorsa yaptır bence her kayıpta rahim zarar goruyor sonucta

Huban gecmiş olsun canım Allah tez zamanda saglıklı bi gebelik nasip etsin
Beni hatırlarsın belki agustosta tüp denemiştim tutmadı drum ikinci denemede eşimden benden kromozom testi istedi kan pıhtılaşması da bakılacak
Artı emriyo cgh ve rahime çizik atılacak dedi
Senin kaybın olmasına ragmen bunları hayli hayli yaptırman gerek bence
Ne gerekiyorsa yaptır bence her kayıpta rahim zarar goruyor sonucta
Haklısın canım..
Senın kacıncı denemendı??

Sağol canım, sana da geçmiş olsun..,
Inşallah sonuç iyi çıkar_ genetik problem çıkmazsa demek ki pihitlaşmaya ve ya başka bi sebebe bağlı. O zaman işin kolay olur_ kansulandirici ile devam ede bilirsin. Hem histereskopi de yaptirmanda fayda var_ belki de küçük polip ve ya septum ola bilir. Sen tüm testlerini yaptır canım_ için rahat olsun diye. Inşallah beklediğin sonuçta genetik problem olmaz. Ama en kötü ihtimal_ genetik sorun çıkarsa da bu diğer embriyolarin da bozuk olduğu anlamina gelmez. Çünki her normal kadında 5 yumurtadan 1 i kalitesiz olmasına rağmen döllene biliyor. Belki tesadüfen bozuk olanına denk gelmiş. Sen de ikiz hamilelik miydi?
Eğer ikizmişse ya bir düşüğü riske alarak donmuşlari transfer edeceksin. Ya da risk almak istemiyorsan ngs mutlaka yapman lazım.
Sakin cgh ya pgt yapma
Cgh teknıgını cok gıvenılır buluyolar. Arada farktan bahsedermısın rıca etsem.
Ah cnm ınan bana konusmak o kadar ıyı gelıyorkı cok cok cok tesekkur ederim

Cgh teknıgını cok gıvenılır buluyolar. Arada farktan bahsedermısın rıca etsem.
Ah cnm ınan bana konusmak o kadar ıyı gelıyorkı cok cok cok tesekkur ederim
Merhabalar, ben düşüklerden sonra Cgh yapmak istedim ve araştırdim. Ama bi kaç CGH yapmış arkadaşlara sordum, sağlbili embriyo transfer edilmesine rağmen boş gebelik oldu ve düştü. Bence Ngs daha güvenilir. Zaten o parayi vericeksiniz_ ngs daha yeni ve daha doğru sonuç veriyor. Hatta en son icat qPCR testi var_ 4 saatte sonuç veriyor. Türkiyede yalnız dr.Hakan Özörnek çalışan klinikte yapılıyor

Merhabalar, ben düşüklerden sonra Cgh yapmak istedim ve araştırdim. Ama bi kaç CGH yapmış arkadaşlara sordum, sağlbili embriyo transfer edilmesine rağmen boş gebelik oldu ve düştü. Bence Ngs daha güvenilir. Zaten o parayi vericeksiniz_ ngs daha yeni ve daha doğru sonuç veriyor. Hatta en son icat qPCR testi var_ 4 saatte sonuç veriyor. Türkiyede yalnız dr.Hakan Özörnek çalışan klinikte yapılıyor
Cok karmasıgım tek dılegım sonucta bırsey cıkmaması:(
Dr um hıc yanasmıyor arastırmaya ılk dusuk dıye:( kendımı cok caresız hıssedıyorum

Neden bu kadar arastırma yapıldı peki? Pek yanasmıyorlar cunku detaylı aramaya
Drum ben ikinci denemede bunları istiyorum dedi.bizdeki sorun morfoloji..tabi ben merkezimi değiştircem o ayrı..sadece kan testlerimi yaptırcam.ikinciye gerek kalmaz ins ama olursada cgh düşünmüyorum çünkü hiç gebelik olusmadı..hakkımızda hayırlısı

