• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

arkadaşlar bizim adetlere göre bebeğin ihtiyaçlarını kız tarafı karşılıyor mesela beşik yatak kıyafet vb. ben de şimdi kendim alışveriş yapınca anneme anlatıyorum şunu aldım bunu aldım bana kızıyo bana alcak bişi bırakmadın diyo iyi de bu devirde ben herşeyi anneme nasıl aldırayım siz de kendiniz alıyosunuz değil mi ben de beşik şifonyer alsan yeter diyorum sonuçta bizi okuttular işimizi elimize aldık maaşımız var herşeyi Allahın izniyle alabiliyoruz ben yük yıkmak istemiyorum siz bu konuda ne düşünüyosunuz kayınvaliden fln laf etmesin herşeyini eksiksiz alıyım diyo anca:(:(

günaydınlar

pıhtılaşma bozukluğu olan arkadaşlar doğum konusunda ne diyor dr. unuz ? sezeryan veya normal ? taktım şu sıralar buna. normal doğum istiyordum daha erken tabide. pek mümkün görülmüyor normal doğum.
Neden canim?

İyi diyosunda cocuk aogan kokusundan igrenir ki bizde gebeyken kokusu sute gectigi icin sogan bile yenmez :)
Canım benim sileceksin zaten doğar doğmaz almaz o kokuyu nemli bi bezle sileceksin zaten 1 kerelik bisi soğan gaz yapmasin diye yenmez diye biliyorum

Amanin diyet dusmani senin yediklerin. Insallah cikmaz sekerin. Bilmiyorum ki canım kacamak serbest mi. Daha hic yapmadım öyle şeyler.:110: 15 gun yapmicam inşallah. Hemen firliyor. İnsülin filan da dedi doktor korktum.
öyle vallahi.. bende öğleden sonra meyve yoğurt yiyorum. yok canım yapma kaçamak.. bakalım benim sonuç ne çıkacak
ben birde 100 gr glikozun bebeğe vereceği zararı düşünüyorum, ,ve çok üzgünüm :(

Canım çoooookkk güzel olmuş, bende çok özendim şuan, inşallah becerebilirim :)

Canım ben yaklaşık 1-1,5 aydır normal tuvalet kullanamıyorum, bence senin de fırsatın varsa klozet kullan

Canım bende şu sıralar yeni atlattım, aile hekimim ilaç vermedi, ateş yada ağrım da yoktu, sadece 3 gün istirahat verdi, bende evde bol limonlu ıhlamur içtim, şimdi geçti gibi, geçmiş olsun sanada

çoook güzel ya..... ben daha hiç bişey almadım erken diye :KK43:

Canım çok geçmiş olsun, Allah korumuş, benimde ayrıntılı da suyum biraz fazla diye 75 gr ogtt istemişti doktor, kendi doktoruma sordum artık yapmıyoruz dedi, sadece açlık, tokluk ve üç aylık şeker değerine bakılan hba1c ye bakıyoruz dedi, aslında ona rağmen yaptırsam mı diyordum, ama senin durumunu öğrenince vazgeçtim, zaten dikkat ediyorum şekere
Yavaş yavaş alıyorum ben artik o çok.olanı hediye geldi zaten annemde bana kızıyor çok alma giyemez diye netten indirim takip ediyorum uygun ve güzel olanı alıyorum eksik çok ve 3.5 ay kadar bisi kaldı son aylar zaten ağırlasacaz saha bunun yıkaması ütülemesi var felan sende başka istersen bi yerden

Lansinoh un kremi var canim herkes onu oneriyir. Yikanmasina gerek de yokmus. Yani yikarsin normalde emzirmeden ama darda kaldiginda da emzirebilmen guzel bence. Ben webannemarket ten aldim gecen gun.
soğan sürüncede hiç yara olmuyormuş onuda deneyeceğim canım. kremede bakıyorum şimdi siteden

arkadaşlar bizim adetlere göre bebeğin ihtiyaçlarını kız tarafı karşılıyor mesela beşik yatak kıyafet vb. ben de şimdi kendim alışveriş yapınca anneme anlatıyorum şunu aldım bunu aldım bana kızıyo bana alcak bişi bırakmadın diyo iyi de bu devirde ben herşeyi anneme nasıl aldırayım siz de kendiniz alıyosunuz değil mi ben de beşik şifonyer alsan yeter diyorum sonuçta bizi okuttular işimizi elimize aldık maaşımız var herşeyi Allahın izniyle alabiliyoruz ben yük yıkmak istemiyorum siz bu konuda ne düşünüyosunuz kayınvaliden fln laf etmesin herşeyini eksiksiz alıyım diyo anca:KK43::KK43:

Ben de öyle dusunuyorum. Battaniye orduruyor ki ucuz bir şey değil. Alırım ben diyor devamlı. Ben de ben alırım dedim. Sonuçta mesleğimi almami sağlayan onlar. Kayinvalidemlerde bir şey derse ben de onlara derim :) demezler diye düşünüyorum. Sonuçta esimde ben de çalışıyoruz sukur.

