• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

arkadaşlar bizim adetlere göre bebeğin ihtiyaçlarını kız tarafı karşılıyor mesela beşik yatak kıyafet vb. ben de şimdi kendim alışveriş yapınca anneme anlatıyorum şunu aldım bunu aldım bana kızıyo bana alcak bişi bırakmadın diyo iyi de bu devirde ben herşeyi anneme nasıl aldırayım siz de kendiniz alıyosunuz değil mi ben de beşik şifonyer alsan yeter diyorum sonuçta bizi okuttular işimizi elimize aldık maaşımız var herşeyi Allahın izniyle alabiliyoruz ben yük yıkmak istemiyorum siz bu konuda ne düşünüyosunuz kayınvaliden fln laf etmesin herşeyini eksiksiz alıyım diyo anca:KK43::KK43:
aynen cnm bende hep kendım alıyorum. besıgı alcam dıye tutturdu oda yapmıyacagım ıcın besıgını yorganını fln alacak
ama onun yanı sıra bı gıdıyorum tulum almıs fln
kaynanamlar hıc aramıyo bıle bı eksık var mı dıye bende aramıyorum artık elaleme muhtac degılım cok sukur ama ınsan yınede arıyor yanı
18 yasındakı kardesım bıle para bırıktırmıs ceyrek almıs.annem ve kardesımden baska kımseden bı yardım gormedım su donemde yani.lafa gelınce herkes dusunuyor ;)
insan ıstemese de uzuluyor ne guzel burda arkadaslarımıza hedıye getırenler oluyormus vs ne bilim ya bendekiler düşünceli değil demekki napayım
geçende eşim dedi bebek arabasını annemler alacak dıye ben de öyle gıdıp 100 liralık bıse alacaksa hıc zahmet etmesın dedım sınırım bozuldu .

ay bılmıyorum ne uzun yazdım ya dertlenmısım valla :D

şunun ekru rengini aldım bende birde üzerine mavi şal aldım :)
fotoda cırkın duruyor ama annemde kaldı cekıp yollayamıyorum :)
93c387680026c3b50e6fe6f30491f4fe.webp

Aynen bizde de kız tarafı alır odasını ama dediğiniz gibi bir beşikle bi battaniye olmuyo artık en kötü bi oda takımı 3-4 bin. Ve benimde sağolsun annem aldı bile takımını zaten bir tek takım almakla kalmıyor her seferinde birşeyler almış oluyor yok ana kucağı yok kıyafet battaniye vs. Annelerimiz birtane kıymetini bilmeliyiz onlar kadar kimse kimseyi düşünmüyor maalesef :(

ay gunaydın canlar bız de esımle kımseye bısı aldırmayacaktık ama kv aneme sureklı kı bana bıle annen alacak tazında laflar soktu annemde boynumu bukuk bırakmamak ıcın yapıyor sen uzulme dıyor ama elımde degıl kendıne gelınce bısı almıyor kv denen kısı basıt seylerle yetınıyor oda takımını anemle ortak aldık ama kararlıyım bebek arabasını kendı lohusa takımımı vs aldıracam kv ye :KK70: kendı kaşındı adetse oda adet adetler bı kız tarafı ıcı degıl ya ay sınırlerım oynadı yıne:KK53::KK53:

Benm annemle kayınvalidem de savaş veriyo ben alırım ben alırım diye :D ama ikisinin durumuda çok iyi değil ikisinede kıyamıyorum ama genede bi dünya şey almışlar kızıma :KK23:

Canım sen neden sezaryen olmuştun.eşimlede konuştuk stres yapma 7. Ayda doğuma yakın karar verirsn diyo
Benim bebiş baştan beri büyük gidiyordu en son kafa çapıda büyük çıkıyordu son muayenede 4.250 gözüktü ve hiç açılma olmadı. :( 1 cm bile.. ondan sezeryan oldu. 3.950 doğdu :)

Evet aynen dediğin gibi canım benimde iki taraflı çentikleşme var ve doktor bol su içmeyi tuzsuz yemeyi önerdi ve dinlenme tabi :) limonlu su da okuduğum kadarıyla iyiymiş

am anladımmm canım. evet o damarlardan birinde kan akışı yavaşlığı benım çok yakın bi arkadaşımdada vardı oda ilk çok korktu ama doktoruna gösterdiğinde hiç bir sorun olmaz merak etme demişti...
sağlıkla gelsin bebişlerimiz .)