Drum ben ikinci denemede bunları istiyorum dedi.bizdeki sorun morfoloji..tabi ben merkezimi değiştircem o ayrı..sadece kan testlerimi yaptırcam.ikinciye gerek kalmaz ins ama olursada cgh düşünmüyorum çünkü hiç gebelik olusmadı..hakkımızda hayırlısı
Neden cgh istedıgını anlamadım zaten bır fıkır daha alın bncede

Canim benim hikayem ck karisik uzun. Benim dogal yolla olan 6 yasinda bir evladim var sukurler olsun. Bir bucuk sene once ikinci cocuk istedik hamilr kaldim ama 6 haftalkken dustu sonra rezervin(amh degerim ck dusuk) az tup bebek sart dediler.. 3 tup bebek yaptim embryo bankasi yaptilar.. Toplamda 7 embryo cikti ilk ikisini transfer ettiler. Dusuk yaptim ve aylar sonra benim bakans translokasyon tasiyicisi oldugum anlasildi. Kromozom 5-21. Dusen bebekteki sorun da buymus. Benm dondurucuda 5 embryom kaldi ikisi biopsi edildi diger 3 u edilmedi. Benm doktor embryolar zarar gorse bile tekradan cozdurup biopsi yapip pgt ye yolllama taraftari. Aksi durumu cok tehlikeli goruyor. Nitekim gebeligi sonlandirmak negatif tup sonucu almaktan bencede cok daha zor. Bubarada ben dogal yolla hamile kaldim. Daha ck yeni gelisimi nasil olur bilmiyorum. Maalesef cvs yaptiatacagim aksi durumda cok riskli bnm icin. Solemeye korkuyorum ama eger sonladrimk zorunda kalirsam planim ne olur bilemiyorum. Ama her sartta pgt yaptiracahim butun embryolara. Rezervim cok az oldugu icin bir daha en bastan denermiyim bilmiyorum cok yoruldum cunku. Yinede asla hayir veya asla evet demiyorum. senin durumunda once kendinize kromozom testi yaptirmanz sart canim. Nasil bi doktor bu da hic gerek yok diyor. Eger ikinizdede bi sorun cikmazsa o zaman pgt ye ihtiyacnz yok bencede. Cunku cogu durumda tesadufen bebkte kromozom anomalisi cikiyor. Yok ama sizden birinde krimozom bozuklugu varsa pgt den baska yolunuz yok cnm. Allah kolaylik versin burada ugrasan butun kader arkadaslarimla beraber sizin de yuzunuzu guldursun

Canim benim hikayem ck karisik uzun. Benim dogal yolla olan 6 yasinda bir evladim var sukurler olsun. Bir bucuk sene once ikinci cocuk istedik hamilr kaldim ama 6 haftalkken dustu sonra rezervin(amh degerim ck dusuk) az tup bebek sart dediler.. 3 tup bebek yaptim embryo bankasi yaptilar.. Toplamda 7 embryo cikti ilk ikisini transfer ettiler. Dusuk yaptim ve aylar sonra benim bakans translokasyon tasiyicisi oldugum anlasildi. Kromozom 5-21. Dusen bebekteki sorun da buymus. Benm dondurucuda 5 embryom kaldi ikisi biopsi edildi diger 3 u edilmedi. Benm doktor embryolar zarar gorse bile tekradan cozdurup biopsi yapip pgt ye yolllama taraftari. Aksi durumu cok tehlikeli goruyor. Nitekim gebeligi sonlandirmak negatif tup sonucu almaktan bencede cok daha zor. Bubarada ben dogal yolla hamile kaldim. Daha ck yeni gelisimi nasil olur bilmiyorum. Maalesef cvs yaptiatacagim aksi durumda cok riskli bnm icin. Solemeye korkuyorum ama eger sonladrimk zorunda kalirsam planim ne olur bilemiyorum. Ama her sartta pgt yaptiracahim butun embryolara. Rezervim cok az oldugu icin bir daha en bastan denermiyim bilmiyorum cok yoruldum cunku. Yinede asla hayir veya asla evet demiyorum. senin durumunda once kendinize kromozom testi yaptirmanz sart canim. Nasil bi doktor bu da hic gerek yok diyor. Eger ikinizdede bi sorun cikmazsa o zaman pgt ye ihtiyacnz yok bencede. Cunku cogu durumda tesadufen bebkte kromozom anomalisi cikiyor. Yok ama sizden birinde krimozom bozuklugu varsa pgt den baska yolunuz yok cnm. Allah kolaylik versin burada ugrasan butun kader arkadaslarimla beraber sizin de yuzunuzu guldursun
Amin canım:(
Duslarım senınle dilerımmm saglıkla kucagına alırsın.