arkadaşlar bizim adetlere göre bebeğin ihtiyaçlarını kız tarafı karşılıyor mesela beşik yatak kıyafet vb. ben de şimdi kendim alışveriş yapınca anneme anlatıyorum şunu aldım bunu aldım bana kızıyo bana alcak bişi bırakmadın diyo iyi de bu devirde ben herşeyi anneme nasıl aldırayım siz de kendiniz alıyosunuz değil mi ben de beşik şifonyer alsan yeter diyorum sonuçta bizi okuttular işimizi elimize aldık maaşımız var herşeyi Allahın izniyle alabiliyoruz ben yük yıkmak istemiyorum siz bu konuda ne düşünüyosunuz kayınvaliden fln laf etmesin herşeyini eksiksiz alıyım diyo anca:KK43::KK43:

kimseye aldıklarımı demiyorum :D
herkes şunu alırız bunu biz alırız diyor ama onları beklersem ben 9 doğururum :)
bizde de ilk torunun eşyalarını alırlar, karyola takımını ben alırım dedi annemler, aynı şekilde görümcemde beşiğini ben alıcam demiş.
anneme de görümceme de kıyamam, hepsinin kıt kanaat bir geçimi var. onlara güvenip yapmadık çocuğu.
çok şükür ihtiyacın yoksa örgü yaptır annenlere :)
ben öyle yapıyorum, beğendiğim modeli bunu örsenize diyorum. bir yandan da yavaş yavaş alıyorum :)
aldıklarımı duysalar şoka girerler :D
A101 den aldıklarımı bile söylemedim, kuzene aldırdım sırf bu yüzden ;)

canım daha erken bunları dusunme bence. Zaten normal yapabıleceksen doktorun yonlendırır. Bende de mıyom var doktor bısey demedı ama mıyomda sezeryan oluyormus
risk var normal doğumda o yüzden taktım dr. değiştircem ona göre. sezeryan yaptırıyorlar kan fazla sulandığı için. ama bazıları normali uygun görüyor. tabi çok azı. eğer risk yoksa ona göre bir dr. seçmem gerek. son anda dr. değişmek istemiyorum. normal yol varken sezeryan hiç istemiyrum: risk yoksa tabi.

benimde annem tutturdu alıcam diye. bende anne sen kendine yük yapma diyorum ama dinlemiyo beni.

kızlar merhaba,
size bir sorum olacak
göğüs ucu için kremi doğumdan bi hafta önce falan kullanmaya başlamayı tavsiye ediyorlar. ben hangi marka krem alacağıma henüz karar vermedim. siz ne kullanacaksınız araştırdınız mı hiç ?

Cnm ben drumun tavsiyesiyle
Bella B Nipple Nurture Butter Meme Başı Çatlak Kremi 56gr aldım kullanıyorum ara ara doğumdan 1 ay önce sabah akşam kullancam inş

Ben de öyle dusunuyorum. Battaniye orduruyor ki ucuz bir şey değil. Alırım ben diyor devamlı. Ben de ben alırım dedim. Sonuçta mesleğimi almami sağlayan onlar. Kayinvalidemlerde bir şey derse ben de onlara derim :) demezler diye düşünüyorum. Sonuçta esimde ben de çalışıyoruz sukur.
Aynen cnm çok haklıyız bu konuda
kimseye aldıklarımı demiyorum :KK70:
herkes şunu alırız bunu biz alırız diyor ama onları beklersem ben 9 doğururum :)
bizde de ilk torunun eşyalarını alırlar, karyola takımını ben alırım dedi annemler, aynı şekilde görümcemde beşiğini ben alıcam demiş.
anneme de görümceme de kıyamam, hepsinin kıt kanaat bir geçimi var. onlara güvenip yapmadık çocuğu.
ben öyle yapıyorum, beğendiğim modeli bunu örsenize diyorum. bir yandan da yavaş yavaş alıyorum :)
aldıklarımı duysalar şoka girerler :KK70:
A101 den aldıklarımı bile söylemedim, kuzene aldırdım sırf bu yüzden :KK66:

Örgüden bol bişey yok full çalışıyo annem ve kv bana göstermiyolar sürprizmiş çok merak ediyorum

kan sulandırıcı iğne kullanıyoruz biz pıhtılaşma hastaları. normal doğumda zaman belli değil her an olabilir ve aşırı kanama ile anne hayatı tehlikeye giriyor. sezeryanda 3-4 gün önceden iğne bırakılıyor kan akışı normale dönsün diye. ama ben sezeryandan korkuyorum. tabi gerçekten hayati tehlike olacaksa olur ama... nnormal doğumda iğneyi 3-4 gün önceden kesmek bebeği riske atmak oluyor.

Cnm ben drumun tavsiyesiyle
Bella B Nipple Nurture Butter Meme Başı Çatlak Kremi 56gr aldım kullanıyorum ara ara doğumdan 1 ay önce sabah akşam kullancam inş
doktorda tavsiye verebiliyor yani o zaman bende kendi doktoruma sorayım. bu kremide not alıyorum sağol canım. eczanelerde satılan bir krem mi acaba

kimseye aldıklarımı demiyorum :KK70:
aldıklarımı duysalar şoka girerler :KK70:
A101 den aldıklarımı bile söylemedim, kuzene aldırdım sırf bu yüzden :KK66:
Aynem öyle ne desem biz aliriz ya zaten giymiyo hemen büyüyor bilmem ne diyolar ne zaman alinacakta ben yikicam bilmem ne herkes kendi halinde bu devirde ben simdi kv kpye ne dicem ne lazım diyince denir mi hic öyle şey emekli maaşla geçinen insanlar sonuçta bi dönence bile 100 150 tl ana dizide öyle zaten alın desem illa elti gorumce lazim olmuyo filan der kötülükden degil biliyorum ama derler yani . Gorumcem hevesli ama 2 bebeği var cumartesi pazar çalışıyo rahat degil ki sonucta tirnak makası bile almış sağolsun eltimde bi iki şey aldı ama modern hayatta onları ne kadar beklicez yada isticez ki dimi..

doktorda tavsiye verebiliyor yani o zaman bende kendi doktoruma sorayım. bu kremide not alıyorum sağol canım. eczanelerde satılan bir krem mi acaba
Evet ben eczaneden 65 tlye aldım internette daha ucuz da var ama ben araştırmadan sazan gibi atlayıp aldım:KK45:

Back
X