bende detaylı ultrasonumu yapan doktor açıklama yapmadı , önemli birşey yok , doktorun gerekli açıklamayı yapar dedi..ama raporda dikkatimi çekti.. kendim arastırdım yarın da inşallah kendi doktorumla konuşacagım..

ilk bende çok korkmuştum...insanın aklı çıkıyor birşey olcak diye.. allah sag saglim hepimizin bebeğini kucagında göstersin...

karnımda gördüm , allah kucağım da da göstersin.. (hepimizin ):nazar::KK200::anneadayı:

arkadaşlar özel bir soru olacak ama bu sorununda sorulabileceği en uygun yer burası gibi geldi bana.
son 3 aya girdikya ilişkiye girmekde herhangi bir sakınca var mı biliyor musunuz?daha dr randevumu varda.

kızlar merhaba,
size bir sorum olacak
göğüs ucu için kremi doğumdan bi hafta önce falan kullanmaya başlamayı tavsiye ediyorlar. ben hangi marka krem alacağıma henüz karar vermedim. siz ne kullanacaksınız araştırdınız mı hiç ?

kremler her turlu yara yapıyor bende bı sıtede gordum anneme de sorum onda oyle bısı olmamıs ama yaparlarmıs yanı ılk emzırmede 1 kerelık bısı sonucta ve cok basıt bence hepımız yapalım cunku yapanlar hıc sorun yaşamamıs ben bu tarz seylerde eskıye bakıyorum cunku cok yararlı bılgıler var

Benim ilk doğum yaptığım hastanede yanımdaki yardımcı hemşire şöyle demişti: ilerde gögüslerin yara olabilir sakın krem sürme!özellikle ilk günlerde gögüsümüzdeki kahverengi kısımda bir koku olurmuş.bebek o kokuyu ararmış. Ve ilk emzirmelerde kahverengi kısmı bebişin agzına komple vermeliymişiz. (Yara olmaması için) emzirdikten sonra kahverengi kısma sütünden sür demişti.
Gerçektende yara oldu canım çok acıyordu. Öyleki o yara gögüsümü emzirmiyordum sadece sagıyordum. Ama iyileşmedi.(Bu arada bebegi emzirirsen daha çabuk iyileşiyormuş. Kendimi sıka sıka yanımdaki yastığı sıkarak falan emzirmeye çalışıyordum. O kadar acıyordu yani) . O sırada bir arkadaşımla konuştum. Onun doktoru da şöyle tavsiye etmiş. Eczanelerde gögüs ucu olmayanlar için bir aparat satıyorlar. Ondan al ve emzirmen bitince gögüsüne takarak sütyenini kapat demiş. O zaman gögüse baskı olduğu için süt damla damla akmaya devam ediyor ve süt o aparatın içinde kaldığı için gögüsüne devamlı temas ediyor. Kısacası bu şekilde iyileşti gögüsüm.. o arkadaşın doktoruna öyle bir dua ettimki anlatamam. Aklınızda bulunsun diye sizede yazayım dedim :KK66: :KK66:

Benim kv sag olsun surekli laf sokuyor annen almalı doye ki bizim orda öyle adet yok. Bende gerek.yok bende kocamda çalışıyoruz kimsenin bize bisey almasına gerek yok diyorum. Ama icinizden geleni almakta serbestsiniz diyorum ..

arda anneme harclik veriyorum, o ankara merkezde burda bulamıyorum hic bir sey, bebek icin sunu al bunu al diyorum kendisi de dayanamayip bir sürü sey alıyor. . Kaynanam da sadece patik ve yelek.oruyor bakalim ilk torununa ne yapacak

arkadaşlar özel bir soru olacak ama bu sorununda sorulabileceği en uygun yer burası gibi geldi bana.
son 3 aya girdikya ilişkiye girmekde herhangi bir sakınca var mı biliyor musunuz?daha dr randevumu varda.