Cok karmasıgım tek dılegım sonucta bırsey cıkmaması:KK43:
Dr um hıc yanasmıyor arastırmaya ılk dusuk dıye:KK43: kendımı cok caresız hıssedıyorum
Canım inşallah sonuçta bi problem çıkmaz, o zaman embriyonun genetik tarama testine de gerek kalmaz.
Bazen ilk düşükler tesadüf ola biliyor_ onun için doktorun araştirmaya gerek duymuyor. Ama sonuçta canın yanan biz oluyoruz, benim de ilk 2 düşügumu araştırmadilar..., sonra da araştırmaya başlayalim derken 3 düşük daha yaşadim. Sorumsuz doktorlarin yüzünden. Keşke doktor sözünü dinlemeyip araştırma yapsaydım zamanında. Insan kendi kendinin doktoru oluyor bi yerden sonra, 4 kürtaj sonucu şimdi hamile kalamıyorum _keşke zamaninda araştırsaydilar doktorlar. Gerçi bi sorun çıkmadı bizde. Sebepsiz diyorlar.
Ama şöyle bi durum da ola biliyor: her iki insan normal kromozoma sahip olmasına rağmen oluşan embriyo bozuk kromozomlu çıka biliyor. .bunun için embriyolara genetik tarama yapılmalı..

Merhabalar, öncelikle Rabbimden her kese sağlıkli evlat vermesini diliyorum.
Size bu konuda söylemek isterim ki: pgt zamani embriyolara 3.gün yapılıyor ve yalnız 5,9 ,11. kromozomlara bakılıyor. Sonra tip ilerledi ve embriyolara 5. gün Cgh yapmayı önerdiler_ bu zaman tum 46 kromozoma bakılıyor..ama pgt den üstün olduğu kesin. Daha sonra pgt ve CGH yapanlarda da düşük yaşandigi için NGS yi önerdiler_ yeni bi işlem. Diğerlerinden farkı şu_ bütün kromozomlar dahil bütün allel genlere de bakılıyor. Bu çook daha kapsamli.
Bununla paralel olarak sadece Amerika, ıtalya ve Türkiyede yalnız 1 merkezde yapılan qPCR testi var_ farki 4 saatte sonuç vermesi.
Diyeceğim o ki_ pgt çok geçmişte kaldı, daha yeni ve başarılı testler çıkmış. Yani sonuçta o parayı vereceksiniz, hiç değilse yeni çıkmış yöntemlerle deneyin.

Slm arkadaşlar ağustos ta negatif denemeden sonra Kasım ayına kendimi adadım inofolik kullanıyorum.Hayıt tohumu alıp kullanacağım siz neler yapıyorsunuz hazırlıyor musunuz kendinizi. İnşallah Rabbim sağlıklı bebisler verir bizlere..

hayıt tohumunu bende duydum. kullanmayı düşünüyorum ama kararsızım. 43 yaşındayım doktor herhangi bir sorun yok yumurtaların sağlıklı dedi. ama bilemiyorum. tüp bebekde olabilir ama maliyeti yüksek. siz hayıt tohumu hakkında bildiklerinizi nereden alacaksınız paylaşır mısınız zahmet olmazsa

Merhaba
Neden ngs yapılıyor? Tedavı gecmişinizi paylasırmısınız lütfen..
sevgıler
3 kez tedavi oldum, 2 düşük, bir negatif sonuç aldım, iki tedavide düşük olunca 4. de embriyolara ngs önerdi doktor.. ama sormayı unuttum embriyonun 5. günümü bakılıyor acaba yoksa 3. günümü? baya masraflı oluyor galiba, yaptıran varsa yazabilirmi ücretini?

Back
X