Nette okuduğum kadariyla
anne ve bebeği zorlamadikca son 3 haftaya kadar olabilir. Bunun için pozisyonun onemli. Bebegi sıkıştırmayacak olmasi gerek. Yani senin uste olman gibi

aynen vallahi canım.

aynen öyle canım. birde sağlık sektöründe çalışıyorz, tamamen sağlıksız besleniyoruz.
bende yoğurt yiyorum öğleden sonra, tabii atıştırmalıklar kaçıyor..
bende evde yemek yaptığımda getirmeye çalışıyorum, bazende ağır oluyor çantam getiremiyorum yanımda :KK43:

bende yanımda sürekli poşet taşıyorum :(
bir yastık taşıyorum (serviste uyuyorum çünkü :D) bir de yiyecek meyve poşetim. günlük ne yiyeceksem kaplara koyuyorum. meşakkatli oluyor elbette ama diyet yaptığım dönemde de böyleydim, alıştım artık :)

Kizlar ben geldim.ne uyumuşum ama. Oncelikle seker yuklememden sonra hastane ortasında bayıldım. tansiyonum düşmüş :KK43: başımda herkes sağolsun hamileyim diye endişe ettiler hemen ilgilendiler.ama ayaga kalkar kalkmaz yine bayıldım :KK43: acile aldılar. zorla uyuttular.esim telaş yapmış kaza ediyormuş nerdeyse. Sonuçta hastanede bekle bekle sonuclarimi aldim. Tokluk biraz yüksek çıktı ama doktorum cok problem etmedi.hamur isi az ye dedi.dusunce tek düşündüğüm sey kızım di.annelik duygularimiz başlamış gerçekten. ama yavrum benim beni anlamış gibi tum gun hareket etti ben iyiyim der gibi :*
Geçmiş olsun canım acaba yüklemedenmi yoksa sadece tansiyonunmu düştü.
Kızlar bir şey soracağım. Şimdi ben geçen ay dr a gittiğimde bana 1 ay sonra gel seni büyük renkli ultrasona göndereceğim demişti. Ben de önümüzdeki hafta salı kontrole gideceğim renkli ultrason için hastanenin diğer şubesinden randevu almak gerekiyor e iş durumu yüzünden ben de salıya almak zorundayım randevuyu. Haftaya 23 haftalık olacağız randevuyu alırken ayrıntılı ıltrason mu diyeceğim renkli ultrason mu diyeceğim ikinci düzey falan mı dr u da arayacağım ama bilmiyorum saçmalamayım adama sizler gittiniz diyende sizden bilgi almak istedim ben yazarken blık blık coştu benimki :KK70:
2. Düzey ultrason deniyor canım.
günaydınlar

pıhtılaşma bozukluğu olan arkadaşlar doğum konusunda ne diyor dr. unuz ? sezeryan veya normal ? taktım şu sıralar buna. normal doğum istiyordum daha erken tabide. pek mümkün görülmüyor normal doğum.
şimdiden düşünmecanım yoksa son zamanların zor geçer. Son zamanlarda nasıl rahat edersen myle yaparsın.
son 1 aya kadar yasaklamayan doktorlar var canım. Ama sen karar ver kendini rahatsız hissediyorsan eşin anlayış gösterir. Bir sıkıntınyoksa problem olmaz. Doktorum ben sana yasak olduğu zaman söyleyecegim demişti.

Bu aralar tansiyonu düşük seyreden var mı? Doktorum tansiyonunu sık sık kontrol et dedi ve düşük çıkıyor. Sorunca da yüksek çıkmasından iyidir, diyor. 1 haftadır 9/6 civarında ve çok halsizim. Nedeni tansiyon mu acaba?

Annişler kaç.kilo aldınız meraktan çatladım
BEN 7 KILO ALDIM REKOR BENDE SANIRIM :) 59 İLE BAŞLADIM 66 OLDUM... AMA DOKTOR IKIZLERDE NORMAL GORDU... BU SAATTEN SONRA HER AY MAX 3 KILO DEDI... TOPLAM 16DA BITIRMEYI HEDEFLIYOR... DA BAKALIM BENIM HEDEF NE OLCAK :p:p

Back
X